שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ערב טוב. חבר שלי הציעו לו לרכב (איביזה טורבו FR 07) מספויילד צ'יפ קאסטום לרכב שלו. הוא אמר לי שזה יעלה לו את ההספק בכ-65 כ"ס לערך (215 כ"ס). למשהו יש נסיון עם הצ'יפ הזה? תודה למגיבים.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לחבר קרוב שברולט CHEVELLE משנות ה70 עם מנוע 5.7 (לא יודע שנה מדויקת). הוא רוצה להשיג תיבת הילוכים ידנית ולעשות מזה רכב יומיומי שני (ייסע בו יומיים בשבוע כי יש איפה שהוא גר הגבלה על תנועת רכבים יום בשבוע). מה שהוא חשב עליו הוא להחליף את ההילוכים הרביעי והחמישי ליחס ארוך מאוד שייתן לו יכולת שיוט טובה על 1500-1700 סל"ד ב120 קמ"ש. מה ההשפעות של זה על צריכת הדלק? האם תהיה בכל מקרה יכולת האצה טובה בהילוכים האלו? האם זה יגרום ליותר בלאי לרכיבים מסוימים? איך משנים את זה בפועל? מחליפים גלג"שים? עוד כמה פרטים על האוטו: הוא הוריד את המשקל ל1200 קילו על ידי הפשטה של כל מה שלא נחוץ ובודי מפיבר, כולל חלונות פלסטיק. הרכב הוא רכב מירוצים לשעבר אבל הוא …
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר ציוד בלימה משופר / סטנדרטי שעמיד בנסיעות בכבישים מפותלים בצורה טובה? יש אצלי מקוריות מהיבואן והן כשלו היום תחת עומס מוגבר. תודה ירון
הודעה אחרונה מאת hans, -
צי'פ ל S80 T6? 1 2
מאת M POWER///- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, יש מישהו שמתעסק עם הרכב הנ"ל ועם צ'יפים? אמרו לי שרק גיא פרילינג מתעסק ואין לי את המספר שלו.. כמה אמור להוסיף הצ'יפ לרכב? וכדאי לחזק גיר?
הודעה אחרונה מאת idan.w, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בבעלותי ג'אסטי 93 מנוע 1.2L. מאז שנקנה הרכב (לפני כשנה וקצת - במצב ממש מצויין) הוא עבר אצלי יישור קו קטן וכעת נוסע ומרגיש ממש מעולה. הרכב זריז מאוד, חסכוני מאוד, וממש מצריך נגיעות קלות בלבד על הדוושה כדי ליסוע בקצב יפה מאוד. דבר אחד מאוד מפריע לי ברכב - בשיוט במהירות 120 ומעלה, הרכב פשוט לא יציב. הרכב במהירויות האלה מרגיש ממש כאילו שהוא נוסע על מרגרינה וכל נגיעה קלילה בהגה עלולה לזרוק אותו מהכביש. אז נכון שזה בסך הכל ג'אסטי ולא איזה STI, אבל היות והרכב במצב ממש ממש טוב וכניראה ישאר איתי עוד זמן מה, אשמח אם אוכל לשפר לו את האחיזה ברמה שתרגיש (ותתנהג) קצת יותר טוב במהירויות גבוהות יחסית (120-130). בנוגע לצמיגים, הוחלפו לפני מס' חודשים (כשהרכב עוד היה בבעלות …
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
שיפורים לפולו 1600 1 2
מאת Polo1600-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
