Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעת נסיעה בהילוך סרק היתה נפוצה בשנות השבעים בארצינו

כל בעלי ה504 404 ואופלים למיניהם היו משלבים להילוך סרק בעיקר בירידות מירושליים לתל אביב ,כדי לחסוך בדלק

מיותר לציין שכמות הרכבים שאיבדו שליטה עלתה וזה עוד טרום עידן האינטרנט ,ממש מכת מדינה

ולכן חוקק חוק וכמובן שמורי הנהיגה באותו הזמן טרחו לציין עניין זה

שילוב לסרק :

לא חוסך בדלק להיפך

עוצמת הבלמים נפגעת

השליטה ברכב וההיגוי נפגמים עקב העברת מרכז כובד הרכב לאחור ,ולא על הגלגלים הקדמיים

חופשים במערכת ההינע יתגברו עקב חוסר עומס

עומס מיותר על מערכת הבלימה עד אובדן הבלימה כתוצאה מחום

בתמסורות אוטומטיות חוסר שימון עלול לפגום בתיבה

והיריעה קצרה ,ולכן אין לשלב לסרק בשעת נסיעה !

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי את הקישור להסבר בפיזיקה וקטונתי מלהסביר את זה לבד אבל צמיג שמופעל עליו מומנט אוחז יותר טוב מאשר צמיג שסתם מתגלגל גם כשמדובר באותה מהירות ובאותו רכב ואותם תנאים בדיוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נהג רגוע,

תעלה לכאן את האיש שלימד אותך את השטויות האלו - מעניין אותי לשמוע את דעתו.

ערן,

אף אחד לא לימד אותי את זה, פשוט חשבתי על זה וזו דעתי.

ולכל אלו שחושבים כמוך (ולא אני לא מתנשא), קבלו זו כעובדה - בלי הסברים ובלי נעליים.

אני מאוד אשמח אם תלמד אותי משהו חדש. תסביר מה במה שכתבתי נראה לך שגוי, (לגבי בעיות יציבות עקב דיפרנציאל 4X4 שכתב פה מישהו באמת אין לי מושג).

כמו ש - 2+2 תמיד יהיה = 4, כך תמיד, כל פעם, כל הזמן ולאורך כל חייכם, בלימת מנוע ע"י הוצאת לניוטרל (או קלאץ') = סכנה גדולה !

בלימת מנוע בניוטרל ?! -אוקסימורון

ושוב אני אומר, אני מקווה לא לפגוש אף אחד מכם בכבישים :-(

מקווה להיפגש בארוע ספורט מוטורי

ומה שכתב בגירה לגבי אחיזה גבוהה יותר בגלגל שמעביר מומנט- זה שגוי וזה בדיוק הפוך.

פורסם
שילוב לסרק :

לא חוסך בדלק להיפך

לא מדויק, מה שכתבת נכון רק כאשר אתה ממילא נאלץ להאיט. למשל כשאתה מתקרב לתנועה איטית יותר, לרמזור, או כשאתה בירידה ולא רוצה לתת לרכב לפתח מהירות. אם הכביש פתוח לפניך יהיה יותר חסכוני לתת לסל"ד לרדת לסרק ולתת לאוטו לאבד מהירות בקצב איטי יותר.

עוצמת הבלמים נפגעת

לא מאוד מהותי- בלימת מנוע של הילוך חמישי לא משנה הרבה ביחס לעוצמת הבלימה של הרכב כשמשתמשים בברקס. בהילוך נמוך יותר, למשל שני, עדיין עוצמת בלימת המנוע היא קטנה ביחס ליכולת הבלמים, אבל בירידה ארוכה השילוב להילוך נמוך יכול לחסוך ליטוף הבלמים שזה באמת יתרון.

השליטה ברכב וההיגוי נפגמים עקב העברת מרכז כובד הרכב לאחור ,ולא על הגלגלים הקדמיים

מסכים איתך שמרכז הכובד יהיה טיפה יותר מאחורה בזמן ניוטרל/קלאץ לחוץ. אבל זה מצמיד יותר את הגלגלים האחוריים לכביש (כזכור משקל על הפרונט = שיטה טובה לזרוק זנב) ולכן מקטין את הסיכוי לאיבוד שליטה.

חופשים במערכת ההינע יתגברו עקב חוסר עומס

האם זה נורא שיש חופשים במערכת ההינע אם אני לא מנסה להניע שום דבר?

