שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. יש ברשותי סיטרואן קסארה אוטומט מודל 2000. הייתי מעוניין שהרכב ישמיע רעש יפה בזמן נסיעה ולהוסיף לו קצת כוח. ממה שהבנתי, פילטר אוויר פתוח הוא פתרון די יעיל לעניין הרעש. לגבי תוספת הכוח אני מבין שצריך להוסיף צ'יפ. שאלתי היא האם ברכב אוטומט זה בכלל יהיה כדאי?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
בימים האחרונים אני קורא תר'ד מעמיק מאד, טוב נו חלומי ... http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2862822 הייתי חייב לשתף אותכם, זה פרוייקט ! . בברכה אסף.
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
מישהו מכיר את המוצר הזה? "חלק שמרכיבים אותו על קצה האגזוז והוא יוצר את הרעש של הטורבו" http://www.youtube.com/watch?v=Y0VPra5kX7I&eurl=http://www.faketurbo.com/ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
חבר שלי קנה סובארו ישנה נידמה לי svx היא ניראת ממש שפיצית כזאתי ויש לו כפתור קטן ליד ידית ההילוכים ושהוא לוחץ עלייההההה האוטו עף אחו***** עכשיו הוא אומר שהבן אדם שהוא קנה אותה ממנו עשה בה מלא שיפורים אבל הוא אומר שזה לא ניטורס נסעתי בהרבה מכוניות טורבו ולא ראיתי כזה כפתור מישהו יודע במה מדובר ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי אימפרזה 2002 1.6 יאוטומט שמתי לה אגזוז של דרגון מחנות שנקראת א.פ.ל באזור תעשיה בבתים חנות מוכרת לאחר שהאגזוז הורכב שמתי לב שכשאר אני לוחץ קיק דאון יש רעש כמו של שריקה כזאת ופחות שומעים תרעש של האגזוז אני לא מדבר על היללת אלטרנטור זה רעש כזה מוזר כאילו האוטו גורר משהו מלמטה הלכתי אליו היום והוא אמר לי שהקיק מפעיל לחץ על הצינור וכתוצאה מהלחץ זה הרעש שיוצא הוא אמר שזה רעש סטנדרטי וכו' אמרתי לו שלשאר החברים שגם הרכיבו אצלו תאגזוז אין תרעש והוא אמר לי שכל אוטו זה לגופו ואין מה ל עשות לגבי הדבר הזה זה הרעש שהאוטו מוציא כאשר הגזים יוצאים משהו כזה האם הדבר נכון או שהוא סתם סיבן אותי?זאת חברה ידועה ולכן לא ניראה לי שהם לא אמינים מה אתם אומרים תודה
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה. אני לא בטוח שזה המקום הנכון אז אני מיצטער עם לא. רציתי לדעת, איפה אני יכול לארגן מערכת כמו זאת בתמונה ומה המחיר לדבר כזה?
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לבאי הפורום, ישנה שאלה שעניינה אותי מאוד בזמן האחרון. ישנם מגדשים המוסיפים למנוע המקורי 70-90 כ"ס ולא דורשים חיזוקי גיר/שילדה עפ"י היצרן (קיט שלם, נדרשת התקנה בלבד). לעומת זאת, אם משתילים באותו הרכב מנוע אחר המוסיף 70-90 כ"ס כולם ממליצים פה אחד לחזק גיר ושלדה (אם בכלל ההשתלה מתאפשרת מבחינה טכנית). מה שונה בין 2 הטכניקות? מדוע באחד חייבים חיזוקים כאלו או אחרים ואילו בשני לא? הרי מספר הסוסים שמתווסף זהה. אשמח להערות/הארות. תודה. נ.ב כרגע, השאלה כללית ללא תלות ברכב מסויים.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
שאלה למבינים בטורבו 1 2
מאת takingg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הרכב הוא אלפא 33 ...2 קרבורורטרים כפולים מנוע 1.7 8V התקנתי טורבו,(בלי לפרט יותר מידי,אבל דאגתי לחזק ולשפר ולהוסיף את מה שצריך). הבעיה האחרונה שלי זה הדלק,כרגע הקרבורטרים מכוונים בלי הטורבו,כמובן שהטורבו ימשוך יותר דלק והרבה ! ביחוד בטורים הגבוהים. ושאלותי הם : אם אני ארחיב את הדיזות זה לא יציף לי את הקרבורטרים בסרק ? משאבת דלק חשמלית רגילה(שמתאימה לרכב עם קרבורטורים,חצי באר+-) תספיק לתת דלק בטורים הגבוהים ? משאבת דלק שמתאימה לרכבי הזרקה(משאבה בלחץ גבוה),לא תציף לי את הקרבורטרים בסרק ? אשמח מאד לתשובות ממישהו שמבין או מישהו שנתקל בבעיה דומה. או שלמישהו יש פתרון אחר לגמרי איך להתגבר על עניין אספקת הדלק ? תודה מראש לעונים
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איביזה מנוע 1.4 בעלת 75 כ"ס. איך אפשר להפוך אותה להיות כמו אחותה הבחורה יותר עם 100 כ"ס. האם זה רק צ'יפ במנוע או יותר מזה?
