שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי וולוו S60 מנוע 2.4 הרכב נוסע יפה ואני מאוד מרוצה ממנו, אבל אני רוצה לשפר אותו מבחינה מכנית, אני מאוד מתעניין בטורבו אבל אני לא יודע איך זה עובד, והאם זה לא פוגע במנוע אשמח מאוד אם תיעצו לי על סוגי טורבו, איז הטורבו עובד, איפו אפשר לקנות ולהתקין, וכמה זה עולה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 18 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם , השאלה מיועדת לידע בלבד . במידה ורוצים להחליף טורבו , לדוגמא , מ K03 ל K04 או K03S ברכבי VAG למשל , האם יש צורך בהחלפת צנרת , או "דברים" אחרים ? שאלה אחרת , אם רוצים להחליף לטורבו של GARRET או HKS וכו.. ברכב טורבו מסויים , האם יש צורך בהתאמות אחרות ? לדוגמא ,אם למשל רוצים להשתיל טורבו של TT ב GTI ? תודה
הודעה אחרונה מאת Nir017, -
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הי חברים, כן??????????? זה טורבו, או שלא? אם זה נותן בראש? תודה
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/Cars/AccessoryDetails.php?CarID=61851 חשבתי להרכיב אותו היום,אבל לא שמעתי עליו בחיים. מה אתם אומרים? תודה.
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך אני יכול לשים פילטר פתוח בשברולט קוואליר ? והעם בכלל זה יעזור לי בכלל בנשימה או רק יזיק? וכמה בערך עולה להתקין וכל החלקים של הפילטר פתוח לרכב שלי? תודה על העזרה....
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הבאתי את הפילטר המקורי של האוטו אבל אני צריך לקנות לו את הפילטר עצמו בפנים -המקורי הגיע עם ספוג בפנים ובתוכו עיגול אלומיניום כזה אז כל זה היתפורר ולא טוב כבר.אז פעם הציעו לי לקנות פילטר אוויר פתוח שמתאים לפילטר מקורי. זה משהו ספציפי שאני צריך לקנות או אם אני ילך לPIT STOP ויגיד להם אז הם ידעו על מה מדובר...?! צריך תשובה די מהירה,תודה לכם על העזרה. ומאיפה אני יכול להשיג את הצינור גומי שמגיע לחזית מהפילטר? והאם כדאי במקום הצינור גומי להביא צינור נירוסטה במקומו?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. האם מישהוא יודע כמה כוחות סוס יתקבלו עקב החלפת ראש,הזרקה רב נקודתית, ומחשב? הצרפתיה ( 205)נולדה עם 75 כ"ס, לאחר ההשתלה כמה סוסונים יתוספו? והשאלה הגדולה- כמה יעלו החלקים בלבד? עבודה עלי. תודה.
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://store.summitracing.com/partdetail.asp?part=LUN%2D50251LUN&autoview=sku רכשתי את הקאםשאפט הנ"ל על סמך המלצה של חבר המבין את מהות ומטרת המנוע שאני בונה ומה אני רוצה להוציא ממנו ומלבד זאת בעל מקצוע מכובד בתחום שיפורי מנועים אמריקאים ובנית מפלצות שטח. מכיוון שאני צריך לקנות גל זיזים חם נוסף למנוע אחר ואוהב להבין בדיוק מה אני עושה/קונה הייתי שמח לקבל תרגום של הנתונים החשובים במפרט של הקאמשאפט הנ"ל ומה ההשפעה שלהם לעומת המקור. המנוע הוא ביג בלוק 454 GM, גודש. תודה.
