שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתעניין בקנייה של בוסט קונטרולר. ראיתי שיש את הגריידי TYPE B SPEC 2 עם המסך הדיגיטלי,זה מה שיש לכולם בעצם. הינה תמונה שלו: יש גם את ה TYPE B SPEC1,שהוא אנולוגי,והוא גם טוב לפי מה שהבנתי. הינה תמונה שלו : ויש גם את ה Greddy Profec TYPE S הינה התמונה שלו : מה ההבדל בין ה TYPE B ל TYPE S,שתיהם אנולוגים,אבל מה יותר טוב? מה יש באחד שאין באחר ולהפך? תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז השאלה שלי היא פשוטה: רביעיית צמיגים - הנקוק ונטוס 205/55/16 ב1800 ש"ח. מציאה? יקר? משהו ספורטיבי אחר עדיף בתקציב?
הודעה אחרונה מאת yonimiata, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי דוד מקורי במצב טוב חיצונית ,מבחינה פנימית הוא יכול לשמש כרעשן לאנשים גדולים. החלטתי להסבתותו לדוד פתוח, חיצונית לא מדובר בגליל , המעטפת החיצונית מורכבת משני חלקים בדומה לבטן של חרק, עם שוליים מופשלים שמחוברים אחד לשני ללא ריתוך נראה לעין. שאלות: 1) איך פותחים את החיבור בנזק המינימלי ? 2) איפה אפשר להשיג צינור מחורר מנירוסטה או באורך סביר ,ללא אילוץ לרכישת 6 מטר ? 3) איזה בידוד מתאים להשתקה חזקה ועדיין עמיד בפגעי גזי השריפה והלחות ?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
פורייקט שוודי מאוד מושקע ! http://www.mbworld.org/forums/performance-upgrades-tuning/192977-300e-turbo-project-update-new-setup.html
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
לאחרונה אני מתעניין בסובארו WRX , מה שנקרא , "מרחרח קצת". רציתי לדעת מה השיפורים הבסיסים של הWRX העלות שלהם והתועלת שלהם כי גם זה חלק מהשיקולים שלי. הכוונה כמו שעושים עם איביזה הסט אפ הראשון של צ'יפ וצנרת שעולה בסיבות ה5000 שקל ומוסיף בסביבות ה50-60 סוסים +- תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
שלום לכולם יש ברשותי פורד סיירה גייאה שמותקנים בה בולמים מאיכות די ירודה מקדימה וממש ישנים מאחורה, כמובן של יצרנים שונים. הייתי מעוניין להחליף אותם למשהוא איכותי יותר (חשבתי על בילשטיין) הייתי רוצה לשמוע המלצות על קיט איכותי שמומלץ לאוטו הנ"ל ועל עוד אופציות לשיפור ההתנהגות... וכמובן מי מתעסק עם התחום הזה בארץ שאתם יכולים להמליץ לי עליו
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי מאזדה 3 1.6 אקטיב הדגם בלי החישוקי מגנזיום עכשיו אני רוצה לשים לה חישוקי 205/55 R16 ועכשיו יש לי 195/65 R15 (פלדה לא מגנזיום) מה אתם אומרים זה בריא לאוטו זה ישפיע לי על הנסיעה ועל הנוחות או שהאוטו בנוי לזה? נ.ב כל מי ששאלתי אמר לי מה שהיצרן אומר, הבעיה היא שליד דלת הנהג איפה שכתוב לחצי אוויר אז כתוב את שתי סוגי הגלגלים שכתבתי למעלה 16 ו-15.
