Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המפקפקים ל-50 יש גם יתרונות על פני ה-125.

הם חסכוניים יותר ועם זאת לרוב זריזים יותר (מנועי דופ' ומשקל נמוך לעומת 4 ב-125).

לגבי הטייפון שלך,

רשמו לך כאן הרבה הצעות רלוונטיות של שיפורים בשבילו,

הייתי מתמקד במולטיוואר של מלוסי ובאגזוסט.

קיט-70 אני לא ממליץ לך, זה לא משתלם והמנוע התחתון יסבול מזה לא מעט.

אם בכל זאת לא תהיה מרוצה מהטייפון תמיד תוכל להחליף לג'ילרה ראנר או ימאהה סליידר,

לסליידר יש תאוצה מהירה בזכות ווריאטור קצר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

חבל להרוס סתם קטנוע 2009 בשיפורים.

עדיף לך כבר לקנות טייפון טיפה יותר ישן ולשפר אותו.

עם אתה מתקעש תתחיל במולטי עם משקולות טיפה יותר קלות מהמקורי ישפר ממש את הפתיחה...

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם אני יחליט לשים אגזוז של איזה חברה הייתם ממליצים לי ומה המהירויות של כל אגוז וטווח המחירים שלהם ?

האם זה יגרום נזק למנוע ?

פורסם

עשית שטות ? קנית כלי מקטגוריה מתה ? (קטגוריית ה 125 מחקה את קטגוריית ה 50 מזמן) ואתה מחפש עכשיו קיצורי דרך כדי להגיע למה שכל 125 נותן ? אני פשוט לא מבין אותך...

מנועי ה 50 בכלל, והדו פעימתיים בפרט, סיימו את חייהם בעולם הזה לפני כמעט עשור, החיסכון שהזכרת, מאיפה המצאת אותו ?, כל 125 4 פעימתי חסכוני פי 2 מהכלי שלך, עצתי לך, אם הכלי לא מספק אותך מבחינת ביצועים (והוא כלי לא בדיוק ביצועיסטי, אלא חצי שטח עם צמיגי בלון) החלף אותו לפני שאתה זורק כסף גדול בשביל עוד 1.5 כ"ס במקרה הטוב.

גם לי עד לפני שנה היה קטנוע, 250, אפילו די חזק, 25 כ"ס, מכיוון שרציתי יותר כח, עברתי לקטנוע 500, רוצה שאספר לך סוד, הוא חזק משמעותית, מהיר ובטוח יותר, וחסכוני הרבה יותר, למרות הנפח וההספק הכפול, צריכת הדלק שלו היא סביב 1:26, שהיא די קרובה לצריכה של 50 סמ"ק דו פעימתי....

היתרון היחיד שאני רואה כיום בקטגוריית ה 50 סמ"ק הוא ביטוח חובה זול, ולכן הכלי מתאים ל"מאותגרי תקציב", אם אתה אכן כזה, בשביל מה לשפר ? ? ? אשמח להבהרות ממך פרט לזה שחסר לך כח בפתיחות, לכולם חסר :)

ליאור (נקסוס 500)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, 50 דופ' משופר יכול להיות הרבה יותר טוב מ-125 4.

וההבדל באחזקה הוא לא כמו שאתה מתאר,

אם יש תיקון כלשהו ב-4 פעימות זה יקר באופן משמעותי ממנוע הדופ' הפשוט והזול.

בנוסף, מנועי הדופ' ממש ממש לא סיימו את חייהם,

זה נכון שהם מזהמים ומפחיתים את השימוש בהם בעולם,

אבל בכל זאת עדיין יש קטגוריות של אופנועים שהדופ' שולט בהם ואין לו תחליף עדיין,

למשל אופנועי אנדורו 125.

אין כמו דופ', במכת גז מעביר אותך סלע. :-D

אגב סחטיין על הגי'לרה, הנקסוס מדהים.

אם אני יחליט לשים אגזוז של איזה חברה הייתם ממליצים לי ומה המהירויות של כל אגוז וטווח המחירים שלהם ?

האם זה יגרום נזק למנוע ?

