Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה לי לחבר'ה בפורום שגודשים עם הרבה אדרנלין למיניהם:wink:,

רציתי לדעת כשאני גודש באופן מקסימלי שזה אומר בשיא המומנט בטורים גבוהים 6000-6800 סל"ד בזמן שאני ב207 קמ"ש

בהילוך רביעי, באותו הרגע אני מכניס לניוטרל באותה מהירות ולאט לאט בולם(ללא נגיעה בקלא'ץ) לכיוון ה120 קמ"ש אז השאלה

היא האם בצורה כזו זה מפחית את העומסים הכבדים על הגיר והמנוע?, או שכדאי להישאר בהילוך ולבלום כרגיל בהדרגתיות מסל"ד הגבוה?

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם השאלה רצינית או בצחוק אבל 6800 סל"ד, 208 קמ"ש להוציא את האוטו לניוטרל ולגלוש ככה זה סכנת נפשות.

מה רע בלהשאר בהילוך ופשוט לעזוב את דושת הגז?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שלום לכולם,

שאלה לי לחבר'ה בפורום שגודשים עם הרבה אדרנלין למיניהם:wink:,

רציתי לדעת כשאני גודש באופן מקסימלי שזה אומר בשיא המומנט בטורים גבוהים 6000-6800 סל"ד בזמן שאני ב207 קמ"ש

בהילוך רביעי, באותו הרגע אני מכניס לניוטרל באותה מהירות ולאט לאט בולם(ללא נגיעה בקלא'ץ) לכיוון ה120 קמ"ש אז השאלה

היא האם בצורה כזו זה מפחית את העומסים הכבדים על הגיר והמנוע?, או שכדאי להישאר בהילוך ולבלום כרגיל בהדרגתיות מסל"ד הגבוה?

אלעד

נוהל הבלימה שדיברת עליו-אם בשילוב להילוך סרק ואם בלחיצה ממושכת על המצמד- הינו לצורך בלימת חירום!

יתרה מכך,הישארות בסל"ד גבוה (ללא קשר למהירות) וניצול כוחו של המנוע להאטה ,גורם למנוע להתקרר כי הוא לא מועמס.

אפשרות אחרת זה לשלב להילוך הגבוה (בכדי להפחית בלאי מנוע) ואז,וללא לחיצה ממושכת,לבלום בהדרגתיות.

סליחה על הבורות, באמת לסובארו WRX יש שיא מומנט ב 6800 סל"ד ורביעי של 207 קמ"ש????

מועדון BMW ישראל.

פורסם

זה בסדר כבר עברתי את זה לא פעם ראשונה, עצם זה שהייתי מעל 200 קמ"ש זה סכנת נפשות!:shock: לא משנה באיזה מצב. בעצם

מה שרציתי לדעת שאם אני מעביר לניוטרל באמצע כדי להוריד מהירות ככה אני חוסך למנוע ולגיר להמשיך להיות בעומס בטורים

גבוהים בזמן הבלימה? אם זה לא בסדר אני צריך שתתקנו אותי למרות שלא כל שני וחמישי אני טס מעל 200 קמ"ש:-) אבל שאני אדע להבא.

נ.ב, bagira אין הרבה מה לעשות עם זה כשיש בבעלותך אימפרזה טורבו שכל נסיעה איתה היא פשוט צועקת לך "תן, תן עוד" :lol:

וככה חושב כל בעלים של הרכב הנ"ל, לא אני היחיד שיגיד את זה.

לא יודע מה לגביי אחרים, אבל אלו הביצועים של הרכב שלי יש גם בנוסף פרודרייב ברכב שזה מן הסתם תורם עוד יותר, אבל זה

בסדר גם אני הייתי בהלם באותו רגע שהצלחתי להגיע למהירות הנ"ל בהילוך רביעי בכמעט 7K סל"ד ובגלל שזה היה יותר מידי אז

לא המשכתי לכיוון החמישי אלא שמתי על ניוטרל ובלמתי. אז במצבים כאלה כדאי להמשיך ככה או להישאר על ההילוך ולבלום לא

ממש הבנתי.

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

לא הבנת אותי כנראה, אין לי בעיה בעיקרון עם המהירות והסל"ד.

הבעיה היא עם יכולת השליטה שלך על האוטו במהירות/סל"ד שכזה בניוטרל.

לא רק שהעברה כזאת היא מיותרת ולא הגיונית בכלום, היא ממש מסוכנת!

כל עוד אתה נוהג (במיוחד במהירויות וסל"דים כאלה) האוטו חייב להיות בהילוך ואין שום הגיון או יתרון בלגלוש בניוטרל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז במצבים כאלה כדאי להמשיך ככה או להישאר על ההילוך ולבלום לא ממש הבנתי.

תשאר בהילוך, גם יותר בטיחותי וגם יותר בריא למנוע.

פורסם

התעלקות קטנה על הנושא,אומנם לא ברכב גודש אך גם אני נוטה במהירויות גבוהות(לא 200) כאשר אני יודע שהגיע הזמן להאט ואולי אף לעצור אחר כך אני מעביר לניוטרל ונותן לרכב להמשיך לגלוש,מה הסכנה הכרוכה בכך?

תודה מראש וסליחה על ההתעלקות:oops:

פורסם

למה ברכבי הנעה כפולה יש סיכון בשבירת הבקאקס בשילוב לניוטראל בסל"ד גבוה? אפשר לקבל הסבר?

ולמה לעזאזל לשלב לניוטראל מלכתחילה??

גם מהצד המכאני זו שטות נטולת הגיון פנימי- פחות שימון מנוע וטורבו, פחות קירור וברור שאסור מבחינה דינאמית בהנחה שאתה בכביש ציבורי +הפתעות ולא בנורבורגרינג.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

בנוסף לכל החסרונות שפורטו לעיל, יש להוסיף גם שבזמן שהרכב מתגלגל לו בניוטרל הוא צורך יותר דלק מאשר אם הוא היה מתגלגל בהילוך.

לא מאמינים? קראו פה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בפן הבטיחותי:

-המנוע עשוי להדמם, ואז אתה נוהג ברכב, במהירות גבוהה, ללא הגה כח וללא תיגבור לבלמים, זמן התגובה למצבי חירום יתארך.

-בזמן שההילוך משולב יש עומס על הדיפרנציאל, מה ששומר על מהירות דומה של הגלגלים, בזמן שההילוך לא משולב גדלים הסיכויים להסתבסב עם הרכב בעקבות צמיג שהתפוצץ, כתם שמן או מכשול אחר בכביש.

הפן המכני:

-בפעולת המנוע בסרק, משאבת השמן ומשאבת המים מסתובבות לאט יותר, לכן תפוקת הקרור והשימון נמוכה יותר.

זה לא חכם במיוחד לאמץ את המנוע מאוד, השמן חם יותר ומכלולי המנוע חמים, ואז להוריד בפתאומיות לניוטרל.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

מצער מאוד לראות איך כלים טובים מתגלגלים לאנשים שאין להם מושג ירוק בנהיגה ובמבנה הרכב, כואב הלב.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...