יש לי פולו 1600 עם ג'אנטים סטנדרטים של פולקסווגן אני רוצה להחליף אותם עכשיו ולפי הוראות יצרן מותר לי להגדיל שתי מידות מהסטהדרט שהסטנדרט שלי הוא 13 אני רוצה שלאוטו תהיה אחיזה רצחנית וגם שלא ישתה יותר מדי דלק ושלא יירד במידה משמעותית הכוחות של הרכב.. איזה גודל ג'אנטים אתן ממליצים אם יש דגם ספציפי אני ישמח לשמוע וגם איזה צמיגים כדאי לי יש אפשרות לשים לפולו שנת 96 ציפ ? חלק אמרו לי שלא כי אין מחשב ניהול.. איך אני מנטרל את הדוד בפולו שנת 96 מנוע 1600 מה יתן לי הנטרול? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Polo1600, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי רכב מסוג פולקסוואגן בורה שנת 2001 דגם קומפורטליין והייתי מעוניין לשפר לו את מערכת הפליטה שתנעים קצת את האוזן כמוון שרצוי שאחרי השיפור האוטו יעבור טסט בלי בעיה חשבתי על מערכת מסוג REMUS מה העלות שלה? תודה מראש סרגיי
הודעה אחרונה מאת שרון קופרה1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה להרכיב ברכב פנסי ערפל מדובר בסובארו אימפרזה 2002 אני מחולון ,אם אפשר שמות של מוסכים או מקומות שעוסקים ומה מחיר ההתקנה בערך תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה יש כמה שיפורים ששמעתי עליהם לאחרונה ורציתי לשמוע עליהם קצת.. צינורות סילקון מורחבים מה הם נותנים יתרונות חסרונות?.. שורט שיפט לגיר מה הוא עושה? קיט יניקה מה זה אומר? תודה רבה לעונים (:
הודעה אחרונה מאת _קופיקו_, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי דוד זרימה חופשי של סופרספרינט למכירה ביד 2,אבל הצינור שמחבר בין הדוד לשאר הצנרת הוא שונה ממה שיש ברכב שלי ,האם ניתן לבצע התאמה של הדוד לרכב שלי? הרכב המדובר הוא דייהטסו שרייד 97' ובנוסף רציתי לשאול מי הוא היבואן של K&N בארץ? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום . יש לי פולו GTI וברצוני לשפר אותה בצורה משמעותית . הצעות בבקשה...
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם. אחרי התלבטות קטנה בחלטתי לפרסם את הבעיה בפורום שיפורים מאחר ומדובר בבעיה בטורבו. מקווה שזה בסדר אז לעניין: לפני כמה שבועות התחלתי לשמוע מין רעש מעצבן כמו בורג רופף, מין זמזום כזה מהמנוע. אחרי בדיקה מעמיקה עם האוזן בתוך המנוע הגעתי למסקנה שהרעש מגיע מאזור הטורבו. התייעצתי בפורום של רובר בבריטניה ולהפתעתי גיליתי שזו בעיה דיי נפוצה ברכב הנ"ל. לדבריהם מדובר בוואסגייט (מקווה שרשמתי נכון). הוואסטגייט משוחרר וזה מה שגורם לרעידות. חוץ מזה אומרים שבגלל שהוא משוחרר בלחיצה על הגז אני לא מקבל את ההספק הראויי אלה הרבה פחות מכיוון שחלק מגזי הפליטה בורחים החוצה במקום להיכנס לטורבו ולסובב את הטורבינה. פתחתי את הרכב הסתכלתי וזיהיתי את הווסגייט שמחובר מא…
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם וחתימה טובה! ברשותי AX 1.4 סטנרטית, בינתיים מספק אותי, זריז אוחז טוב ומספק לי הנאה. אך יש משהו שמאוד מציק לי, בפניות האוטו "נמרח" כלומר כל המרכב נע על ציר גלגול ויש הרגשה שהאוטו עוד שניה מתהפך. מה יכול למתן את הבעיה? הנמכה? בולמים חדשים? אם כן מה הכי מומלץ? יש לציין כי איני מעוניין שכל בור יגרום לפריצת דיסק. וכמובן העלויות? אין בכוונתי להגיע למצב שרק השיפור יעלה כמו האוטו לכן ציינתי "למתן" את התופעה. תודה רבה למתייחסים!