אגזוסט לחץ ZX של Leo Vince, אגזוסט יפייפה וטוב.

מומלץ לטייפון שלך במיוחד גם שהמקורי שלך הוא בעל הגבלה בשביל להפחית זיהום אוויר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
עשית שטות ? קנית כלי מקטגוריה מתה ? (קטגוריית ה 125 מחקה את קטגוריית ה 50 מזמן) ואתה מחפש עכשיו קיצורי דרך כדי להגיע למה שכל 125 נותן ? אני פשוט לא מבין אותך...

מנועי ה 50 בכלל, והדו פעימתיים בפרט, סיימו את חייהם בעולם הזה לפני כמעט עשור, החיסכון שהזכרת, מאיפה המצאת אותו ?, כל 125 4 פעימתי חסכוני פי 2 מהכלי שלך, עצתי לך, אם הכלי לא מספק אותך מבחינת ביצועים (והוא כלי לא בדיוק ביצועיסטי, אלא חצי שטח עם צמיגי בלון) החלף אותו לפני שאתה זורק כסף גדול בשביל עוד 1.5 כ"ס במקרה הטוב.

גם לי עד לפני שנה היה קטנוע, 250, אפילו די חזק, 25 כ"ס, מכיוון שרציתי יותר כח, עברתי לקטנוע 500, רוצה שאספר לך סוד, הוא חזק משמעותית, מהיר ובטוח יותר, וחסכוני הרבה יותר, למרות הנפח וההספק הכפול, צריכת הדלק שלו היא סביב 1:26, שהיא די קרובה לצריכה של 50 סמ"ק דו פעימתי....

היתרון היחיד שאני רואה כיום בקטגוריית ה 50 סמ"ק הוא ביטוח חובה זול, ולכן הכלי מתאים ל"מאותגרי תקציב", אם אתה אכן כזה, בשביל מה לשפר ? ? ? אשמח להבהרות ממך פרט לזה שחסר לך כח בפתיחות, לכולם חסר :)

ליאור (נקסוס 500)

אתה באמת עושה עם הנקסוס 1:26?

נשמע תמוהה במקצת...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

שמע הכול תלוי בתקציב שלך כמו כל דבר...יש שוק מטורף לטייפון זה גם היתרון בארץ...

2 פעימות זה חוויה שקשה למצוא ברוב הקטנועים...ועם שיפורים זה יכול להרגיש כמו מוטוקרוס...

הנה הבונבון הקודם שלי כלי מרוצים...(כביש :twisted:)

dsc00212k.jpg

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם
אתה באמת עושה עם הנקסוס 1:26?

נשמע תמוהה במקצת...

צודק, תפסת אותי, טעיתי, המספר הנכון הוא 1:25.6 :-P

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=40038&highlight=%F9%F0%E4+%E4%F0%F7%F1%E5%F1

לשלוח לך את הXLS ?

Liran xsi - לגבי ההשוואות בין 2 פעימות ל 4, זה היה נכון עד לפני כמה שנים, ההשקעה בפיתוח ובטכנולוגיה ב 4 פעימות (מחשבי הזרקה, יחסי דחיסה גבוהים, 4-5 שסתומים ועוד) מחקו את הקטגוריה הזו סופית, לי בזמנו היה כלי 2 פעימות משופר (קאג'יבה מיטו 125 אבולושן) והבאתי לו קיט 168 סמ"ק של פוליני, אכן המשקל הקליל והסל"ד המטורף היו כיפיים, אבל הכלים האלו עברו מן העולם, גם הטייפון של פותח השירשור יעלם בדפי ההיסטוריה בקרוב, אולי כדאי לשמור אותו כדוגמא לנכדים של "מה היה פעם", רוצה דוגמא ?, הקטנוע שלי עושה 1:25, אשמח באם פותח השירשור ירשום את צריכת הדלק הממוצעת של הקטנוע שלו ונשווה, זה ייתן פרספקטיבה על מה שניסיתי לרשום ...

המשך חג שמח

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הייתי עובר בכיף ל125 אבל כבר קניתי אותו חדש ולא בא לי להפסיד איתו כמה אלפים אני מעדיף להישאר איתו תקופה יחסית ארוכה ולא להרגיש שנדפקתי בקנייה למרות שאני מרוצה ממנו אני לא צורך הרבה יותר מזה חוץ מזה שתהיה בעיה לשכנע את אמא שלי למכור אותו ולקנות 125 וגם הביטוח יותר יקר אני מעדיף לשפר קצת את שלי ולהשאיר אותו בנוגע למחיר אני יכול להשקיע בסביבות ה2500 שקל על שיפורים .. אשמח אם תעזרו

פורסם
הייתי עובר בכיף ל125 אבל כבר קניתי אותו חדש ולא בא לי להפסיד איתו כמה אלפים אני מעדיף להישאר איתו תקופה יחסית ארוכה ולא להרגיש שנדפקתי בקנייה למרות שאני מרוצה ממנו אני לא צורך הרבה יותר מזה חוץ מזה שתהיה בעיה לשכנע את אמא שלי למכור אותו ולקנות 125 וגם הביטוח יותר יקר אני מעדיף לשפר קצת את שלי ולהשאיר אותו בנוגע למחיר אני יכול להשקיע בסביבות ה2500 שקל על שיפורים .. אשמח אם תעזרו

לצערי, ואני אומר מתוך ניסיון, אל תתחיל עם זה!

ה"שיפורים" האלו זה בור ללא תחתית.

מה שמומלץ להתחלה זה אגזוז, סבבה שמת אגזוז (כמובן עם רולים וקפיצי קלאצ' שבאים איתו)

נהיה רעש מגניב, שהוסיף לך 5 כ"ס ו-20 קמ"ש בסגירה (מדובר על נתונים פסיכולוגיים בעיקר,על הנייר זה לא משנה כלום,אפילו גורע)

עכשיו אתה מתלהב שהכלי נהיה "חזק" יותר, ואתה רוצה עוד... כמו נרקומן אתה הולך וקונה מולטיוריאטור (בית משקולות משופר)

אבל עכשיו השאלה מה לשים? את המשקולות שבאו עם האגזוז או אחד הסטים של המולטיואר?

בסוף הסתדרת בחוואה, כי אין באמת מי שיודע לכייל וריאטור כמו שצריך,ופתאום הקטנוע נוסע יותר גרוע, יש 'בורות'

אתה אומר זה שטויות, נשים קיט 70 וזה יסתדר,אבל אם תשים קיט 70 על קראנק מקורי, הקראנק לא יחזיק הרבה זמן, אתה שופך עוד איזה אלפיים-שלוש שהרווחת בזעת אפך במשלוחי פיצה.

סיימת את ההרצה,אבל רגע, אתה עוד עם אגזוז של 50...מה עושים? מפסידים כמה מאות על האגזוז וקונים אגזוז 70.

עכשיו מערכת ההצתה כבר לא מספיקה למנוע החדש ואתה הולך ורוכש CDI משופר,שנותן לקטנוע לעבוד בסל"ד גבוה יותר.

אבל רגע, הגדלנו מנוע,שיפרנו את מפת ההצתה, מה עם הקרבורטור?הוא עדיין של 50 סמ"ק. אתה הולך ורוכש קרבורטור מוגדל שמחירו של חדש יכול לגרד את האלפיה ואפילו לעבור אותה.

שמת קרב' מוגדל, מה עם הדיזה הראשית? והחלילית? איזה מספר צריך לשים?

בקיצור,הלכתי קצת רחוק אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר, לא כדאי להכנס לזה.

אין היום בארץ מישהו שבאמת יודע לכוון את הכלים האלה שזה הסוד לכוח, לא כמות ה"שיפורים"

בלי לשים לב אתה תשפוך כמה אלפיות, שבסופו של דבר ירדו לטימיון.

ה"טיונר" האמיתי המכונה "סיני",סגר את המוסך ופתח חנות ל"שיפורים",משמע הוא כבר לא מרכיב.

אתה יכול למצוא אותו בצ'לנוב 34 פינת ידידה פרנקל

• תוכן חדש...