שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה קורה חבר'ה, קיצר לאבא שלי יש פאביה 2008 ידנית, לרכב 105 כ"ס ולפי מה שהבנתי המנוע דיזל שבפאביה משמש עוד רכבים בקונצרן, ובהם הספקים גבוהים יותר, האם ניתן להגיע אליהם באמצעות צ'יפ? אני שואל כי אדם כולשהו זרק לי שעם צ'יפ אני יוכל להביא את האוטו ל140-150 כ"ס,
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תמיד עניין אותי הדבר הזה, האם צ'יפ למנוע אטמוספרי, שנחשב לצ'יפ שממש "סוחט" סוסים עד כמה שאפשר להוציא ממנוע אטומספרי כלשהוא, לא גורם לנזק מסויים בטווח הארוך או הקצר למנוע? נניח ולא נגרם נזק רציני, מדוע החברות לא משדרגות את תוכנת הצ'יפ כבר מהתחלה כדי שתפיק יותר מהמנוע? נא להפריד אני מדבר פה על מנוע אטמוספרי בניגוד למנוע עם טורבו ששם הסיפור הוא די אחר. ועל הדרך נוסיף ונשאל, מישהו שיודע דבר על פונטו HGT, יודע האם כבר קיים צ'יפ לרכב?
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה מים מומלץ לשים למנוע RGX 2000 טורבו ירוקים או אדומים ועל איזה חברה ההיתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, ראיתי שלפיאט פונטו יש דגם של GT טורבו 1.4 ל'. ראיתי גם שהמחירים לא מי יודע מה יקרים, הרכב הזה בעל פוטנציאל? או שהוא פשוט בינוני מאוד ואי אפשר להגיע איתו רחוק.
הודעה אחרונה מאת DUDUSL2, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כמו שרשום למעלה אני מעוניין לקנות ג'אנטים וצמיגים חדשים לגולף דור 3 מנוע 1800 ידנית אני חושב יותר בכיוון ה 16 אבקש את דעתכם תודה.ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברצוני לשפר את האחיזה ברכבי, באמצעות שינוי הצמיגים בלבד. כעת הרכב נועל goodyear duragrip 175/65/R14. הרכב לא אוחז טוב כלל, מחליק בפניות, לא בולם טוב. אני מתכוון לחדש את מערכת המתלים למתלים מקוריים חדשים, וברצוני יחד עם זאת לקנות רביעיית צמיגים חדשים איכותיים שיאפשרו לרכב אחיזת כביש טובה יותר, עד כמה שאפשר, ולהלבישם על הג'אנטים המקוריים. תקציב לרביעיית צמיגים חדשים - 2000 שקל. שמעתי דברים טובים אודות הbridgestone turanza, מה דעתכם על הצמיגים הנ"ל? מה האפשרויות הנוספות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך אפשר לשפר סיאט איביזה 2009(ידני) איזה ציפ כדי, פילטר אויר,ז אגזוז ומה העלויות? איזה צמיגים מומלצים? ומה המחיר שלהם (לגבי קורס נהיגה מקצועית אני מתכוון לקבוע אחרי פסח) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מקווה שזה המקום הנכון. רציתי לדעת כמה עולה להוסיף לרכב הנ"ל 2 חלונות חשמליים ושאני אנעל את האוטו על אזעקה החלונות יעלו אוטומטי (נראה לי קוראים לזה מרים שמשות חח) ובנוסף אשמח לדעת כמה עולה לשים ג'אנטים מגנזיום.
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום הרכב מגיע עם מצבר 55 אמפר אחי רוצה להחליף מצבר ואמרו לו שהתקן הוא 45 אמפר.יש לו מערכת אודיו עם שני מגברים CLASS AB לכן רצוי מצבר כמה שיותר חזק.השאלה היא האם אפשר לשים מצבר אפילו יותר חזק מ55 אמפר?והאם צריך להחליף אלטרנטור בשביל זה?ומדוע התקן הוא 45 אמפר כאשר הרבכ הגיע עם 55 אמפר.תודה לעונים.
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם שמי איגור בבעלותי רובר 600 טורבו שנת 99, יד שלישית,154000 ק"מ ,בווסט קונטרול ידני ,פורק לחץ חיצוני,בולמים מוקשים ברקסים חדשים,צמיגים במצב טוב הרכב אחרי טיפול . אז ככה יש שאלה לגבי גדישה בפיק הרכב גודש 0.9-1.0 בר לאחר כמה שניות יורדת הגדישה ל-0.4-0.5 בר בדקתי את הצינורות אין דליפות. מה הבעיה אם יש בעיה ? תודה על העזרה וסליחה על השגיות כתיב אם יש.
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לשאול איך ג'אנטים עם אופסט שלילי ( ג'אנט שבולט יותר החוצה), משפיעים על ההתנהגות, היגוי, בלאי ציריות וכדומה ? מידת הצמיגים נותרה כשהייתה והרכב המדובר הוא פוקוס 2002, האצבק. תודה, נתן נ.ב - אני מקווה שניסחתי נכון את השאלה ואם לא אשמח לתקן את עצמי.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
קניתי טייפון חדש 2009 אני רוצה לשפר אותו איזה שיפורים כדי לי לעשות בלי לפגוע במנוע ? 1 2
מאת amnon500-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
קניתי טייפון חדש אני מרוצה מהיכולת שלו אך איני מרוצה מהפתיחה ומהסגירה שלו אני רוצה לשפר אותו ולהרגיש יותר עוצמה בנסיעה איזה שיפורים כדי לי לשים ומה מחירם בערך ?
הודעה אחרונה מאת PoPic, -
-
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ומה הוא נותן?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן . אני מעוניין לקנות בד אסבאסט לסעפת , מעוניין לקבל הפנייה מאיפו אפשר לרכוש ומה המחיר של התענוג . אור
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
טוב אמרו לי שהודעה כזאת שייכת לפה.. אז הנה: אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשים על הסיוויק 1.8 שלי פילטר אוויר. קניתי אותה לפני 3 חודשים - ועזבו עכשיו את אחריות החברה.. מקסימום אפשר להוריד ולשים מקורי בכל מקרה מה שאני שואל זה איזה פילטר הייתם ממליצים לי? עם צנרת? בלי צנרת? ואם אתם אומרים שלא כדאי בכלל אז בבקשה תסבירו למה לא. כי אני רוצה שיהיה לרכב צליל יפה והבנתי שפילטר בין היתר עושה גם את זה. מי שיכול בבקשה לעסור אני אשמח מאוד. תודה מראש.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מבין למה נעלו את הנושא הקודם שלי!!! זה לא היה קשור לפורום אודיו בכלל!! כולה אמרתי שאני רוצה שיהיה לה צליל יפה לאוטו.. בגלל הפילטר!!! אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשים על הסיוויק 1.8 שלי פילטר אוויר. קניתי אותה לפני 3 חודשים - ועזבו עכשיו את אחריות החברה.. מקסימום אפשר להוריד ולשים מקורי בכל מקרה מה שאני שואל זה איזה פילטר הייתם ממליצים לי? עם צנרת? בלי צנרת? ואם אתם אומרים שלא כדאי בכלל אז בבקשה תסבירו למה לא. כי אני רוצה שיהיה לרכב צליל יפה והבנתי שפילטר בין היתר עושה גם את זה. לא לנעול בבקשה ולהגיד שהודעה כזאת שייכת לפורום אודיו..
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ניתקלתי בקיט הזה באינטרנט ורציתי לדעת אם משהו יודע מה זה בדיוק? ואיך זה עובד ? אם זה יכול לגרום לנזק למנוע? וכו" ... דיי ייקר הקיט משהוא כמו 3000 $ האם זה מה שקוראים אותו טורבו? סליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
האם ניתן להנמיך רכב ע"י קיצור מתון של הקפיצים? מה עלולות להיות ההשפעות, אם כן? האם עדיף להזמין קיט מותאם להנמכה או שביצוע עצמאי יכול לבוא בחשבון?
הודעה אחרונה מאת G FORCE, -
מיקום חיישן EGT
מאת or444- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן חברים , קניתי שעון EGT ומכיוון שאני מקבל כל מיני הצעות למיקום אחר של החיישן אני מעדיף לקבל תשובה ברורה. האוטו הוא לנציה תמה , סעפת מקורית של תמה טורבו , היכן הכי נכון למקם את חייישן ה EGT . תודה אור
הודעה אחרונה מאת or444, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה המקסימום באר שאפשר להגדיש ברכב? פרטי רכב: נפח: 2000. דגם מנוע: RFX. מספר שסתומים: 8. גיר: רגיל (HDI). מודל:97. כוח סוס: 123 אמרו לי שמקסימום זה 0.5 במצב המקורי של המנוע. האם זה נכון? בבקשה רק תשובה של מבין בעניין. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ameerzozo, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי אז ככה אני חדש כאן קודם כל.. היי! אני רוצה לדעת אם כדאי לי לשים על הסיוויק 1.8 שלי פילטר אוויר. קניתי אותה לפני 3 חודשים - ועזבו עכשיו את אחריות החברה.. מקסימום אפשר להוריד ולשים מקורי בכל מקרה מה שאני שואל זה איזה פילטר הייתם ממליצים לי? עם צנרת? בלי צנרת? ואם אתם אומרים שלא כדאי בכלל אז בבקשה תסבירו למה לא. כי אני רוצה שיהיה לרכב צליל יפה והבנתי שפילטר בין היתר עושה גם את זה.
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ! דבר ראשון חיפשתי ולא מצאתי אז.. מהם זמני התאוצה של חיפושיות 1300/1600 ? וכמה סוסונים מוסיף סט של קרבורטורים כפולים ? תודה ויום טוב חזרה לניקיון !