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
היכן ניתן להשיג בארץ את ה-trumpets האלו: מקומות מהצפון ועד לדרום.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם יש לאימפרזה דיפרנציאל מוגבל החלקה ? והאם זה יתאים ללאונה ? (שמעתי שדפרנציאל עם LSD הם עם הגבלת החלקה של 25%, הכוונה ש 25% מהכח מועבר לגלגל התקוע במקום שכל הכוח יעבור לזה שמסתובב סתם באוויר)
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום אני חדש פה ומקווה שבאמת אלמד ואעזר בידע של כולם ואפילו אתרום מהידע שלי לאבא שלי יש סובארו פורסטר טורבו ועכשיו אחרי שקיבלתי רישיון אני מחליף תוכנת ניהול מנוע ומשפר דברים מסויימים רציתי להחליף אגזוז לאגזוז שבאמת ישפר ביצועים אבל אבא שלי לא מוכן שהאוטו יעשה רעש [ואני דיי מבין אותו] היות ואני יודע שיש מציובישי ששחכתי את שמה שיש לה מתג ל2 מצבי אגזוז רציתי לדעת אם יש אגזוז שיכול לתת לי רעש אבל גם להיות שקט??? האם יש אגזוז שמשפר ושומר על השקט?? מצטער אם השאלה דבילית ד"א ברכב אין ממיר קטליטי ככה הוא מגיע מהיצרן ועוד דבר בקשר לפורקי לחץ בכל רכב עם טורבו קיים פורק?? ואיך מטפלים באיחור/ דיליי/leg של הטורבו קראתי שאפשר לפתור את הבעייה תודה…
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
מה זה פילטר פתוח? 1 2
מאת taos-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 34.6 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה זה המושג פילטר פתוח באוטו מה זה נותן ואיך פותחים את הפילטר
-
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לחבי הפורום. לאחר קריאת שרשורים בנושא, ברצוני לחדד ולבצע השוואה בין יצרנים של פילטר אוויר פתוח. בשוק קיימים הרבה יצרנים, שכל אחד כמובן עם איתרונות וחסרונות משלו. מהי החברה העדיפה? האם הפרש מחיר בין פילטר שנחשב לטוב לבין פשוט יותר שווה את ההשקעה. מה דעתכם על JSV, AKA, SIMOTA, K&J...? תודה מראש. יגאל.
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, התחדשתי ברביעיית ג'אנטים 15 אינטש. אשמח להמלצות לצמיגי UHP במידה הנ"ל כרגע מתלבט בין S-Drive של יוקו או T1R של טויו. מחירים של T1R מצאתי בב"ש בצמיגי אלימלך ב450 ש"ח לצמיג, במרכז (כ"ס) המחירים בסביבות 550 - 600 ש"ח. המחירים ל S-Drive לפי אתר היבואן הם 937 ש"ח לצמיג (הזוי ביותר) http://www.yokohama.co.il/data/price%20april%202007.pdf לא בדקתי עדיין בצמיג ישיר והיפר צמיג, כמו כן אנטון לא נבדק (אני משאיר את הזולים לסוף וכרגע בודק אולי מישהו בקרבתי ייתן מחיר אנושי) אם יש המלצות נוספות - אשמח לשמוע. התקציב עד 1600. האם התקציב ריאלי? כמו כן אשמח לדעת על מיקום מלאי טרי. תודה מראש
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו בכותרת: קדמי ואחורי. ואם קיים האם ניתן לקבל לינק או תמונה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי סופר לאנסר שנת 96 הגלגלים המקוריים שלה הם 13 אינ'ץ אני ידוע שיש גם עם 14 אבל רציתי לדעת אם יש אפשרות לחבר מגנז של 15 אינ'ץ לרכב ולהשיג אישורים לזה כי יש לי בבית מגנז של 15 שסתם עומדים תודה מראש..
