שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם ! הבוקר השעון גדישה שלי הפסיק לעבוד, הוא עושה את הבדיקה השגרתית כשמתניעים ואז נעצר על האפס. הוא לא מראה וואקום כשאני עוזב את הגז ולא מראה גדישה בלחיצות, תמיד על אפס. פתחתי מכסה מנוע וראיתי שבאמת הצינור גדישה משוחרר בקצה אחד. האם אני יכול לסדר את זה לבד ואם כן לאן בדיוק אני אמור לחבר אותו ? לא רציתי סתם לדחוף אותו לאנשהו... תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש ברשותי הונדה הצ'בק. עכשיו רכשתי CAI - מערכת יניקה קרה, ז"א פילטר וצנרת עד הפגוש.. המערכת מגיע ב 2 חלקי צינור.. כרגע חיברתי רק צינור אחד. בדומה ל SHORT INTAKE. הפילטר נמצא בתוך תא המנוע ויונק את כל האוויר החם.. עכשיו בגלל החורף אני פוחד להוריד אותו עד הטמבון... מה דעתכם? האם באמת המצב מסוכן? כמובן אני לא ממש מעוניין בסיכון המנוע לטובת סוס או שניים... אך עדיין מעוניין ביניקה של אוויר קרה ונכונה למנוע. כמו כן שבית הפילטר הישן היה סדוק והיתה בו בריחת לחץ לא קטנה. עכשיו יש אפשרות לקנות שסתום BYPASS המונע HYDROLOCK... אך המחיר שלו ב EBAY כמו המחיר של כל המערכת יניקה. ודבר שני, לפחות כמו שזה עכשיו, המערכת מאוד רועשת, אני אוהב את הצליל כן אבל לא עד כדי כך... במידה…
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, מעוניין להנמיך ולהקשיח את הרכב לטובת התנהגות עדיפה. ההתלבטות היא בין כמה אופציות: 1. סט (בולמים וקפיצים) של weitec. 2. סט (בולמים וקפיצים) של קוני. 3. קוני ואייבך. 4. בילשטיין ואייבך. אשמח לחוות דעת מבעלים של הסטים הנ"ל. נוחות פחות חשובה לי והמחירים דומים (חוץ מהוייטק). חיפשתי בפורום אך לא מצאתי תשובה חד משמעית, רוב הנושאים היו ישנים ודיברו על כך שהוייטק רך מדיי (ללא כל ביסוס). תודה.
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לכולם רכשתי מאגןII 2007 טורבו דיזל ידני. לא חזק במיוחד (אפילו בכלל לא) אבל יש לו מומנט נחמד, בכל זאת, גדישה תמיד נחמדה בהרגשה, במיוחד בהאצות במהירויות נמוכות מאוד בתוך תנועה. (הטורבו נכנס מאוד מהר ב2000 סלד אני מרגיש אותו, [גם "נגמר" מהר]) רציתי לצ'פר את האוטו (את עצמי?) בשעון גדישה עם פוד מתאים, ואולי גם שעון לחיישן חמצן (לבמדא). היכן ניתן לרכוש וכמה עולה התענוג הזה? האם יש הצעות נוספות לצ'יפורים? רעיונות יתקבלו בברכה. תודה , דני.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחותי יש גולף tsi חדשה (שנת 2008) היום כשנסעתי עם אחותי היא אומרה שהיא כבר התרגלה לאוטו והיא רוצה קצת יותר כוח אני אמרתי לה ישר להרכיב צ'יפ אבל יש לי כמה שאלות: כמה הצ'יפ יכול לעלות וכמה כ"ס הוא מוסיף? איזה טורבו יש באוטו כמה הוא גודש ומה תרומתו של הסופרצ'ארגר לכל התהליך באוטו הספציפי הזה?
