שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני הבעלים של רכב מסוג מאזדה NEO, לאחר סיום פרוייקט נרחב על הרכב(במשך חצי שנה) בו הרכב פורק לגורמים והורכב מחדש, אני לא יכנס לכל שאר הפרוייקט (דלתותו מושבים ריפודים מעור, שטיח לרצפה חדש,,חשמל ואלקטרוניקה חדשה, בידוד כל פח הרכב ועוד ועוד-....) לגבי המנוע - 1500 Z5 (גרסת ביצועים של מאזדה) כל חלקי המנוע חדשים לגמרי, בוכנות, מייסבים, רינגים, יחס דחיסה עלה והורכבו דאבל קאמשפטים ספורטיבים(חדשים לגמרי), פולי קאמשפטים מתכווננים,מערכת הטיימיניג שונתה גם כן לתצורה היפנית Z5-DE (תודה לבני ל. על המקצועיות והסבלנות עד שהגיעו כל החלקים מיפן.), כמו כן סעפת יניקה 4 ל2 ל 1 (כן כן יניקה), הרכב נוסע תענוג חזק מאוד, כוח זמין מסל"ד נמוך ומתגבר לאורך כל טווח הסל"ד, בדרך לא…
הודעה אחרונה מאת colchao, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כנראה ביום שלישי או שני קונים לי רנו קליאו שנת 93 אז חשבתי אולי ליפות אותה ולשים לה חלקים כמו טמבון קידמי ואחורי ואולי גם חצאיות. יש לכם מושג כלשהו איפה אפשר לעשות דברים כאלה באיזור המרכז ומה הטווח מחירים של כל אחד מהם (קידמי, אחורי, חצאיות) תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום. מעונין להחליף קפיצים ובולמים ברכב שלי. מדובר על ניסן אלמרה שנת 99 שעברה קרוב ל170 אלף. הבולמים גמורים והייתי רוצה להחליף.חקרתי תנושא טיפה והבנתי שכולם מציעים KYB גז. עכשיו שאלתי היא הייתי רוצה להחליף גם קפיצים אבל לא לשים את המקוריים אלא עם טיפה המנכה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת JaIgor, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
לפני שנה בערך, אחרי חיפושים אינטנסיביים מצאתי את הרכב שבכותרת (יד שניה 80K ק"מ מידיים פרטיות) ורכשתי כרכב שני. הנהג העקרי הוא אשתי שהספיקה מאז הרכישה להתרגל ואפילו לחבב מאד את הכלה הידנית החדשה. בשתי מילים- הרכב תענוג! הנהיגה פשוט נעימה, האחיזה יוצאת דופן בכל קנה מידה מול האלטרנטיבות הצולעות שיש על הכביש ואפילו לנוחות התרגלתי למרות שאני אדם לא קטן במידותיו (1.96). הדבר היחיד שחסר לי כדי להפוך את הכל לטוב יותר הוא יותר כוח. להלן כמה פרטים רלוונטיים לעניין: 1. לרכב 95K ק"מ כיום. למנוע במקור 138 כ"ס. הקלאץ' חדש, שימוש בשמנים איכותיים וטיימינג אעשה בעוד שבועיים. 2. עיקר הנסיעה היא בין עירונית ונעשית על ידי אשתי באמצע השבוע. 3. בסופי השבוע הרכב "שלי" והנסיע…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
פילטר פתוח
מאת mark.b- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי לאנטיס 323f 96 ידנית,רוצה לשים פילטר פתוח,האם זה בסדר למנוע... אני אשמח לדעת עם כמה כוחות סוס מגיעה האוטו.. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קניתי vr6 ואני רוצה להתחיל בפרויקט שיפור,למישהו יש המלצות ממה עדיף להתחיל מה העלויות?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
1.לגבי האש מהאגזוז אני יודע שיש מערכת למניעת השהיית טורבו שנקראת אנטי לאג. השאלה שלי איך היא עובדת ולמה יוצאים ניצוצות של אש מהאגזוז? 2.הסיבות שיש לפליטת אש מהאגזוז.אני צריך שתגידו לי אם ההסבר שכתבתי מדויק או שצריך תיקון כלשהו *מכיול לא נכון של המנוע שיש תערובת עשירה בדלק ולא כל הדלק נשרף. והדלק שלא נשרף עובד למערכת פליטה ומהחום שם הוא מתלקח לכן נוצר אש מהאגזוז- "אפטרפייר" *מערכת הזרקת נייטרו *קיט מיוחד שיוצר להבות באגזוז (מישהו יודע איך הוא עובד?) יש עוד סיבות להיווצרות אש מהאגזוז? ומהסיבות שכתבתי אני רוצה לדעת אם הם מדוייקות או צריך תיקון כלשהו נא לא לרשום בפונט מודגש . תודה , יאשה .