עומס מיותר על מערכת הבלימה עד אובדן הבלימה כתוצאה מחום

כמו שכתבתי עקרוני בעיקר בהילוכים נמוכים. אגב אם אתה במצב שבו אתה מעוניין להאיט חזרה למהירות נורמלית, אין טעם להוציא לניוטרל מצד אחד וללחוץ על הברקס מצד שני. זה באמת רק יחמם את הבלמים (מעט) יותר, ויבזבז (מעט) יותר דלק.

בתמסורות אוטומטיות חוסר שימון עלול לפגום בתיבה

והיריעה קצרה ,ולכן אין לשלב לסרק בשעת נסיעה !

זאת דעתי.

אם הייתי צריך, אני עדיין אמליץ לציבור הרחב להשאר תמיד בהילוך משולב, אבל לדעתי יש מספיק מקרים בהם זה לא רלוונטי כמעט, ואפשר לנתח אותם ולחשוב קצת. נסיעה ב 200 קמ"ש בכביש פנוי כאשר אתה רוצה להמשיך עם התנופה כמה שיותר היא אחד מהם.

פורסם
ומה שכתב בגירה לגבי אחיזה גבוהה יותר בגלגל שמעביר מומנט- זה שגוי וזה בדיוק הפוך.

אני אשמח לשמוע את ההסבר שלך לעניין.

פורסם

במערכות הזרקה מהדור האחרון (פועמת רב נקודתית) מחשב המנוע מנתק את אספקת הדלק על ידי הפסקת הזרקת הדלק בשעת תאוטה ,עד להגעת המנוע לסלד הסרק ואז מתחדשת שוב אספקת הדלק ,וזאת כדי למנוע זיהום אויר

כאשר המצערת סגורה וסלד המנוע גבוה(תאוטה בהילוך) ,מתקבל תת הלחץ הגבוה ביותר בסעפת היניקה ,ואיתה הגברת הבלימה על ידי מגבר הבלם הפועל על ידי תת לחץ זה

מכרז הכובד על חזית הרכב הכרחית כדי לשלוט ברכב מכיון שאלו הגלגלים המנוהגים על יד הנהג

גלגלי שיניים ללא עומס (מסוג היפואידי) נוקשים ולא "מתגלגלים" אחד כנגד השני כתוצאה מהחופש הנקבע על ידי היצרן ,נוצר חום ובלאי גבוה בתמסורת

ושוב הגיון בריא ,בלימת מנוע 50% ובלמי הרכב 50% או 100% על בלמי הרכב בלבד ,ללא מערכת נוספת אשר תוכל לסייע בשעת חירום,מדוע לקחת את הסיכון המיותר

תמיד יש להשאר בהילוך משולב בכל תנאי הדרך

פורסם

"-השליטה ברכב וההיגוי נפגמים עקב העברת מרכז כובד הרכב לאחור ,ולא על הגלגלים הקדמיים

-מסכים איתך שמרכז הכובד יהיה טיפה יותר מאחורה בזמן ניוטרל/קלאץ לחוץ. אבל זה מצמיד יותר את הגלגלים האחוריים לכביש (כזכור משקל על הפרונט = שיטה טובה לזרוק זנב) ולכן מקטין את הסיכוי לאיבוד שליטה."

לא הבנתי את פשר העניין עם מרכזי כובד, איך זה קשור למצב התיבת ההילוכים?

אביחי

פורסם
במערכות הזרקה מהדור האחרון (פועמת רב נקודתית) מחשב המנוע מנתק את אספקת הדלק על ידי הפסקת הזרקת הדלק בשעת תאוטה ,עד להגעת המנוע לסלד הסרק ואז מתחדשת שוב אספקת הדלק ,וזאת כדי למנוע זיהום אויר

נכון אבל בנתיים יש בלימת מנוע שמאיטה את הרכב ומבזבזת את התנופה שיש לרכב, הסברתי את זה קודם

כאשר המצערת סגורה וסלד המנוע גבוה(תאוטה בהילוך) ,מתקבל תת הלחץ הגבוה ביותר בסעפת היניקה ,ואיתה הגברת הבלימה על ידי מגבר הבלם הפועל על ידי תת לחץ זה

מכרז הכובד על חזית הרכב הכרחית כדי לשלוט ברכב מכיון שאלו הגלגלים המנוהגים על יד הנהג

ראיתי כבר מכוניות כמו 911 שמרכז הכובד שלהן מאחור ועדיין הרכב מסתובב, אפילו תוך כדי האצה כאשר עוד משקל עובר אחורה.

