Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים...

הגבהת הרכב תפגע אנושות בהתנהגות,ביציבות,באחיזת הכביש וכו'.

המצב היחידי להגביה מכונית מרוץ שכזו - אם החלטת להפוך אותה לג'יפ...

אם אתה רוצה שיהיה יפה, תעשה כמו שעשו לסובארופשע של שנות ה-70 ותגביה רק את החלק האחורי.

טוב סתם,אל תיקח את זה ברצינות (אתה עוד מסוגל).

יש לך אוטו פצצה למה לקלקל?

פורסם

איזה מרוץ? איזה פצצה? על מה אתה מדבר?

כולה (וסליחה אופיר על הזלזול) סובארו 4X4. לא טורבו ולא STI.

 

ועכשיו לפותח השרשור, באיזה דגם מדובר? מה מטרת ההגבהה? ירידה לשטח?

תן קצת יותר פרטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפותח השרשור,

 

מערכת ה-AWD (הנעה ל-4 הגלגלים) שקיימת ברכבך הינה מערכת בתפקידה לשפר את אחיזת הרכב.

 

בניגוד למערכות ה- 4 WHEEL DRIVE שקיימות ברכבי שטח,המערכת שלך לא אמורה לשפר את עבירות רכבך בתנאי שטח כאלה ואחרים,בדיוק כשם מערכת ה-4MOTION של פולקסוואגן ומערכת ה-QUATRO של האחיות לבית אוודי לא אמורות להוריד אותן אל השטח.

 

תכלית כל המערכות האלה (שוב,למעט מערכות ה-4WHEEL DRIVE שברכבי השטח) הינה לשפר את אחיזת והתנהגות הרכב, ואת זה המערכות האלה עושות מעולה.

 

מכאן אתה מבין שיהיה די חסר טעם מבחינתך להגביה את הרכב במטרה לרדת איתו לשטח,מכיוון שלא לזה יועדה המערכת הנ"ל.

 

לכן חסוך לעצמך את הכסף,חסוך לרכבך את הפגיעה בדבר הכי טוב שיש בו (אחיזה...) ותשאיר אותו כמו שהוא.

 

זו עצתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ל-EDAN82

עד כמה שידוע לי, מערכת AWD שבאימפרזה דומה לזו שבפורסטר (דיפרנציאל מרכזי עם "נעילה" ויסקוזית).

הפורסטר מסתדר יפה מאוד עם נסיעה בשבילים ואפילו בשטח עם קושי עבירות "בינוני".

אין כל סיבה שהאימפרזה לא תסתדר בשבילים קלים (כל עוד לא מגזימים). כל ההבדל בין האימפרזה לפורסטר הוא מרווח הגחון, ומרווח הגחון של האימפרזה המוגבהת יהיה בערך כמו של פורסטר סטנדרטי.

נכון שבהרבה שבילים קלים אפשר לנסוע עם מכוניות "רגילות", אבל ההנעה הכפולה ותוספת הגובה מוסיפים בטחון ועוזרים לעבור נקודות קשות (יחסית, כמובן).

ובקשר לאופי הנהיגה: אם כוונת המשורר לנהוג נהיגת "ראלי", הרי שעדיף שלא יגביה. אבל מכיוון שעם פורסטר מוגבהת אין בעיה לנסוע די אגרסיבי (ואני מכיר את זה מגוף ראשון...), הרי שנראה לי שזה אפשרי גם באימפרזה מוגבהת, שתהיה בכל מקרה נמוכה יותר. ברור שעדיף להשאיר את הנהיגה האגרסיבית לכביש, ובשבילים לנסוע רגוע יותר.

בברכה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לנהיגת שבילים כמו שאמרת בעצמך,לא ממש צריך להגביה את הרכב,ואם מזדה 6 אוטומטית הנעה קדמית יכולה להתמודד עם מיטב שבילי קק"ל,כנראה שאימפרזה בעלת הנעה כפולה תתמודד גם.