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי ראה בוואלה שופס קסנון לרכב מסוג: Smart4Cars 8K ב650 ש"ח כולל אחריות לחצי שנה. השאלה שלי היא האם החברה הזאת אמינה כי המחיר 650 ש"ח ניראה לי קצת הזוי. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
החלטתי לרדת מעניין הוספת הטורבו לאלפא שלי (1.7 8V ) והחלטתי להשאיר אותו אטמוספרי,אבל בכל זאת החלטתי לשפר כמה דברים אני מחליף את הראשים ל 16 V ,פילטר אויר פתוח,אגזוז זרימה חופשית. מחליף את מערכת ההזרקה ליעודית ל 16V חידוש כל המנוע ומרכיביו כמובן....וכל זה יתן לי משהו בסביבות ה 140+- כ'ס אני מאמין . שבוע הבא אני סוגר את המנוע ושאלתי היא לפני שאני סוגר את המנוע,יש משהו שאני אוכל להוסיף או לשנות (עכשיו שהמנוע מפורק לגורמים) על מנת להוסיף כמה סוסים חביבים ? אולי יש אפשרות להגדיל את יחס הדחיסה ? לא מחפש פרויקט מהפכני,אלא אם יש משהו פשוט יחסית שאפשר לשנות רעיונות מענינים יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא קאמשאפטים קצת יותר ספורטיביים לאוטו שלי? מה המחיר? האם צריך לשנות משהו בניהול מנוע עקב החלפת קאמשפאטים? כמה עולה לעשות פורטינג? האם הנמכה [קפיצים] בלבד תתרום לי משהו מבחינת ביצועים? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת gsb_21, -
-
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני בדרך להחלפה אצלי ברכב (קליאו ספורט), אני מעוניין לבדוק אפשרות לגביי הרפידות הנ"ל מישהו יודע היכן ניתן להשיג? מה טווח המחירים +-?
הודעה אחרונה מאת takingg, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי היום הפסאט נועלת רביעית בריג'סטון פוטנזה אם אני לא טועה, כמו שהרכב מגיע מהחברה, בקרוב צריך להחליף רביעיה, טווח מחיר 600-800 ש"ח לצמיג עם אפשרות לחריגה, מה הרבעיעה המומלצת במחיר הנ"ל,אין משהו חשוב במיוחד, נטיות ספורטיביות נוחות ורעש... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם עם זה לא המקום הנכון אז בבקשה לא לחסום יש לי מוצובישי לנסר 93 נפח 1.5 אוטומט. מי שמכיר את האוטו הזה יודע שהוא לא אוטו שמספק כוח רב, ורציתי לדעת עם אני יכול להחליף לו מנוע למשל מנוע של הונדה "ויטק" או משהו כזה. העם אני יכול לעשות דבר כזה? ועם לא המנוע הזה אז מנוע אחר שיתאים לרכב ועם אני יעשה את זה הכוח שלו ישתפר? והנפח ישתנה? ועם זה יכול לגרום לבעיות? ומה זה באמת יתן לי? ועם יהיה אפשר אז אני צריך להחליף עוד דברים חוץ מהמנוע? אני לא מבין גדול בזה כימעט רמה אפסית ועם כן איפה אני יכול לעשות דבר כזה בעזור המרכז ומה העלות של זה? תודה לכולם צום קל וגמר חתימה טובה
הודעה אחרונה מאת guyy17, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום ברשותי יש מגנזיום במידה : 185/65/R14 מהו הצמיג הספורטיבי ביותר במידה הזאת אם יש לה בכלל צמיגים ספורטיביים
הודעה אחרונה מאת dkiller, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למי מהם יש אחיזה טובה יותר,איך מתנהגים וכ'ו.. הצמיגים ישודכו לאימפרזה 2.0 4X4 . מה יותר מומלצץ מבין שתיהם לשדך לה ? 205/50ZR16 FK452 ZR 87W TL (הFALKEN עולה 537 לצמיג) הימני 205/50ZR16 DZ 101 87V (הDUNLOP עולה 594 לצמיג) השמאלי
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
הרמת דלתות
מאת nezzek- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתעניין בשינוי פתיחת הדלתות לרכב שלי יש לי רכב מסוג פיג'ו 206 והייתי מעוניין לדעת האם אפשרי להרכיב דלתות שאופן פתיחתם תהיה כלפי מעלה כמו בלמבורגיני האם בכלל אפשרי לעשות את זה לרכב בעל 4 דלתות(הכוונה היא רק לשני הדלתות הקדמיות) בסביבות כמה זה עולה ואיפה אפשרי לבצע את זה אשמח לתשובות תודה,
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם, האם משתלם לי להחליף מנוע 1000, למנוע 1600 בפולו? בשנים 97-98? מבחינה כלכלית, ומבחינת קושי העבודה? אני עובד במורשה פולסווגן, אם זה יוזיל או ישנה את העלויות ! אשמח לתשובות!
