שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם.. רציתי לדעת לגביי פילטרים פתוחים ללא חברה(המיוצרים בסין).. האם הם עד כדיי כך ברמת הסינון נמוכה שעלולה לגרום נזק למנוע?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב, ברשותי וולוו 940 2.0T 1997, הנעה אחורית, היום, נכנסתי לכיכר במהירות של 50 קמ"ש וקצת לפני היציאה ממנו לחצתי פול גז, פתאום, הרכב התנהג ממש שונה, החליק ("זרק זנב" בשפת הרחוב) וכמעט שהורדתי את העמוד שהיה על אי התנועה, ברגע האחרון סובבתי את ההגה וברחתי ממנו, לאחר מכן נכנסתי לכיכר גדולה יותר, נסעתי 30 קמ"ש (למזלי הכיכר הזאת היתה גדולה מאוד) וביציאה ממנה לחצתי עד הסוף, הרכב נזרק לצד והחלק הקדמי (פרונט) "ברח" לי, בקיצור, חוסר שליטה והמון עזרה מן הקדוש ברוך הוא. יש לציין שדקות ספורות לפני שיצאתי התגלה פנצ'ר ברכב, בגלגל הקדמי, נפחתי את הצמיג במשאבה ביתית ואני חושב שזה הגורם לבעיה, בקיצור שאלתי היא - האם זה צפוי שרכב בעל מנוע 2000 סמ"ק טורבו הנעה אחורית …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי סתם מתוך התענינות איפה אני יכול להזמין בודי קיט של 323f bj ומה הפרוצדורה האם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ואם כן מאיפה ניתן להשיג ולהתקין ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת KoM, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
*לנעול*
הודעה אחרונה מאת natinaf, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי לאנציה תמה טורבו היה לי פורק של ביילי הקטן הזה ויחסית הייתי מרוצה היה לו רעש יפה עכשיו חבר שלי הביא לי את הפורק שלו לניסיון של חברת HKS אצלו זה היה עושה רעש פססססס יפה כזה אצלי חיברתי אם אני מושך טורים עד 3 הרעש עדין ויפה אבל שאני מושך יותר ועוזב את הגז שומעים את הרעש מגעיל כזה כאילו הד כפול כזה של הפורק כאילו הוא משתעל מישהו יודע למה?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אשמח אם רק אנשים שיודעים בוודאות מה הם אומרים, יגיבו. מנוע RGY (של 605 טורבו) עם מחשב מקורי, יודע להתמודד הרמת גדישה בעזרת בוסט קונטרול (apexi)? שמעתי עד כה 2 דעות, אשמח אם תאמתו אחד מהם או שתחדשו במידה והם לא נכונות. דעה ראשונה: המחשב המקורי יודע להתמודד עם גדישה של עד 0.9 BAR ולכן אין צורך בצ'יפ מכיוון שהוא יודע להזרים יותר דלק בהתאם לכמות האוויר שגדלה. דעה שנייה: מחשב מקורי יודע להתמודד אך ורק עם הסטאפ המקורי ולכן אין מצב שהוא יתמודד עם הרמת גדישה, דבר שיכול להוביל לתקלות רבות. אי לכך ובהתאם לזאת, חייב צ'יפ. עם עדיפות לקאסטום. הרמת גדישה ללא צ'יפ תוביל מהר מאוד לסופו של המנוע. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני קניתי לא מזמן פולו חדשה ( 2008 ), דגם 1.6 sport ידני, שהיא אגב לא נמכרת בארץ לכן הייתי חייב להזמין אותה במיוחד ולכן אני גם עדיין מחכה לה. בכל מקרה, אני בכוונה הזמנתי את הפולו בלי ג'נטים על מנת להרכיב לה ג'נטים בארץ. אני לא בטוח אם היא מגיעה עם מידת צמיג 185/60 או 195/55/15 עקב סתירה בין אתר פולקסווגן למה שרשום בהזמנה (הנחתי שבגלל שזו הזמנה מיוחדת אין להם את המידות המדויקות של הדגם.). ובנוגע לשאלה שלי - כבר ציינתי שאני רוצה לשים ג'נטים פה בארץ כשהאוטו יגיע, ואם וכאשר אני אעשה זאת אני מעוניין כבר להחליף את הצמיגים בצמיגים רחבים יותר. באתר של פולקסווגן רשומה כתוספת אופציונלית לדגם צמיגים במידה 205/45/16 וכתוספת שלא זמינה לדגם הsport רשומים צמיגים במידה 21…
-
מישהו יודע אולי איפה אני יכול להשיג ספויילר לzx שלי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חדש פה! יש ברשותי קרייזלר נאון 96 se, מתחת למכסה מנוע ישנו מסנן שמחובר לפילטר אויר שברכב. המסנן ניתן לפירוק באמצעות בורג אחד, כאשר אני מנתק אותו הפילטר ניפתח ורואים את הרפידות הפנימיות של הפילטר... שאני נוסע עם המסנן מחוץ למנוע האוטו נשמע כמו "אימפרזה טורבו" בגבוהים הוא מגרגר (3 סל"ד ומעלה) השאלה שלי היא כזאת: האם זה מסוכן להשאיר את המסנן מחוץ למנוע (לא מחובר לפילטר)? האם צריך להתייחס כרגע לרכב כבעל פילטר פתוח?
