Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע כל מה שאני אעשה באוטו יהיה לטובה אין ספק.

אבל איפה אני עוצר?

מה אני שם באיכות טובה ומה אני שם מקורי?

אתה מבין?

אני לא רוצה לשים משהו מקורי ואז להתבאס על זה שלא שמתי משהו טוב ואז אני כבר לא אחליף

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שקראתי פה והבנתי זה שאתה לא מחפש להקשיח ואתה לא מחפש יומרות ספורטיביות.

אז העצה שלי היא קודם להחליף לצמיגים איכותיים (אולי לבחון את האפשרויות לעלות לג'אנט-16") ולבדוק על הדרך מה מצב הדיסקים והרפידות שלך.

אם תצטרך להחליף כדאי לדעתי ללכת על חברות כמו Lucas , Ferodo. אתה יכול גם לרענן נוזל בלמים על הדרך.

לגבי בולמ"ז - אם אתה לא מחפש להקשיח את הרכב ואתה רוצה לשמור על הנוחות כדאי ללכת על המקורי.

אני מאמין שכול זה יביא אותך למצב אופטימלי- כל זה נאמר במידה ואתה רוצה לשמור על הנוחות ולא לתקוף סיבובים.

פורסם

בסוף קניתי צמיגים של גודייר הDURAGRIP 91T במידה הסטנדרטית(195/65/15R)

התרשמות הצמיגים הם דיי חדשים (4607) המחיר שיצא לי הוא 1400 כמובן שכולל עבודה.

עשיתי אצל בחור ממש נחמד בשם רפי בקריית חיים. ידע על מה הוא מדבר.

לגבי הצמיגים:

נראים עמידים אבל לאחר שמילאנו את אותו ה PSI שהיה בצמיגים הקודמים הם נראו חסרים עדיין באויר אז מילאתי עוד קצת.

תוך כדי נסיעה שמתי לב שיש פחות רעש כביש מהצמיגים משמעותית (כנראה שהקודמים היו עד כדי כך גרועים)

יש לי המון בשר לאכול מהם (9מ"מ) לפני ההחלפה הבאה.

לגבי אחיזה הם אוחזים הרבה יותר טוב וזה מורגש בכל פניה הכי קטנה.

יש תחושה אחרת מההגה טיפה חדה יותר.

לגבי באמפרים יש הבדל עצום בין עכשיו לבין מה שהיה לי קודם. אם נוסעים לאט (30 קמ"ש) באמת שאני כמעט ולא מרגיש שאני

מתנגש בבאמפר כמו טנק כמו שמרגישים בהרבה מכוניות איפה שאני גר. אין לי באמפרים יש לי הרים קטנים.

סה"כ תמורה למחיר בינתיים אחרי שעתיים של נסיעה לערך מעולה +++

אולי אני לא הכי מבין בצמיגים ולא מחליף למשהו אחר כל יומיים אבלך באמת שהתרשמתי לטובה מהם.

ועכשיו נשאר רק להמשיך הלאה בתיקונים שבוע הבא.

VW GOLF V5 2001

פורסם

תתחדש על הצמיגים, אם אתה מבסוט, אנחנו מאושרים.

שלב הבא (והכי חשוב) הוא בדיקה של מערכת הבלמים.

תחזור עם חדשות על מצב המערכת בלימה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תתחדש.

שמתי לב שלדגמים הבינוניים - נמוכים של GOODYEAR יש דפנות פחות מחוזקות ודיי רכות, ולכן הרכב תמיד ייראה במצב של חוסר אוויר.

קרה בלי ב NCT5 שהיו מורכבים על הרכב שלי כשקניתי אותו (והעפתי במהירות האפשרית)

נ.ב. תחליף כריות בולמים, אני בטוח שהן כבר גמורות אצלך וזה משפיע למעשה על כל הפרמטרים שמעניינים אותך. אני החלפתי כריות בולמים לפני כחודש וזה היה שווה כל שקל.

שיפור באחיזה, בסיבובים ובנוחות (במיוחד בבאמפרים).

עסק לא יקר: עלו לי 80 ש"ח ליחידה מקוריות פלוס עבודה ומע"מ , סיימתי ב500 ש"ח.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קוד מהירות T מתאים עד 190 קמ"ש!! האם אתה בטוח שהצמיג מתאים לרכבך?

שים לב שאסור להרכיב צמיג בעל קוד מהירות הנמוך מהקוד שהיצרן קבע עבור הרכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

1.תודה על התגובות חברה.

