שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
ערב טוב, ברצוני להתחיל פרוייקט גדישה לרב הונדה סיויק האצ'באק מנוע ESI 125 כ"ס. עשיתי חיפושים בפורום על פרוייקטים שונים, על האוטו הזה לא מצאתי ממש מידע. אז השאלה היא פשוטה: האם לדעתכם זהו בסיס טוב לשיפור שכזה? יש לציין שעד עכשיו נעשו שיפורי אחיזה, הוחלפו ג'אנטים לסגסוגת קלה, שיפור מערכת פליטה ויניקת אוויר. תודה
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, ברשותי איביזה ספורט 2003, מנוע 1.4 100 כ"ס. האוטו בסה"כ די מפנק, הייתי שמח אם הוא היה קצת יותר חזק. השאלה היא האם ממנוע זה הוציאו את המקסימום ? יש משהו שאפשר לעשות מבלי לגמור את האוטו ?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 7 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב, ברשות חבר (הבן של המנהל מוסך) סוזוקי ויטרה 1.6 ידנית שנת 97 אשר מעוניין לשפר אותה (מבחינת מנוע) מבחינת מתלים הוא מסודר. תקציב 15 אלף ש"ח. אני עובד במוסך אשר היה משפר ג'יפים ורכבים למרוצי ראלי וברשותנו מספר פרוייקטים למיניהם של הרכבים של הבוס. (ג'ימיני עם מנוע וגיר של איגיניס ספורט 1.6 ועוד) נגישות לחלפים אינה הבעיה. הבהרתי לו אשר הוא יצתרך לחזק את שאר המכלולים ברכב. המטרה להגיע לכ120- 130 כ"ס. מה דעתכם? כמובן שברגע שהפרוייקט יצא לפועל תמונות יתווספו.
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני חדש קצת... רציתי לבקש המלצה למקום(באיזור המרכז, ראשל"צ והסביבה) שממנו אפשר לרכוש פילטר זרימה חופשית לניסן אלמרה, דורש צינור הארכה כמו להונדה סיוויק, ומתאם 90 מעלות בכיוון שהפתח הוא אנכי. במידה ואפשר לציין מחירים, יתקבל בברכה. תודה מראש, ויקטור
הודעה אחרונה מאת game_cube, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני ממש מעוניין לקנות יאריס TS ואפילו נפלה לי אחת במצב מציאה מטורף! עכשיו הבנתי שהמנוע לא "נושם" בסל"ד גבוהה, האם פילטר פתוח במיקום טוב יישפר את העיניין? אם לא האם יש המלצה למשהו אחר? אשמח לעזרה ממי שמכיר את הרכב
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש לי מנוע RFX על ה XSI שלי ...רציתי לדעת מה המאפיינים של המנוע הזה ומי יותר טוב לפרויקט טורבו הוא או ה RGX +RGY תעזרו לי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת ameerzozo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי mr2 שנת 2003 גיר רובוטי הבנתי שהגיר והקלאץ' די בעייתיים, הקלאץ' שלי כבר עכשיו מחליק וגמור/מת אני צריך להחליף לאחד חדש עכשיו. השאלה שלי האם שווה להתחיל לעשות משהו עם האוטו (אני מחפש קצת תוספת כוח אחרי הכל אני לא נהג מירוצים ולא משתולל הרבה בכבישים) והאם כל תוספת קטנה לא תסכן את חייהם של הגיר והקלאץ'? תודה מראש נ.ב- אם עלה לכם בראש הסבה לידני אז אני לא מעוניין
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
היא התחילה בתור 307 XT 2.0 תמימה. והדבירם הראשונים ששמתי לה היו בקליות שקופת, טוגל לניתוק ABS ובקרות אחיזה כמו TC וESP. ושמתי לה גם צ'יפ. ואם כבר צריך להליף דיסקים כבר לקחתי מחוררים מחוריצים + 4 רפידות הכל של OMP וביום של המשלוח נודע לי כי יש גם קיט יניקה של סימוטה במחסן. ואם כבר פירקתי את הגלגלים כדי להחליף את הדיסקים ויש ספייסרים 4 * 108 גדולים מהסטנדרט אז כבר שמתי. וכמו כל ישראלי שמגיע ל100,000 ק"מ מחליף ממיר קטליטי (או שלא) אז כר החלפתי לממיר פתוח יותר. אז אם כבר ממיר INLET ""2.5 אז כבר מחליפים את כל הצנרת ל2.5 "" וגם את הדוד. הארדליין של רמוס: הוספתי סט קפיצים של EIBACH ובמפתיע אפילו יותר נוחים מהקפיצ…
