Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

קודם כל אתחיל בזה שלפני שרשמתי הודעה זאת ביצעתי חיפוש וישבתי וקראתי כמעט את כל האשכולות שנרשנמו פה לגבי הצ'יפים אך עדיין נותרתי מבובלבל.

השאלות שלי הם ככה: מה הם היתרונות של הוספת צ'יפ (פרט לתוספת כ"ס ועקב כך שיפור התאוצה וכל היוצא בזה ) והכי חושב מהם החסרונות שבהוספת צ'יפ ופה אני מתכוון להשפעות על המנוע לתווך ארוך,על אורך חייו, האם זה יכול להוות גורם להריסתו של הטורבו ברכב, האם זה יכול להעמיס יותר מידי על הגיר ולהזיק לו, מה ההבדל בצריכת הדלק, ובשורה התחתונה האם באמת כדאי לשים את הצי'פ?

עוד שאלה שעלתה לי לאחר קריאה של כמה וכמה מהאשכולות שנפתחו פה בעבר לגבי הצי'פים היא האם כדאי להשקיע את הכסף בצ'יפ או בתוכנת ניהול מנוע עצמאית ( שאגב הייתי שמח אם מישהי היה מסביר לי מה זה אומר בידיוק ומה ההבדלים בין זה לבין הצ'יפ)

ונגיד והחלטתי להוסיף צי'פ, על איזה צ'יפ אתם הייתם הכי ממליצים לי ?

דרך אגב מדובר בגולף GTI שנת 2002 שעברה כ-102000 ק"מ וחשוב לציין שהיא מטופלת טיפ טופ!

ושוב רק רציתי לציין שכן הרצתי חיפוש לפני שפתחתי את הנושא הזה.

תודה רבה רבה מראש!!

פורסם

חבר שלום,היתרונות בהוספת ציפ' הם העלת הספק (כוח סוס ומומנט) כפי שציינת,במקרה שלך מנוע 1.8 מוגדש תהיה העלה ל195+- כוח סוס תלוי בציפ' ולגבי קג"מ משהו כמו 6 קג"מ.

יתרון נוסף אך לא בכל המנועים,יש מקרים עקב שינוי המפות הרכב ההילוך הכי גבוה יהיה חסכוני יותר מאשר בניהול המקורי.

חסרונות,אתה מעלה גדישה אז מן הסתם יהיה בלאי למכלולי המנוע (טורבו,גיר,קלאץ' וכ'ו..) כמו כן,הרכב יאכל יותר דלק(נראה לי שזה היה ברור לך מההתחלה). לדוגמא-איביזה 05 אוכלת במקור 1:9-10 ולאחר ציפ' 1:6,עידן,צדקתי או טעיתי?

נזק לגיר קלאץ' וכ'ו,שוב העניין של בלאי מואץ' עקב עומסים יותר חזקים,אך כאן יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון,המכלולים יוכלו להתמודד עם תוספת של 30 אחוז בערך מההספק המקורי,כרגע הגדישה שלך היא 0.6 אם אני לא טועה ובעזרת הציפ' היא תעלה ל1.1-1.2.

ציפ' מתוכנת בעזרת מפות מסויימות מראש,ניהול מנוע עצמאי הינה כמו שהיא נכתבת,אתה שולט במחשב,מתי להכניס יותר דלק\מתי לגדוש יותר וכ'ו.

האם כדאי לשים ציפ'? שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך אם אתה באמת זקוק לזה ולהתחשב בתוצאות לטווח הקרוב\רחוק.

אם טעיתי במשהו אני אשמח אם חברי היותר חכמים יתקנו אותי אז סליחה מראש!

חכה לעוד עצות מהמומחים,לעידן ג'י יש איביזה אך עם אותו מנוע ומותקן אצלו ציפ' חכה ליעוץ ממנו הן לבלאי,יחס דלק,ועצות נוספות.

בן.

Got To love It

פורסם

אני אתחיל ביתרונות, הוספת כוח סוס , והעלאת המומנט ברכב , שזה מתבטא גם בהעלאת לחץ הגדישה בטורבו. שזה אומר : החסרונות של הצ'יפ , בלאי מואץ יותר מהרגיל של המנוע , הטורבו , הקלאץ' ושאר מכלולי הרכב ( יש רכבים שלא ממש מתמודדים עם צ'יפ והקלאץ' מחליק וצריך משהו יותר חזק או צ'יפ יותא מתון. ) , לכן מומלץ עם התקנת צ'יפ , להתקין אינטרקולר יותר טוב, צנרת פליטה איכותית, הדבר גם יעלה את הכ"ס וגם ישמור יותר טוב על הרכב.

צריכת הדלק תעלה קצת , אבל בגלל שאתה תלחץ יותר צריכת הדלק תעלה יותר.