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במסגרת לשיפורים באונו שלי אני קניתי מנוע פייר 1100 60 כ"ס יש לי אישור מחברה לשינוי נפח מ1000 ל1100. בינתיים מנוע שקניתי מפירוק מקומי הולך לעבור פירוק מלא, בדיקת מצב שלו בפנים אבל זה לא העניין. יש לי שאלה אך ורק לאנשים שמבינים כי עפילו משפצי ראשים לא נתנו לי את התשובה אחד משמעית. יש שמועת שניתן להרכיב למנוע "פייר" גל זיזים של מנוע 1400 וזה נותן שיפור משמאותי למנוע, כי התיזמון ו פתיחה של השסטומים משתנה, בעיה שכידי לבדוק את העניין צריך לקנות כאמשפט של אונו 1400 ולהשוות מול כאמשפט 1100 ועם מבחינת פיזית הם לא מתעימים אז הלכו 300-400 שקלים שזה כסף לא גדול, אבל אני בכל זוט לא נעים, אז אם מישהו יכול לתת לי תשובה אחד משמעית אני אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת garoldk, -
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש פלאגים לגדישות מה אומר הדרגת חום? איך אני יודע איזה דרגה אני צריך לרכב שלי? האם כמה שיותר,ככה יותר טוב? אלו האפשרויות שלי : IK24: Thread 14mm, Reach 19mm, Heat 8, Gap 0.8mm/0.32" IK22: Thread 14mm, Reach 19mm, Heat 7, Gap 0.8mm/0.32" IK20: Thread 14mm, Reach 19mm, Heat 6, Gap 1.1mm/0.44" IK16: Thread 14mm, Reach 19mm, Heat 5, Gap 1.18mm/0.44" Heat: 8 = cold - - - 5 = warm. ההתלבטות היא בין IK22 ל IK24. המנוע הוא מנוע 16 שסתומים בנפח 1600 עם יחס דחיסה 1ל8.5,טורבו.
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה זה משנה ברכב חוץ מרעש? כן אני חדש !!!!
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה:יש לי פולו 16V 2001 1.מי שמבין קצת בחשמל ברכב ידע שהסיווט מהפנסי הערפל להאזנה שלהם עובר דרך ממסר.. יש לי בעיה הרכב שקניתי את הרכב לא בדקתי את הפנסי הערפל וכנראה שהפנסי הערפל שלי לא מגיעים מהחברה.. בתמונה ביד 2 הם פועלים התקשרתי למי שקניתי ממנו בחור באמת זהב שאמר לי שהוא הדליק אותם פעם פעמיים.. ולא שיחק עם זה יותר אני רוצה לדעת מה יכולה להיות הבעיה של הפנסי שהם לא נדלקים הלכתי לחשמלאי הוא אמר לי שאסור לגשר בין כי זה עלול להרוס את המפסק ד"א הוא אמר לי שאם אני יחליף את המפסק זה יפעל מה שיש לו פולקסווגן מכיר את המפסק הזה שבשביל להדליק פנסי ערפל קדמיים צריך לסובב פעמיים ימינה ולמשוך משיכה קלה המפסק הזה בחברה 1500 שקל! לחלפים עוד לא הגעתי מי שיודע …
רציתי לפתוח סקר קטן לשמוע מכל מיני חברי פורום איזה רכב הייתם בונים\הופכים למוגדש. יש לציין ולרשום רק רכבים שייבאו ארצה ונוסעים למשל 106 טורבו , סיביק טורבו , RSI טורבו ,306 RGX וכו' לדוגמא ניקח את הדוגמא הכי פשוטה : גולף MK2 מנוע 20VT וכו'. למה גולף: משקל , שלדה. אמינות: של איביזה טורבו (אמינות סבירה למדי), VR^ זמינות חלקים :קיים כמעט בכל מקום , או קשה למצוא. ועלות פרוייקט : 20-30 (דוגמא). בוצע בעבר: כן , ומכירים ונהנים וכו' וכו'. שוב חשוב לציין שכל מה שנרשם למעלה , רשום כדוגמא. כמו כן רק רכבים שבמקור לא מוגדשים ונמצאים וייבואו בייבוא סדיר. אשמח לשמוע ממכם רעיונות.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בתמונה שהוספתי ניראה שיש טורבו שנימצא הקצה של צינור האינלט. האם זהו מקומו של הטורבו אם בכלל זה טורבו? אם מישהו יוכל להסביר לי איך ומאיפה הוא פועל?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
במקרה נתקלתי בדבר הבא: http://www.youtube.com/watch?v=cyGJUuYPu2w&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. האם הגדישה בצג המרכזי זו אופציה מובנית או שחקו עם המחשב ?