הודעה אחרונה מאת yakir_22, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברשותי סיאט איביזה שנת 99 עם 2 כריות אוויר עכשי הדשבורד שלי דהוי ופגום ( רשמתי את זה באחת האשכולות כאן בפורום ) עכשיו אני רוצה לפרד את הדשבורד לצפות בפיברגלאס ולצבוע אותו לצבע קצת שונה ( לא שחור ) חשבתי אולי לבן או ירוק עכשיו מבחינת חוקיות האם זה מותר בארץ או לא? תודה, יניב
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מבקש חוות דעת ממי שיש לו סט בולמים קפיצים של אייבך בלישטיין על איביזה FR או שנסע על אחת כזו או שיש לו חבר עם סט כזה והוא יכול לשאול אותו בשבילי. גם לקופרה וגם לפולו GTI משנת 2007 ומעלה. הכי חשוב לי לדעת כמה הנוחות נפגעה\השתפרה. לגבי ההתנהגות זה לא משנה כי אני בטוח שההתנהגות והחדות השתפרו פלאים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני רוצה להחליף את סטנדרת הגלגלים שבקורדובה שלי למשהו שניראה יותר ספורטיבי. חשבתי על 15" אך אני לא מבין במידות גם על הרוחב ו עובי. מישהו יכול להמליץ לי על מידה מסוימת של ג'אנט, מידה כזאת שלא תשפיע על אחיזת הרכב לרעה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , ברשותי חיפושית שנת 73 ,במצב מכני מעולה. בזמן האחרון חשבתי על שיפור הביצועים של הרכב מבחינת מהירות וכח,אני רוצה לשפר המהירות והתאוצה של הרכב נטו. חשוב לציין שאני לא רוצה לעבור על החוק בדברים לא חוקיים,ואני לא רוצה להחליף מנוע. אני רוצה הצעות מה אפשר לעשות על המצב הקיים שישפר לי את הביצועים.כיום כל האוטו במצבו המקורי ואין שום דבר נוסף. בנתיים אני לא רוצה לדבר על מחיר,תציעו ונראה מה אפשר לעשות אם בכלל אפשר =] תודה מראש עידו.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שיפור שלא הלך כתמוכנן A3 1.8T 1 2
מאת Guest AUDI 1.8T-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום חברים פורום, אני חדש בפורום וברצוני לשאול לספר לכם מה עשיתי באוטו ותוכלו אולי לעזור לי.. לפני כשנתיים רכשתי A3 טורבו ואוד מתעניין בשיפורים. לפני כמה שבועות אני ניגשתי לחבר קרוב שמשפר הונדות בעיקר, בשביל לקבל עצה לשיפור. הוא הציע שאני אתחיל בפורטינג למנוע, כבן אדם שלא מבין שאלתי איך זה נעשה, הוא הסביר שמכניסים חול ליניקה ונותנים למנוע לעבוד על סל"ד שלא מגיע לגדישה. הוא שלח אותי לרכוש 12 קילו של חול, והתחלנו את כל התהליך. במהלך התהליך בערך אחרי שהכנסתי 6 קילו של חול, המנוע התחיל לקרטע ולצלצל צילצולים מוזרים. אז הפקסנו והוא אמר שזה בסדר עכשיו צריך רק לנקות את הסעפת. הבעיה שגם אחרי שניקינו זה לא סידר. עכשיו האוטו לא ממש נוסע כמו שצריך . ברצוני לשאול אתכ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
אח שלי קנה שברולט אופטרה 4 דל' צבע ב'ז מטאלי ואנחנו רוצים לשפר את האוטו מבחינת שיפורי מנוע כמו פילטר פתוח וכו.. רציתי לדעת מה אפשר וטוב לשפר בו תנו גם שמות על כל פרט תודה רבה לכל העוזרים .
