שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
עלו 670 שקל ליח' כולל מע"מ והרכבה ואיזון , צמיג במידה 17\40\205. צמיג טרי מהשבוע הראשון של 2008 - 0108. מסומן כ"מחוזק". כמובן עשיתי איתם נסיעה קצרה... תקפתי כמה פניות בודדות. אני יוכל לומר שהצמיג אוחז בצורה מעולה , למרות שהם עדיין טריים. הבלימה טובה מאוד גם היא. כרגע מותקן אצלי PZERO NERO מאחורה (היוקוהמה החדשים מקדימה) מה שנותן זנב "קשקשן" יותר.. ואכן זה עשה נפלאות... היה לי ממש קל להוציא את הזנב החוצה באלגנטיות נשלטת, פשוט כיף , אכן כן באיביזה FR קל להוציא זנב החוצה , "לא יאמן". אני מרוצה מאוד. וכמובן אני רוצה להודות לפנצ'ריה , הם מחזיקים המון דגמים ספורטיבים טריים במידות ספורטיביות. נמצא בתחנת דלק "דור אלון" ליד קניון איילון ברמת גן. (יותר מא…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לקבל כמה המלצות לשיפור היתנהגות ואחיזה ברכב רובר 600 טורבו לתת לו אחיזה ספורטיבית קצת יותר קרבית. כי מדובר ברכב גדול כבד ומגושם אבל עים המון כח. וכח שלהרגשתי לא מנוצל עד הסוף בהאצה מהמקום (הצמיגים חדשים ) והמון תת היגוי . אני רוצה שהוא יהיה יותר חד בפניות ובקיצור יותר דומה ל STI בכל הקטע הזה ומדובר במודל 99 והנעה קדמית . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה מין הרכבים יותר מהיר? מעיץ יותר? איזה יותר יציב על הכביש ? ואיזה יותר אמין מכנית? רנו מגאן קופה מנוע 2000 ליטר 150 כוס סוס או פורד אסקורט RS מנוע 2000 150 כוס סוס ???? מחכה לתשובות תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה שלי אליכם איזה KIT אני צריך? כמה עוצמת הארה? ואיזה סוג נורה? תודה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 48 תגובות
- 17.5 אלף צפיות
מדריך הניטרו השלם ניטרו,נייטרוס,נוס,ניטרו אוקסיד וכו הם כולם שמות למערכת הזרקת תחמוצת חנקן(N2O) אל תוך סעפת היניקה. כמה תשובות לשאלות שנתקלתי בהן רבות: *השימוש בניטרו אפשרי בכל מנוע שקיים,מנועי דיזל,בנזין,מנועי 2 פעימות,מנועים מוגדשים או אטמוספריים. *הניטרו אינו גז נפיץ או דליק,והסכנות בשימוש ובטיפול בו זהות לכל טיפול בגז תחת לחץ. *אפשר להרכיב ניטרו על רכבים בעלי תיבות הילוכים אוטומטיות*,אופנועים,טרקטורונים וסירות. *ניתן להזריק ניטרו בכל הילוך,והוא אינו מיועד רק למיאוצי 0-100,למרות שבהילוכים הנמוכים הסיכוים לנזק למכלולי המנוע\רכב גבוהים יותר עקב העומס המוגבר. *אפשר להחזיק את הכפתור לחוץ עד שיגמר הבלון,אין צורך להקציב מספר שניות,בדרך כלל ההי…
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חיפשתי המון ולא מצאתי באיזה אתר אפשר לראות כ"ס של מכוניות ובכלל מפרטים? למדל הרכב: רנו מגאן קופה אוטומטית שנת 2001 מנוע 1600 . כמה כ"ס יש לה?
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לדעת האם ישנה דרך לאשר ברישוי שדרוג מנוע בלנצ'יה דלתא GTi.e מ-1600 סמ"ק 8V אטמוספרי עם 105 כ"ס ל2000 סמ"ק 16V אטמוספרי עם 155 כ"ס בערך (של תמא אטמוספרי), האם מישהו כאן מכיר אדם שיכול לעזור לי בעניין? הבנתי מכמה אנשים שאולי יהיה אפשרי לעשות זאת דרך המחלקה הטכנית של פיאט בארץ ולהגיע למחלקה הטכנית של פיאט העולמית ולקבל אישור להשתלה. בבקשה האירו את עיניי לגבי אפשרויות הידועות לכם. תודה ושבת שלום, איתמר.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי מיצובישי קולט 96 אוטומט ואני רוצה שיהיה לאוטו יותר כוח איך אני עושה את זה ובאיזה מוסך ומה אני צריך לשפר וכמה זה יעלה לי תודה מראש יוסי.....
