Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע בטח אנשים יצחקו פה אבל אני מדבר דיי ברצינות יש לי דייהו סופר רייסר מנוע 1500 ידני עם 103 כ"ס לפי הפרטים האוטו יד ראשונה מהחנות שמור ומטופל היטב לאחרונה אפילו עשיתי לו חידוש עם חומר מטאלוקרמי להורדת חיכוך במנוע

בכל מקרה האוטו גורר את עצמו ל6 וחצי סל"ד בלי נזק עכשיו השאלה שלי מה אני יכול לעשות בשביל להעלות לו תהספק *** תהספק = את ההספק ***שיהיה חוקי ולא יהיה סתם איזה משהו מסריח

בגדר ה5-10K לא יודע אני אוהב את האוטו ואני דיי רוצה לעשות פרוייקט קטן לשפר אותו

פורסם

אין לך מה להתבייש, האמת שגם לי יש חלום לשפר מכונית כזאת :lol:

ב10K אני לא חושב שתוכל לשפר אותה הרבה בהספק, אבל מה עם התנהגות?

בכל מקרה, תמיד כדאי להתחיל בצמיגים.

פורסם

מקבל כל טיפ אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות לה למה המנוע הזה לא יודע איך אבל ראיתי הרבה ידיניות שאתה עובר איתם את ה6 אלף סל"ד והמנוע מעלה עשן ועומד

וזה אפילו לא מתחמם במעלה אחת יותר

אין לצטט את ההודעה מעל . תודה , יאשה .

פורסם

אתה בעצמך אמרת שהמכונית שמורה היטב והכל - זה בהחלט יכול להיות שהמנוע לא יתחמם וישבוק חיים כל פעם שתעלה את הטורים.

ובכל מקרה, ב10K זאת תהיה בעיה לשפר את המנוע באופן שתרגיש וזה יהיה שווה את המחיר (להוריד את הממיר ולשים מפלט פתוח למשל, יעשה הרבה רעש, אבל לא יוסיף הרבה כח, וצ'יפ למנוע, למרות שזה נשמע מפתה, ללא טורבו לא יעלה את ההספק בהרבה), כך שאו שתגדיל את ההספק, או שתדבוק בהצעה הקודמת שלי - צמיגים, וזה בהחלט יכול לשפר את הזינוק שלך ואת האחיזה בכביש.

פורסם

אוקיי הצמיגים או יפרפר פחות אבל הכוח לא ישתנה בתכל"ס אין לה כל כך הרבה אבל בוא נגיד ממוצע של מכוניות עד מנוע 1800 הרבה מהם אני לא רואה

אין לצטט את ההודעה מעל . תודה , יאשה .

פורסם

שיפור אחיזה יכול לכלול בולמים, קפיצי הנמכה, צמיגים איכותיים.

שיפור הספק יכול לכלול דוד אחורי איכותי, ציפ, פילטר פתוח עם צנרת לקדמת תא המנוע.

אני מאמין שעם שיפורי האחיזה ועם שיפורי ההספק (הצנועים) האוטו ירגיש בכל זאת אחרת לגמרי.

אני גם מאמין שעם ברירה קפדנית של המחירים ועם הצעות מחיר מסודרות אתה יכול לסדר את כל מה שרשמתי ב 10K ש"ח ולהשאר עם עודף למיכל דלק מלא, שווארמה בלאפה ומיץ ענבים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חח זה נישמע מפתה :)

עם אפשר עוד עצות אני אודה לכם מאוד

ואם ואני יקח על עצמי תעבודה *** תעבודה = את העבודה ***הזאת אני יעדכן אותכם בפרטים

פורסם

ברכב זה חשוב לטפל ב:

צמיגים אכותים

אנטי רולים+ סטראט באר קדמי+אחורי וגם באותה ההיזדמנות תחליף לבולמים אכותים יותר

הסבר : צמיגים מובן , אניטי רול לצימצום זוית גילגול , סטראט באר לצימצום עיוות השילדה!!!

זו בעיה מאוד גדולה ברכב זה אחרי צמיגים אכותים.