תוכנת ניהול מנוע עצמאית , זה מה שנקרא צ'יפ קסטום , שבעם הצ'יפ מותאם לרכב , ולמצבו המכני , ובעצם מעדכנים את התוכנה כמה וכמה פעמים על להשגת תוצאות אופטימליות ( ולא מקסימליות) הוא בד"כ עולה בין 4000 ל 5000 ש"ח .

צ'יפ רגיל , הוא בעצם תוכנה ששמים לכולם ללא קשר מה ומי הרכב. שעולה בסביבות 1000 עד 2000 ש"ח.

אתה יכול גם לעשות נסיעת מבחן לצ'יפ , רוב סדנאות השיפור יתנו לך תוכנה לכמה שעות , להתרשם ואח"כ להחלים אם להתקין או לא ..

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

פורסם

לגולף GTI רק אפסולוט באי אנד איי שהוכח כבר שהוא הכי טוב.

הצ'יפים אולי כן יגרמו לבלאי מואץ יחסית של המכלולים, אבל לא למשהו יוצא דופן בצורה דרסטית.

רכב שמטופל טוב ונוסע עם דלק 98 לא יעשה שום בעיות מיוחדות.

אל תשכחו שרוב ה-VAG-יות הגודשות נוסעות עם צ'יפ ונוסעות באמינות!

הצ'יפים האלה עברו הרבה בדיקות לפני שהגיעו אלינו.

פורסם

סליחה על הבורות אבל למה דווקא אי אנד איי? לא מעט מקומות שמתקינים את הצ'יפ הנ"ל. יש סיבה מיוחדת להתקין אצלם?

אני גם לא מבין למה קבעת שדווקא הוא הכי טוב, לא חסרות תוכנות טובות ומעניין אותי איך קבעת שדווקא הוא הכי מוצלח.

(אין שום כוונה בהודעה לזלזל בסדנא או בצ'יפ מסויים כמובן)

גם בספויילד וגם אצל גיא אפשר להתקין תוכנות שהם בונים והן לא פחות חזקות (אם לא יותר) או פוגעות באמינות יותר מצ'יפ אחר לפי מה שידוע לי.

פורסם

הי,

עד כמה שאני יודע צ'יפ האפסולוט נחשב להכי חזק מבחינת כח.

הוא נחשב גם אמין למדי ואין כמעט פרסומים שלילים לגביו.

אי אנד איי מייבאים אותו לארץ ושוב מנסיון נותנים שירות טוב והם מאוד מקצועיים בהתקנתו.

נק' שלילית של צ'יפ כמו שנאמר קודם היא צריכת הדלק המוגדלת- ניתן לפתור זאת בעזרת בוסט קונטרולר.

בלאי גבוה יותר, כמובן ונגרם אך ניתן בהחלט לנהוג חזק במשך שנים בהקפדה על תחזוק נאות של הרכב.

בקשר לאוקטן 98 - אינני חושב שזוהי חובה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני ממש לא בטוח שהוא הכי חזק מבחינת כח, עידו מספויילד פיתח צ'יפ שהוא חזק ממנו בוודאות,אני מאמין שגם לגיא פרילינג ולעוד כמה סדנאות יש תוכנות לא פחות טובות.

זה שלאבסולוט יצא שם מצויין בארץ (גם לתוכנות ניהול וגם לוודקה :wink:) לא אומר שהתוכנה באמת הכי טובה.

כבר היה לי וויכוח כזה בפורום שבוא טענו שהיא הכי טובה וזהו.באותו שירשור הקודם לא נתנו טיעונים למה היא הכי טובה חוץ מהטיעון "המנצח" ש" עמדו כמה איביזות, כל אחת עם צ'יפ אחר ותמיד האיביזה עם האבסולוט היתה הכי חזקה".

זהו טיעון שאני לא יכול לקבל, אף אחד לא יודע מה היה מצב הצמיגים,המנוע,הגיר,הקלאץ' וכו' בכל אחת מהאיביזות.

כמו כן הבנתי שה"ניסוי" המפוקפק הזה בוצע לפני הרבה זמן ובשנתיים האחרונות יצאו המון תוכנות חדשות.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? אני יודע שגם ככה לרוב הסדנאות יש לפחות נציג אחד בפורום וממש אין לי כוונה שיתחיל פה וויכוח מי הכי טוב ושכל אחד יפרסם את עצמו, אלא באמת דיון מושכל ואמיתי.

פורסם
אני ממש לא בטוח שהוא הכי חזק מבחינת כח, עידו מספויילד פיתח צ'יפ שהוא חזק ממנו בוודאות,אני מאמין שגם לגיא פרילינג ולעוד כמה סדנאות יש תוכנות לא פחות טובות.

זה שלאבסולוט יצא שם מצויין בארץ (גם לתוכנות ניהול וגם לוודקה :wink:) לא אומר שהתוכנה באמת הכי טובה.