הודעה אחרונה מאת ITAY.F, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, אפשרי להשתיל ללא שינויים מוגזמים מנוע של גולף GTI 1.8 דור 4 ,בגולף CL 1.8 ידנית 90 כ"ס שנת 97 דור 3 ? אם כן איזה שינויים אצטרך לעשות? מבחינת רישוי תהיה בעיה למרות שאין שינוי בנפח מנוע?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ישלי פורד אסקורט 89 מנוע 1400 קרבורטור ומצערת משהו כזה. יש כזה דבר שאני יכול להשים (לשים, בלי ה)קרבורטור כפול? אם כן מזה ייתן לי? ומה צריך לעשות.?ושל איזה אוטו? תודה עדן.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי פונטו ספייס 2004 אקטיב, איך אני יודע איזה סוג נורות זה H1 H7 ? קניתי אתמול נורות PHILIPS BLUE VISION ב 180 שקל זה H7 השאלה אם זה יתאים לי לרכב.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הזמנתי רבעיית בולמים של קוני גז 4 ברזים. עכשיו הקפיצים שהיו אמורים להגיע איתם, הם וויטק אבל אין לרובר. האופציה שיש לי הם קפיציים של MAD. אשמח לקבל חוות דעת על הקפיצים הנ"ל. או אם יש קפיציים אחרים אם הנמכה של 35-40מ"מ, התקציב הוא 1600ש"ח. תודה מאור
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם לא מזמן החלפתי טורבו, לטורבו מומנטום TDO5 16G אני עם מנוע סטנדרטי, משאבת דלק מחוזקת צנרת מקורית, עם הניהול המקורי. היום התקנתי שעון EGT של אוטומטר, אני גודש כרגע 0.6 בלבד והיום לחצתי חזק באוטו רביעי 190 והטמפרטות הגיעו ל14 באוטומטר זה פראהנייט למי שלא מכיר, 1400 בצלזיוס זה יוצא 760 האם זה מסוכן? וכמה אסור להגיע? תודה רבה לכולם על העזרה. ודרך אגב החיישן הותקן (לפי המלצה בחיבור בין 4 הצילנדרים) לפניי ההטורבו
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
אז קניתי היום פילטר פתוח ללא צנרת של סימוטה, עכשיו יש לי בעייה קטנה שאין לי כמעט מקום בתא מנוע למקם את הפילטר.. הפילטר המקורי של הרכב יושב בקופסא ומהקופסא יש צינור שאולך אל מאחורי הפנס הימני שמשם אני מאמין שהוא מקבל את האוויר.. אני רוצה למקם את הפילטר למטה איפה שנמצא ההכנה לפנסי ערפל מה דעתכם? עכשיו איפה עוד ניתן למקם את הפילטר למה ממש צפוף בתא מנוע כמו שכבר הזכרתי, והאם צינור גומי עבה יהיה צנרת טובה או לא? הוספתי תמונות של התא מנוע, של בית הפילטר ושל פרונט הרכב:
הודעה אחרונה מאת low rider, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, האם למישהו יש מושג היכן ניתן למצוא את המידע הבא: 1. קשיחות הקפיצים (קדמי ואחורי) בדגמי פונטו ספייס 16V. 2. קשיחות הקפיצים (קדמי ואחורי) בדגמי הפונטו ספייס HGT. בנוסף, האם תהיה לבולם המקורי של ה-ELX בעיה להתמודד עם הקפיץ של ה-HGT? תודה.
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם כמו שכולכם יודעים קניתי אימפרזה טורבו לפניי שבועיים. התקלקלו לי מלא דברים, מה לעשות אין לי מזל באוטו. והיום התחילה שריקה רצינית מהטורבו בדקו כל מיניי דברים, ובוסף הטורבו הלך משחיז.יש לי כמה אופציות להביא טורבו של לגאסי טורבו מיבוא, הוא דומה לטורבו 95 של אימפרזה, או להביא טורבו מומנטום חדש בקרטון במחיר טוב. השאלה שלי אני רוצה לגדוש נמוך מאוד בינתיים כי אני רוצה לשמור על המנוע, האם זה אפשרי להביא את הטורבו מומנטום ולהשאר עם מנוע לא מחוזק עם כיוונים מתאימים? או איזה טורבו הכי מומלץ?