הגדלת נפח מנוע בהונדה 1 2
מאת eldor-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שאלה קטנה לי אליכם המומחים, האם אפשר להחליף מנוע בהונדה הצ'בק 93 מ-1500 ל-1600? אם כן איך אפשר לבצע את זה(כמובן אני רוצה שהכל יהיה חוקי למהדרין)?\ תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי איביזה אף אר 2007. שאלתי היא האם פלג משנה משהו מבחינת ביצועי מנוע ? איך בעצם הוא משפיע? ואיזה סוג וחברה כדי לקנות?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם . יש לי סובארו לגאסי 1.6 ידנית ורציתי להתחיל קצת לשפר אותה , אני יודע שכולם יגידו שעדיף להחליף אוטו שהוא כבד והמון כסף ובלה בלה בלה . אז נוותר על החלק המכני , אשמח לקבל מידע לגבי שיפורים חיצוניים בלבד . איפה אפשר למצוא חלקים לסוג הרכב הזה כמו פנסי ערפל , טמבונים נמוכים , כונסי אוויר וכו' ואם בכלל יש חלקים כאלה לרכב כזה ? עדיפות לאיזור הדרום חחחח סליחה מראש אם עברתי על חוקי הפורום פשוט אני חדש פה ולא הספקתי לקרוא את החוקים . תודה לעונים!
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתאים אצלי בראש מנוע,TU 16V,קויילים של אימפרזה STI. שאני מכניס את הקוייל ודוחף אותו על הפלאג,הוא יושב בלחץ חזק על הפלאג,וצריך המון כוח כדי למשוך אותו החוצה מהפלאג. בגלל שזה המצב,כמה נורא יהיה אם אני לא יקבע את הקויל עם ברגים לראש? כי בשביל זה אני אצטרך לבנות פלאך מתאם,ואני חושב שאין צורך כי הם תפוסים מאוד חזק. מה אתם חושבים? אורן? מושיק? מישו?
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי סיאט לאון 1.6 שצריכה להגיע בזמן הקרוב אליי,ורציתי לדעת איך אוכל להגיע ל 120-130 כ"ס? תודה רבה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא מצאתי שרשור אם יש למישהו שישלח לי.. רציתי להרחיב המידה שלי עכשיו היא "15 הייתי מעוניין להגיע ל16" ואפילו ל17" מה אפשר לעשות בנושא בא ניקח את המצב שהכסף לא משחק אני נוהג על פולו 2001 עם מגנזיום של BBS "16
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לשאול את המוכר בחנות צמיגים האם הוא משלם לי על ה 4 צמיגים המשומשים שהוא מוריד לי? כי בכל זאת הוא לא יזרוק אותם הם במצב יחסית טוב , ובכיף הוא יכול למכור אותם בתור צמיג משומש , בלפחות 80-100 לצמיג מישהו ניסה לשאול? שנית , הייתי מעוניין לרכוש צמיגים שיתנו לי אחיזת כביש טובה, ובטיחות , פיג'ו 206 2 דלתות צמיג : 15-55-195 משהו כזה.. ו.. תקציב 300-300 שמעתי על טויו , דנלופ.. אשמח לשמע תגובות, המלצות שבת שלום!
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המנוע מגיע עם 137 כ"ס, סתם מעניין איזה תוספת תהיה לצ'יפ?
הודעה אחרונה מאת TheFalconCall, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום ברשותי סיאת איביזה 98 tdi יש לי על הרכב טורבו מוגדל, צ'יפ, מזרקים, פורק לחץ, אגזוז שבנו לרכב. הרכב גודש 1.8, ועומד בסביבות ה180 כוח. איזה עוד שיפורי מנועה אני יוכל להשים?? למשל פילטר פתוח אין לי עם זה יעזור??
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
ייעוץ ברכישת הגה ספורט 1 2
מאת hgt- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פיאט פונטו HGT . אני רוצה להחליף את ההגה שלה להגה ספורט . זה כדא י ? ואם כן זה משנה החברה שלו בקיצור אני מבקש פרטים...