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתחבט בסוגיה הנ''ל בזמן האחרון, מנסה לברר מה עדיף. כרגע הרכב נועל ב-4 הגלגלים צמיגים ברוחב 185 הוא חותך את הכביש,ממש כך הודות למרכז כובד הנמוך (הרכב 120 ס''מ),חלוקת משקל 50:50 ההנעה האחורית והקוני אממה,קשה להחזיק את הטוסיק בחוץ,בעיקר בגלל מחסור בכוח (היו היה 100 סוסים על 900 קילו), וגם בגלל שהצמיגים הנוכחיים פשוט מצויינים. יש לי סט נוסף מאחורה 225 גמורים,קדימה 205,אני לא יודע אם זה מה שאני מחפש להבנתי צמיג מאחורה רחב יותר נוטה יותר לתת היגוי ומקשה על היגוי יתר אני מחפש טוסיק שובב יותר,עד כמה שאפשר,וברור לי שאני לא הולך להיות מתחרה ב- king of drift אגב ישנה אפשרות לאשר צמיג רחב יותר,ויש מקום פיזית גם למעבר למאושר זו הכלה מנוע…
הודעה אחרונה מאת Aditi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רציתי לשאול אם הקורסה C באה עם בלימת טוף מאחור ? או שצלחות דיסק ? אפילו הדגמים המפוארים ? והוא מחייב ל גיר F28 עקב שהסרן האחורי הוא 4X4 ?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
צריך עזרה לשפר קליאו 1.4 עשתי טיפול לאוטו האוטו עבר 88אלף ק"מ עשתי ישור קו שלידה חזק .אני רוצה יותר כוח .יש לי כסף לעשות הכל . אני לא רוצה לחלף מנוע.
הודעה אחרונה מאת tamirbike, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי איביזה 1600 שנת 2000 4דלתות רציתי לדעת עים אפשרי להרכיב לה ג'אנטים של איביזה טורבו? ועים זה מותר מבחינת החוק?
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד להחליף ברכבי בולמז קדמיים, צמיגים ובלמים. אז אני לא מעוניין לשים איזשהוא תחליף זול שיעלה בחיי אבל גם לא את הכי יקר. אבל אני כן רוצה לשפר את האחיזת כביש שיש לי עכשיו- סה"כ הוא בסדר אבל הוא לא יושב מספיק חזק על הכביש. אני רוצה שהאוטו יעשה פניות כמה שיותר טובות ושיחליק כמה שפחות. למי שתוהה הסיבה היא מבחינת בטיחות ותו לא. אין לי מסלול מירוצים פרטי שאני מעוניין לשפר את זמן ההקפה בו אבל אני כן רוצה לדעת שאם אני אצטרך לבלום אז האוטו יעצור מיד ואם לפנות אז אני אפנה ולא אחליק על הצד. לגבי בלמים אני לא יודע אם אני צריך להחליף רק רפידות או גם צלחות אשמח לדעת מתי צריך להחליף צלחות בכלליות. כרגע יש הצלחות טיפה חלודה. יהיה לי קשה לעבור את ה 4000 כ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לא יצא לראות קיטים כאלה לאיביזה MK4 ,אףאר. חוץ מלתת עוד אחיזה (הפחתת היגוי יתר ותת היגוי) זה פוגע באיכות הנסיעה ? כמה משמעותי? והכי חשוב מה טווח המחירים שלהם?
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם אני צריך להרים את הרכב, לפרק את הברגים ולהרכיב או שפשוט אפשר להוציא את האומים, להכניס את המוט ולסגור? ולמה בדיוק צריך לעשות את זה בשיטה הנבחרת? עד עכשיו לא הבנתי, יש שאמרו שיש צורך להרים את האוטו ויש שאמרו שלא למה? תודה.
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי חבר עם ג'נאט 18 שטוען שזה מאושר ברשיון, לי אישית זה נשמע תמוה ג'נאט 18 מאושר ברשיון ברכב כזה...שבמאזדה 6 שלי שיותר גדולה מעט הכי גדול זה 17. הגיוני?
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
עשיתי חיפוש, וקראתי את עשרות השרשורים שמצא לי מנוע החיפוש כאן באתר, אבל למרות הכל לא הגעתי לתשובה חד משמעית וכנראה שאולי אין כזו באמת, אך אני אנסה את מזלי בפעם האחרונה לפני שאני הולך לזרוק את הכסף שלי על שטויות כאלו, הנורות הללו של אוסרם, קול בלו או סילברסטאר (קראתי דברים נחמדים על שתיהן) קודם כל, הן חוקיות ועוברות טסט בלי בעיה? דבר שני, אני רוצה להחליף את הנורה כיוון שאני נורא רוצה נורה בצבע לבן, סגנון קסנון, האם הן יספקו אותי לפי דעתכם?