 

לשבילים יותר מדי טובעניים אני לא רואה כל טעם להכניס רכב כמו אימפרזה, מכיוון שבניגוד לפורסטר,היא לא מצויידת בהילוכי HI/LOW וכדומה,המרווח גחון שלה נמוך מדי,ואני לא מדבר על מכלולים אחרים בפורסטר שיותר מחוזקים מעצם היותו מיועד גם לנסיעת שטח.

 

שוב,צריך לעשות הפרדה בין מערכת הנעה לארבעת הגלגלים של רכב שמיועד לנסיעת כביש לבין מערכת דומה עבור רכב שמיועד לנסיעת שטח.

 

היית לוקח אוודי TT קוואטרו ומגביה אותה כדי לעשות איתה שבילים ? למה לא ?

 

היית לוקח גולף 4MOTION ומגביה אותה כדי לטחון שבילים ?

 

באותה מידה אני לא רואה טעם בלקחת אימפרזה ולהוריד אותה לשטח,רק כי יש את הפורסטר וגם לו יש מערכת AWD ומרווח גחון גדול יותר,לא מכיר את האימפרזה והפורסטר יותר מדי לעומק,אבל משהו גורם לי להיות די בטוח שלא במרווח הגחון טמון ההבדל ביכולות השטח בין שני הרכבים.

 

אם זה היה המצב,פולקסוואגן לא היו צריכים להוציא את הטוארג,או את האח הקטן (זה עם המנוע....שסוחב בעלייה), ואוודי יכלו לוותר על ה-Q7,ופורשה היו מוותרים על הקאיין..... :)

 

כמובן שזה נכתב בהומור,אבל הבנת את העניין,ההבדלים לרוב לא מסתכמים רק במרווח גחון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפורסטר (לפחות לאוטומטי) אין הילוך כוח, וגם זה של הידני סמלי.

יש מספיק שבילים שקל גם למכוניות "רגילות" לנסוע בהם, אולם בלא מעט שבילים מגיעות הפתעות, שללא הנעה כפולה יש בעיה להתגבר עליהן, וגם תוספת הגובה יכולה בהחלט לעזור.

בטיולים של מועדון סובארו פנאי ושטח נוסעים לטייל בשבילים עם לא מעט "הפתעות" כאלו, וגם אימפרזות עומדות (נוסעות...) בהם בכבוד.

נכון שעדיף כבר לקנות רכב שטח, או לפחות רכב פנאי (דוגמת הפורסטר), אולם כל אחד ושיקוליו.

וגם הפורסטר עושה מסלולים שהיצרן לא התכוון שיעשה, ויש כאלה שמעדיפים להשאר איתו מאשר לעשות את המתבקש: לקנות רכב שטח אמיתי.

בברכה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לעניות דעתי מערכות דומות אומנם קיימות באאודי ופולקסווגן אך אופן פעולתן שונה.

 

הסובארו בעלת ההנעה הכפולה יכולה להגיע לאן שרכב רגיל לא יכול להגיע או יתקשה להגיע.

 

לראיה - עליתי לצפון עם אימפרזה 4 על 4 בשלג ובחול ללא שום בעיות תקיעות.

 

האימפרזה מסוגלת ויכולה ליותר מנהיגת שבילים.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

כמובן שהמטרה היא לטיולי שטח קלים (+)..

מה אופן ההגבה? ומה ההבדלים בין אופן ההגבה של האוטבק אורגינלית ושל המוסכים שמבצעים

זאת בעלות של 1500 ש"ח.

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

מנסיון של חבר, אם תגביה את הרכב אתה תפגע בהתנהגות שלו ברמות כאלו שאתה אפילו לא יכול לדמיין, אפילו יותר גרוע מרכב אמריקאי ישן.

 

תשאיר אותו כמו שהוא, אלה אם רוב נסיעותיך הם רק על עפר.

פורסם

צביקה

עברתי על הכתבה ויש שם טעות.

כתוב שברכבי AWD אין 4L ואין הילוך כוח, וזה לא מדוייק.