הודעה אחרונה מאת bart, -
שלום למשפרים רציתי לשאול אתכם שאלה בנושא המעסיק כמעט את כל בעלי מנועי עתירי כ"ס וסלד באיזה שמן אתם משתמשים ? האם החלפתם לחברה אחרת ומדוע? אנא התייחסו בתשובתם ל: 1שם חברה 2צמיגות השמן 3צבעו לאחר 5000 קמ 4מהירות כיבוי מנורת הלחץ בהתנעה בוקר 5טמפ השמן למי שמצוייד בשעון 6 מס הקלומטרים על מד האוץ 7 סוג הרכב והמנוע 8האם במעבר לסוג אחר או צמיגות אחרת הרגשתם בהבדל ומהו? 9שעון חום המנוע האם חל שינוי בשימוש בשמן איכותי סינטטי 100% תודה לכולכם
הודעה אחרונה מאת DAVIDCL, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, אני רוצה להחליף את המנגנון של הספידומטר המכאני שלי למנגנון אלקטרוני כדי לשמור על המראה של השעון המקורי (אני מרכיב ממיר שמחליף את הכבל המכאני) - האם מישהו עשה את זה? איך אני מתאים את השעון החדש כך שיראה את המהירות כך שיתאים לשעון הישן? הבנתי שיש מתאמים מסוגים שונים, האם זה נכון? אני יודע שזה נשמע טרחה מיותרת אבל השעון המקורי הנו מיוחד ואני רוצה לשמור על המראה שלו אבל מעדיף את המנגנון האלקטרוני (מסיבות השמורות עימי) אז אל תנסו לשכנע אותי אחרת. אני מעוניין לעשות את ההחלפה בעצמי ולא ע"י מומחה כזה או אחר - אשמח לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל המומחים. השאלה שלי דורשת ידע מעמיק בתפקוד המנוע והבנה בשיפורי רכב אז בבקשה, רק מי שבטוח בעצמו ישענה. אני לוקח קמשאפט מסויים של KENT שבנוי למנוע מסויים של אופל ורשום בקטלוג של KENT שהוא מתאים למנוע מוזרק (לצורך העניין, הנה תמונה מהקטלוג. 2 האפשרויות שמסומנות באדום מעניינות אותי): עכשיו לשאלה: במידה ואני לוקח את אותו מנוע, מפרק את ההזרקה ומתקין 2 קרבורטורים כפולים, האם הוא יתפקד כמצופה ממנו? האם "איכפת" לו בכלל שמערכת ההזרקה הוחלפה בקרבורטורים? תודה
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום הייתי בחברה ועשיתי טיפפול גדול (יושר קו) אמרו לי שאני צריך עוד מאת להחליף את הצלחות בלימדה כולל הדיסקיות מאחורה המחיר שקיבלתי לצלחת אחת 640 שקל בלי עבודה, עכשיו השאלה היא כזאת יש משהו יותר טוב מהמקורי שמתאים לרכב שלי במחיר של עד 700 שקל לצלחת? הרכב הוא מגאן קופה שנת 96 מנוע 2000
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 35 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי לכם, הרבה זמן לא כתבתי והנה שוב אני מתעניין במשהו חדש: א- היום נסעתי למכון בדיקה וגיליתי שאני יכול על האיביזה החמודה שלי לשים חתיכת עקבים 195/45/R16 ביררתי על צמיג של toyo והם במידה הזו עולים 680 שקלים (צמיגים יקרים) השאלה שלי היא : חוץ מהיופי שבהחלט זה יוסיף האם אני ירגיש הרגשה שונה ברכב לטוב ולרע ? אשמח אם תתנו לי את העצתכם לגבי הנושא הרכב : 1600 סמ"ק 100 סוסים פילטר אינבוקס ודוד אחורי בניה עצמית
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שינוי בגדישה דורש שינוי בהצתה, דלק. אני מתכנן בקרוב להתקין את כל החלקים שקניתי ואחד מהם זה קונטרול של גריידי, ולעשות קאסטום השאלה שלי האם אתם מכירים מישהו שיודע לעשות קאסטום עם בוסט קונטרול או שאין צורך בכלל בצ'יפ מיוחד (לבוסט קונטרול) והמחשב יודע לזהות את הגדישה ובהתאם לשנות הצתה וכו'?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 26 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים, ברשותי מאזדה 3 שנת 2006 אוטומטית (טיפורטוניק) מנוע 1600 סדאן (אקטיב). ראיתי באתרים בחו"ל כל מיני צ'יפים שמבטיחים תוספת של 30 כוח סוס ושיפור של 30% בצריכת הדלק וכו'. האם זה נכון? האם זה באמת ישפר את צריכת הדלק וכמובן יגדיל את הכ"ס כמו שמבטיחים? האם הגיוני שצ'יפ כזה עולה בסביבות ה15$-30$ ? מישהו התקין ויכול להמליץ על משהו מסויים? תודה מראש לכל העוזרים. un4get.
