Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לישאול שאלה שמענינת אותי זמן רב.ואני יתן את המקרה שלי לצורך הענין.:arrow:

יש לי 306 עם קאליפרים של ברלינגו מקדימה וסרן דיסק מאחורה והאוטו עוצר מצויין ,פשוט ככה.

נגיד ואני רואה פה מודעה של קאליפרים של gti6 למכירה , שזה דבר נדיר בהחלט. ואני יודע שכמה שמערכת הבלימה הנוכחית שלי טובה היא לא תספיק לתוספת הכח שאני רוצה להגיע אליה.

אז לא עדיף במקום לרכוש את הקאליפרים האלה פשוט לשדרג לבוסטר + משאבה של דגם יותר מתקדם נגיד ברלינגו?

הבנתם את השאלה?

מה יתן יותר השפעה על קיצור המרחק הבלימה: שידרוג של קאליפרים מקדימה או שידרוג של בוסטר + משאבה?

(הכוונה לא לקאליפרים 6 בוכנות של ברמבו או משאבת ברקס של משאית:idea:)

תודה על העזרה

יוגב

פורסם
מה יתן יותר השפעה על קיצור המרחק הבלימה: שידרוג של קאליפרים מקדימה או שידרוג של בוסטר + משאבה?

מערכת הבלימה הנוכחית שלך מסוגלת לנעול גלגלים (ללא ABS, אם יש)?

אם כן, לא תקבל תוספת משמעותית מהשינויים שציינת כי הגורם המגביל הוא אחיזת צמיגים.

יחד עם זאת, בהחלט תוכל לשנות את התחושה שתקבל ממערכת הבלימה: לדוגמא - משאבה ראשית בקוטר גדול יותר תיתן מהלך דוושה קצר וחד יותר.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אתה יכול להוסיף לבלימה ע"י החלפת צינורות בלמים לנירוסטה במקום גומי.

הבלימה הופחת לחדה יותר וחזקה יותר.

וגם לא יקר לביצוע.

Omnia mea mecum porto

פורסם

1.אכן צינורות מפלדה שזורים איכותיים ורפידות איכותיות,כגון BREMBO לדוגמא ישפרו את הבלימה.

2.יש לך אפשרות גם לשנות את מערכת הבלימה לאחת של דגמים כמו GTI6 וכו' , גם יהיה שיפור טוב אם תמצא אחת כזאת מפירוקיה (נדיר מאוד).

מערכת הבלימה הנוכחית שלך מסוגלת לנעול גלגלים (ללא ABS, אם יש)?

אם כן, לא תקבל תוספת משמעותית מהשינויים שציינת כי הגורם המגביל הוא אחיזת צמיגים.

יחד עם זאת, בהחלט תוכל לשנות את התחושה שתקבל ממערכת הבלימה: לדוגמא - משאבה ראשית בקוטר גדול יותר תיתן מהלך דוושה קצר וחד יותר.

הABS אינו מפריע לשיפור מערכת הבלימה של דגמים כמו ZX\306 , כמובן עד גבול מסויים.

והמון אנשים משפרים בכך שמחליפים אותה למערכת בלימה מאותו יצרן . לדוגמא ברלינגו עד שנתון מסויין,16V,GTI6 וכו'.

לפעמים נתקלים בבעיה עם מערכת הABS ויש כאלו שמבטלים אותה,(עינין בטיחותי- שיקול של כל אחד).

יום טוב

פורסם
ואני יודע שכמה שמערכת הבלימה הנוכחית שלי טובה היא לא תספיק לתוספת הכח שאני רוצה להגיע אליה.

יוגב

מה תוספת הכח שאליה אתה רוצה להגיע ואיך?

השאלה נשאלת מכיוון שיכול להיות שאתה חושש מדיי וההספק שאליו אתה שואף דורש שיפור בלימה קטן משחשבת.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

שי, בוא נעזוב שניה אותי בבקשה ..

המליצו לי פה על רפידות משופרות או על צינורות ברקס ממתכת. תודה אבל לא על זה שאלתי.

שאלתי שאלה, ונתתי אותי רק בתור דוגמא: יש לי ב306 קאליפרים של ברלינגו. ונגיד יש לי אפשרות לשדרג לקאליפרים יותר גדולים (נגיד של gti6). לא עדיף במקום זה פשוט לשדרג לבוסטר +משאבה של דגם יותר חזק?(נגיד ברלינגו)

מה שאני שואל בעצם זה עד כמה החלפה של בוסטר +משאבה מדגם יותר חזק תתרום לשיפור הבלימה?(אם בכלל..)

יש למישהו ניסיון עם החלפה כזאת?:arrow:

יוגב

פורסם

תשפר או לא תשפר איכות הבלימה תלוייה בטיב הצמיג ופני הדרך !, חבל לך על הכסף , אם הבלימה תקינה ואין בעייה ואתה רוצה לשפר , פשוט אין לאן !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

מר .ברזילי

שאלתי שאלה בשביל שיחדשו לי וגם ינסו לענות לי עליה.

אם כל הכבוד אתה לא מחדש לי הרבה וגם לא ניסית לענות עליה.

תודה

יוגב

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אתה שואל - מה ייתן בלימה יותר חזקה, קליפרים יותר גדולים, או בוסטר ומשאבה?

אם כן, אז ראשון. למרות שלא ניתן למדות את זה במדויק בפועל. שטח מגע של קליפרים יותר גדולים, עדיפים על עליית לחץ במערכת. לחץ אתה יכול לעלות (כמו שרשמתי) עם הצינורות משופרות.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...