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי פג'ו 306 שנת 95 הגלגלים אצלי הם הרגילים (מידה 13) אני רוצה להחליף אותם למגנזיום למידה הכי גדולה שאני יכול (15 אינץ' ?!?!?! ) הייתי רוצה לדעת מה המידה הכי גדולה שאני יכול להרכיב על המכונית ושיהיה חוקי ואיפה אני מקבל אישור לזה והכול, והכי חשוב כמה יעלו לי כול האישורים שלא יהיה לי בעיות בטסט, והאם זה בכלל ישנה משהו במכונית ? כי עכשיו המכונית ממש נמוכה !
- 19 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
מישהו אמר לי שיש דבר כזה להוסיףכ וח סוס בלי לשים צ'יפ או משהו בסגנון זה נשמע לי מוזר רצח הבן אדם אמר שהוא יכול להתחבר לי להמחשב של האוטו וולהוסיף לי עד 60 כוח סוס זה הגיוני?בלי להחבר ציפ
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אפשר רק לכסוס ציפורנים ולאכול את הלב כשכל יום חבר אחר שלך מורד מהכביש בעקבות שיפורים כל שהם באוטו. אני שואל את עצמי למה זה רק פה בארץ? למה בחו"ל ששם מקור החכמה והנדסת הרכבים גדולה מפה ושם מותר, פה אסור! אז מה אומרים לך? כל שיפור באוטו, החל מטכני ומסתיים בפחחות שלא בא מקורי מהיצרן מסוכן לתחבורה, יש לי מספר שאלות ותגידו לי אתם, המקצועיים שבניכם האם זה באמת נכון? 1.הרחבת מידת הגאנט, חתך, רוחב, טוב או רע לבטיחות? פיזיקה פשוטה (שלמדתי אותה במקרה) תוכיח שזה רק מוסיף יציבות לאוטו. 2.שעונים למינהם של לחץ דלק אוויר וכו מה כבר יכול להיות לא בטיחותי בזה? זה שאתה מודע לעוד מספר פרמטרים באוטו בשעת נהיגה? 3.כונסי אוויר, ניפוחי פחחות, טמבונים מונמכים, במה זה פוגע בדיוק? אהה נז…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך להתכתבויות קודמות בנושא, בחרתי "לקפוץ ראש למים", ולבצע שיפור קליל וזהיר למנוע, אני שמח לשתף אותכם כאן בנתונים ובתוצאות - הרכב : Volvo 850 T5, 2.3 Turbo , גיר אוטומטי. לפי נתוני היצרן : מומנט מירבי 30 קג"מ/2000 סל"ד , הספק מירבי: 225 כ"ס / 5500 סל"ד מצב פתיחה: רכב בן 12 שנים (96), עם 132,000 ק"מ. עבר בהצלחה בדיקה לפני קנייה, וכן ביקורת מקיפה במוסך מורשה של וולוו. אין דליפות לחץ חריגות. כל המערכות תקינות. גורם משפר : חנות Pitstop (פינת המסגר - ריב"ל , ת"א) אופן השיפור: החלפת צ'יפ במחשב ניהול המנוע. לא זוכר את שם החברה, אבל מדובר כמובן בצ'יפ התואם בדיוק לדגם זה. מחיר: הוגן... לפי מומחי פיטסטופ, הצ'יפ אמור להוסיף למנוע עוד כ-50 כ"…
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
אינפוזיה
מאת call-me-don- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך אני עושה אינפוזיה לרכב פיאט בראבה 96 1400 ואיזה חומר הכי טוב וכמובן אם מותר
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תקשיבו,אני בן 16 קוראים לי אופיר,אני וחבר שלי(גם הוא בן 16) רוצים לבנות ככה איזה באגי... אבא שלי יעזור לנו יש לו ידע בכלים וזה... אנחנו רוצים לבנות באגי דו-מושבי. אני לא עושה את זה בשביל הכיף,אני רוצה להתנסות ולבנות באגי יחסית רצינית(מושקעת מבחינת עיצוב ונוחות.) מה שאני צריך זה ממש מדריך לבניה,כולל חיבור המנוע וכו'. אני מחפש מדריך או עצוב כמה שיותר פשוטות אם אפשר הכי פשוטות... כמו נגיד לקחת יסודות של מכונית או משהו.