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום ברשותי אימפרזה 94 שאלה היא כזאת עם אני מרכיב את האנג'ל יש שינויי חשמל שצריך לעשות? האם הדבר עובר טסט והאם משטרה אומרת על זה משהוא? תודה מראש למגיבים
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כזה ספויילר http://www.sti.org.il/Images/Gallery/eitanawhite3.JPG עכשיו השאלה שלי כמה עולה כזה ספויילר? לא צריך אמיתי אפשר זיוף גם חחח באזור חולון אם יש מקום שמוכר כאלה ספויילרים וגם ספויילר כזה : http://www.procarparts.com/products/UNPTEK-11099SPX.JPG מה הטווח מחירים וסתם לדעת איזה מבין 2 הספויילרים יהיה הכי יפה לאפלאוז מודל 92 צבע אפור כהה =] ?
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לשפר את האוטו שלי...יש לי הונדה סיויק שנת 91 { הונדה שפיץ}ורציתי להרכיב סעפת פליטה מנירוסטה ,הבנתי שזה מעלה את הכח סוס משמעותית .לרשותי 1800 שקל ורציתי לדעת אצל מי אפשר לעשות את זה ואם זה כדאי .תודה.
הודעה אחרונה מאת אביר בן ישי, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מסיבות כאלו ואחרות כנראה ואצטרך לעשות ראש מנוע בקרוב וכנראה שגם חצי-אוברול על הדרך, רציתי לדעת האם אפשרי לשים ראש מנוע של 106 ראלי (או ראש אחר מומלץ) ובמה זה כרוך? מה התוספת הצפוייה וכמובן האם זה ייתן בסיס טוב יותר לשיפורים בעתיד? הרכב הוא 306 1.6 שנת 95, גיר ידני ומנוע TU, סטנדרטית לחלוטין בנתיים תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
הוספה של ניטרוגליצרין למיכל הדלק אמור לספק תאוצה מהירה יותר. זה נשמע קצת בדיוני אבל זה נראה לי הגיוני, לפי מה שאני זוכר ממה שלמדתי, זה שהעיקרון לפיו עובדים חומרי נפץ הוא התפרקות מולקולה אחת גדולה, בד"כ מוצק, למספר רב של מולקולות בזמן קצר, גז. התוצאה היא גידול עצום ומהיר בנפח וכתוצאה עליה בלחץ. הרעיון של הוספת טבליות של ניטרוגליצרין למיכל נכון מבחינת התועלת שהוא אמור לספק למערכת ניזונת חמצן, כל ארבע מולקולות ניטרוגליצרין מתפרקת ל6 מולקולות של חנקן, 10 מולקולות של מיים, מולקולה אחת של חמצן ועוד. על כל ארבע מולקולות נוזל מתקבלות 27 מולקולות גז. לדוגמא- כ500 מ"ל של נוזל הופכים באלפיות שניה לכ 700 ליטר גז וכ6 MJ כחום... הוספה של אלה אמורה להגדיל את כמות החמצן לתא ה…
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם פירוט הרכב בחתימה אז כך, קניתי פילטר פתוח של סימוטה רק את הפילטר כי כמו שהבנתי אין קיט לרכב שלי לצערי בכל אופן החלטתי לבנות צינור שיחבר בין בית המצערת לפילטר באופן עצמאי אבל נתקלתי בשאלה עקב שוני בקוטר בין צוואר הפילטר לבין קוטר בית המצערת ההבדל הוא בערך 1' אבל כרגע זה לא משנה השאלה שלי היא כזאת האם להוביל צינור מהמצערת ולהגדיל אותה בחיבור לפילטר האוויר (רוב הצינור דק יותר מהכניסה לפילטר) או להגדיל את הצינור לגודל של צוואר הפילטר כבר בחיבור של בית המצערת (צינור עבה יותר מגודל בית המצערת) או שזה לא משנה מצטער על הציור המכוער ותודה לעונים דני
הודעה אחרונה מאת speedman, -
שאלה בקשר לטורבו
מאת Guest- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן אני מציין מעכשיו שאני לא מבין בכלל בתחום.. קודם כל יש ברשותי הונדה סיוויק שנת 95 אם זה בכלל משנה. אז ככה, אם נגיד אני רוצה לקנות לרכב טורבו והתקציב שלי הוא 10 אלף שקל, יהיה הבדל אם אני ישקיע למשל 20 - 30 אלף שקל? מה התמורה של הכסף תהיה? האם הכוחות סוס יגדלו בין אם המחיר גדל? ולמה טורבו עוזר בדיוק?
