Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אני יודע שזה משעמם, מיותר, ואולי אפילו מגוחך (שיפורים זה בדם שלי, ממחשבים עד לשאר המכוניות בבית (ראה ערך הפאסאט למשל)), אבל יש תקציב האוטו במצב מעולה והשלדה יכולה לספוג עוד קצת כוח, בעיקר מפריע לי חוסר הכוח בטורים הגבוהים שם המנוע מת. אשמח לשמוע על מה אפשר לעשות בנידון, תקציב של עד 1500 שקלים לערך, אפשר מעט יותר.

כמו כן אשמח מאד לדעת היכן ניתן לרכוש זוג בולמי זעזועים מתקדמים יותר, המקוריים שלי עייפים מעט ואני מעדיף כבר לשדרג למשהו מתקדם יותר.

איזור המרכז.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוטי הצתה ופלאגים כבר "שיפרת"?

אני בכוונה רושם "שיפרת" במרכאות כי זה לא ממש שיפור, אבל בהחלט עשה הבדל ביכולת הנשימה ב205 שהיתה לי (תבדל לחיים ארוכים).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מספר אפשרויות לשיפור כוח ב205 מנועי 1100/1400:

* השתלת מנוע גדול יותר של דגם GTI 1.6, 1.9 וכד' (יש גם מנועי טורבו).

* פירוק המנוע לגורמים החלפה לחלקים משופרים, הרחבת והחלקת מעברים, פילטר פתוח או אפילו מערכת ראם אייר, החלפה של סעפת פליטה קומפלט לאפטר מרקט או ייצור מיוחד וכו'.

בתקציב של 1500 ש"ח אי אפשר לעשות הרבה, חפש ג'אנטים הכי גדולים והכי רחבים שאתה יכול לאשר ברשיון וצמיגים הכי דביקים זה השיפור הכי טוב בתקציב הזה (אם לא שיפור הסוסים במנוע אז לפחות ניצול טוב יותר של מה שיש).

בהצלחה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
מספר אפשרויות לשיפור כוח ב205 מנועי 1100/1400:

* פירוק המנוע לגורמים החלפה לחלקים משופרים, הרחבת והחלקת מעברים, פילטר פתוח או אפילו מערכת ראם אייר, החלפה של סעפת פליטה קומפלט לאפטר מרקט או ייצור מיוחד וכו'.

בתקציב של 1500 ש"ח אי אפשר לעשות הרבה, חפש ג'אנטים הכי גדולים והכי רחבים שאתה יכול לאשר ברשיון וצמיגים הכי דביקים זה השיפור הכי טוב בתקציב הזה (אם לא שיפור הסוסים במנוע אז לפחות ניצול טוב יותר של מה שיש).

בהצלחה.

מסכים איתו , בסכום כזה השיפור הכי משמעותי זה שיפור התנהגות האוטו על הכביש שזה החלפה לג'נטים גדולים וצמיגים טובים יותר ... אבל כול זה בתנאי שיהיו לך מספיק סוסים חזקים שידעו להזיז את הגלגלים

פורסם

אי אפשר להתקין מנוע 1600/1900 ב205 שהגיעה במקור עם 1400.

בעצם, אפשר, אבל זה יעלה הרבה יותר ממה שיעלה לקנות 5 205GTI מקוריות תקינות וכנראה תצטרך ימבה קשרים כדי לאשר את זה ברישיון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה כמובן שעדיף לקנות אחת מקורית, אבל תתפלא לשמוע שלא תמיד.

אם הייתי קונה עכשיו GTI במילא הייתי מחליף כמעט את כל הרכב לחלקי אפטר מרקט, והרבה יותר קל למצוא 1400 שמורה מGTI שמורה.

בכל אופן לא יודע אם תצליח לאשר ברשיון את ה1600/1900.

פורסם
חוטי הצתה ופלאגים כבר "שיפרת"?