החלפת הבולמים - גם המקורים כשהיו חדשים לא היו שווים כלום , אין צורך להחליף קפיצים או הנמכה

זה רק יפגע בנוחות ובהיתנהגות.

לגבי המנוע בזמנו ניסיתי כל מיני דברים זה לא כל כך עזר ובעיקר יותר פגע .

אין מה לימשוך מנוע זה לסלד גבוהה שיאו נימצא ב 5000 סלד ומישם זה בעיקר רעש אז חבל.

בהצלחה

LIOR RR

פורסם

אני לא מבין משהו בפורום הזה, באופן כללי.

אנשים מבקשים לשפר כוח, וכל אחד ישר מציע שיפורי אחיזה, "תחליף צמיגים", ואחרים פונים לכיוונים יותר רציניים.

אני לא מבין את ההגיון מאחורי זה.

פורסם

כל אחד נותן עצה מנקודת המבט שלו ומנסיונו, כל עוד זה לא "חרה אוטו, אי אפשר לשפר, תמכור ותקנה עונדה" אז אין לי שום בעיה עם עצות שכאלה.

פורסם

לך ולי אולי זה נדוש אבל יש כאן אנשים שבאמת ובתמים לא יודעים ולא מבינים ששיפור בולמים/קפיצים יעשה את האוטו שלהם ליותר מהיר (לא זמני הקפה אלא תכלס 0-100) ולכן לפעמים, שיפור שילדה יתן שיפור תאוצה ברמה ועלות ששום שיפור מנוע לא יתן.

סתם לדוגמא, בסיירה 1600 ברור שהשיפור הכי קל והכי זול יהיה להתקין איזה מנוע 2 ליטר.

מה בדיוק תתקין בדייהו רייסר(אעפ"י שצריך לבדוק את האופציה של שתילת מנועי אופל)? באיזה חלקי חילוף משופרים תשפר מנוע של דייהו רייסר?

דוקא כאן, שיפור של בלמים וקפיצים יכול לתת שיפור אדיר.

פורסם

אז לך לישון או שתעבור לאתרי פורנו :wink:

פורסם
לך ולי אולי זה נדוש אבל יש כאן אנשים שבאמת ובתמים לא יודעים ולא מבינים ששיפור בולמים/קפיצים יעשה את האוטו שלהם ליותר מהיר (לא זמני הקפה אלא תכלס 0-100) ולכן לפעמים, שיפור שילדה יתן שיפור תאוצה ברמה ועלות ששום שיפור מנוע לא יתן.

סתם לדוגמא, בסיירה 1600 ברור שהשיפור הכי קל והכי זול יהיה להתקין איזה מנוע 2 ליטר.

מה בדיוק תתקין בדייהו רייסר(אעפ"י שצריך לבדוק את האופציה של שתילת מנועי אופל)? באיזה חלקי חילוף משופרים תשפר מנוע של דייהו רייסר?

דוקא כאן, שיפור של בלמים וקפיצים יכול לתת שיפור אדיר.

אל נא תספיד את מנועי הדייהו מכיוון שהמנוע 2000 סמ"ק שיושב בדייהו אספרו (רכב מנהלים תוצרת דייהו) כמעט זהה למנוע האגדי של אופל C20XE. מדובר באותו בלוק, מהלך בוכנות וכו', רק הראש והסעפות שונים.

לכן אם פותח השרשור מתכוון לעשות פרויקט רציני על האוטו אני ממליץ להכנס לפורומים בחו"ל ששם כבר ביצעו אי אילו פרויקטים ולקרוא. קח בחשבון שפרויקט כזה יעלה בין 10 ל-20 אלף ש"ח, הכל תלוי כמה אתה משתגע עם זה.

אני גם כן אמליץ לפותח השרשור להתחיל משיפור כללי של האוטו (בלמים, בולמים, צמיגים וכו') ואז כאשר יש לך סכום רציני ביד להתחיל להתעסק עם המנוע.

ד"א, הודות לרכב שלך מצאתי דראמים לאופל מנטה שלי (שהיו מאוד חיוניים כי הבעלים החאפר הקודם חרט אותם מעל המותר, פשוט פשע לסוע ככה), מסתבר שהתופים מאחורה ברייסר ובמנטה שנת 75 שלי זהים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...