Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בגולף GTI שנת 2007 יש ג'נטים 17 עם צמיגים R17 225/45

בקרוב אצטרך להחליף צמיגים ואני חושב אולי להחליף את הג'נטים לשחורים עם פס אדום ושיהיו גדולים יותר מ R17

וצמיגים עם חתך קטן יותר מ 45.

מה האפשרויות שלי?

האם צריך לאשר את זה במשרד הרישוי? אם כן מה הפרוצדורה?

האם אפשרי גם להגדיל את רוחב הצמיגים ו/או הג'אנטים ליותר מ 225?

אשמח לשמוע תגובות בנושא, תודה.

פורסם

יש לך בעיות אחיזה/היגוי?

מה המניע שלך לשנות מידה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אהלן .

תענה לשאלה ששאלו אותך , למה אתה מעוניין לעבור לג'אנטים אחרים ?

אין לי בעיית אחיזה או יציבות, פשוט הג'נטים ששלי פגומים ממדרכות (מהבעלים הקודמים)

וגם אצטרך להחליף צמיגים בקרוב, לכן אם כבר החלפה אז אולי על הדרך אשנה את הגודל.

מבחינתי זה בגדר אופצייה בלבד ולכן אני מברר כדי לקבל החלטה.

בנוסף, לרכב הזה ספציפית יתאים יותר חתך 40 מאשר 45 גם מבחינת היציבות והאחיזה וגם קוסמטית.

אשמח לקבל תשובות כדי להחליט מה כדאי לעשות ובמה זה כרוך.

תודה.

פורסם

איך הגעת למסקנה שמתאים לאוטו חתך 40 במקום 45? אתה יודע בכלל מה אומר הנתון של החתך? יש לך מושג איזה נזק/תועלת יגרום השינוי שאתה רוצה לעשות?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מותר לשנות מידה אחת למעלה ותצטרך לדבוק במידה הבאה כשתעבור לגנט 18 כמובן חתך 40/225.

אני לא מבין גדול בעניין אבל כשאתה עובר מגנט 17 ל 18 והרוחב לא שונה אז מבחינת אחיזת כביש אתה לא משנה כלום ואולי אפילו גורע.

פורסם

אז אם יש פה מישהו שבאמת מבין בזה שייתן את חוות דעתו בבקשה.

הדבר האחרון שאני רוצה זה להזיק לאחיזה והיציבות, אז מה דעתכם, האם זה יועיל או יזיק?

פורסם

בטוח לא יועיל!

מה שכן, תופעה ששמתי לב אליה בזמן האחרון, אנשים עם רכבים ספורטיביים שבאים עם 16 אינצ מגדילים ל 18 כי זה נראה יפה (לדעתי דוחה אבל על טעם וריח...) אבל איפה הבעיה?

בעוד שב 16 אינצ הם עוד הצליחו לממן צמיגים ברמה טובה, ב 18 אינצ הם פתאום נוהגים ב GTI עם ציפ ופורק ומורש ושורק וחורק אבל עם צמיגים ליזה ז' שנותנים הרבה פחות אחיזה מהצמיגים האיכותיים ב 16 אינצ.

לכל מי שעדיין מתלבט בקשר לאחיזה יש לי רק תשובה אחת, תבדקו בגוגל את המידה של הצמיגים של הרכב הזה:

Miura.jpg

רוצים לדעת?

215/70/15 :shock:

פורסם
בטוח לא יועיל!

מה שכן, תופעה ששמתי לב אליה בזמן האחרון, אנשים עם רכבים ספורטיביים שבאים עם 16 אינצ מגדילים ל 18 כי זה נראה יפה (לדעתי דוחה אבל על טעם וריח...) אבל איפה הבעיה?

בעוד שב 16 אינצ הם עוד הצליחו לממן צמיגים ברמה טובה, ב 18 אינצ הם פתאום נוהגים ב GTI עם ציפ ופורק ומורש ושורק וחורק אבל עם צמיגים ליזה ז' שנותנים הרבה פחות אחיזה מהצמיגים האיכותיים ב 16 אינצ.

ת'שמע לא רלוונטי עבורי על איזו תופעה אתה מדבר, אבל אני בטח לא אשים צמיגים סוג ז' ולא משנה מה תהייה המידה שלהם, אני אף פעם לא מתפשר על איכות ובטח לא כאשר מדובר בבטיחות!

עכשיו מה לא ברור...? כל מה שביקשתי זה בסך הכל לשמוע מאנשים שמבינים בזה איך אוכל להגדיל את גודל הג'נטים ל-18, להקטין את חתך הצמיגים ל-40 וכל זאת מבלי לפגוע ביציבות ואחיזת הרכב ואולי בכך אפילו לשפר אותה.

אולי כמו שתמיר ציין לשים ג'אנטים רחבים יותר? או צמיג רחב יותר? או שניהם ביחד?

בקיצור אם יש פתרון אז אשמח לשמוע (ממבינים בלבד), תודה.

פורסם

אין שום סיבה בעולם שזה יועיל להתנהגות של האוטו.

הגדלת קוטר הגאנט והקטנת החתך תגרום לפגיעה בנוחות, תעלה את מרכז הכובד שלך והגאנטים היקרים שלך יהיו יותר פגיעים.

רוצה לשפר אחיזה? תעלה ברוחב הצמיג (לא אפשרי מבחינת החוק).

רוצה לשנות התנהגות? תחליף בולמי זעזועים.

אתה יורה פה לכל הכיוונים מבלי להבין דבר או 2 בנושא.

תתחיל בלקרוא את המאמר הזה ולאחר מכן כדאי גם שתקרא את זה.

לאחר מכן תחזור עם שאלות יותר ממוקדות ואני בטוח שנשמח לעזור לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

טוב כנראה לא הבנתם את כוונתי אז אנסח זאת אחרת.

בקרוב אחליף את כל ארבעת הג'נטים והצמיגים שמידתם היום היא: R17 225/45.

כמעט בכל תמונה ובכל מבחן של ה- גולף GTI (בדיוק כמו שלי) שמצאתי ברחבי הרשת היה להם חתך צמיגים קטן יותר בג'נטים גדולים יותר! ומכוון שאהבתי את הלוק לקחתי את הרעיון והעלתי אותו פה לדיון.

אז כמו ששמתם לב אני לא כזה מבין בתחום הנ"ל ולכן אני פונה למומחים פה בשאלה:

- האם כדאי לנצל את ההחלפה ובזאת לשנות את מידותם של הג'נטים/צמיגים לצורך קוסמטי מבלי לפגוע בבטיחות או אפילו לשפרה?

- או שבכל מקרה עדיף לא לנגוע במידותם?

תודה.

פורסם

אתה הרי כבר יודע את התשובה אז למה לחפור כ"כ הרבה בראש?

אתה רוצה 18 אינצ כי זה יפה אז תשים ותעזוב אותנו בשקט.

קיבלת מספר פעמים מאנשים שונים את אותה תשובה שאומרת שהבטיחות והאחיזה לא תשתפר ואולי אף תרד.

עכשיו רד מהנושא ושים על האוטו מה שבא לך, מצידי 24 אינצ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...