שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה יעלה לי באדי קיט מלאה, ספוילר וסאנרוף למאזדה לאנטיס 97? אני יודע שזה רחוק מלהיות האוטו האידיאלי לשיפורים, אבל בא לי לשפר אותו קצת.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה גודל אינטש יש לאיביזה שנת 94
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי שקראתי את זה, נכנס לי קצת רעל לנסות לבנות אחד אצלי. (לאלה שלא קוראים אנגלית: האתר מדריך אותך איך למצוא פתח יניקה טוב באוטו, ע"פ העיקרון שכשהאוטו מתקדם קדימה בנסיעה, האוויר סביבו נדחף אחורה. ישנם נקודות באוטו שהאוויר נדחף ממש חזק, ואפשר לנצל את זה כדי שבזמן נסיעה הרוח הנגדית תדחוף אוויר למנוע, ולא רק תתעל אותו למנוע. רעיון ידוע). הרעיון הוא פשוט למצא נקודה טובה להכנסת אוויר (בלי לקדוח חור "8 באוטו). אני לא מצליח למצא מפסק לחץ אוויר (כמו שמסבירים באתר) כדי למצא את הנקודה הטובה ביותר, ואני לא בטוח שהנקודה שמצאתי טובה אבל זאת הסכמה: הרעיון הוא ליצור חור נוסף בצידה של התיבה של הפילטר (נגיד, בקוטר 10 ס"מ), ולחבר צינור בין הנקודה הזו לפתח הימני בטמבון. …
הודעה אחרונה מאת farmalot, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני יודע שהפורום הוא לא לוח,אבל אני שואל בכל זאת בשל הרמה הגבוהה וההיכרות העמוקה של החברים כאן עם עולם הרכב, אם מישהו יודע איפה ניתן לרכוש סט ג'נטים 17" מקוריים שלא במחיר חברה מלא ללאון חדשה?? אשמח לתגובות ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי שאלה יש לי ביד קיט סעפות ואינטרקולר והכל לבמוו 328 גיר רגיל שנת 96 השאלה שלי היא כזאת יש לי טורבו של איסוזו D MAX שנת 2007 האם הוא גדול מידיי קטן מידיי או שזה בסדר להרכיב אוטו על הרכב הזה תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני לא יודע בטח אנשים יצחקו פה אבל אני מדבר דיי ברצינות יש לי דייהו סופר רייסר מנוע 1500 ידני עם 103 כ"ס לפי הפרטים האוטו יד ראשונה מהחנות שמור ומטופל היטב לאחרונה אפילו עשיתי לו חידוש עם חומר מטאלוקרמי להורדת חיכוך במנוע בכל מקרה האוטו גורר את עצמו ל6 וחצי סל"ד בלי נזק עכשיו השאלה שלי מה אני יכול לעשות בשביל להעלות לו תהספק *** תהספק = את ההספק ***שיהיה חוקי ולא יהיה סתם איזה משהו מסריח בגדר ה5-10K לא יודע אני אוהב את האוטו ואני דיי רוצה לעשות פרוייקט קטן לשפר אותו
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בקרוב מחליפים את האטמים החדשים שהוזמנו. וחשבנו על הדרך כאשר הסעפת כבר מחוץ לאוטו לעשות החלקת מעברים או בשפת העם "פורטינג". האם יש פה אנשים שביצעו את זה ברכבם ויכולים לתת חוות דעת: א) האם הורגש שיפור? ב) אצל מי עשיתם את העבודה? ג) כמה עלה?
הודעה אחרונה מאת or444, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רציתי לדעת אם זה אפשרי. המטרה היא לחזק את פעולת בלם היד, אפקטיבי?