הודעה אחרונה מאת iceman23, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחזיק עד 550 כ"ס? איך הוא בגדישות גבוהות? כוחות? מתי אמור להכנס?
הודעה אחרונה מאת moto4x4, -
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אגזוז של אימפרזה GT\WRX האם האגזוז הוא כניסה 2.5? האם הוא שקט יחסית,והאם נהוג להרכיבו על מכוניות אחרות כמו הונדה סיוויק,וכדומה? יש לי עכשיו צנרת ואגזוז 2.5 והדוד קצת חופר,אני מחפש אגזוז כניסה 2.5 שיהיה שקט,בפיג'ו 106 שלי. תודה רבה לכל העוזרים!!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול הלכתי לראות רכב,והתרשמתי לחיוב. הבעלים הסביר לי שהוא התקין פילטר אוויר פתוח ומאוורר, שיש לו כפתור הפעלה וכיבוי בתוך הרכב, שמכניס אוויר לפילטר על מנת לשפר את הביצועים! האם יש כזה דבר?האם זה באמת משפר?זה יכול לפגוע במנוע?ומה זה עושה בעצם. הוא קרא לזה סופרצרגר או משהו כזה. איך זה בדיוק תורם לרכב אטמוספרי שלא ניתן לשיפור תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן רציתי לשאול אם יש למישהו ניסיון עם הקיט גומיות שיכוך (Rear Bump Stop) של powerflex ? האם הגומיות שמקבלים שם זהות בגודלם למקוריות? יוגב
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב המדובר הוא 205, מנוע RGX, צנרת 2.5 נירוסטה עם דוד אמצעי ואחורי בגדישה של 0.5- 0.9 א. עקב בעיית מקום בנו לי דאוון פייפ שקוטרו 2 אינצ' שגדל ל2.25 ולצנרת 2.5. ב. וכדי להשתיק את הרכב בנו לי "נקניק" בקוטר 2.25 אינצ' שהוכנס לדוד האחורי. מה ההשפעות היכולות להיות מכל אחד מהדברים? תודה. יואל.
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בשעה טובה קניתי סופר לנסר ידנית 97 110 אלף יד ראשונה. 1.אין לה שעון טורים-ראיתי למכירה שעון+שיפט לייט=ב350.כדאי?מה תפקידו של השיפט לייט? 2.בעיות בחיישון לפילטר פתוח ביררתי-מתאם+פילטר Aַ&K ב330 אבל אמרו לי שזה ישפיע על הטורים לא יהיה לי פתיחה כמו עכשיו.זה נכון?מה אפשר לעשות? 3.פילטר INBOX לא יעשה בעיות אלו וויתן רעש חמוש כמו פילטר פתוח? האם כדאי לקנות קיט יניקה?כמה עולה כל הסיפור וממה זה מורכב? 3.האוטו ב110 מתחיל לרעוד ולא עולה יותר מה עושים 4. איזה מידה הג'אנטים שלי? אשמח אם תענו לי על שאלות אלו.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
מישהו יודע האם אפשר לתכנת מנוע להספק גבוהה יותר (צ'יפ)? תודה
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ! בשעה טובה קניתי צנרת קומפלט, מהטורבו עד הדוד האחורי, כולל דוד אחורי של סברינג. הסאונד מעולה, הרכב נוסע חזק יותר ונושם טוב יותר. יש רק בעיה קטנה, כשהאוטו בסרק בנוסף לרעש האגזוז יש גם רעש של בריחת אוויר כמו קומפרסור כזה שמגיע מכיוון הדוד. האם בוודאות זה אומר שיש לי בריחת אוויר מהצנרת ? האם זה גורע מהביצועים או מזיק לרכב בצורה כלשהי ? כבר דיברתי עם המתקינים של הצנרת ואני הולך לשם בקרוב לבדוק את העניין רק רציתי לשמוע חוות דעת נוספת ואם למישהו זה קרה כבר ואיך פתרו לו את זה. תודה מראש לכולם !