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מה ההבדל בין הצינורות שיש לי באוטו לבין צינורות סיליקון האם אני יכול להתקין כאלו ברכבי פיאט בראבה 96 1400 וכמה יעלה
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הרכב הוא טנדר מאזדה 98 , 4X4 דיזל , ללא טורבו. ברכב מותקן פילטר פתוח ( כונוס , לא IN-BOX ) ואחרי ההתקנה הרכב רועש מאוד. האם יש דרך להקטין את הרעש של הפילטר? , אולי ע"י כיסוי שלו בספוג? או שמה שמקטין את הרעש של היניקה זה הבית של הפילטר ( המקורי , שהוסר בזמן ההתקנה )? מצטער עם השאלה לא בפורום הנכון, כי לדעתי זה יותר מתאים לתחזוקה ולא לשיפורים ( כי חלק כבר מותקן , ומדובר על תחזוקה שלו ) אם לא , מבקש להעביר לפורום המתאים. לילה טוב. אלכס.
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רציתי לישאול שאלה שמענינת אותי זמן רב.ואני יתן את המקרה שלי לצורך הענין. יש לי 306 עם קאליפרים של ברלינגו מקדימה וסרן דיסק מאחורה והאוטו עוצר מצויין ,פשוט ככה. נגיד ואני רואה פה מודעה של קאליפרים של gti6 למכירה , שזה דבר נדיר בהחלט. ואני יודע שכמה שמערכת הבלימה הנוכחית שלי טובה היא לא תספיק לתוספת הכח שאני רוצה להגיע אליה. אז לא עדיף במקום לרכוש את הקאליפרים האלה פשוט לשדרג לבוסטר + משאבה של דגם יותר מתקדם נגיד ברלינגו? הבנתם את השאלה? מה יתן יותר השפעה על קיצור המרחק הבלימה: שידרוג של קאליפרים מקדימה או שידרוג של בוסטר + משאבה? (הכוונה לא לקאליפרים 6 בוכנות של ברמבו או משאבת ברקס של משאית) תודה על העזרה יוגב
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
כעקרון השאלה בכותרת. בשבוע הבא אני אמור לקבל קיט הנמכה של SKUNK2 שישבו על בולמים של KYB. כמו כן אני קונה מחבר ג'אנט של חברת KAYOWA היפנית שנחשבת לטובה כולל צמיגים במידה 195\45\R16. עכשיו, ידוע לי העניין של הגדלת ג'אנט=יותר משקל= סבל לרכב. אך כרגע יושבים אצלי ג'אנטים רגילים של איזה חברה סינית, כל פעם שהייתי בפנצ'רייה להחליף צמיגים , כשהבחור לקח את הג'אנט כדי להחליף צמיג הוא התפלא עד כמה הוא קל, ובאמת הג'אנט זבל סיני שלי קל מאוד, אבל! שאלתי היא, האם KAYOWA הג'אנט 16 שלה יהיה קל יותר מהג'אנט שלי, או לחילופין כבד משמעותית עד כדי פגיעה שאני ירגיש אותה בביצועי הרכב? ובכלל מישהו מכיר את החברה, מה אתם חושבים עליה?
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
טוב אז ככה... 1. איך מביאים קיט ניטרו לארץ דרך המכס אם זה לא חוקי בכלל? (אם זה מגיע משם) 2. כמה עולה קיט כזה פחות או יותר? 3. כמה פעמים אני יוכל להשתמש באותו מיכל? 4. אם המיכל נגמר אז איך אני ממלא? וכמה כסף זה עולה. 5. זה עושה נזקים במנוע לטווח הקצר? תודה מראש למי שעונה
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אוכל להתקין ברכבי פילטר פתוח הרכב מסוג פיאט בראבה 96 1400 איך ? אצל מי? וכמה יעלה לי?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה..הגיע הזמן שאני יחליף ת'בולמים ברכב שלי, ה-2 האחוריים אצלי כבר נגמרו.. אני מחפש משהו טוב אבל בלי להיסחף, גם אין לי תקציב דיי גדול.. אני רוצה משהו איכותי ובמחיר סביר..בולמים רכים וגם שיעזרו טיפה לאחיזה. על איזה חברות\דגמים אתם ממליצים? לרכב רנו מגאן קופה שנת 2000 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני בהתלבטות רצינית כבר הרבה זמן האם להוסיף פילטר שכזה לרכב או לא ... אני אשמח לחו"ד מקצועית ליודעים שבינכם... תודה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
שאלות קוויק שיפט 1 2
מאת רוני פרס-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