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. יש ברשותי פונטו 98 1250 XTZ (הדגם 75 למי שלא יודע) רציתי לדעת האם שווה להשקיע ברכב כזה.. האם אפשר לקבל מרכב כזה ביצועים.. אם יש למישהו ניסיון עם זה ואפילו תמונות של מישהו ששיפר או מידע בכללי יעזור לי מאוד! תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת rondon15, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא סגור אם זה קשור לפה אבל שיהיה ראיתי היום רכב שבזמן נסיעה נדלקים לו על ארבעת הצמיגים אורות של לדים כחולים כאלה(זה היה מחובר נראה לי לפתח של האוויר) מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה ואם זה חוקי? תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברה אחרי 10 אלף קילומטר הבנתי שהאוטו לא עוצר אחרי שהברקסים חמים זה מתלווה ברעשים מוזרים מהברקסים וחוסר נשיכה לא נורמלי , בקיצור לא עוצר הסבירו לי שהרפידות שלי גמורות ואני חייב להחליף אז יש איזה חברה \ סוג של רפידות שמומלץ ? ומה המחירים שנעים סביב זה ?
הודעה אחרונה מאת Haze, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אילו שיפורים אני יכול להוסיף לרכב לא רק למנוע התקציב שלי הוא 4K ואם אני צריך אישור ממשרד הרישוי על השיפורים האלה
הודעה אחרונה מאת xxroixx, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה מדובר ברובר 214 שנת 98 המידה הקודמת הייתה 175/60R14 והחלפתי ל- 185/55R15 החלפתי את המידה מכיוון שרציתי לעבור למגנזיום אישרתי את המידה החדשה ברשיון הרכב מה שאני רוצה לדעת מה היתרונות והחסרונות של הדבר מבחינת יציבות צריכת דלק השפעה בנסיעה על כביש רטוב וכו'
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
על הרכב מורכבים 185\70\r14 עם אחיזה גרועה ביותר. אני לא טייס אך בכל זאת מעוניין בקצת יותר אחיזה (במיוחד לפני החורף). האם אני יכול להרכיב צמיגים 195 על אותו ג'אנט? והם זה חוקי (ה 1.5 החדשות מגיעות עם מידה זו. האם זה ישפר יציבות מה זה ייתן לי? חסרונות יתרונות? תודה
הודעה אחרונה מאת Creative, -
DZ101 vs T1R
מאת Matan g- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הייתי די נעול על הטויו - המחיר סביר והביקורות טובות.. מסתבר שנגמר המלאי בארץ והוא לא יתחדש בחודש הקרוב. איך הDZ101 של דאנלופ בהשוואה ל-T1R? ד"א חיפשתי גם אחרים, אבל S-DRIVE/PILOT EXALTO 2 ויש עוד כמה שיקרים בלי הצדקה התקציב שלי הוא 500+- לצמיג והמידה היא 195/55/15 מתן
הודעה אחרונה מאת ShayRally,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 439 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ypz
- shlomiko
- ישיר
- Camaro 92
- Pavlik
- גולדן191
- PASHUT
- stx
- malcishua
- רכוב כעומד
- eliharel
- הכהן הגדול