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לשפר/לחזק את הגיר בסופר לנסר 97 ידנית. עכשיו אני מחפש ככה קלאץ מחוזק קוויק שיפט. מה עוד אני צריך כדי לשפר את הגיר? ואיפה אפשר למצוא את כל זה באזור חיפה? מקס.
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, ברשותי אופל קורסה מנוע 1200 סמק עם תיבה רובוטית, וכמובן הרכב לא חזק במיוחד ועם התיבה הרובוטית הרכב מסורס. חשבתי האם ישנה האפשרות להפוך את הרכב לידני? הרי קלצ' קיים, במה כרוכה הפעולה? ומבחינה אחרת, האם ישנה האפשרות להחליף למנוע 1400 עם ה 90 כ"ס? או בכלל למנוע ה GSI ?? אשמח לקבל תשובות והצעות תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה שלי אם יש אפשרות לעשות איזה שידרוג ללוח שעונים ברכב הנ"ל? מה אפשר לשנות? (לאדים, רקע, מחוגים) ואיך עושים את זה?. תודה מראש טוני =)
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפי מה ששמתי לב החברה מוסיפים מגדשים ומגדילים את המזרקים, האם לא חל שינויי בנתונים שמתקבלים במדידת ארבע גזים? והאם הדבר יוצר בעייה למעבר הרישוי השנתי?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
Checksum לצ'יפ
מאת אנזו- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כיצד / היכן ניתן להשיג אלגוריתם או מודול תוכנה לחישוב checksum של צ'יפ מסויים? יש לי צ'יפ שאחרי עמל לא קטן (בכלל) הצלחתי למפות לביצועים טובים יותר, ושאלת חישוב הצ'קסאם נותרה השאלה הפתוחה האחרונה (אני יודע את הכתובת בו היא אמורה להמצא ובגודל 16 ביט). באתרים בינ"לים המחירים מטורפים. לא משהו עממי בכלל. מישהו ניתקל?
הודעה אחרונה מאת אנזו, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי איביזה סטנדרטית fr 2007. דודה שלי באה מחו"ל עוד מעט ואמרה שאם אני אבקש משהו קטן היא תוכל להביא לי אז השאלה שלי היא ככה: איזה פורק הכי מומלץ לשים בהנחה שאני שם גם צנרת אחרי זה ? (אם זה משנה יש לי פילטר פתוח). דרך אגב המחיר הוא לא הבעיה אז בבקשה תנו כמה חוות דעת=] תודה
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה שלי מופנת כמובן למי שמבין בזה, השאלה היא האם זה חוקי וגם האם עובר טסט? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת or13245, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברה, יש לי אסטרה 96 ארבע דלתות ואני מעוניין לדעת האם אפשר להגדיל לה את הגלגלים ושיהיה באופן חוקי ? האם תוכלו לעזור לי , ולומר כמה אני יכול להגדיל אותם (הגודל המקסמלי) וכמה גודל הגנט המקסימלי המותר. מדובר ברכב כמו בתמונה הבאה (אבל שלי שנת 96) : תודה , גל.
צנרת פתוחה
מאת ניסן 13- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום,רציתי לשאול האם צנרת פתוחה ברכב משפיעה על כך שבטסט בגלל הזיהום אוויר הרכב לא יעבור טסט? תודה ניסן.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי בבית אגזוז של החברה supersprint אני רוצה להרקיב את האגזוז ברנו מגאן קופה, האגזוז היה מורקב על הרכב הקודם פיגו 205 top xri עם זה משנה, מה מוזר לי שהוא היה מורכב על הפגיו לא שמוע אותו בכלל!! ממש אגזוז רגיל העם זה פאק באגזוז או בגלל זה מנוע קטן, איך החברה של האגזוז הזה? נ.ב אני לא רוצה ראש חזק אבל אני רוצה שישמוע אותו, אנא שים לב לשגיאות הכתיב המרובות שלך.
הודעה אחרונה מאת שמעון55,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 531 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מירוצים ותיק
- מלטבשי
- Or05230
- alex321
- daniel.asu
- הדיין
- zvit
- romansah
- mcaspi
- RK
- menir1
- yeonatanh