הודעה אחרונה מאת erezoni11, -
חדש בפורום
מאת genna- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני חדש פה בפורום ורציתי לישאול אותכם אם מישהו יכול לענות לי.. יש לי WV POLO מודל 96 5 דלתות מוע 1.6 וראיתי בפורום של בריטניה של פולואים של הם עושים את המכוניות נמוכות כאלו ממש יפות שמים קיט הנמכה אז רציתי לישות אם זה יזיק לאוטו שלי או לא? ואם מישהו יודע בסביבות כמה אני יצטרך להשקיע?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ואם כן, לאילו איכויות ניתן להגיע? הכוונה שלי היא גם מבחינה מכנית וגם קוסמטית. תודה.
הודעה אחרונה מאת D i g, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכולם, הגיע הזמן להחליף צמיגים ברכבי. המידה שלי די בעייתית - 195/50/16 - והצמיג הספורטיבי הנורמלי היחיד שמצאתי הוא YOKOHAMA C.DRIVE עם חירוץ א-סימטרי (חירוץ שונה לצד הפנימי לעומת החיצוני). ומחיפושים שערכתי בפורום נוכחתי לדעת שזה צמיג מעולה. אך בכל זאת, האם קיים צמיג במידה הנ"ל בעל חירוץ א-סימטרי (חשוב) שהוא יותר טוב/מומלץ/דביק? *ביצעתי חיפוש ולא מצאתי מענה לשאלה הספציפית. תודה לעונים! אבי
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן חברה ! לכל חברי הפורום המלומדים מה אתם אומרים על המוצר שצירפתי כאן ? האם יתכן שמציעים שיפור כזה שלפי דבריהם זה ישפר את המנוע ויוסיף לו עוד 20 כ"ס במחיר כלכך מצחיק של 3.99 $ אנחנו הרי מכירים שיפורים על אותו עקרון - צ'יפים למינהם לניהול מנוע במחירים הרבה הרבה יותר גבוהים , אשר מצריכים לגשת לכל מיני משפרים , מומחים ושם הם עושים זאת "במעבדות מתוחכמות". http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2161083136&category=4150 מקווה לשמוע מה דעתכם רועי , איציק , יותם ושאר המומחים
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
חבר טוב שחשב ואמר מה יעשה לו טוב על הלב חוץ מלקחת אוטו פשוט ולהפוך אותו לאוטו מופשט... זאת התוצאה. קולט מודל 1994 מנוע 1600 טורבו. הוחלף דשבורד לחדש ההגה יוחלף בימים הקרובים להגה קטן של מומו. הותקנו כבר השעונים... http://rotter.name/User_files/nor/49970a2e17f7d53a.jpg לא יצא לצלם הכול. אבל זוהי התוצאה הסופית של... מנוע 1.6 חרוט קצת מעברי דלק מורחבים..טורבו td05 של אימפרזה gt סעפת של הגדול מכולם כמו כן צנרת ודוד גם של הגדול מכולם... פילטר אוויר פתוח. אינטר קולר חזית. ואלו התמונות תראו איזו עבודה יש בלן אדם הזה.. מטורףףף.. ריתוכים נקיים...סעפת.. קולר חזית הטורבו מלמעלה.. הטורבו מלמטה …
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לא מזמן פתחתי שרשור על סיטואציה לגבי רגישות הגיר במהירויות גבוהות ברכב הנ"ל, אבל עכשיו נשאר עוד דבר אחד קטן שאני צריך תשובה לגביו מחברי הפורום, אז ככה, אם אני פותח עם הרכב בראשון 4500-6500 סל"ד בגדישה של באר 2, יש האומרים שפתיחה ברכב הזה ספציפי בהילוך ראשון גם אם לא יצאתי חזק מהמקום מעמיסה בצורה אדירה על הגיר, ויש האומרים שהרכב בנוי לאגריסיביות כזו(ברור שבגבול הטעם הטוב) ואין לי מה לדאוג לגבי הגיר מהסיבה שהוא אמיד ואמין במצבי עומס כאלו. אז אני כבר לא יודע מה לחשוב, כל הכיף ברכב הזה זה לפתוח בראשון ולהרגיש את הבעיטה בגב, אבל אחרי כל לחיצה מראשון לשני אני מתחיל להרגיש "אשם" שפירקתי את הגיר! אז מישהו אולי יכול לתת לי תשובה חד מ…
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -