שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני חדש כאן, יש לי כמה שאלות קטנות בקשר לטורבו [כללי] הוא מיתחבר לסעפת פליטה וליניקה.. ראיתי שיש סעפות פליטה מיוחדות שכל הצינורות פליטה מחוברות ישר לטורבו ויש כאלה שהטורבו מחובר רק לאחד מהם. השאלה שלי היא האם הטורבו מחובר לזה ישירות ו100 אחוז מהגזים עוברים דרכו או שהוא מחובר "על הדרך"? והשאלה השניה, הצנרת שיוצאת מהטורבו לכיוון המנוע עוברת דרך גריל מתחת שנימצא בחלק התחתון של הטמבון [כמו רדיאטור כזה]. זה נועד לקירור של הגזים הדחוסים? תודה רבה לעונים ולעוזרים.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
רעש של טורבו!
מאת hgt-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי משהו שעושה רעש כמו פורק לחץ שריקה של טורבו מישו מכיר את זה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
במסגרת הצ'יפור, אחרי שהצ'יפ הביא את הרכב למקומות שהוא לא ידע, ואחרי שה-EGT החזיר אותו לקרקע המציאות, נישארה התקנה של האינטרקולר, ולכן שאלה: כיצד לקבוע את גודל הליבה הנידרש? אני יכול לחשב את כמות האויר (סל"ד כפול נפח חלקי שתיים, לדקה), ושעון הבוסט מספר על גדישה מירבית של 1.25 (לחוששים, מנוע דיזל גודש גבוה יותר). אין לי נתון חום של האויר הנידחס, אבל קל לנחש ממגע על צינור(ית) הטורבו הקיים שהוא מאוד חם, בטח משמעותית מעל ל-100 מעלות. הטורבו מוגדר ע"י היצרן כ-SAFE עד 1.5 באר, ואני יודע (ממחקר "אינטרנטי", כך שמוטל בספק קל) שאני "רוצה" להגיע לדחיסה של 1.4 באר ע"י שינוי האקטואטור אבל הומלץ רק לאחר התקנת IC. אם כך, ובהנתן 2.5" קוטר ותוספת צנרת באורך כולל של 3 מטרים, …
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי תקרית מפחידה בהתחלת השבוע, בלימה מ 110 קמ"ש ל 0 תוך 60-80 מטר, הבנתי שהבלמים ברכב שלי לא מספיק טובים. בבדיקת קנייה ובבדיקת המוסך לא נמצאו בהם בעיות אבל אני אפילו לא יודע איזה בלמים הורכבו ברכב בטיפול האחרון ואם הם בלמים מקורים. -היכן ניתן למצוא בלמים תחליפים משופרים לרכב זה באזור המרכז? ואיזה מהם מומלצים? -האם יש צורך בשינוים נוספים במערכת הבלימה לאחר השינוים, כגון צינורות חדשים וכו'?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי גולף ג'נריישן שנת 2003. כעת יש לי ג'נטים מקוריים מידה 16 אינץ', בעוד כמה שבועות אני מחליף לג'נטים אחרים מידה 18 אינץ'. ברצוני לדעת אם מידה זאת חוקית? המשטרה עושה בלאגן על זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רנו מגאן 96 מנוע 2000 חזקה מאוד משופרת 179 כוח סוס אני רוצה לשפר עוד את הרכב מה אני צריך בדיוק חוץ מטורבו . יש ברכב צי"פ,פילטר פתוח+קיט יניקה+קיט של סעפת ואגזוז דרגון מגבר טורים בשביל לשמור שלא יעבד כוח +LSD +קלצ קרמי
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב,אני חדש פה קודם אני קצת חלש בקטע הטכני של המכוניות אבל כל דבר מתחיל מהבסיס. רציתי לשאול כי יש לי VOLVO S70 דגם-GLT מודל-2000 מנוע-2500 של 20 שיסתומים V4 בעל הספק של-170 רציתי לשאול על איזו קטע או תהליך שאני יכול להוסיף למכונית ~ כדי לשפר אותה למנוע יותר חזק!!!! מקווה לתשובות
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם אפשרי לייבא מנוע של E30 בנפחים גדולים 2.5 או מנוע של אם שלוש ולסדר הכול מבחינת חוקיות וניירות להשתיל ב 316 ? והאם הבודי של 316 שונה מהבודי של 325 ? אני מדבר על הדגם של השני דלתות ד"א חיפשתי תשאלה(את השאלה) בפורום ולא מצאתי...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
יעוץ ברכישת ידית הילוכים
מאת Guest-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש בידי רכב מסוג הונדה סיויק קופה שנת 95. אני מעוניין לקנות ידית הילוכים לגיר ידני, לא משנה המחיר, אני מחפש משהו טוב ורציני. שמעתי על הידית SKUNK האם היא טובה? במה בדיוק? והאם יש לכם המלצות. אשמח לקבל המלצות על חנויות בעיקר באיזור הצפון, תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אחרי דפדופים רבים בפורום החלטתי להירשם ולהתייעץ עם חברי הפורום. בבעלותי 1996 BMW 735I E38 הדגם הקצר, מנוע 3500 סמ"ק 8 צילינדרים טיפטרוניק. אחרי חיפושים בפורומים בחו"ל הבנתי שיש לדגם הנ"ל 2 אופציות עיקריות לשיפור רציני של הרכב.(מבחינת לקנות ולהרכיב בלי לבנות ולהתאים חלקים) מדובר בסופרצארג'ר שנע בין 7000 ל 10000 דולר של חברת DINAN. רציתי לדעת אם יש שיפורים שאני יכול לבצע ללא השקעה כל כך גדולה. דברים יותר קטנים. אני מעוניין בשיפורי כח. אשמח לשמוע הצעות למיניהם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
שעונים בפיאט!
