שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי.. מגלה ראדארים זה חוקי? משבש ראדארים זה חוקי? זה תופס על כל המכשירי לייזר של המשטרה? זה עושה קרינה או מזיק לנהג/אוטו בצורה כלשהי? מאיפה משיגים כאלה דברים וכמה זה בערך עולה?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום יש לי רובר טורבו 99 וכשאני לוחץ בהילוך שני נגיד, אז הוא מאיץ יפה וכשהוא מגיע לכיוון ה6 אלף סל"ד, הוא כאילו מפסיק לדחוף , ותוך שניה שוב ממשיך.... הרגשה כזאת מוזרה. לפי ההגיון אני חושב שאיך שהוא אני מאבד לחץ בגבוהה, אולי בריחה או משהו כזה.... מה אני צריך לבדוק? , ואיפה?... תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי סיאט איביזה 2004 נפח 1.4 אני צריך בשבילה פילטר פתוח אני לא כל כך מבין מה קורה שם מביחנת מקום של הפילטר כי ממה שאני מבין הוא יושב בתוך הכיסוי פלסטיק של המנוע לי יש היום פילטר פתוח של AKA מהאוטו הקודם שלי השאלה אם אני יכול לשים אותו או מה יש מקביל שמתאים בול לסיאט שלי היה לי לפני פגו 206 שהיה לי RAM AIR שהיה מותאם בול לפגו האם יש גם לסיאט ?
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין בחוות דעת על קפיצים ובולמים של חברת V-MAXX אני מעוניין לרכוש מE&A סט של בולמים + קפיצים. השאלה איך הקפיצים מבחינת איכות? נוחות? אשמח לתגובות מאנשים שמכירים את המותג או התנסו בו.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום יש לי פיג'ו 205 שנת 94 נפח מנוע 1400, רציתי לדעת אם אפשרי לשים טורבו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. ברשותי מזדה 323 אוטו' 1800 שנת 98. הבולמים האחוריים שלי כבר כמעט מתים ואני לא רוצה פשוט "להחליף אותם" אני רוצה לשים משהו קצת ברמה יותר גבוהה שיורגש שיפור,בקיצור,לשפר את הבולמים. אני לא כל כך מכיר סוגים של בולמים וכו',לכן אני פונה לעזרתכם,אני מחפש משהו שישפר לי את האחיזה אבל לא ברמה עולמית ושלא יקרע לי את הכיס,אפשרי? האם זה בסדר בתור התחלה להחליף רק את הבולמים האחוריים? על מה אתם יכולים להמליץ לי?כמה בערך זה יעלה והיכן אפשר להשיג? ואיך זה ישפיע על נוחות הנסיעה שלי? תודה רבה לעוזרים. בני.
הודעה אחרונה מאת roni_p, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה ברשותי נמצאת פיאט HGT 2002 מטופחת מאוד,הרכב עבר היום טיפול מקיף של 45 אלף קילומטר, הוחלפו רפידות ברקס ומצבר - חוץ מזה הרכב במצב סטוק. הבעיה היא שגם השקעתי במערכת טובה שהורכבה על הרכב שזה עלה לי גם. אני נהנה מאוד מהכוח שיש ברכב, אך לפעמים אני מרגיש שההיגוי היה יכול להיות יותר טוב. אני רוצה לשפר את ההיגוי ברכב בלי לצאת עם חור בכיס, האם קיימת חיה כזאת? נ.ב. (שאלת צד) בנסיעות יום יומיות, איך עדיף לנסוע, עם כפתור מניעת החלקה, כבוי או דלוק? איך יותר מהנה? מה עדיף יותר מבחינת ההיגוי? תודה!