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב! יש ברשותי פורד פוקוס 2005. אני שם לב שפורד פוקוס לא משפרים הרבה. גם אני לא מצאתי הרבה שיפורים קוסמטיים בישבילה. מבקש בכל לשון של בקשה,תעזרו לי למצוא כל דבר אפשרי:ניקלים,מגנזיום,פנסים,וכו'...היכן קונים ומהו הסכום הממוצע. תודה מראש
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום יש לי VR6 הרכבתי כמה שיפורים ושאלתי אם יש משהו יתן לי עוד כמה כוח אמרו לי יש משהו שנקרה צ'ארגיר !!!!! אם יש מישהו יסביר לי מה זה אז בבקשה ! תודה
הודעה אחרונה מאת SniR89, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חיפשתי בעיקר את הטויו T1R שהוא צמיג מושלם בשבילי מבחינת מחיר וביצועים. ניסיון חיובי עם הדגם הפורש שלו, T1S. עד כה לא מצאתי פאנצ'ריה שמחזיקה את המידה הזו, ועם אחת הפאנצ'ריות נאמר כי דיברו עם "אוטולוקס", ושם נמסר כי לא מביאים את המידה הזו לארץ. אם מישהו יודע\סבור אחרת, אני יותר מאשמח לשמוע. בנימה זו, יש לכם המלצה לצמיגים ברמה הזו ובסדר גודל המחיר הזה (500 שקל ~ לצמיג). וחשוב שיהיה אותם במידה שלי. להבנתי, זו מידה יחסית נדירה בארץ. חשוב גם שיהיו טובים גם על רטוב, כמו הטויו. תודה, אביחי
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי השבוע BMW E30 שנת 1990, דגם 316 מנוע 1600 הזרקה . זה לא ממש הרכב שאני מחפש (מה שמעניין אותי זה ה 325 E30 ) אך בינתיים בתקציב שיש לי רכשתי את הרכב הנ"ל ומה שהלהיב אותי הכי הרבה זה המראה המיוחד שלו, יד 2 שמור ברמה גבוהה ביותר חיצונית יותר ממכנית, נראה כמו 2006 . כרגע אני מעוניין לעשות כמה שינויים/שיפורים לרכב. (לפני שאני מחליט אני מתייעץ איתכם אך אני ממהר בהחלטות ) . חשבתי על החלפת המנוע ל 2500 סמ"ק (וברור שכולם יקפצו ויעירו עכשיו שעדיף לי לחסוך ולקנות E30 325 ), אני רוצה להבהיר כי אין ברשותי סכום מסויים, ואני לא מאלה שחוסכים, לכן אני מעדיף צעד אחר צעד לשפר את הרכב שיגיע לרמת ביצועים לא פחות מ 325 . חוץ מהמנוע אני יודע שצריך/מומלץ להחל…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום. רכשתי לפני חצי שנה הונדה האצב'ק שנת 94 1600 סמ"ק ו וואלה בא לי קצת לשפר את הרכב מבחינת כוח וקצת אחיזה התקציב שלי הוא 10K תנו המלצות...
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
גולף gti
מאת דניאל מיכאלי- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי גולף gti די חדשה חצי שנה על הכביש. עברה7 אלף קילומטר. אני רוצה לשפר אותה. אבל להשאר במסגרת האחריות,סתם חבל שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטראג'. מה אפשר לשפר ברכב חוץ מצ'יפ מבלי שיראו את זה כשאני יכניס את הרכב לטיפול בחברה. ביררתי בקשר לצ'יפ לרכב שלי ולפי מה שהבנתי יש רק צ'יפ אחד לסוג רכב שלי והוא יקר. קיבלתי הצעה ב-4500 ש"ח. אז אם זה נכון דבר ראשון ואם המחיר מוצדק,אם לא אז איפה אפשר להשיג בפחות ולא לרדת באיכות. תודה רבה.!!!
הודעה אחרונה מאת LIORWAGNER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום ברשותי הונדה סיויק SR ידנית שנת 98 , לאחר חצי שנה שהיא אצלי אני רוצה לשפר את האוטו. השאלה שלי היא כזאת: האם כדאי קודם כל להחליף מנוע לדגם יותר חזק (לדוגמא - לדגם של ה VTI ,חבר שלי יכול להשיג לי מנוע B16A ידשניה) או להישאר עם המנוע שנמצא באוטו ולחזק אותו? דרך הגב , רציתי לדעת האם זה חוקי וניתן להשיג אישורים?
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הסוף לבאנדים מתכתיים? מתהדק עם אקדח אויר חם מספק כוח הידוק קבוע מ 3/8 ועד 3-1/8 Thermoplastic Clamp Offers Maintenance-Free Hose Connection A new cooling system clamp from Gates, made of thermoplastic, shrinks to conform to any shape of hose and housing. Where to Buy Made of a heat-sensitive material, Gates PowerGrip™ SB clamp solves coolant leakage problems in both silicone and standard rubber wall hoses, even on out-of-round fittings.Gates thermoplastic clamp maintains a dynamic tension s…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב מסוג פורד אסקורט 89 קופה הייבוא אישי של פעם! נפח 1400.... קיימים שיפורים לרכב הזה? מה אפשר לעשות ואיפה באזור המרכז והשרון? אין הרבה מכוניות כמו שלי ורציתי להשקיע בה קצת מה אתם ממליצים...וכבר מבכינה מכנית היא חדשה! אבל המנוע חלש. והציעו לי מנוע מייבוא 1800 ידני 4500 שח עם התקנה ואחריות ושינוי ברישיון מה אתם אומרים. דרך אגב ראיתי פורד אסקורט כמו שלי ביד 2 למכירה בצבע פנינה עם טורבו ורשום שיש לה מנוע של אר אס טורבו איך זה אפשרי? תודה רבה לכל מי שיכול לעזור... 3 נקודות אינו סימן פיסוק מקובל, אנא הפסק את השימוש בו שלא לצורך!