מאת hgt- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לשים ברכב שלי (פיאט פונוט HGT) פוד עם שעונים של סל"ד ושעון טורים זה אפשרי ? ואיפה יש משהו שמרכיב אותם?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ל-י-צ-נ-י-ם בנאדם שואל שאלה כולם פה מרימים את התחת יאללה נתקו את החשבון שלי ימעפנים
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי גולף ג'נריישן שחור מטאלי מנוע 2000 שנת 2003 תמונה: http://img237.imageshack.us/my.php?image=0602091012jd1.jpg ואני רוצה להחליף את הג'נטים הנוכחיים לג'נטים מכרום מידה 17 אינץ' חתך נמוך. מצאתי משהו יפה , אשמח אם תתנו עצה אם זה יתאים לרכב. התמונה של הג'נט: http://img237.imageshack.us/my.php?image=336vr9.jpg
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי נורת נאון ואני רוצה להתקין אותה בבגאג' ואני לא יודע איך יש שם נורה של אור רגיל ואני לא רוצה את האור הרגיל מה לעשות?? תודה לכולם
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו ניסה את זה? יתרונות חסרונות? כדי לא כדי?
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת האם אני יכול להרכיב דוד זירמה חופשית לגאסטי 88 ידנית חוקי? או שלא כדאי לי להתעסק עם זה ?
הודעה אחרונה מאת Jeka04, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם מספיק להכניס אותו לגיגית של מים עם סבון כמה פעמיים עד שלא יוצא לכלוך במיים ולייבש או שיש צורך בערכה של הניקוי ושימון ? אני מבולבל כי יש כאלה שאומרים שהערכה "חרטא" אשמח לשמוע איך אתם מנקים את הפילטר וכול כמה זמן?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! אני נימצא כרגע בארה"ב וכמו שידוע סיאט אינה בין המכוניות שנימנות פה! לרוע מזלי הכל פה נורא זול וקורץ וחלקים לגולף ג'י טי אי הישנה יש בשפע. שאלתי היא האם החלקים לגולף ג'י טי אי הישנה תאימו לסיאט איביזה אף אר שנת 2007 מבחינת חלקי מנוע כמו אינטר קולר בוסט קונטרול סאפות פליטה וכו'..? שאלה שניה נאמר לי שבגלל שיש לי מצערת אלקטרונית אני לא יכול לשים בוסט קונטרול או משהו כזה ! האם מישהו יכול להסביר לי קצת יותר ואולי לפרט מה הבעיה או שבכלל אין בעיה. תודה רבה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת game_cube, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לינק ל "אוטוספיד". בגדול - מדובר באינטרספטור שיושב בין חיישן התאוצה הזוויתית (בודק את קצב הסיבוב של הרכב) למחשב ה - ESP. לפי היצרן (וע"פ אוטוספיד) ע"י תכנות פשוט יחסית ניתן "לתפור" את התנהגות הרכב לדרישות הנהג: להוסיף היגוי יתר, להוסיף תת היגוי ולקבוע כמה מוקדם / מאוחר האלקטרוניקה תתערב. זו הפעם הראשונה שאני נתקל באביזר כזה. אני מניח שמדובר בסנונית ראשונה ובעתיד נראה יותר ויותר "צ'יפים לשיפור ההתנהגות".
