Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין התחת.

אם מתאמצים אפשרי יפה מאוד לגרום לתחת של הקורולה לשחק, יש לי אפילו סרטונים שלי (כמובן במקום מבוקר) בהם התחת משחק יופי.

אדאג להעלות אותם לאנטרנט ולפסם כאן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאחר שמצב הצמיגים הקדמיים אילץ אותי להחליפם הדהים אותי לגלות איך צמיגים חדשים עושים את ההבדל.

לא מדובר במשהו מיוחד - אליאנס 195/60 R15.

ובכל זאת, הרגשתי כאילו אני נוסע על רכב אחר לגמרי, כמעט חדש. הרכב עשה כבר 135 אלף קילומטר בלי עין רעה.

הורגש גם היגיוי יותר נעים ומדוייק (תחושה סובייקטיבית) וגם, מה שהפתיע לו פחות - האוטו סחב יותר טוב.

כנראה שהצמיגים הישנים ממש היו גמורים.

בהשראת מספר מאמרים (מצוייינים יש לציין) ודיונים כאן בפורום על שיפורי אחיזה והתנהגות למיניהם, ולאחר שהרגשתי על בשרי כמה חשובים הצמיגים, החלטתי לנסות לשחק קצת עם לחצי האוויר.

ניסיתי 34 קדימה 32 אחורה. האוטו התנהג אחר לגמרי, כמו שהובטח כאן. הרבה יותר מאוזן, פחות תת-היגוי. אני עדיין לא מבין איך זה משפיע אבל זה משפיע.

בכל מקרה, מעודד מהגילוי, ושופע חיוכים, לקחתי את האוטו לנסיעה של כיף בפיתולים ההרריים של רכס הכרמל והשתכנעתי שמדובר בשיפור התנהגות אמיתי, קטן אבל מורגש.

ברור לי שכיוונים מסוג זה הם עניין של ניסוי וטעייה ושיפור מתמיד.

בכל זאת, כחובב נהיגה מתחיל, רציתי לשאול להמלצתכם מתוך נסיונכם האישי לגבי:

א. לחץ אוויר אופטימלי מומלץ לקורולה 2006 קדימה ואחורה

ב. כיווני מיתלים אופטימליים מומלצים - קמבר, קסטר, תואו - קדימה ואחורה

גם אם לא יהיה אופטימלי, לפחות עדיף יהיה לי להתחיל לכייל מהמלצות של בעלי ניסיון.

בנוסף אני אשמח לשמוע על המלצות לכיוון פרונט מקצועי באיזור חיפה והצפון.

על רכב כזה לא מרכיבים צמיגי אליאנס זה פשוט להרוס את כל התענוג ברכב ולא משנה באיזה טיב.

הולכים על הרמה הבינונית כמו KLEBER או דנלופ ואם כבר אז V88 - אני לקחתי צמיג תוצרת חוץ V88

זה נותן יותר בטיחות לאורך שנים משום שהוא בנוי למהירויות גבוהים ויותר רך כך שבפניות חדות הוא נצמד לכביש

ממש טוב.

פורסם

ויכוח מפגר ,

קראתי רק את העמוד הראשון והתייאשתי,

מה שכן ,

אחרי נהיגה על מספר מכוניות(ולא האדם שמתרברב שנהג על "עשרות רכבים")

בין היתר נהיגה יומיומית בקורולה ונהיגה יומיומית ב106 ראלי,

ומזדה 3,

ההבדל מבחינת הרגשה והתנהגות של הקורולה אל מול מזדה 3(משפחתיות שתיהן ,כן?) זה שמיים בארץ,

הקורולה נמרחת על הכביש בסיבובים, זוית גלגול איומה, מנוע עצלן יחסית, ובפרובוקציה, היא פשוט עושה טובה שהיא מכניסה את האף טיפה לסיבוב,נוטה לתת היגוי .

לעומת 106 בכלל אין טעם להשוות , בגלל זה העליתי את עניין ההשואה מול מזדה 3 , מה שכן, רכב אמין ונועד לשרת מנקודה א' לב', לא יותר.

זהו להיום:)

פורסם
הקורולה נמרחת על הכביש בסיבובים, זוית גלגול איומה, מנוע עצלן יחסית, ובפרובוקציה, היא פשוט עושה טובה שהיא מכניסה את האף טיפה לסיבוב,נוטה לתת היגוי .

זהו להיום:)

קודם כל, קראתי את כל השרשור ואני חייב לציין שהיה דיון מעניין ומשעשע, אבל קבלתי מעט מאד התייחסות לעניין שהעליתי.