בלנו טורבו ? 1 2
מאת ברוך מכלוף-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ברשותי בלנו משנת 2000 ואני רוצה הרכיב על המנוע מגדש טורבו חשבתי לשאול את החכמים והמבינים כמה שאלות 1. איך תגיב מערכת ניהול המנוע אחרי ההשתלה האם היא תדע לתפקד אחרי השינוי 2. איך אתם חושבים שהמכניקה תחזיק כשניקח בחשבון שאני חושב על גדישה של מקסימום 0.5 בר 3. על איזה טורבו חשבתם ? כשאנחנו יודעים שהוא צריך להיות פיזית דיי קטן ולגדוש חצי בר מקסימום
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי אופל טיגרה (X14XE). קניתי את הרכב שהיו עליו סט גאנטים 15 אינ'ץ. עם מידת צמיגים 185\55. בדקתי קצת באוטו דאטה ומכון רישוי והבנתי שלרכב הנ"ל "בארץ" אני מדגיש "בארץ" מותר רק 15 אינץ או 14 אינץ. (שמין הסתם אני לא ירד מידה אלה מי שיש לו 14 אינץ יכול לעלות רק מידה אחת.) עכשיו ישנו איזה אתר בחו"ל וגם בפורום אופל בחו"ל בחורים העלו למידות שהיצרן מאפשר להם שעד המידה ההיא הכול תקין למהדרין. (מעבר לזה מתחילות הבעיות) המידה היא 17 אינ'ץ. (וכמובן שיש גם 16 אינ'ץ) ולמידה 17 יש שני אופציות : * 40\205 * 35\215 עכשיו רציתי לשאול אם מישהוא כאן יכול לוודא את זה, ולהגיד ש 17 אינ'ץ 205\40 מתאים במאה אחוז (בגלל איש…
-
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן ! אני מעוניין לדעת אם למישהו יש מידע אודות הפרוצידורה לייבוא מסודר של חלקים משופרים לרכב. בעיקר אני מחפש מידע אודות: *מיסוי על חלקים שכאלה (מכס,מע"מ וכדומה). *מה מבחינת תקנים (מה מותר\מה אסור). *המלצות לאיך הכי כדאי לעשות את זה (פתיחת עוסק זעיר בארץ,או שמא פתיחת חברה בחו"ל). אני באמת אשמח ואודה לכל פרט מידע שאוכל לקבל. החלקים עליהם אני מדבר זה בעיקר קיטים של מערכות בלימה (קאליפרים ודיסקים של חברות רציניות),בולמי זעזועים,קיטים לטורבו,חלקים קלים לרכב (פלייויל וכדומה),מערכות פליטהו כיו"ב. מודה מראש ! עידן
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן מוכרים בארץ כריות בולם משופרות ל306? (בסגנון ה-הגרופ N למי שמכיר.. ) תודה יוגב
הודעה אחרונה מאת jink, -
כן אני יודע שזה משעמם, מיותר, ואולי אפילו מגוחך (שיפורים זה בדם שלי, ממחשבים עד לשאר המכוניות בבית (ראה ערך הפאסאט למשל)), אבל יש תקציב האוטו במצב מעולה והשלדה יכולה לספוג עוד קצת כוח, בעיקר מפריע לי חוסר הכוח בטורים הגבוהים שם המנוע מת. אשמח לשמוע על מה אפשר לעשות בנידון, תקציב של עד 1500 שקלים לערך, אפשר מעט יותר. כמו כן אשמח מאד לדעת היכן ניתן לרכוש זוג בולמי זעזועים מתקדמים יותר, המקוריים שלי עייפים מעט ואני מעדיף כבר לשדרג למשהו מתקדם יותר. איזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת 106devil,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 338 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itzik123
- ALX
- guy.a
- Rשף
- thebaron
- Satori
- Jeka88
- itaimoto
- tan tan
- איציק נ.
- discoTD5
- נעם101