הודעה אחרונה מאת Volk, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
קיים S DRIVE במחיר 550 שקל הצמיג, SP9000 ב-600 שקל הצמיג, לגבי T1R במידה שלי, אין בארץ כרגע ויקח יותר מידי זמן עד שיביאו. הצמיגים בכי רע ודורשים החלפה מידיית. ההצעות המחיר נלקחו מ-2 פנצ'ריות המובילות בירושלים, אחד מהם טוען שה-S DRIVE נוטה לקבל בליטות בשיפשוף עם מדרכות (לא שאני משפשף מדרכות, אבל בכ"ז). אגב, כולם משלהי 2007, ולא קיים 2008. זה לא כזה עקרוני בשבילי. יש לי אלטרנתיבות עדיפות? איך המחירים שקיבלתי? עד איזו ה-600 שקל לצמיג, זה התקציב. אביחי נ.ב אם יש למישהו למכור\למסור 15\50\205 במצב טוב+ בלי קשר לת'רד זה, שיפנה אליי לפרטי.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
שלום יש לי גולף TSI ורציתי לברר על שיפור הרכב, בנוגע להחלפת צמיגים\ג'אנטים יש לי צמיג מספר 15 ורציתי לדעת איפה אני יכול לשדרג למספר 17 חתך נמוך והשאלה אם יש מישהו שמבין ויכול להגיד לי אם זה בכלל בריא לרכב מסוג כמו שלי ומתאים לו אשמח לקבל בכלל המלצות לשיפורים ...תודה מראש
הודעה אחרונה מאת The-Fox, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
האם כדאי לבצע הגבהה לאימפרזה 2.0 ליטר? עד כמה אם בכלל זה פוגע בהתנהגות?
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה מידה מותר 15" או 16" מה אפשר לשים חוקי בתור גלגלים תודה....
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחיזה זה מושג יחסי. הרבה פעמים מדברים על אחיזה טובה וגרועה של רכבים שונים אבל צריך איזו שהיא נקודת יחוס להשוואה. בחיים שלי נהגתי על מספר מצומצם של מכוניות ולטעמי האחיזה שלהן מהגרועה ביותר לטובה ביותר היא כך - יונדאי אקסנט 2005 , מזדה 323 שנת 92, לנטיס 95 ואיביזה 99. רציתי לשאול, איפה הייתם ממקמים, מבחינת אחיזה, את הרכבים שהיו לכם ביחס אחד לשני?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מקווה שזה מתאים לכאן.. בשעה טובה ומוצלחת קניתי אקורד 2006 ...רמת גימור מנהלים. אך ללא גנטים מגנזיום. יש לי כמה שאלות לגבי העניין. 1.) זה מוסיף משקל לאוטו (יעני בצורה משמעותית) 2.) זה נכון שזה מוסיף יציבות? ואחיזה. 3.) איפה אפשר לקנות במחיר סביר, 4.איזה גודל להסים, ואם צריך להחליף את כל הצמיג עצמו ת ואם יש איזה החזר על זה שכאילו אני נותן לו את הגנתים המקוריים שיש לי כרגע בתודה מראש ו סליחה על הריבוי שאלות
-
קפיצים לפולו.