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. חבר הרכיב פורק לחץ של HKS על האימפרזה (WRX (PRODRIVE שנת 2001 שלו. באותה תקופה האוטו שפך מנוע עקב משאבת שמן סדוקה ונשלח לטיפול בחברה. הבוחן הראשי (איציק דבוש) אמר שהפורק איננו מוסיף כלל לביצועים של הרכב אלא גורע מיכיוון שהוא משחרר את כל הלחץ שנשמר בטורבו בפעם אחת. הפורק לחץ פורק מהאוטו והורכב הפורק המקורי. השאלה שלי היא - האם הפורק באמת איננו מועיל כלל אלא גורע ? כמו כן הורגש איבוד כוח בסלד גבוה שהפורק היה מורכב. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם.. ברשותי איביזה 90' החלפתי השבוע ברקסים חדשים מקדימה ואחורה+נוזל בלימה+רגולז' [בקדימיים הוחלפו רפידות+צינורות+ניקוי יסודי וצביעה לאדום, אחוריים (תוף): משאבות+נעליים+תופים חדשים וצביעה לאדום] מה שלא הוחלף הם במצב תקין [דיסקים, כבלים וכו'] תמונות של חלק מהחלקים שהוחלפו (כמובן שהכל חדש): http://tinyurl.com/brkflsadasdqa http://tinyurl.com/brkddd2 http://tinyurl.com/brkddd1 http://tinyurl.com/brkddd3 דבר ראשון יש שיפור בבלימה (לא משמעותי), ההמברקס מעולה, אך אני לא מרוצה ממש מהבלימה, אני מעוניין בבלימה חזקה יותר, נגיד שאני בנסיעה של 120 קמ"ש ואני בולם בלחיצה קבועה עד מהירות 60-80 בערך הוא בולם טוב מרגישים את חוזק הבלמים, אחרי שאני משחרר ול…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי התקנתי סוף סוף את הבוסט קונטרול (PROFEC SPEC B 2) ויש לי מספר שאלות שלא מצאתי עליהם תשובה. א. בסולנויד יש 3 "פורטים" אליהם נכנסים צינורות הוואקום והם מחוברים נכון עכשיו השאלה היא האם הפורט השלישי נשאר פתוח או סגור (יוצא לאטמוספרה או לא?), הרכב הוא לאון 05 כלומר מערכת סגורה השאלה היא האם גם הבוסט קונטרולר צריך להוציא גדישה החוצה או להחזיר פנימה? ב. יש לי בעייה קשה עם הכיוונים, שיחקתי איתו קצת והצלחתי בשעה טוב שהחיינו להגיע לגדישה של באר איתו (לפני זה הייתי גודש 1.5 בפיק ואז נופל לבאר), הבעייה היא שבמעבר להילוך הבא האוטו מאבד כוח המון, ומצליח לעלות רק עד 0.5 באר... מה לא נכון? כרגע אני מכוון על 70% בתפריט הראשי, 20% גאיין, וSET גאיין על 1.2 (ניסיתי גם על …
הודעה אחרונה מאת qil, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באתי היום לקנות ושאלתי אם יש שמן אדון סינטטי ולא מינרלי ,קיבלתי תשובה שאין כזה דבר סינטטי ועד היום אף אחד לא שאל שאלה כז,ובכל זאת אני לא שקט ואני רוצה סנטטי,מה דעתכם,יש או אין ? ואולי מישהו יעשה קצת סדר בנושא.