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם. רציתי לשאול, אגזוז עם גודל כניסה 70מ"מ יתאים לצנרת 2.75 אינץ'? אמרו לי שזה יתאים. ועוד שאלה, מה הדרך הטובה לשלוח אגזוז לארץ ( חבר שולח לי מארה"ב)? עם קבלה? באריזה המקורית? האם המכס עושה בעיות?
הודעה אחרונה מאת fr maniac, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש ברשותי פאסאט 1.8טורבו 2002 אני מחפש צמיגים לרכב אני רוצה צמיג איכותי בעל התנהגות ספוטיבית אפשר להגיד מידות הצמיג הם 205/60/15 תודה יניב
הודעה אחרונה מאת yanivrsi, -
טורבו לRX-8
מאת akassimov-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת, אם באופן תיאורטי אפשר להתקין למכונית עם מנוע רוטורי (מאזדה RX-8 לדוגמא) מגדש כלשהו? תודה מראש לעונים
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 205 רגילה 1.4 שנת 98 גיר רגיל כמובן. כמו שידוע לכם בטח האוטו הזה לא הכי חזק מהיר וכיפי, השאלה שלי היא האם שווה להשתיל לו מנוע של 106 ראלי? האם כדאי בכלל להשקיע? ובמה זה כרוך?
-
ערב טוב. במידה וחורטים\מכרסמים בוכנות מטיטניום,לאיזה שינוי זה יגרום?(במידה ושני הבוכניות זהות). האם הגורם שהבוכנות מהטיטניום יהיו יותר קלות יגרום לשינוי כלשהו?(ברור לי שהבוכנות מהטיטניום יוכלו להחזיק הספקים יותר גבוהים). תודה,בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חבריה, אולי אתם תוכלו לכוון אותי יותר ממה שפורום טכני רגיל הצליח. תקציר - קצת נמעס לי מכך שבאנדים של צנרת קירור מדי פעם משחררים דליפה, דורשים חיזוק כנראה עקב צינורות שמתכווצים וכו'. כל הסיפור כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=212424 אחד המאסטרים אמר לי בתוקף לא לשים באנדים "פשוטים" כמו בתמונה הראשונה. הפתרון שלו זה באנדים סבבת רגילים - אבל כביכול מאיכות יותר טובה ושלא משתחררים. יש דבר כזה באמת? אהבתי את הרעיון של T BOLT עם קפיץ (כמו בתמונה מס' 2) - יש לרכוש אותם בארץ? אני גם לא ראיתי בחול באנדים כאלו שמתאימים למידות של צינורות קירור "קטנים"....... כל רעיון נוסף יתקבל בברכה חמה מאוד
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
אטם ראש מחוזק
מאת yura18- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 205 מנועTU אם ראש של AX GT, מחפש אטם ראש מחוזק, מאיזה חומר הכי טוב וממולץ להשים אטם ראש מחוזק? תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת yura18, -
הרכב המדובר 205 GTI 1.6 שנת 88 לאחרת השבתת הGTI הראשונה שלי הבנתי כמה אהבתי את הרכב הנ"ל עוד מילדות הזלתי ריר כשראתי בכביש הארץ את הGTI שבזמנה הייתה ה- רכב חיפשתי וחיפשתי ולאחר טיפ מחבר נמצאה הכלה... שוכבת בתוך מחסן כשעליה ארונות אמבטיות וחלקי פיגומים, זה היה ביתה ב4 שנים האחרונות... מה הוחלף.... שיפוץ סרן אחורי גומיות מוט מייצב מוטות קישור תפוחים מסרק הגה נאבות+ מייסבים קאליפרים צלחות ודיסקיות הוחלפו לברלינגו 266 מ"מ 2+4 וחריטה (שיפוץ בלמים אחוריים, משאבות נעליים וחריטת דרם) צינורת ברקס משאבת בלם מרכזית 22 מ"מ (מקור 16 מ"מ) צינורות וואקום ומיים סעפת פליטה 4 ל1 וצנרת ישירה לדוד ITC מזרקים מוגדלים ווסט לחץ דלק מתכוונן מח…
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אוקיי חשבתי להשים לרובר 216,98 אוטו' פילטר אוויר פתוח הרצתי חיפוש פה בפורום ועדיין לא הבנתי אם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק או שורף יותר דלק? הבנתי שזה לא משפר שום דבר מבחינה מכנית חוץ מזה שזה מכניס יותר אוויר לתערובת של הדלק ומקבלים צליל שונה אבל השאלה בגדול... האם פילטר אוויר פתוח חוסך בדלק? תודה מראש, רונאל
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
בבעלותי C200 קומפרסור והנתי שאפשר להזמין קיט מקורי של AMG, השאלה היא כמה שווה קיט כזה, האם כדאי להזמין מקורי מהחברהאו קיט תואם AMG, כמו כן כמה מסובך כל העסק והם יהיו לאחר מכן בעיות במכירת הרכב.