למען הסר ספק, אני נוהג כבר שנתיים וחצי בקורולה 2006, ובאמת שאני לא יכול להבין איך מישהו יכול לכנות את המנוע שלה "עצלן יחסית". יחסית למה?? ב 2006 היא היתה השילוב הכי מוצלח והכי חזק בין מנוע וגיר מבין רכבי ליסינג דרגה 2 וכנראה שהיא עדיין כזו גם היום 2006 לעומת כל דגמי 2008, כולל קורולה החדשה. חדשה היא סגרה קצת מתחת ל 12 שניות 0 ל 100. לאחר 100 אלף קילומטרים מפרכים וטיפולים טובים ובזמן (ליסינג) לא יאומן שאיך שהמנוע נפתח והיום אחרי 140 אלף ונעולה בצמיגי ליסינג גמורים היא סוגרת 0 ל 100קצת מעל 10 שניות. התחושה בה הרבה פעמים מאד דומה למנועי ה 2000 האטמוספרים.

אני מסכים עם כולם שצמיגי אליאנס זו בחירה מצ'וקמקת – זה ליסינג והם לא שאלו אותי. אני צריך להחליף גם את האחוריים ואני שוקל להשקיע בזוג טובים ולזרוק את האליאנס אחורה. בכ מקרה בכל זאת הרגשתי שיפור משמעותי עם האליאנס החדשים וזה מסיבה מאד פשוטה – אליאנס חדשים עם לחץ נכון וחישוקים מאוזנים אחרי כיוון גלגלים מרגישים הרבה יותר טוב מצמיג ליסינג גמור על חישוקים לא מאוזנים שאולי גם קצת יצאו מכיוון.

אני גם מסכים עם הדיעה הרווחת, ולדעתי אין ספק שהתנהגות כביש זה לא הצד החזק של הקורולה בלשון המעטה. אין ספק שגם פוקוס וגם מזדה 3 מהנות יותר בהפניות כיוון. אבל, וכאמור אני משוחד, החבילה הכוללת של הטויוטה הרבה יותר מוצלחת, במיוחד אם יתגלה שניתן באמצעות כיול פשוט וזול יחסית של צמיגים נכונים, לחץ נכון וכיוון זוויות מתלים ישפר משמעותית את ההתנהגות והפידבק ויש לי הרגשה שזה אכן המצב.

כשאני נוסע עם 35 מקדימה ו 33 מאחורה, עם הצמיגים הנוכחיים, אני כן מרגיש שיפור מסווים, קטן אך מורגש, בהתנהגות – יש קצת יותר פידבק מההגה והרגשת נוקשות ו"יציבות" (כנראה שזו רק תחושה מרומה ולא יותר יציבות אמיתית) ונראה שהרכב נכנס לפניות ביתר חדווה.

למרות שלא קיבלתי תגובות מספריות להמלצות על כיוון זוויות מתלים החלטתי לקחת את הבובה למקסיקו בנתניה עם מספרי האצבע מהמאמר המפורסם של מוטי למכוניות הנעה קדמית.

זה מה שקרה שם:

דיברתי עם הפועל וביקשתי ממנו קאמבר קדמי של 1.8 קאסטר 4 וטואו שלילי של 1 בכל צק ומאחורה קאמבר של 1. בהתחלה הוא סרב לשתף פעולה. אחרי קצת שכנועים הוא הסכים לכוון לי למקסימום שמותר לפי מה שכתוב לו בתוכנה לפי הגדרות היצרן לדגם. הוא טען ש 2 זה מוגזם, לא בטוח, הבוס שלו לא מסכים לאשר כזה דבר ושהצמיגים ייגמרו תוך חודש. בסוף הוא שם לי 1.3 קאמבר. הוא טען שהקאסטר שלי כבר מכוון ל 4 (זה הגיוני?) ותיקן טואו כך שההגה יחזור להיות ישר (לדבריו). מאחורה הוא טען שהסרן מקובע ואין אפשרות בדגם הזה לשחק עם הזוויות. הוא גם לא הסכים שאני אשב ברכב. אני מקווה שלא זרקתי סתם 230 שקל. הם נראים די מקצועיים אבל לא כ"כ מקבלי פנים ללקוחות עם בקשות מיוחדות.

מייד איך שנכנסתי לרכב, בשיבוב של ההגה בעמידה במקום כבר הרגשתי שינוי משמעותי – ההגה היה יותר "כבד". לא עברתי עדיין מספיק קילומטרים מעניינים כדי לגבש דיעה סופית, אבל בינתיים ברור שיש שיפור מסויים, לא גדול אבל מורגש, בפידבק מההגה ותחושה של יותר יציבות בסיבובים חדים, אך עדיין לא ברור לי אם מדובר בתוספת אמיתית של יציבות, או רק בהרגשה. כמו כן, יש לי גם תחושה שאופי ההאצה ובלימה השתנו ממש מעט – זה רק תחושה ואין לי מושג אם השינוי הוא לרעה או לטובה, ההגיון אומר שאם יש שינוי אז הוא כנראה לרעה. יכול להיות גם שהכיוון יורגש טוב יותר על צמיגים משובחים.

אני בכל זאת אשמח לשמוע מה דעתם של אנשים שמבינים ויש להם נסיון בכיוון זוויות מתלים, במיוחד עם הדגם הספציפי הזה.

If you wanna turn, turn, don't brake

• תוכן חדש...