2. לגבי הצמיגים אני לא נוסע מהר על האוטו בטח שלא 190 ואני מפחד עדיין על כל תנועה שאני עושה איתו.

כשאני אחליף צמיגים בפעם הבאה אני מאמין שאני כבר אדע טוב יותר מה אני רוצה בשבילי ובשביל האוטו שלי.

3.לגבי הכריות בולם אפשר לדעת מה זה בדיוק איפה זה נמצא ואיך יודעים אם צריך להחליף?

ואיך הם נגמרות כביכול? מה הורס אותם זאת הכוונה.

4.אכן הדבר הבא אני מאמין שיהיה יום שלישי זה הבלמים בינתיים אני לא יודע עדיין אם אני צריך להחליף צלחות או לא(אני אשמח אם מישהו פה יודע ויוכל להגיד מי מתי ולמה) אבל רפידות אני מחליף בטוח. ואני חושב שאני אלך על מקורי כי יש משהו בזה שהיצרן חשב על הנדסת החומרים ברפידות(ועוד גרמני) משהו שהסיני אני דיי בטוח שלא עשה.

*סתם התרשמות שלי מהאוטו לגבי צריכת דלק:

פשוט לא להאמין המחשב דרך שיש לי באוטו זה אחד הדברים הנהדרים.

כשאני מאיץ ואפילו ממש לאט אז האוטו צורך דיי הרבה דלק בערך 6 ק"מ לליטר אבל כשאני מגיע לכל מהירות שהיא מעל 80 ואני מתייצב על המהירות הזאת האוטו צרך לי במקסימום 14 ק"מ לליטר שזה מדהים לאוטו כזה. אני מאוד מקווה שהמחשב דרך באמת נכון.

בינתיים אני רק התחלתי למדוד כמה ק"מ אני עושה על כל מיכל דלק ואני אחזור עם עוד דיווח אחרי שיהיו לי כמה מדידות.

באמת כיף לראות שיש פה היענות ואנשים באמת עוזרים- כל הכבוד לכם.

עוד דבר שרציתי לשאול זה מה החיבור שיש לי מתחת לקלימטרוניק מעל המצת רכב? נראה כמו חיבור של איזשהיא צמה?

תודה

VW GOLF V5 2001

פורסם

נתחיל מהסוף

החיבור שיש לך שם זה המחבר של מחשב הרכב (VAG COM)

צמיגים קנית, יופי, תתחדש, לחץ אוויר תמלא לפי מה שכתוב בספר הרכב, או על פתח מילוי הדלק (אני חושב שזה סביב 33 מקדימה, וקצת פחות מאחור)

בלמים - דיסקים מחליפים כשהם הגיעו לעובי המינימלי, את זה כל מוסך אמין יוכל לבדוק לך, אורך החיים שלהם, סביב 80-100K, אם אתה מחליף, לך על מקורי, או על LUCAS \ ATE שהם יצרן OEM של פלקסוואגן, שום סט של GTI בקוטר 286 מ"מ או TT\LEON בקוטר 312 מ"מ לא יכנסו לך בגלגל 15", וגם ע"פ מה שתארת את עצמך, חבל על הכסף !!!

רפידות - אם אתה מחליף דיסקים, קח אותם עם הרפידות התואמות של אותו יצרן (אני נוסע על LUCAS \ LUCAS ומאד מרוצה), אם אתה מחליף רק רפידות - או מקורי (יקר) או תחליפי "ספורטיבי" יותר.

בולמי זעזועים - אחרונים בתור, אני הייתי הולך על סט ספורטיבי יותר, כולל קפיצים תואמים (H&R KW קוני\אייבך ועוד) רק מה, סט מלא יעלה לך מעל רביעיה, בולמים לבד - שלישיה)

בהצלחה

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

חבר יקר,

קוד המהירות שקבע היצרן הינו מחייב ואינו נתון לשיקול דעת הנהג. גם אם אינך מגיע ל-190 קמ"ש, אתה עדיין זקוק לצמיג בעל קוד מהירות מתאים, שכן צמיג בעל קוד נמוך יותר אינו בנוי לעבודה בעומסים שהרכב שלך מייצר גם במהירויות נמוכות יותר (אני מדבר על דברים כמו פיזור חום או שמירה על צורה עגולה).

מותר לך לשים קוד מהירות גבוה יותר, אך בשום פנים ואופן לא נמוך ממה שנקבע עבור רכבך!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

לפותח השרשור, יש לי סיפור לילה טוב קצר ונחמד על דירוגי מהירות של צמיגים:

אשה חביבה הלכה לקנות צמיגים.