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב הינו האודי A-6 מנוע 2500TDI 180 כ"ס שנת 2001 אוטומטי הייתי מעוניין בהמצלצות לסט צמיגים לרכב מידות הצמיגים הינם 205/55/16 מה אתם ממליצים אני לא "נהג שודים" שצריך איזה צמיגי מרוץ אך מעוניין בצמיגים טובים מבחינת אחיזה , האקלים הישראלי , שלא יהיו כבדים כלומר הרכב גם ככה בגלל שהוא גדול ומונע בדיזל לוקח לו קצת זמן להאיץ אז הבנתם אותי ובכלל לא הכי יודע מה יש לומר הרכב ידוע לכם ואני ישמח להצעות כמובן לא צמיגים במחירים אסטרונומיים משהו טוב שמצדיק את המחיר ויעשה את העבודה בהתאם. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת david106, -
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
יצא לי לקרוא פה תגובות של כמה מחברי הפורום ולא ברור לי משהו הטענה המרכזית היא שברגע שאתה מנמיך רק שן אז אתה מגדיל את התת היגוי, כלומר הפרונט יתחיל להרחיב קווים. וברגע שאתה מנמיך רק את הסרן הקידמי אז האתה מגדיל את את היגוי היתר והחלק האחורי יהיה לו יותר נטיה לזרוק. זה לא צריך להיות הפוך ברגע שאתה מנמיך את האוטו מאחורה אז מהלך המתלה מאחורה ניהיה יותר קצר ויש פחות זוית גלגול .וברגע שיש פחות זוית גילגול האוטו יהיה יותר שובב. בקיצור, תקנו אותי אם אני טועה.(או שאני לא טועה..) תודה יוגב
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום. יש לי הונדה אקורד דגם COMFORT 2007 אני מעוניין איכשהו לשפר לה את החוץ .. שמתי ג'נט מגנזיום אבל לא מספיק מישהו יכול להגיד לי מאיפה אני יכול להביא חלקים יפים וטובים להונדה? אני בנתניה..
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב הינו האודי A-6 מנוע 2500TDI הרכב שנת ייצור 2001 אוטומטי דגם 180 כ"ס האם יש אפשרות דרך מחשב הרכב לחזק את התאוצה של הרכב ובכלל להעלות את ביצועי המנוע כמובן משהו לא גורם לנזק למנוע . מקווה שהסברתי את עצמי ואשמח לדעותיכם והמלצותיכם בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עד לפניי כמה ימים הייתי נוסע עם צ'יפ ואז היה לי בעייה במחשב ניהול והחלפתי אותו. הצי'פ אצלי זה שבב קטן בחברה שקניתי תמחשב הם אומרים שהם העתיקו את הצ'יפ למחשב החדש בלי השבב. (השבב כרגע אצלי) האים יתכן שכמות הזיכרון של הצ'יפ יכולה להכנס במחשב הרכב?? הרכב המדובר קליאו בי ספורט דור 2 תודה וערב טוב.
הודעה אחרונה מאת itzik t, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יצא לי להכיר מישהוא עם סייויק שהוא הרכיב לעצמו טורבו והוא טוען שהוא לא עשה שום שינויי במחשב של הרכב. האם ניתן ליגדוש ללא ניהול או ציפ ? רז...
-
אין לי טורבו באוטו (לא משנה כרגע איזה אוטו), איזה שיפורים/רכיבים אפשר לשפר/להוסיף כדי להוסיף לכוח/מהירות של האוטו?
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, בעוד כמה ימים אני קונה אמפריזה 2.0R עם 160כ"ס, אמרו לי שהרכב בסדר ויש לו כוח אבל הגיר האוטמתי לא נותן עד הסוף, אז אני חושב לשפר את המנוע קצת ללא שגעון כמו טורבו ודברים כאלה, אני רוצה שיפור טוב ומשמעותי אבל שהאוטו ישאר גם מתאים להורים שלי ולא יהיה כמו רכב של ערסים,חשבתי על אגזוז לחץ אבל זה עושה רעש מגעיל כזה ולא מאים לי, האם יש דבר כזה שעושה רעש כמו של פילטר פתוח אבל שהרעש יתחיל רק אחרי לחיצה טובה למשל מעל 4000 סל"ד ולא רוצה שיתחיל הרעש בתחילת הנסיעה? אז בבקשה תנו לי כמה הצעות איך ומה לשפר,איזה חלקים,עלויות, והכי חשוב זה לשפר את הזינוק והסחיבה,תודה.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
האים יש הבדל בין הג'נטים של חברות "טובת" לאילה שפחות מוכרות? מה אפשר לומר על ג'נטים של harry hausen? תודה מראש יוני
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, האם מישהו אי פעם ראה \ שמע אגזוזים של חברת TUNER? חפרתי את כל האינטרנט ולא מצאתי שום פיסת מידע עליהם. אמרו לי שזאת חברה איטלקית אבל יש לקחת את זה בעירבון מוגבל. אודה לעונים
הודעה אחרונה מאת kiki666, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברה היום היה יום יפה ויצאתי לנהוג ככה בכיף...ניתקלתי ברכ הנ"ל ואני מאוד הופתעתי מהכוח שיש לו לדוגמא אני נהגתי במקביל אליו במהירות 110 והוא נתן קיק ועף תוך שנייה כבר לא ראיתי אותו אז רציתי לדעת מה הפוטנציאל של הרבה הזה מבחינת שיפורי מנוע...לא אחיזה וכל זה ...ולא לגדוש את המנוע...לפי מה שהבנתי זה מנוע שש צילנדרים בשורה איזה אפשרות שיפור יש למנוע כזה מבלי לגדוש אותו... תודה לכל חכמינו !
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,