נכון שאין 4L, כי אין צורך לשלב להנעה כפולה.

אבל בפורסטר ובאימפרזה הידניות עם הנעה כפולה קבועה (AWD) יש הילוך כוח (משיכה של ידית קצרה ליד ידית בלם היד).

אמנם ההילוך הזה ארוך (יחסית לרכבי שטח "אמיתיים), אבל בהחלט קיים, ועוזר בשטח.

נראה לי שהבחירה של סובארו ביחס הפחתה ארוך נובע מכך שהרכב מיועד (לפי היצרן) לנסוע בכביש ובשבילים, ושם זה בהחלט עושה עבודה טובה.

אבל אין מניעה לשתול הילוך כוח קצר יותר בכלי רכב עם AWD. בפורסטר, למשל, יש ערכה המקצרת את הילוך הכוח מ-1:1.45 ל-1:1.58 (אין מקום ליותר מזה), ועם קצת יותר מקום בגיר (ואולי רכיבי הנעה מחוזקים) ניתן היה להגיע ל-LOW קצר יותר. הכל עניין של תכנון.

בברכה.

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
צביקה

עברתי על הכתבה ויש שם טעות.

כתוב שברכבי AWD אין 4L ואין הילוך כוח, וזה לא מדוייק.

נכון שאין 4L, כי אין צורך לשלב להנעה כפולה.

אבל בפורסטר ובאימפרזה הידניות עם הנעה כפולה קבועה (AWD) יש הילוך כוח (משיכה של ידית קצרה ליד ידית בלם היד).

אמנם ההילוך הזה ארוך (יחסית לרכבי שטח "אמיתיים), אבל בהחלט קיים, ועוזר בשטח.

נראה לי שהבחירה של סובארו ביחס הפחתה ארוך נובע מכך שהרכב מיועד (לפי היצרן) לנסוע בכביש ובשבילים, ושם זה בהחלט עושה עבודה טובה.

אבל אין מניעה לשתול הילוך כוח קצר יותר בכלי רכב עם AWD. בפורסטר, למשל, יש ערכה המקצרת את הילוך הכוח מ-1:1.45 ל-1:1.58 (אין מקום ליותר מזה), ועם קצת יותר מקום בגיר (ואולי רכיבי הנעה מחוזקים) ניתן היה להגיע ל-LOW קצר יותר. הכל עניין של תכנון.

בברכה.

פיני

בסובארו פורסטר ידנית מנוע 2500 טורבו שנת 99 שבדקתי לפני קניה, לא היה הילוך כוח. כך גם לכל הפורסטרים והאאוטבקים שאני מכיר. במועדון סובארו פנאי ושטח שאני חבר בו יש עשרות רכבי סובארו מדגמים שונים שכמעט כולם מוגבהים בשיטה זו או אחרת וכולם נהנים מעבירות יוצאת מין הכלל בשטח. גם אימפרזות ולגאסים AWD נהנות מהגבהות ומעבירות לא רעה בכלל.

למידע נוסף ואולי הצתרפות למועדון צור קשר עם מנהל המועדון, גל ליבוביץ בטלפון: 0528724711

ארז רונן

פורסם

ארז

נראה לי שעשית מהפורסטר סלט:

סובארו מעולם לא ייבאה לארץ פורסטר טורבו ידנית. עד כמה שידוע לי יש בארץ רק שתיים כאלה: אחת (שעד כמה שידוע לי היא מדגם חדש יותר מ-1999), שהובאה באופן אישי (או בהזמנה מיוחדת), והשניה: אטמוספרית ידנית שהוסבה לטורבו (ואני בטוח שאותה לא בדקת, היא נמצאת אצלי!).

גירסאות הטורבו, שכולן אוטומטיות, היו בדגמים הישנים (עד 2004, כמדומני) עם מנוע 2 ליטר ולא 2.5.

כל הפורסטרים הידניים הם בעלי הילוך "כוח".

לא מאמין: אתה מוזמן לבקר.

בברכה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

×
×
  • תוכן חדש...