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם ניתן להרכיב טורבו לרכב שלי, אם כן אז כמה שאלות: 1. כמה זה יעלה 2. אם עובר טסט 3. איפה ומי יכול לעשות 4. כמה זמן הרכב שלי יחזיק
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
טוב אז היום הרכב בילה מספר דקות בנטייה של כמה מעלות טובות לצד מסתבר שהיה חסר קצת שמן..והמנוע לא אהב את זה, אז הוא "שפך לאגרים" כמו שהמוסכניק אומר, עד כמה שהבנתי זה אומר שהמיסבים הראשיים כשלו. בכל אופן, הוא נתן לי הצעת מחיר של 4500 למנוע 8V מייבוא, כולל עבודה וכל הנלווים. בזמנו כשהתעניינתי במורשה "צמרת" לגבי הXSI הקודמת קיבלתי הצעת מחיר של 5000 כולל הכל. אני יודע שניתן להשתיל 16V ברכב, והאמת שאני מעדיף את זה בגלל שהמנוע מודרני יותר, קצת חזק יותר, וגם פחות מסובך מבחינת קירור. השאלה שלי היא האם צריך להחליף צמה+מחשב? חשבתי על ה16V הרגיל, 135HP, לא GTI6/S16
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום. אני חדש בפורום הזה, ואני מעונין לקנות רכב שישמש למרוצי דראג רכב חזק ואמין ויתאים ל"שיפורים" השונים. המחיר של הרכב ממומלץ שינוע בין 70 ל 80 אלף פלוס מינוס. מקווה שיעזרו , תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי דוד של רמוס יד שניה מצב טוב מאוד, ולא קיבלתי איתו אישורים. האם מישהו בעל דוד כזה שבידו אישור כלשהו של הדוד יכול לסרוק את האישור ולשלוח לי? מייל [email protected] לא יודע לאיזה פורום זה מתאים, למנהלים אם לא מתאים לפה בבקשה להעביר.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכם, מהן האפשרויות העומדות בפני אם ברצוני לחשוב ברצינות על גדישת מנוע M43? חשבתי על הקיט של DASC, אך לאחר בירור עם היצרנית הבנתי שהוא מתאים למנועי M44 בלבד. - המליצו לי בעבר על בניית קיט Custom מפני שכבר לא מוכרים קיטים מוכנים למנוע הזה, האם נכון הדבר? - מה יותר מומלץ למנוע זה, טורבו או מגדש-על? - מהן ההשלכות של בניית קיט שכזה אם איני בעל מקצוע? היכן עושים זאת ומהן העלויות? (ידוע לי שהעניין יקר, אך האם 15-20K יספיקו?) - מהו ההספק המשוער שניתן להגיע אליו בצורה אמינה ללא חיזוקי גיר או שלדה? (115 כ"ס עפ"י נתוני יצרן) כמה נקודות: - חשוב לי שהקיט יראה כחלק מהרכב עד כמה שניתן וכמה שפחות נראה לעין. - הרכב ידני. אשמח לכל עצה בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
צמיג משפשף
מאת RAAM- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לאחרונה החלפתי צמיגים ברכב (אימפרזה \גראנד ליאונה 95 ) לצמיג גדול יותר ורכב יותר . \55\15\205 , הצמיג רשום בספר של הצמיגים בצחון טסטים כצמיג מתאים . אך לצערי גיליתי שהוא משפשף לי אם הקצה החיצוני בפח, כשיש ותר מי אדם אחד מיאחורה. בדקתי את הבולמים והם בסדר , אבל עדיין הרכב טיפה ירוד מאחורה ביחס לקדימה. חסרים לי מס סנטימטרים קטן של הגבה בישביל ליפטור את ה בעיה . אולי יש איזה שהם גומיות שאני יכול להכליף או משהוא כזה ??? תודה מראש , אלכס
הודעה אחרונה מאת RAAM, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש מקום שיכול לבצע עבודה של שינוי מערכת פליטה מהבלוק על הסוף, הבעיה מתחיל בכך שהסעפת ממוקמת מעלה גשר של הסרן הקדמי שהלכתי לבצע את ההחלפה נאמר לי ע"י לא 3 מקומות שלא ניתן לבצע את העבודה אני אישי הבנתי מהם שהם פשוט לא רוצים להתעסק אם זה אני ישמח אם משהו יאיר לי את הנושא ויוכל לכוון אותי למקום שמוכן לבצע את העבודה הרכב זה 206CC 2.0 והצנרת המלאה של סופרספרינט המיוחד לאוטו הנ"ל תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Rafkaz, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום היום רכשתי בשעה טובה סיאט טורבו 2002 נקייה בלי שאסי!! אחרי שבדקתי כבר 3 האוטו עומד בערך על 190 כח בגלל הציפ.. רציתי לדעת מה תהיה הדרך הנכונה להמשיך את ההשקע באוטו. רציתי רק לשאול, אני רוצה להעיף את האגזוז כי הוא עושה הרבה רעש. ואני חושב להחזיר את המקורי זה יפגע במשהו? לא נכון? שהאוטו לא משופר.. אפשרי לעשות צנרת והיציאה שלה תהיה שקטה?? איך קשור קיט אינטרקולר לכל הדבר הזה תודה רבה קובי.
הודעה אחרונה מאת kub,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 535 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- urich
- Pavlik
- lanosforce
- הדיין
- ArikC
- SlowRide
- DRcarLEd
- אלביס18
- ניקו פ.
- tan tan
- דניאל1983
- gpm11