Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדש כאן,

יש לי כמה שאלות קטנות בקשר לטורבו [כללי]

הוא מיתחבר לסעפת פליטה וליניקה.. ראיתי שיש סעפות פליטה מיוחדות שכל הצינורות פליטה מחוברות ישר לטורבו ויש כאלה שהטורבו מחובר רק לאחד מהם.

השאלה שלי היא האם הטורבו מחובר לזה ישירות ו100 אחוז מהגזים עוברים דרכו או שהוא מחובר "על הדרך"?

והשאלה השניה, הצנרת שיוצאת מהטורבו לכיוון המנוע עוברת דרך גריל מתחת שנימצא בחלק התחתון של הטמבון [כמו רדיאטור כזה].

זה נועד לקירור של הגזים הדחוסים?

תודה רבה לעונים ולעוזרים.

Only RWD

פורסם

זה הכל אנגלית אחי ***עריכת הנהלה - אם הוא אחיך, דבר איתו בבית, לא בפורום *** אין בעיברית ?

יש מצב אתה עונה לי על שתי השאלות בעצמך ואתה חוסך לי?

Only RWD

פורסם

בלי לקרא

תבהה

בזה

שמע אני מכיר תשירטוט ***תשרטוט = את השרטוט *** הזה ואני גם יודע איך טורבו עובד. אני יודע את עיכרון הפעולה שלו קצת מעבר לבסיסי.. [בוא נגיד ככה]

אני גם יודע שבעזרת הגזים השרופים הטורבו מיסתובב אבל השאלה שלי הייתה אם כשמחברים סעפת שכל הצינורות מחוברות לטורבו ביחד אז מאה אחוז מהגזים השרופים עוברים דרכו או שהוא מחובר בצורה כזו שחצי מהגזים עוברים דרכו?

[לזרימה של גזים יותר טובה]

ובקשר למרובע הזה

השאלה שלי אם זה מקרר את הגזים או שזה עושה משהו אחר?

Only RWD

פורסם

כל הסעפת פליטה עוברת דרך הטורבו

והאינטרקולר זה לקרר את האויר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הדבר הזה ניקרא אינטרקולר והוא מקרר את האוויר ליפני שהוא ניכנס למנוע

אוויר קר יותר דחוס יותר

MKVI GTI 2011

למכירה דאבל דין alpine w505

פורסם

כל גז כשאתה דוחס אותו הוא מתחמם. הטורבו דוחס אוויר - ואתה צריך אינטרקולר כדי לקרר אותו חזרה לטמפ' שבה הצפיפות שלו תגדל וכך יכנס יותר חמצן בכל פעימת יניקה של המנוע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אחלה תודה עזרתם עניתם לי בידיוק על מה שרציתי לדעת

בקרוב ניגש לתאוריה.

בינתים מנוען:arrow:

Only RWD

פורסם
כל גז כשאתה דוחס אותו הוא מתחמם.

לא הייתי מכליל את כל הגאזים, במקרה שלנו האויר מתחמם

בטורבו האויר גם סופג המון חום מהטורבו עצמו שזה בעצם החלק החם מאוד של הפליטה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם כבר ממשיכים את הנושא אני רוצה לישאול עוד שאלה..

באיביי יש המון קיטיםש ל טורבויים בהמון מחירים . הכי יקר שראיתי שם זה ה2000 ומשהו דולר.

אתם ממליצים ליקנותא ת הקיטים שבסביבות ה700-800 דולר ? אני שואל בקללי יש סיכויים שזה הכל סיני ולא איכותי ?

כי זה מחיר מישתלם [לקיט מלא]

מה דעתכם ?

Only RWD

פורסם
לא הייתי מכליל את כל הגאזים, במקרה שלנו האויר מתחמם

אתה אולי לא היית מכליל, אבל הפיזיקה כן :)

אתה צודק לגבי הנושא של חום גזי הפליטה, אבל תחשוב רגע מה זה לדחוס גז - אתה מקרב בכוח את המולקולות זו לזו, הן מתנגשות יותר וזו בדיוק המשמעות של עליית הטמפרטורה.

וחוץ מזה, כל מי שקיבל כוויה מקומפרסור יודע מצויין שאוויר דחוס הוא לוהט. כל העקרון של מייבשי אוויר הוא פשוט לקרר את האוויר הדחוס וככה לעבות ממנו את אדי המים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...