מאת amit_a- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שבת שלום.... קודם כל אני מקווה שאני בפורום הנכון. יש לי פולו 100 כ"ס שנת 2000 (הצורה החדשה), הרכבתי ג'נטים 15' וזה הגביה קצת את הרכב. אני מעוניין לרכוש קפיצים שימניכו קצת את הרכב, אני לא מבין בזה כ"כ לכן אצטרכך את עזרתכם. מצאתי את אלה: http://www.tgp.co.il/Product.aspx?CarMakeID=28&CarModelID=22&DepartmentID=12&CategoryID=66&ProductID=1680 מה אתם אומרים? יש המלצות אחרות? ובנוסף אשמח לשמוע איך זה משפיע על הרכב? לטובה? לרעה? וכו'.... תודה, עמית.
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לפני יומים התקנתי פילטר פתוח ברכב שלי פילטר של קי אנד אן שמתי אותו בדיוק במקום של הפילטר המקורי רציתי לשאול מה הסיכונים ומה יכול לקרות ? מה שכן, אני מריגש את האוטו יותר חופשי והרעש של הרכב אני כבר לא מדבר רעש ממש יפה...השאלה שלי האם המיקום הזה הוא מיקום טוב הוא נמצא מאחורי הפנס של הרכב.. הרכב הוא במוו 525I שנת 89 מנוע 2500 גיר ידני תודה!
הודעה אחרונה מאת bmw525i, -
- 33 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
לאחר שמצב הצמיגים הקדמיים אילץ אותי להחליפם הדהים אותי לגלות איך צמיגים חדשים עושים את ההבדל. לא מדובר במשהו מיוחד - אליאנס 195/60 R15. ובכל זאת, הרגשתי כאילו אני נוסע על רכב אחר לגמרי, כמעט חדש. הרכב עשה כבר 135 אלף קילומטר בלי עין רעה. הורגש גם היגיוי יותר נעים ומדוייק (תחושה סובייקטיבית) וגם, מה שהפתיע לו פחות - האוטו סחב יותר טוב. כנראה שהצמיגים הישנים ממש היו גמורים. בהשראת מספר מאמרים (מצוייינים יש לציין) ודיונים כאן בפורום על שיפורי אחיזה והתנהגות למיניהם, ולאחר שהרגשתי על בשרי כמה חשובים הצמיגים, החלטתי לנסות לשחק קצת עם לחצי האוויר. ניסיתי 34 קדימה 32 אחורה. האוטו התנהג אחר לגמרי, כמו שהובטח כאן. הרבה יותר מאוזן, פחות תת-היגוי. אני עדיין לא מבין אי…
הודעה אחרונה מאת oferal, -
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי סופר לנסר גיר רגיל שנת 97 יש לצין כי האוטו שמור מאוד עשה רק 90000 ק"מ אני רוצה לשים לאוטו ציפ להגדיל את ביצועי הרכב בקטנה האם כדאי? המנוע יכול לעמוד בלחץ לא סטדרטי או שהוא ימות לי באמצע הלחיצה? צירפתי מס תמונות לחוויה של כולנו! תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם.. קודם כל אתחיל בזה שלפני שרשמתי הודעה זאת ביצעתי חיפוש וישבתי וקראתי כמעט את כל האשכולות שנרשנמו פה לגבי הצ'יפים אך עדיין נותרתי מבובלבל. השאלות שלי הם ככה: מה הם היתרונות של הוספת צ'יפ (פרט לתוספת כ"ס ועקב כך שיפור התאוצה וכל היוצא בזה ) והכי חושב מהם החסרונות שבהוספת צ'יפ ופה אני מתכוון להשפעות על המנוע לתווך ארוך,על אורך חייו, האם זה יכול להוות גורם להריסתו של הטורבו ברכב, האם זה יכול להעמיס יותר מידי על הגיר ולהזיק לו, מה ההבדל בצריכת הדלק, ובשורה התחתונה האם באמת כדאי לשים את הצי'פ? עוד שאלה שעלתה לי לאחר קריאה של כמה וכמה מהאשכולות שנפתחו פה בעבר לגבי הצי'פים היא האם כדאי להשקיע את הכסף בצ'יפ או בתוכנת ניהול מנוע עצמאית ( שאגב הייתי שמח אם מי…
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש פילטר אוויר פתוח עבור ה- 106 שלי, אני רוצה להשים אותו במקום הפילטר המקורי (עוד מעט 190K כבר לטיפול), אני רוצה מהפילטר רק רעש, איזה אני צריך לקנות? תודה.