הודעה אחרונה מאת mosi50, -
אני שוקל את הגדלת מידת הצמיד ל- 185/60R14 בהתאם להמלצתכם בסוזוקי בלנו 97. כמה שאלות? 1 2
מאת eclipse20- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קודם כל האם זו המידה הכי גדולה שאני יכול לעלות בדגם של הבאלנו שלי? שנת 97 אוטומט GLX. העובדה שאני רוצה להעלות מידה היא שבדגם מקביל לשלי רק שנקרא "סופר באלנו" שהוא עם כרית אויר וצמיגים רחבים יותר. אז שאלתי אם אני יכול להעלות לאותה מידה וקיבלתי תשובה שהמידה הגבוהה ביותר שאני יכול לעלות היא זו: 185/60R14. ואני רוצה לדעת אם אני ארגיש שינוי או שעליה כזו לא מורגשת? הצמיגים שיועלו במידה הם האחוריים בלבד. ( לאחיזה בסיבובים ). בכל מקרה אני רציתי לשמוע עצות ממכם לגמרי דגמים מסוימים של צמיגים שיתאימו לי. התקציב הוא באיזור ה- 600 +- לאחוריים בלבד. והמלצה מכם על מקום שאתם סומכים עליו באיזור רחובות, נס ציונה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה לפנק את האוטו שלי (ואת עצמי ליתר דיוק) בחישוקי "מגנזיום" . האוטו שלי הוא רנו מגאןII טורבו דיזל 2007 , סדאן. החישוקים הרגילים באוטו, במידה 15 . מותר להתקין לפי הוראות יצרן , מידה 16 . שאלתי, האם מי מהמומחים כאן ,יודע איזה חישוקים של רנו דגם אחר, או כל רכב אחר, במידה 16 , מתאימים מכל ההבטים, שכן, אני מעדיף לרכוש ממגרשי פירוקים, חישוקים וצמיגים משומשים שירדו מרכב אחר (במצב מעולה בלבד) ,במקום להשקיע אלפים רבים ,בחדשים, במיוחד לאור שהצמיגים הקיימים כרגע (במידה 15 ) איכותיים וחדשים. תודה דני
הודעה אחרונה מאת צ'יקו, -
-
ג'אנט פירלי
מאת quaresma- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב,אני מעוניין לרכוש גא'נט וגלגלים מפירלי , רציתי לדעת איפה היבואן או חנות מרכזית המטפלת בנושאים אלו ?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם,התקנתי היום פילטר אוויר פתוח באימפרזה גראנד לאונה 94 ורציתי לדעת מה זה מוסיף אים בכלל, האים יכול להיגרם איזשהו נזק לרכב והאים יש בזה יתרון מסוים מעבר לפסיכולוגי. שאלה נוספת:יש קונקטור שמתחבר בפילטר אוויר גם ברגיל וגם בפתוח בצד והבנתי שזה האייר פלומטר אבל יש גם חיבור חשמל בצידו השני שלי החוט ואצלי הוא משוחרר האים זה אמור להיות ככה,ואים לא לאן מחברים אותו. חברים תודה רבה לכולם ומקווה לקבל עזרה ממישהו שמבין ברכב הזה.
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ובכן, אני בעלים של מאזדה 2 יפהפיה, ולפני כמה ימים בפקק באיילון ראיתי מאזדה 2 יפהפיה גם כן מצידי השמאלי, שמתי לב שיש לה חישוקי מגנזיום יפים במיוחד ואגזוז שונה מהרגיל במאזדה 2 שלי, בתור אחד שבאמת לא מבין שום דבר בתחום השיפורים האלה, לא ידעתי כל כך פרטים על זה, רק התלהבתי מזה נורא, כך שצילמתי את זה. תמונות- רציתי לדעת האם זה חוקי לגמרי שיפור האגזוז? במה זה כרוך? מה המחירים של גלגלי המגנזיום בערך, מה טווח המחירים הממוצע, ומה טווח המחירים של האגזוז, מה מחיר התקנה של כזה דבר, ומה אתם אומרים? תודה מראש, אדם
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע טוב. אני רוצה שיהיה רעש, שישמעו את המנוע, איך אני יכול לעשות זאת? להחליף רק את קצה האגזוז? תודה לעוזרים.