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כפי שמצוין בכותרת - הגיע הזמן להחליף הצמיגים. המידה - 205-55/16. המחיר המוצע - 650 ש"ח ליחידה. האם יש צמיג שייתן יותר ביצוע בסכום זה או נמוך יותר? בתודה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת UH99, -
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
כותרת..:] מדובר על מיצובישי סופר לנסר GLI גיר ידני שנת 1997 אחריי שעבר 168000 ק"מ. :] לפי דשעתי יש 127 כ"ס לא?! כמה שסתומים יש באוטו כזה..?! האם אפשר לעלות לו את הכוח על ידי שיפור מנוע של החלפת צנרת..!? ובכמה כוחות סוס הוא ייעלה..!?
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי הונדה שנת 91 {שפיץ} רציתי לדעת איזה שיפורים אני עוד יכול להוסיף להונדה שלי {חוץ מאגזוז זרימה חופשית וסעפת נירוסטה ופילטר פתוח},רציתי לדעת אם אפשר לשים קאמשאפט ועוד כל מיניי דברים שיוסיפו לי לכח.תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי אקסנט שנת 99 מדגם ESTREEM איזה שמן מנוע אתם ממליצים לשים באוטו?
שורט שיפט לסיוויק
מאת Guest- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=product_info&cPath=134_135&products_id=627 חברה אשמח אם תסבירו לי מזה הדבר הזה בדיוק ואיך הוא פועל ואם זה מומלץ וכו'
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר שנה+ וכ 20K ק"מ על הצמיגים של TOYO. פרוקסס 4 הלך לעולמו צמיג אחד. בריחת החיזוקי ברזל באחד הדפנות. אז מה יש לנו. 2 צמיגים שהיו קדימה בערך 17K ק"מ. ועכשיו הם מאחורה. והם יחזרו לקדימה לסיים את חייהם שם הכבוד. ועוד צמיג אחד במצב טוב מעוד. היום מקדימה. יהפוך להיות צמיג ספייר. כי הוא במצב מעולה אני צריך לקנות 2 צמיגים חדשים. אגב המידה 205/55/R16. אופציות שוב את הפרוקסס 4. ראיתי פרוקסס R888. (משהו מכיר? ) יש לכם רעיונות לצמיגים טובים. חובה אחיזת כביש טובה ++ תקציב עד 700 לצמיג. תודה רבה אלי
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוהג על יונדאי לנטרה נת 96 1.6L ידני. אני מאוד אוהב רכבים ושיפורים אך לפעמים התקציב שלי לא מבחינת הרכב, אני מאוד מרוצה מרוצה ממנו. הוא נוסע יפה וסוחב די טוב השאלה היא האם יש שיפורים לא יקרים שיכולים להוסיף לו עוד קצת לבינתיים עד שיגדל התקציב אני אשמח להצעות מעניינות תודה יניב
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
שלום לכולם, אני חושב שהגיע הזמן לשפר את האיביזה שלי ,לפני הכל אני יודע מה יקרה לאחריות וכרגע אני מעוניין אך ורק בכוח לאחר מכן אחיזה. חשבתי על צ'יפ קאסטום אחרי שאני יחליף משאבת דלק ,פילטר פתוח, אינלט וצנרת 3" . המטרה היא 250 סוסים, אני בכיוון? נכון לעכשיו אני מחפש מישהו מקצועי שיעשה את העבודה בצורה טובה ומדוייקת ואני אשמח לקבל מכם המלצות? לגבי הצ'יפ קראתי בפורום על בחור בשם רפי מזכרון יש למישהו את הטלפון שלו? תודה שי
הודעה אחרונה מאת adi_pa,