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כמו שיודעים ברשותי פגו 106 MKII 99 בנפח 1400 סמ"ק,לאחר חיפושים אחר פונטו GT שמורה במחיר הגיוני שהיסתכמו בחלום לא מציאותי,החלטתי להישאר עם ה106 שלי שסה"כ אני מאד אוהב את הרכב ואת האחיזה לכביש,אבל חסר לי קצת כוח והשבלול מאד חסר לי. יש לי באיזור ה7K לפרוייקט שכזה שמבחינתי יכלול קניה של סעפת שתתאים+טורבו קטן חמוד וזמין+אינטרקולר קטן וחמוד. וגדישה באיזור ה0.4-0.5 BAR על המנוע TU 1400 הקיים ברכב.והשאלות הן: 1.האם המנוע המקורי שלי[עבר 210K במצב מעולה ללא נזילות] יעמוד בעומס של עד חצי באר בצורה אמינה ובטוחה ליום יום? 2.האם באמת הפרוייקט הזה יסתכם בסכום של עד 7 אלפים? 3.בהנחה וכן,מה עוד יש לי לקחת בחשבון בפרוייקט כזה ?[נגיד להישאר על סטאפ מקורי כמו מזרקים,מערכת הצתה,מחש…
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
מתעניין בדריפטים
מאת ypbb- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קיימים בארץ תחרויות דריפטים... או סתם קבוצות של חובבים או משהו כזה ?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 54 תגובות
- 27.9 אלף צפיות
הסתיימה לה עבודה של 6 חודשים, לאחר ביקור בדיינו התוצאה בינתיים 480 כ"ס ב 10 PSI, 670 כ"ס ב 20 PSI, 820 כ"ס ב 28 PSI. בינתיים ללא אלכוהול (METHANOL). ועם מחשב HONDATA-300. אני יגיע הביתה מאוחר יותר ויוסיף את כל הנתונים של המנוע גיר ומיתלים. גם תמונות.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פג'ו 205 שנת 88 מנוע שוכב 1400 ידני. כרגע יש לי קרבורטור יחיד(סולקס אחד) מצאתי בחור מאוד נחמד שרוצה למכור לי קרבורטור כפול של פג'ו 205 שנת 93+הסעפת יניקה ב-250 ש"ח. לטענתו הקרבורטור במצב מעולה(עם אני יקנה אני יבדוק אותו כמובן). העם זה בעיה להחליף בין הקרבורטורים, צריך לעשות איזה שהם שינויים כדי שהקרבורטור החדש יתאים? או האם הקרבורטור הזה מתאים בכלל לרכב שלי? ושאלה אחרונה: האם המחיר סביר? תודה מראש טל
הודעה אחרונה מאת no-speed-limet, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עשיתי חיפוש בפורם ולא מצאתי יש מתי שהוא בזמן הקרוב מפגש? אני מאוד מעוניין להגיע אבל כול פעם שאני רואה את זה בפורום זה מאוחר מדי. אשמח עם השרשור לא ינעל כי אני ממש רוצה להגיע למפגש הקרוב ואשמח לתאריך ומיקום כדי שאוכל סוף סוף להגיע. תודה מראש טל
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לאחר שנסעתי במשך שנה וקצת כ 35-40 אלף קילומטר על סט של Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/50/16 הגיע הזמן לסכם ולהחליף. הצמיגים ישבו על מיני קופר אס. אין הרבה מה לומר, לדעתי הצמיג מדהים, נותן תחושה נכונה ובטוחה של אחיזה גבוה, אוחז מצויין על יבש ועל רטוב, היו שקטים עבורי והעניקו נסיעה נוחה בהרבה יותר מהסט הקודם שלי (Goodyear Eagle Nct 5 195/55/16 שהיו צמיגי אל תקר המקוריים של הרכב) בנוסף להכל, הם גם ישבו מאוד יפה על הרכב והפרופיל שלהם פשוט מדהים. כעת, הצמיגים הקידמיים שחוקים וכבר לא עושים את העבודה כמו שצריך ובאחד הצמיגים האחוריים הופיעו לי שתי בליטות על הדופן שלדעתי צצו כתוצאה מפירוק לא נכון\התרשלות כלשהיא של פנצ'ריה שבה ביקרתי