הודעה אחרונה מאת oded555, -
-
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי,הרכב איביזה טורבו 2002. כרגע אין ברכב ממיר,יש במקומו צינור עם חיבור לחיישן שבא כביכול קצת אחרי הממיר[והחיישן לפני]. קיבלתי הצעה לממיר ספורטיבי[חצי אבן בפנים -יותר פתוח] כולל עבודה+חיבור החיישן לאחר הממיר ,כל זה ב700 שח מזומן.במקום 950 שח[אצל אגזוזן וותיקן שאני מכיר וטיפלתי בתחום אצלו ברכבים הקודמים שלי]. האם ההצעה שווה?האם יש הבדל בין ממיר שכולו בנוי בפנים באבן או לממיר פתוח יותר"ספורטיבי"? איזה תופעות לוואי יכולות להיות ברכב אחרי החזרה של ממיר[מבחינת תקינות עבודה ומיכולים]? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 33 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
ברכב שלי מורכב פילטר פתוח של חברה סימוטה, כל מספר שבועות נדלקת לי נורת התראה תקלת מנוע ובמוסך אומרים שהפילטר משתחרר כל הזמן ולכל הנורה נדלקת (דבר שנשמע אמין מכיוון שישנו רעש מוזר בעת הלחיצה על הגז של יניקת אויר בצורה חופשית ולא דרך בפילטר). מישהו מכיר תופעה דומה? או שיש לו פתרון למקרה? אשמח להצעות ותשובות. בתודה אור
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למי שיודע ולמי שלא כבר 3 שנים שאני משפץ את הלנצ'יה שלי, בתקופה האחרונה אני עובד על תא המנוע וחשבתי שאולי יעניין אתכם העבודות שם. באוטו הושתל מנוע HF טורבו שאומנם זהה בצורתו החיצונית למנוע המקורי אך שאר האביזרים היו קשים נורא להתקנה (צנרת, סעפת יניקה וכו') מכיוון שצריך לשמור על אסטתיות בתא המנוע בנוסף ליעילות ועבודה נכונה של המכלולים. יומן השיפוץ משתרשר בפורום אספנות כבר שנתיים (דלגו על הדפים הראשונים, הם בעיקר על פחחות). הנה הקישור: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=150000
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כניראה בשבועיים הקרובים אני התחיל פרויקט של הסבה מגיר אוטו' לגיר ידני ימשיך לעדכן בהמשך... תאחלו לי בהצלחה, וחג שמח
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים רכשתי רכב מסו:ג סיאט איביזה טורבו שנת 2002 ,דגם מנוע .AYP 1.8T הרכב גודש 0.6 (סטנדרטי לחלוטיין) מלבד פילטר פתוח, ואגזוז זרימה חופשית . אני רוצה לגשת לאחת הסדנאות בשביל "להתקין" צ'יפ מסוג אפסולוט מה המחיר של התקנת הצ'יפ בערך? וכמה גדישה הוא נותן 1.2+-? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למחוק
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 99 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
היום סוף סוף בשעה טובה התקנתי פילטר פתוח. ההתקנה די בקומבינה. מי שמכיר מנוע שוכב של 205 (XY) יש לו פילטר אויר רטוב בקידמת המנוע(בין הסעפת פליטה לרדיאטור)לא מצאו מקום יותר טוב כנראה. הוצאתי את המתקון של הפילטר אויר בשלמותו והתפנה לי מקום לפילטר הפתוח. התקנתי אותו בדיוק באותו מקום בין הרדיאטור לסעפת פליטה. הוא מחובר לכונס המקורי של האוטו למתחבר לקרבורטור. תמונות להמחשה יהיו מחר. בנתיים יש לי כמה שאלות: 1.למרות שהרגשתי שיפור כבר עכשיו, צריך לכוון את יחס הדלק/אוויר מחדש? 2.איפה אני יכול לקנות וכמה יעלה לי צנרת מתאימה כדי למקם אותו במקום יותר טוב(מאחורי הפנס הימיני)? תודה מראש טל
הודעה אחרונה מאת no-speed-limet, -
-
התקנת שעון באוטו 1 2
מאת asik-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
רציתי לדעת האם זה מסובך להתקין שעון בוסט ברכב אם מישהו יכול לעזור לאיפה מחברים בדיוק... תודה
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רנו טווינגו 94, כיוון שרכב מתחת לשנתון 95 אינו צריך לעבור בדיקת זיהום אוויר האם ניתן להוריד את הממיר הקטליטי מהרכב? האם זה חוקי? נבדק בטסט? בריא לאוטו? תודה
הודעה אחרונה מאת yf2, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש ברשותי פיאט HGT 2002, במצב סטוק. הרעש שקט מידי לטעמי, ואני לא חובב של אגזוזים רעשניים, אבל מחפש אגזוז שיפיק צלילים יותר יפים ממה שיש כרגע. כסף אין יותר מידי, מה אתם ממליצים לעשות?
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן לכולם. אני מעוניין לקנות איביזה אשר מותקן לה ציפ של REVO. הבעיה הנובעת היא שהרכב סדנדרטי מלבד לצי'פ וכפי שידוע לי הצי'פ הנ"ל גודש בגבוהות 1.5 באר שזה די גבוה לרכב סטנדרטי. השאלה היא האם כדאי להתעסק בכלל עם רכב כזה? בעל הרכב אומר שהצ'יפ מותקן כ-3 שנים ולא עשה שום בעיות. אשמח לשמוע מאנשים פרטים מדוייקים על הצ'יפ. תודה.