גלגלי שיניים ללא עומס (מסוג היפואידי) נוקשים ולא "מתגלגלים" אחד כנגד השני כתוצאה מהחופש הנקבע על ידי היצרן ,נוצר חום ובלאי גבוה בתמסורת

למה שיווצר חום אם יש אפס עומס, והציר שלא מחובר למנוע (קלאץ מופרד) מסתובב "באוויר"? השיניים לא לוחצות בכלל אחת על השניה ולכן אפס בלאי.

ושוב הגיון בריא ,בלימת מנוע 50% ובלמי הרכב 50% או 100% על בלמי הרכב בלבד ,ללא מערכת נוספת אשר תוכל לסייע בשעת חירום,מדוע לקחת את הסיכון המיותר

זה לא 50 50, בלימת מנוע של הילוך חמישי חלשה פי 10 מאשר עוצמת הבלמים.

בגירה, תקרא על מעגל האחיזה (לקראת סוף המאמר) כאן http://www.jeepolog.com/19.html

גלגל שעסוק גם בהעברת כוח (האצה או האטה) יש לו פחות אחיזה פנויה לצורך ביצוע פניות.

אביחי, בדיבור על מרכז הכובד הכוונה היתה שבלימת המנוע כשנשארים בהילוך יוצרת העברת משקל קלה קדימה.

פורסם

שרשור מאלף.

בתור אחד שנוהג בתמה טורבו ומגיע גם ל235 קמ"ש (אל תדאגו רק כשאין אף אחד מסביב) אני מניח שאני חייב לכם תודה ענקית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ברכבי 4 על 4 עם מערכת ההנעה הכפולה

אסור בשום אופן להישאר במהירות גובהה להכניס לתגיר למצב ניוטרל

אתה יכול לשבור תבקקס

למה שהבקקס יישבר? ואיזה מהם?

בנוסף נסיעה ב200 קמ"ש היא לא בטוחה בלי קשר, ובהילוך סרק יש סיכוי שהמנוע יכבה ואז אתה בלי ברקסים, בכל מקרה עדיף לך לבלום עם המנוע, זה בריא יותר....

ועוד משהו, בריא למנוע כזה להסתובב ב6800 סל"ד?

פורסם
בגירה, תקרא על מעגל האחיזה (לקראת סוף המאמר) כאן http://www.jeepolog.com/19.html

גלגל שעסוק גם בהעברת כוח (האצה או האטה) יש לו פחות אחיזה פנויה לצורך ביצוע פניות.

אביחי, בדיבור על מרכז הכובד הכוונה היתה שבלימת המנוע כשנשארים בהילוך יוצרת העברת משקל קלה קדימה.

אתה מכניס פה עניין אחר לגמרי.

דובר על גלגל שמעביר כמות מומנט בכדי לסובב את הגלגל ולא כדי לגרום לשינוי קיצוני בהתנהגות כמו האטה או האצה.

לכן מה שרשות ב"ג'יפולוג" לא רלוונטי.

גלגל אשר מעביר מומנט (שהוא לא קיצוני כמו האטה או האצה חזקה מאוד בעת פנייה) יתרום לאחיזה טובה יותר מאשר גלגל שיסתובב על ציר סתם כך.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
גלגל אשר מעביר מומנט (שהוא לא קיצוני כמו האטה או האצה חזקה מאוד בעת פנייה) יתרום לאחיזה טובה יותר מאשר גלגל שיסתובב על ציר סתם כך.

אז זהו שלא.

אתה מוזמן כמובן לתת קישור שיתמוך בטענה שלך, אבל הגלגל יכול רק להפסיד אחיזה ביחס למצב שבו הוא לא מעביר שום מומנט. זה יכול להיות זניח יחסית, אבל לעולם לא ישפר את האחיזה.

פורסם

על סמך מה אתה אומר את זה בצורה כ"כ נחרצת, תחושת בטן?

רד את פרויד ב 90 קמ"ש בניוטרל, אח"כ בהילוך שלישי וחזור לדווח איפה היתה לך יותר אחיזה.

• תוכן חדש...