-
גלאי רדאר...
מאת nice4you- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, המליצו לי על גלאי רדאר מדרגם וולנטין 1 אמרו לי שהוא הכי טוב, והכי אמין אשמח לקבל פרטים למישהו מנוסה שיש לו את הגלאי הזה , או אנשים אחרים שיש להם גלאים לרכב בתודה מראש..
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כמה עולה ספוילר של סובארו אימפרזה שמתאים לשנת 2003 המרובעים האלה הגבוהים??
הודעה אחרונה מאת PRIMO, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שאלה תיאורתית אבל מסקרנת, טמפ' עבודה ממוצעת של מנוע היא 80-100 מעלות. הם איי פעם שמעתם על שיפור קירור למנוע ( לא שהמנוע שלי מתחמם), אבל אני מדבר על הורדת טמפ' העבודה של מנוע מנגיד 90 מעלות ל 75-70, מה יהיו התוצאות? תודה.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הרכב של חבר. מקורי לגמרי מבחינת מנוע מלבד פילטר פתוח של סימוטה. מתלים: בולמים בילשטיין וקפיצי הנמכה של אייבך + מוט מייצב עליון. הרכב נכנס לשיפוץ מנוע עקב נזילת שמן בין הבלוק לראש ואם כבר אז אולי שווה לשפר במעט. מה שהכי חשוב זאת קודם כל אמינות ואז הביצועים. התקציב לא ממש הוגדר אך בגדר הסביר. (ההודעה נכתבה מהפלא לכן המראה קצת נכה...) תודה מראש עמית.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פיאסטה שנת 97 1300 סמ"'ק מדגם יוטה אני מעוניין לשפר מעט את הביצועי מנוע של הרכב ברצוני לדעת מה אפשר לעשות ברכב ? ? ומה העלויות האפשריות ??
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, השאלה היא לגבי הונדה סיויק 92-95,4 דל' יש לי הונדה סיויק "משפחתומטית" שנת 94 4 דלתות. אני מעוניין לשפר בה את הבלימה ברכב. כרגע עומדים דיסקים ובלמים מקוריים מקדימה, מאחורה אין דיסקים. בהתחלה רציתי להביא מפירוק חלקים ולעשות הסבה לדיסקים גם מאחורה, הבנתי שהפרוייקט דיי יקר ולא שווה את זה. איך ניתן לשפר את הבלימה מקדימה? נ.ב הייתה לי ZX לפני זה עם מערכת בלימה של ברלינגו, אני רוצה להגיע לרמה דומה. מחכה להצעות. תודה
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
מגביל טורים
מאת דורוןא- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום למומחים אני בשלבי בניה של פורד אסקורטMK1 RS1600 .יש ברשותי מגביל טורים אשר היה בעבר מורכב על רכב אחר. צרפתי תמונות .שאלתי היא העם מישהו מכיר את המכשיר הוא לחילופין יש רעיון איכן אני יכול למצוא שרטוט התקנה.נסיתי ברשת ולא מצאתי נראה כי הדגם כבר לא מיוצר. תודה.
הודעה אחרונה מאת דורוןא, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן.. חבר מעוניין להתקין קוויקשיפט הרכב הוא גולף דור 4 שנת 99 1.8 טווח מחירים וסוגים ? מקומות קנייה והתקנה? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת 2pac,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 736 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BigMak
- NirNissimov
- Jeka88
- guy.a
- רוטנברג 2
- laviil
- danbr
- MRobot
- פינדר
- Itzik-b
- Haim_gds
- Pika007