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה, היום חבר של חבר החליט שהוא מוכר את הפילטר הפתוח שלו, ואמרתי לעצמי שאני יבדוק איך העניין עובד אצלי. אז הרכבתי אותו על האוטו שלי פיאט פונטו HGT 1800, שנת 2001. למרבה ההפתעה, לא הרגשתי שום שינוי בכוח \ ברעש. האם יכול להיות דבר כזה? גם נתתי לחבר לנסוע והוא לא הרגיש בשינוי.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר שהחלפתי ביונדאי קופה שלי (2007) את 2 האגזוזים המקוריים ל 2 אגזוזי זרימה חופשית (DRAGON) ללא הורדת המשתיק שאחרי הממיר קיבלתי בערך את הרעש שרציתי מהאוטו האגזוז נותן את האפקט שלו, אבל הוא מרעיש דווקא בטורים הנמוכים. הרעש ה"עבה" וה"באסי" שהאגזוזוים מוציאים מתקבל אצלי ב 2 עד 3 אלף טור ולא מעבר מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה לכך ?או איך אפשר לשנות שהרעש ייהייה גם בטורים הגבוהים?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם הידית הילוכים של פולו בין השנים 96-00 (MK4) יכולה להתאים לפולו שלי שנת 2001 הצורה היא (MK4) אני מדבר על הידית הזו.. http://cgi.ebay.com/VW-GOLF-MK2-MK3-MK4-JETTA-POLO-GEAR-BOOT-BLACK-LEATHER_W0QQitemZ280321156812QQihZ018QQcategoryZ30861QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מעוניין להתחיל לאגור חלקים ל-306 שלי לקראת שידרוג מקיף של הרכב. הכיוון הסופי - מנוע S16/GTI\RGX אילו חלקים כדאי ורצוי לשדרג ברכב? ומאילו דגמים? לא חייב חלקים מקוריים שבאו ברכבי מפיגו. ידוע מראש מה העלות והכאב ראש שבפרויקט, אז תחסכו את התגובות הלא קשורות , תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רובר טורבו ואני רוצה לשפר אותה קצת תנו לי עצות לשיפורים תודה
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
חברה מישהו יכול להסביר לי על פורק לחץ מה הוא עושה ברכב חוץ מהרעש היפה? ומה המחירים שלו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי חברים, אני משתעשע עם רעיון להשקיע בציוד צריבת EEPROM בעל יכולת העתקה וצריבה של מפות ניהול מנוע. לצורך ההבהרה, יש לי ידע בסיסי במערכות ניהול מנוע, אולם, קטונתי מלהבין בשלב זה את כל אחד ואחד מהפרמטרים כפי שהם מופיעים במפות עצמן. מאחורי המון שעות של קריאה בפורומים כאלו ואחרים בעניין הספציפי הזה. בשלב זה אני לא מתכוון אפילו לנסות לתכנן מפות, אלא, לדגום מפות מרכבים שונים מול מפות "משופרות" ולעקוב אחר השינויים. עם זאת, חשוב לדעת שעל פי הפורומים הזרים, כל אותן חברות דוגמת SUPERCHIPS ו REVO עושות שימוש במפות סטנדרטיות עם שינויים מינימאליים של 5-8 משתנים והן כלל לא מגיעות קרוב לבניית מפות אידיאליות (הן מכוונות לעולם הרחב בעל תנאי אקלים, לחות ודלקים שונ…
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
המלצה על ג'נט
מאת gops- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להחליף את הג'אנטים ברכב שלי. המידה היא 16" 205\65. אני מחפש ג'נט שחור עם ליפ אדום, אני יוןדע שרבים כאן מתעסקים גם בקוסמטיקה ולכן אני מבקש מכם הצעה לאחד שנראה טוב. כמו כן אני מעוניין שהוא ישקול כמו גלגל ברזל רגיל, ושלא יהיה קליל, זה לא מהש אני מחפש, אהה וגם שיהיה זול תודה לכל העונים.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, גיליתי היום בלוטה בצמיג הקדמי הימני שלי, כנראה התפתח בעקבות מכת מדרכה שקרתה לי לפני כמה ימים כשנהגתי ישן הביתה מהעבודה. הצמיגים שלי ארבעתם פירלי P400 AQUAMILE מצויינים אשר אני מאוד מרוצה מהם. שאלתי היא כזו, אילו דגמי צמיגים עדיפים עליהם? אני מתכוון להחליף לזוג חדש בעקבות המכה והייתי מעוניין בהמלצות לצמיגים בעלי אחיזה טובה יותר. כמובן שישנו שיקול כלכלי אך עדיין לא החלטתי מה התקציב שלי, לכן כל המלצה על דגמים מסויימים (לא רק שמות חברות) יתקבלו בשמחה.
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
יאשה אני יודע שיש את השירשור ההוא אבל אני מנסה לעשות לעצמי סדר אז בבקשה לא לנעול ולענות לי פה, פשוט לא בא לי להוציא את הדברים מהקשרם בשרשור של המשתמש השני. אז אשמח אם תענה לי אישית לשאלה אז ככה למרות שניראה לי שצדקתי בקשר לטענה שיחס דחיסה גבוה משמע פיצוץ חזק יותר משמע יותר כוח , טענת שבעזרת בוכנות שקועות אפשר למצא יותר כוח מהמנוע ! למה בעצם זה קורה? הרי הלחץ בצילינדר נמוך יותר ולכן הדחיפה של בוכנה חזרה חלשה יותר. והאם יש בוכנות שהם גדולות יותר שבעצם יבצעו פעולה הפוכה משל השקועות וגם יעלו את כוח הרכב הרי זה נשמע הגיוני יותר?! אשמח אם רק מי שבאמת מבין בזה יענה לי ויודע על מה הוא מדבר. תמונות כגון צורות של בוכנות יעזרו תודה רבה
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
סדנת שיפורים
מאת asik- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קראתי על סדנה שנקראת gi-dub אני לא מצליח למצוא טלפון או כתובת מישהו מכיר?
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש את השם של הג'אנט בתמונה, אין לי תמונה גדולה יותר... http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=148332&stc=1&d=1236521905 תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SUPER,