בשביל לתקן פנצ'ר. הבליטות…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אז ככה, לפני כמה ימים החלפתי את הגאנטים הישנים שלי במידה 14 אינץ' (מידת צמיג ליתר דיוק :185/60/14) לג'אנטים קלים של לנסו במידה 16 אינץ' Xרוחב 7 אינץ '(שוב מידת צמיג :16/45/205). הרכב הוא פיגו 306 מנוע 1800 קודם כל,ההתרשמות הראשונית הראשונית היא : וואוו ! מהס"מ הראשון שמתי לב שיש שיפור משמעותי מאוד באחיזה , יחסית למצב הקודם האוטו פשוט ניהיה ממש דבק . המגבלות של האחיזה עלו וכך גם הבטחון עלה.תענוג. אמנם כל ההחלפה הזאת לא התחילה טוב, הפנצ'ריה שהרכבתי אצלה את הצמיגים התעקשו על ספייסרים גם מאחורה וגם מקדימה ,ובוסף ציפרו אותי בברגים קצרים מדי ובספייסר אחד גדול מהשאר. והתוצאה היא רעידות קשות מההגה (וגם רצון לחזור למידה הישנה ,כמובן) אבל אז כבר הלכתי…
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני אשמח לדעת מה המחיר של צ'יפ לשיפור מנוע. יש לי סקודה פליסיה 98 1.6 עם הספק של 75 כ"ס שמור היטב.הוא נסע 190,000 ק"מ. יש לי כמה שאלות בנושא. 1-שווה לי באוטו כזה לשפר את המנוע? 2-האם הצ'יפ יקצר את חיי המנוע שלי? 3-צריך לשפר משהו באוטו אחרי התקנת הצ'יפ? 4-כמה כ"ס הוא יוסיף לי? 5-אתם ממליצים לי להגדיל לג'אנט 14 יחד עם השיפור(האם הגדלת ג'נט עם חתך נמוך ישפר את האחיזה) האוטו גבוה יחסית, ונוראי בפניות... אשמח לשמוע ממכם
הודעה אחרונה מאת leiteguilherme, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מזל טוב לייי, אחרי הרבה שנים רבות הגשמתי חלום...והנה היא חונה אצלי בבית, בטייבה. עכשיו אני יודע שזה מיותר לשאול משום שהרכב חיה, אבל מה ניתן לשפר במנוע חוץ מפילטר?? עשיתי לאוטו צביעה כתום עם ספוילר ענקקקקקקקק, נראה פצצה. לאוטו יש הרבה תוספות והכי חשוב ג'נט וורווט 7.5", ומערכת ששומעים מקילומטר רחוק, ועוד... יש לי אגזוז פתוח גם, חתכתי את הדוד מאחור, יצא בן ז!$%ה. ובסוף רציתי לשמוע מה אתם חושבים??? מוסא
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברשותי קליאו 94 ויש לי פילטר רגיל אובאלי בתוך קופסא. השאלה היא האם אני יכול להוציא את הפילתר הרגיל מהקופסא לסגור אותה ובסוף צינור היניקה לשים את הפילתר הפתוח פשוט בלי להחליף את כל המיתקן של הפילטר הישן?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמה כוחות סוס יש לסיאט איביזה שנת 95 5 דלתות נפח מנוע 1400 ? לא מצאתי תתשובה בשום מקום!! בבקשה רק מי שיודע! חבר אמר לי 82 זה נכון??
-
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן כולם! אני הבעלים הגאה של אלפה 147 2.0, כמו כל ישראלי גאה, אף פעם לא מספיקים לי הסוסים שיש לי באוטו ואני רוצה לעשות אותה יותר חזקה ממה שהיא. פילטר אויר פתוח יש לי, אשמח לדעת מה הצעד הבא בשיפורים שאני יכול לעשות לרכב. אשמח לקבל תשובות על מי, מה ואיפה הכי טוב לעשות. תודה מראש, מור.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם,האם יש איזה שיפור מסוים שאוכל לתת לאוטו שלי כדי שיוכל לנסוע קצת יותר מהר מדובר על סובארו גראנד לאונה 94 אוטומט עם 202000 ק"מ , כמובן שהכל יהיה חוקי ולא איזה קומבינות תודה לכולם ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)