האם מדובר רק בהקצרת המוט או שמדובר גם בהקצרתם של ההילוכים הגיוני ?(אולי ואולי לא מקווה שתענו לי) כמה יעלה בדרך כלל לעשות את זה אני יודע שזה תלוי באוטו אבל בערך מה טווח המחירים? ולשאלה החשובה האם זה משפר משהו' בכלל?(האצה) תודה רבה על התשובות
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם וחג מימונה שמח, אני לפני קנייה שלמאזדה 323 2.0/1.8 ורציתי לשאול האם אפשרי לאשר מידת צמיגים מהמקורי שהוא 15" לעלות ל16" אם זה אפשרי ואם כן איפה אני משיג אישורים ומה עלות האישורים?? אני יודע שלעלות ל15" זה לא בעיה כי זו המידה הקיימת במנוע 2.0 אך ל16" כבר צריך אישורים ורציתי לשאול מה עלות האישורים ולהתייעץ לגבי צמיגים מתאימים וחתך נמוך מתאים לרכב ומומלץ (עלות הגאנטים והצמיגים שלא תעבור את ה4200-4300 ל16")
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום וערב טוב רציתי לקבל עזרה בפרויקת הסבת מנוע אטמוספרי מסוג c20ne 2liter של אופל למנוע מוגדש העם אפשר לקחת את הקיט turbo של מנוע c20let ופשוט להתקין אותו על הc20ne מבלי לבצע שינויים מסורבלים במנוע? ,או לקחת קיט turbo פשוט יותר קטן שיתאיםלמנוע מבלי לפצוץ את המנוע.? ועם זה ניתן לביצוע אני אשמח לקבל כתובת למי לפנות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי מנוע של פג'ו 205 הזרקה, מחשב וצמה. אכשיו מצאתי פג'ו 205 שהלך לה ראש מנוע (גם 1.4) אבל היא קרבורטור משנתון נמוך בשנה מהאוטו שהגיע ממנו המנוע שאצלי. יש לי 2 דילמות: האם אפשר בכלל מבחינה חוקית לבצע הסבה כזאת? עד כמה קשה יהיה לבצע את ההסבה מקרבורטור להזרקה?
הודעה אחרונה מאת krytek, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פז'ו 206 XR 2001 ורציתי לדעת העם אפשר להחליף לה את המנוע ל1600 ??
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום,ברשותי במוו 525iשנת 89מנוע 2500 גיר רגיל ברצוני להחליף את המנוע למנוע יותר גדול לדוגמא 2800 או 3000 כמובן להשאר אם גיר ידני השאלה שלי היא כמה זה יעלה לי ואיפה אני יכול לעשות כזה דבר וכמובן מנוע תקין שלא אחרי חודשיים שלוש ילך לי וכמובן במה זה כרוך הגיר יכול להחזיק נפח כזה? ואיזה עוד חלקים צריך להחליף תודה!
הודעה אחרונה מאת bmw525i, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, היום בדרך חזרה מעפולה מי שמכיר ומי שלא יודע יש עליוות דיי קשות בדרך חזרה עליתי אם האוטו והמד חום הראה לי מעל החצי כבר רציתי לשאול אם זה בגלל שהפילטר לא מממקום טוב יכול ליהות ? או שבגלל שבאמת כל כך חם היום בחוץ שזה מה שקרה?והאם זה כל כ קריטי שהחום עלה לי מעל החצי? הרכב הוא במוו 525iשנת 89 2500 גיר ידני תודה חברה.
הודעה אחרונה מאת אלמנט, -
שיפור Volvo 850 T5 1 2
מאת daido1- 25 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
בשעה טובה רכשתי וולוו מהדגם הנ"ל במצב מעולה ודי שמור, מודל 96 וקילומטראז' סביר (130,000). את הבדיקה היא עברה בהצטיינות, עם דוח נקי יחסית, ומספר מועט של ליקויים לא משמעותיים, כפי שגם אישרו במוסך של וולוו. בכל זאת, אני מרגיש שהשנים עשו את שלהן, וחלק מסויים מ-225 כוחות הסוס המקוריים כבר לא מוצאים דרכם אל הגלגלים.. די הייתי רוצה להחזיר "עטרה ליושנה" ואפילו קצת יותר. איזה שיפורים הייתם ממליצים לעשות? (אם בכלל). תקציב: עד 10,000 ש"ח דרישה: שיפור המומנט וההספק באופן משמעותי, אבל לא כזה שיסכן מדי את הגיר או יקצר באופן מוגזם את חיי המנוע, וגם לא יעלה את צריכת הדלק באופן דרסטי. (250-260 כ"ס נשמע הגיוני? מה המומחים אומרים?) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת MOSHE18,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 678 אורחים (הצג רשימה מלאה)