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע שהשאלה נשמעת מעט הזויה ואני מניח שבישראל אף אחד לא ביצע שיפורים כלשהם בפוקוס (מעבר להסרה של מדבקת חברת הליסינג ). ובכל זאת: אני נהנה מנהיגה בפוקוס הידנית, אבל עקב הנסיעות הקצרות אין לי כוונה כרגע להגדיל את האורווה הצנועה של 100 הסוסים. לעומת זאת, הייתי שמח לצליל יותר ספורטיבי, במיוחד בעת משיכת ההילוכים. האם ניתן לבצע זאת, בהינתן הדרישות שזה לא יפגע באמינות ושלא תהיה בעייה בעת בדיקת זיהום האוויר בטסט?
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום יש ברשותי פג'ו 306 קניתי הגה ליפני חודשיים, הגה ספורט +מתאם לפג'ו 306 כמו אצלי. ניתקתי את המצבר הוצאתי את הכרית אוויר בהגה הורדתי ברגים אבל ההגה פשוט לא יוצא מהמקום ! הוא נשאר על הציר ולא יוצא !!! יש למישהו מושג איך אני מוציא את ההגה מהציר ? ניסיתי בכול הכוח ולא הולך, וחבל לבזבז 200 שקל שיתקינו לי הגה שזה עבודה של 15 דקות גג. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
שלום לכולם, שאלה לי לחבר'ה בפורום שגודשים עם הרבה אדרנלין למיניהם, רציתי לדעת כשאני גודש באופן מקסימלי שזה אומר בשיא המומנט בטורים גבוהים 6000-6800 סל"ד בזמן שאני ב207 קמ"ש בהילוך רביעי, באותו הרגע אני מכניס לניוטרל באותה מהירות ולאט לאט בולם(ללא נגיעה בקלא'ץ) לכיוון ה120 קמ"ש אז השאלה היא האם בצורה כזו זה מפחית את העומסים הכבדים על הגיר והמנוע?, או שכדאי להישאר בהילוך ולבלום כרגיל בהדרגתיות מסל"ד הגבוה? אלעד
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הוא רובר 216 אוטו' 98 אחרי מנוע חדש, ראש מנוע, גיר, רדיאטור, משאבה הכל חדש אני רוצה לשפר את ההאצות שלה . תודה מראש, רונאל ההודעה נערכה . יאשה .
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, אני מנסה לעזור לחבר שיש ברשותו את הרכב והוא מעוניין לשפר, רצוי לציין קודם שהאוטו מיושר קו בצורה הטובה ביותר. הוא מבקש לדעת אם במנוע הנ"ל (1300S, קארב' אחד, קאמשאפט אחד) קיים פוטנציאל לשיפורים? לרכב תיבה ידנית עם 4 הילוכים. השאלה נובעת משיקול להחלפת מנוע. אנו מודעים לשיפורים שניתן לעשות במנוע ה-1600 לפי 2 שרשורי השיפוץ שיש בפורום אספנות (פינטו?) ומבקשים לדעת האם יש טעם להשקיע ב-1300S ולהיות מיוחד? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למי מכם שמכיר את הרכב (או נהג בו), לקליאו ספורט יש את אותו סאונד מנוע מזוויע של המגאן 2.0 ליטר (שהרי זה אותו מנוע שעבר כמה טוויקים). השאלה שלי, למי מכם שאולי יודע, האם אפשרי לעשות משהו בנידון? אני לא מחפש להגביר את הרעש, אם כבר להיפך, להשקיט נשמע יותר טוב... ברור לי שלא משנה מה אהפוך שם, לא אגיע לצליל שנותן ה5 צילינדר של לנצ'יה (או אלפא), אבל בכל זאת, אשמח לדעת מה ניתן לעשות.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,