כבר היה לי וויכוח כזה בפורום שבוא טענו שהיא הכי טובה וזהו.באותו שירשור הקודם לא נתנו טיעונים למה היא הכי טובה חוץ מהטיעון "המנצח" ש" עמדו כמה איביזות, כל אחת עם צ'יפ אחר ותמיד האיביזה עם האבסולוט היתה הכי חזקה".

זהו טיעון שאני לא יכול לקבל, אף אחד לא יודע מה היה מצב הצמיגים,המנוע,הגיר,הקלאץ' וכו' בכל אחת מהאיביזות.

כמו כן הבנתי שה"ניסוי" המפוקפק הזה בוצע לפני הרבה זמן ובשנתיים האחרונות יצאו המון תוכנות חדשות.

מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? אני יודע שגם ככה לרוב הסדנאות יש לפחות נציג אחד בפורום וממש אין לי כוונה שיתחיל פה וויכוח מי הכי טוב ושכל אחד יפרסם את עצמו, אלא באמת דיון מושכל ואמיתי.

בתור אחד שנוסע עם האפסולוט כבר מעל ל4 שנים, שום אבל שום צי'פ שאם זה ג'אבה,ריבו,וכול שאר הציפים היו לא צמודים היו הרחק מאחור בהבדלים ברורים מאוד לטובת האפסולוט,וזה מעשרות נסיונות שהיו במשך השנים.

והכול בשיא האמינות שהאוטו עבר 4 שנים רק טיפולים, ואפילו הטורבו הישן שעשיתי איתו 65אלף ק"מ בבוסטים גבוההים שרד יפה מאוד ואפילו נמכר לרכב אחר.

יריב.

פורסם
(גם לתוכנות ניהול וגם לוודקה :wink:)

סליחה על היותי קטנוני,אבל:

צ'יפ = Upsolute

משקה = Absolut

עם ההיכרות שלי עם הסיוויק (בניד פור ספיד) הייתי אומר שזה אוטו לא רע גם לסיבובים :wink:.
פורסם

מה אתה אומר, לא שמת לב לקריצה? זה היה בצחוק. אנגלית אני יודע לקרוא :roll:

יריב, מאיזה שנה הצ'יפ שלך? אני מתאר לעצמי שהוא גרסה של לפני 4 שנים. האם עשית לו עדכון בזמן האחרון?

בשנה האחרונה יצאו תוכנות מנוע חדשות ומצויינות (כמו 2 אלו שרשמתי למעלה) האם בדקת גם מולן?

כמה אתה גודש? ישנה תוכנה מסויימת שגודשת גם 1.8-2 באר ואמורה להיות אמינה..

פורסם

1.8-2 באר,עם K03 איפה האמינות פה?

אם אתה רוצה לשבור את הגיר ואת הקלאץ' זה הדרך הבטוחה,בגדישה כזאת באיביזה\גולף גי טי אי חובה כבר לשנות את המכלולים של המנוע ומסביב(גיר,קלאץ מחוזק וכ'ו..).

והאמת ? ברכב כזה כמו האיביזה ה200 סוסים מספיק,הרכב לא בנוי ליותר כוח מזה.

בן.

Got To love It

פורסם

ממש לא, זה לא שאתה גודש גדישה כזאת עם K04 שכל המומנט ניכנס נמוך מאוד ואז הגיר נשבר.

כל עוד לא תצא חזק מהמקום לא אמורות לצוץ בעיות באמינות מעבר לגבול הסביר.

פורסם
מה אתה אומר, לא שמת לב לקריצה? זה היה בצחוק. אנגלית אני יודע לקרוא :roll:

יריב, מאיזה שנה הצ'יפ שלך? אני מתאר לעצמי שהוא גרסה של לפני 4 שנים. האם עשית לו עדכון בזמן האחרון?

בשנה האחרונה יצאו תוכנות מנוע חדשות ומצויינות (כמו 2 אלו שרשמתי למעלה) האם בדקת גם מולן?

כמה אתה גודש? ישנה תוכנה מסויימת שגודשת גם 1.8-2 באר ואמורה להיות אמינה..

יש לי תגירסה הכי אגרסיבית של אפסולוט והכי חדשה.

היום כבר יש לי K03S עם בוסטקונטרולר ככה שאני כבר לא אנדקציה לציפים האלו...האוטו הוציא 253 כ"ס בגלגל בגדישה של 1.87 באר.

של ספוילד דווקא אחד החלשים שיש ממה שזכור לי,הצי'פ של פרילינג הרבה יותר חזק אבל לא כמו אפסולוט.

בוא נגיד ככה שאני הראשון שההיתי מקבל טלפון שהיה יוצא צי'פ חדש ללחוץ מולו.

• תוכן חדש...