לפאנצ'רמאעכר היו 3 צמיגים כמו שהיא הייתה צריכה ועוד אחד מאותו יצרן - רק בעל דירוג מהירות נמוך יותר.

הוא שם לה את זה, היא נסעה נסיעה ארוכה בכביש 6, הצמיג ה"חלש" יותר התחמם, כנראה שגם היה חסר לה קצת אויר, והוא התפוצץ.

הרכב התהפך, היא נהרגה, והפאנצ'רמאעכר עומד למשפט על גרימת מוות ברשלנות / הריגה / משהו בסגנון.

עד כדי כך זה חמור - דירוג מהירות שאינו תואם להגדרות היצרן.

גש על הבוקר, עם רישיון הרכב, והחלף לצמיגים בעלי דירוג מהירות תואם.

ושוב אני חוזר על המלצתי - על קורס נהיגה. ילמד אותך הרבה יותר כדי שתעשה הרבה פחות טעויות בעתיד.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה רבה על התגובות כמו תמיד.

לגבי הצמיגים טוב שאתם אומרים לי ועל הבוקר אני אלך לפאנצ'רמאכר. מה הדירוג שאני צריך בדיוק?

לגבי החיבור של המחשב אילו נתונים אני יכול לראות והאם אפשר להציג אותם בצורה גרפית על מחשב או שזה חייב מכשיר מיוחד?

לגבי הבלמים אני חושב שקודם אבדוק אם אני צריך להחליף צלחות. ואם אחלית שאני שם משהו ספורטיבי יותר אני מאמין שאחזור להתייעצות( אני אדאג לזה רק ביום שלישי)

לגבי הכריות של הבולם זעזועים אני רוצה לדעת מה שוחק אותם בדיוק ככה לידע כללי. ואיך בדיוק אני יכול לדעת אם הבולם זעזועים שלי

זקוק להחלפה כי כל אחד אומר לי משהו אחר.

ותיקון לגבי הצריכת דלק במהירות גבוהה זה 1 ל 12 ולא 14 כמו שרשמתי מקודם.

VW GOLF V5 2001

פורסם
לגבי הצמיגים טוב שאתם אומרים לי ועל הבוקר אני אלך לפאנצ'רמאכר. מה הדירוג שאני צריך בדיוק?

בדקתי בAUTODATA,

הדגמים החזקים, קרי: V5, GTI ו-V6 מחוייבים בדירוג V.

לגבי הכריות של הבולם זעזועים אני רוצה לדעת מה שוחק אותם בדיוק ככה לידע כללי. ואיך בדיוק אני יכול לדעת אם הבולם זעזועים שלי זקוק להחלפה כי כל אחד אומר לי משהו אחר.

כריות בולם עשויות מגומי שעם הזמן מתבלה ונקרע. כאשר הכרית קרועה, ההגה יהיה מעורפל, תתכן משיכה לאחד הצדדים ושחיקת הצמיגים לא תהיה סימטרית.

לגבי בולמ"ז: ישנו המבחן הידוע של לחיצה חזקה על הרכב ושחרורו בבת אחת. אם הרכב ממשיך "לנתר" ואינו מפסיק מיד לקפץ, סימן שהבולמים שלך כבר עייפים.

אם הייתי צריך לדרג את חשיבות הדברים שיש להחליף, בהנחה שכולם בלויים ברכבך, אזי הצמיגים מקבלים את המקום הראשון, לאחר מכן בולמי הזעזועים ובסוף כריות הבולם. כמובן שבלמים כלל אינם ברשימה מכיון שבלמים קודמים להכל, אבל אם הבלמים שלך תקינים ואתה מעוניין רק בשדרוג הקיים, אזי אפשר להוסיף אותם בסוף הרשימה (שדרוג מתחילים רק לאחר שהכל פיקס).

פורסם

תודה על ההסבר אלעד על הכריות בולם.

עוד דבר שרציתי לדעת זה איך ישפיעו לי על האוטו מוט מייצב אחורי תחתון וקדמי עליון ותחתון?

אבל בתכלס באוטו שלי כי אני לא יודע כמה השלדה של האוטו חזקה וכמה היא מתעוותת בפניות.

וגם איך האנטי רול באמת עובד ולא נותן לי להתהפך שנראה לי דבר דיי חשוב בבלימת חירום?

VW GOLF V5 2001

• תוכן חדש...