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להקשיח את הבולמים כי בפניות הרכב נוטה כל כך שאני עף מהכיסא. בישביל להקשיח אני צריך רק בולמים או גם מתלים? וכמה עולה להחליף לבולמים קשיחים יותר? ו תודה לעוזרים.
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
באילו נתונים זה תלוי?
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים הייתי בבקשה רוצה להעזר בכם חברים בשני דברים: 1. כשאני מושך את ההילוך הראשון בלחיצה חזקה על הדושה אני גורם לפרפור הגלגלים, האם יש דרך להמנע מכך ? 2. אני מעוניין להשקיע כ 10,000 ש"ח על האוטו, בדגש לשיפור הכוח של המרכב ולא רק. מה תוכלו להציע חברים בבקשה? תודה לכולם על העזרה. המפרט של הרכב המדובר: סיאט לאון מודל TFSI שנת 2007. נתוני מנוע 2000 טורבו, 185 כוחות סוס. 6 הילוכים. מומנט מירבי (קג"מ) 27.5 צמיגים של goodyear, דגם excellence אם סימון האות Y בחתך הצמיג מה שמאפשר נסיעה מעל 240 קמ"ש. מידותיו של הצמיג 220/45/17. תודה חברים על העזרה.
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום חבר'ה, בבעלותי הונדה סיויוק קופה מודל 96 וברצוני לשפר את יכולת הבלימה של הרכב. לפני כ-8 חודשים הלכה לי משאבת הבלם המרכזית והחלפתי במוסך המורשה משאבת בלם תחליפית - מאז הרגשתי עם הזמן שיכולת הבלימה נחלשה פלאים. מה דעתכם על כך ?? ביצעתי חיפוש מקיף בפורום ואלו התובנות העיקריות בנושא שיפור הבלימה - מבקשעזרתכם/תיקונכם/המלצתכם: רפידות – השיפור המשמעותי ביותר, רפידות מומלצות Hawk-HPS, Ferodo, OMP ועוד. דיסקים: מחוררים - לא מועילים כיום אלא רק בשביל יופי וחור גדול יותר בכיסו של הלקוח - בעבר הרפידות היו פולטות עם חימומם בעת בלימה גזים שיצרו שכבה דקה בין שטח פני הרפידה לבין הדיסק ולכן החירור עזר בפליטה של הגזים ע"מ לא ליצור השכבה הנ"ל. כיום הרפידות אינן פולטות …
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
אז העברתי את היומיים האחרונים בפיט סטופ ועוד כמה מקומות הספקתי להרכיב: תוכנה חדשה במנוע, שעון גדישה, פילטר ונשם סימוטה, ג'אנט שחור ליפ אדום אני מרכיב בשישי בבוקר בפיט סטופ, וקיט הנמכה eibach שעוד לא הורכב במוסך רק נקנה אגזוז כבר היה אבל מחפש חדש אז מה עכשיו?! אני ממש לא יודע לאן להמשיך. אם זה אינטרקולר או כבר לקנות ערכת טורבו K04 מלאה או לא יודע מה יש עצות? ולגבי תקציב בסביבות(!) 6000 שקל
הודעה אחרונה מאת TomerFr, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי שתציעו מה אפשר לשפר מבחינה חוקית חוץ מפילטר שכבר יש תקציב של 10,000 האוטו שלי זה פיאט בראבה 1.6 ידני תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Excaliber, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שאתה בטח מבינים יש לי רובר 216 ורציתי להחליף לה פנסים ואגזוז ורציתי לדעת אם אתם מכירים מקום בבאר שבע שיכול לעזור לי בעניין הזה
רשת לטמבון
מאת NadavRally- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני שקופצים עלי, זה לרכב הראלי שלי, כדי לסגור חורים ולמנוע כניסת אבנים/חרקים ועוד. אני מעוניין לדעת איפה קונים במחיר נורמאלי רשת כסופה לא צפופה מדי שאפשר לכופף לצורה רצוייה. משהו שרואים בכל מיני עונדות ורכבים אחרים שמחוררים להם את הפגושים. תודה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1341929 כבר לא רלוונטי עבורי (אני נשוי) אך גם כך כשאני עם אשתי ברכב ונותן גז שהאוטו ירעם התגובות שלה לא ממש (בלשון המעטה)כפי שצויין במחקר
הודעה אחרונה מאת kfirkb, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכם, בגולף GTI שנת 2007 יש ג'נטים 17 עם צמיגים R17 225/45 בקרוב אצטרך להחליף צמיגים ואני חושב אולי להחליף את הג'נטים לשחורים עם פס אדום ושיהיו גדולים יותר מ R17 וצמיגים עם חתך קטן יותר מ 45. מה האפשרויות שלי? האם צריך לאשר את זה במשרד הרישוי? אם כן מה הפרוצדורה? האם אפשרי גם להגדיל את רוחב הצמיגים ו/או הג'אנטים ליותר מ 225? אשמח לשמוע תגובות בנושא, תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, האם מישהו מכיר את החברה הנ"ל? איך השעונים שלהם מול השעונים של Auto Meter? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת mayrun,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)