אני בכוונה רושם "שיפרת" במרכאות כי זה לא ממש שיפור, אבל בהחלט עשה הבדל ביכולת הנשימה ב205 שהיתה לי (תבדל לחיים ארוכים).

הדבר באמת נתן לך שיפור מורגש ? או משהו פסיכולוגי בלבד ? אילו כבלי הצתה מומלצים ? אילו מצתים יתנו שיפור על מקוריים ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

לא יודע אם אתה מכיר בכלל 205 אבל להמליץ להתקין מנוע 1900 ברכב שבא עם 1400 מבחינה טכנית /פיזית זה כמו להמליץ להתקין מנוע קוזי בפיאסטה.אפשרי? כן בהחלט! מעשי? יכול להיות! הגיוני? לחלוטין לא!

בהצלחה.

למה הכי גדולים? כי אנחנו ישראלים?גאנטים במידה של GTI (אפשר אפילו 1600 14 אינצ רחמנה ליצלן) עם צמיגים איכותיים יתנו תוצאה מעולה. מידה של 15 אינצ (1900) יתן כבר מבחר צמיגים הרבה יותר גדול אבל מצד שני, קשה לקנות רביעיית ג'אנטים+צמיגים 15 אינצ איכותיים ב 1500 ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אשמח לתשובה בקשר לכבלי המצתים והמצתים עצמם.

בהקשר לג'אנטים, אני חושב שכדאי להשאר עם גאנט 13" כדי לקל תאוצות מעט טובות יותר אבל בהחלט להחליף את הצמיגים, אשמח להמלצה על צמיג כדאי שכזה.

בנוסף אשמח להמלצה לבולמי זעזועים קידמיים שיהיו עדיפים על המקוריים...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

בהנחה שמערכת ההצתה תקינה ואינה דורשת שום רענון אין צורך להחליף, זה לא ייתן לך כלום.

בגירה אומנם אין לי ניסיון בהשתלות מנועים בפיג'ו, אבל להשתיל מנוע קוזי בפיאסטה יהיה "קצת" יותר מסובך מלהתקין מנוע 1900 בפיג'ו 1400, אם אפשר מ1400 ל1600 ומ1600 ל1900 אני לא רואה סיבה מדוע לא ישר להשתיל 1900, כמובן בהנחה שהחלפת את כל המכלולים הדרושים.

מעניין באמת אם הגיע דגם של פורד הנעה קדמית עם הבלוק של הקוזוורת' (205) ואז זה גם לא מסובך יותר מדי, אם לא אפשר מנוע DOHC של הRS2000, זטק מוגדש ועוד..

בפיאסטה יש הרבה מקום ופורד עשו הרבה קומבינציות עם מנועים וגירים כך שההשתלות קלילות ביותר, הבעיה היא רק למצוא מנועים וגירים במצב טוב.

פורסם

מה שאני מנסה להסביר לך (ללא הועיל) הוא שיש התקנות קלילות (RS2000 בפיאסטה, MI16 ב 20VT,GTI בגולף MK1) ויש התקנות שהן מאוד מסובכות ולחלוטין לא הגיוניות (קוזי בפיאסטה, 1600/1900 ב 205 1400).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ב1500 ש"ח השיפור המשמעותי ביותר תהיה החלפת סעפת יניקה מותאמת + קרבורטור וובר כפול או שתיים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

הרכב שנת 98 הזרקה.

נראה לי אשאר כרגע באיזור הבולמים הקידמיים אשמח להמלצה לשיפור רציני בנושא. אני מניח שבולמים חדשים יחד עם זוג צמיגים קידמיים חדשים יתנו שיפור מורגש, הלא כן ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

זוג האחוריים חדשים לחלוטין, אני לא רואה סיבה להחליפם, בטח לא כרגע, לא ?

עדיין אשמח להמלצה על בולמים קידמיים משודרגים משמעותית וצמיגים כדאיים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

• תוכן חדש...