Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אחרי התלבטות קטנה בחלטתי לפרסם את הבעיה בפורום שיפורים מאחר ומדובר בבעיה בטורבו. מקווה שזה בסדר

אז לעניין:

לפני כמה שבועות התחלתי לשמוע מין רעש מעצבן כמו בורג רופף, מין זמזום כזה מהמנוע.

אחרי בדיקה מעמיקה עם האוזן בתוך המנוע הגעתי למסקנה שהרעש מגיע מאזור הטורבו.

התייעצתי בפורום של רובר בבריטניה ולהפתעתי גיליתי שזו בעיה דיי נפוצה ברכב הנ"ל.

לדבריהם מדובר בוואסגייט (מקווה שרשמתי נכון).

הוואסטגייט משוחרר וזה מה שגורם לרעידות. חוץ מזה אומרים שבגלל שהוא משוחרר בלחיצה על הגז אני לא מקבל את ההספק הראויי אלה הרבה פחות מכיוון שחלק מגזי הפליטה בורחים החוצה במקום להיכנס לטורבו ולסובב את הטורבינה.

פתחתי את הרכב הסתכלתי וזיהיתי את הווסגייט שמחובר מאחורי הטורבו ממנו יוצא מוט שמחובר למין זרוע כזאת שמזיזה כנראה את הפתח בתוך הטורבו.

הנעתי נגעתי שם עם מברג והופפ מפסיק הרעש.

עכשיו לשאלתי איך אני בדיוק מפרק ומותח טוב את הזרוע שהרעש יפסיק וכמובן שהווסגייט יעשה את עבודתו כמו שצריך.

את ההסבר שקיבלתי בפורום בחו"ל לא ממש הבנתי אני יעלה אותו אולי מישהו יוכל להבין יותר את המילים שאני לא הבנתי.

"

Sounds like classic symtoms of a loose wastegate to me. Usually the symptoms are the boost comes in late and you get a might metallic tinkling noise when backing of the throttle or under light throttle openings/boost.

If you have hands like a child then yes it is easy. The wastegate actuator rod is between the turbo and the engine block so access is difficult. The job itself is simple.

Slacken the locknut

Remove the circlip

Remove the actuator rod from the arm and adjust it so that the rod has half a hole of preload on the wastegate, i.e. it has to be streched on the actuator spring half a hole so that it'll fit back on the wastegate arm.

Replace circlip

Retighten the locknut and off you go.

הטקסט בירוק לא ממש מובן לי (אופן הפעולות).

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור.

תודה רבה לכל העוזרים.

שבוע טוב ומבורך. אודי.

ROVER=~~

פורסם

Slacken the locknut

Remove the circlip

Remove the actuator rod from the arm and adjust it so that the rod has half a hole of preload on the wastegate, i.e. it has to be streched on the actuator spring half a hole so that it'll fit back on the wastegate arm.

Replace circlip

Retighten the locknut and off you go.

בתרגום חופשי :

להחליש את locknut

הסר את circlip

הסר את מוט מפעיל את היד ולהתאים אותו כך את מוט יש חור של חצי preload על wastegate, כלומר זה חייב להיות streched מפעיל על קפיץ חצי חור כך שהוא יהיה בכושר לראש wastegate על הזרוע.

החלף circlip

Retighten את locknut לסירוגין .

ROVER 600 TI

פורסם

לא בדיוק. יותר כמו:

לשחרר את האום הנועל.

להסיר את ה(circlip)

הסר את המוט המפעיל מהיד ולהתאים אותו כך שלמוט יש חצי חור preload על הוויסטגייט, כלומר זה חייב להיות מתוח על

הקפיץ המפעיל חצי חור כך שהוא יהיה מתאים לזרוע הוויסטגייט.

החלף (circlip)

הדק את אום הנעילה וסע לדרכך.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

שוב שלום.

אחרי יום קשה של עבודה על הרכב אני חוזר עם תוצאות ובעיה חדשה.

עד היום הרכב היה נוסע דיי בסדר. מראה בשעון גדישה 0.7 באר.

בזמן האחרון שמתי לב לירידה בביצועים כולל רעש של מתכת רוטטת מאזור הטורבו.

נכון להיום פירקתי את כל הצנרת של הטורבו כולל סעפת פליטה, אטם חדש ניקיון יסודי החלפת באנדים בכל צינורות האוויר כולל אינטרקולר. צינור של הפילטר אוויר פתוח הוחלף במשהו הרבה יותר קצר. זאת אומרת שהפילטר יושב ממש ליד הטורבו. (בואו נגיד שזה המקום הכי לא חם במנוע). יושב בצורה יפה מאחורי הטמבון.

סדיקה של הווסטגייט מראה שהוא פתוח במקצת מה שכורם לרעש התחתי אז גם אותו מתחתי וסגרתי כמו שצריך.

סגרתי הכל הנעתי נתתי לו להתחמם הכל נראה בסדר גמור הכל מצויין.

נסיעת מבחן הרכב מרגיש הרבה יותר קליל כל לחיצה על המצערת נותנת תגובה מאד מהירה של כח.

ובנוסף בלחיצה מלאה על המצערת מראה בשעון 0.8 באר. משהו שלא נתקלתי בו עד היום.

הבעיה היא שלפעמים ברגע שהגדישה מגיעה ל0.8 באר היא פשוט יורדת ל0.5 באר ונשארת שם בלחיצה מלאה על המצערת. פעם שומר על הגדישה ופעם לא... מה יכולה להיות הבעיה? אולי הפורק החיצוני לא מחזיק את הגדישה? למישהו יש אולי רעיון?

תודה רבה לכל העוזרים.

אודי.

ROVER=~~

• ספונסר פורום
פורסם

לי יש רעיון,תן למישהו שמבין בזה לבדוק את הכיוון של הווסטגייט,זה יהיה הכי בטוח ולא תגרום לגדישת יתר.

אבל אם אתה מתעקש לעשות את זה בעצמך,יתכן ויש חור קטן בדיאפרגמה של הווסט גייט,חבר צינור וואקום לוואסטגייט ופשות תייצר תת לחץ באמצעות הפה ובדוק שהוא מחזיק וואקום.

אם מחזיק,יתכן והכיוון של הציר לא נכון.

אורן

• תוכן חדש...