שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הגירסה אצלי בציפ היא גדישה מקסימלית של כ1.2 באר,כשהתקנתי בE&A פורק חיצוני פורג 004 הוצע לי בין היתר לעדכן גירסה בציפ לכזו שתרים אצלי את הגדישה ל1.4-1.5 באר ,במחיר מאד זול,השאלה שלי מכאילו גודשים במנוע הזה ככה כבר זמן רב,האם המנוע הזה בנוי בטווח הארוך לגדוש כזו גדישה ,במצבו המקורי[ראוי לציין שהרכב עשה 112K] זאת אומרת לאילו דברים אני אמור לצפות[חוץ מיותר דלק ובוסט שבועט בגב] מבחינת אמינות ,ודברים דומים מהשידרוג הזה? כמו כן מה יתן לי רק אילנט סיליקון לבד? חוץ מזה אם זה יעזור לכם לגבש עבורי תשובה אז ראוי לציין שהרכב שלי במידת גלגלים גבוהה יותר מהמקורי[205.40.17],בעל בלמים מחורצים של OMP,ללא ממיר,פלגים ארדיום. אגב הוצע לי אילנט סיליקון 5 שכבות,פילטר גדול סימוטה…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש ברשותי דייהטסו YRV ורציתי לדעת איך אני יכול לשפר אותה גם פנימית וגם חיצונית??
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. ברצוני לדעת כמה עולה אגזוז לחץ פנימי ומה עדיף, אגזוז לחץ חיצוני או פנימי? אם אתם אומרים שעדיף אגזוז לחץ חיצוני אז בבקשה תגידו לי גם את המכיר שלו. יש לי מאזדה 323, 2004 אוטומט. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת S^M, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש לקבל תגובות לרעיון הבא: ידוע שגיר אוטומטי מתחמם יתר על המידה וקיימים בשוק קולרים להתקנה על הגיר כדי לקרר אותו. ההצעה שלי היא כזו אם למשל ברכב יש טרמוסטט שנפתח ב87 מעלות אז להתקין טרמוסטט שנפתח ב80 מעלות לדוגמה ובו זמנית לשנות גם את יונית המאוורר לטמפרטורה נמוכה יותר כדי שהמאוורר יופעל. אשמח לקבל תגובות על הרעיון ואם זה ישים.
הודעה אחרונה מאת transmission1, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם חושבים על צמיגיי"Dunlop"v89 האם עדיף מ"Good year"Egle91v מדובר על מאזדה 6
הודעה אחרונה מאת Brendon, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי בeBay צ'יפ לניסן טראנו במחיר מצחיק. הם אומרים שיש לו שני מצבים האחד תוספת של 30 כוח והשני 20% חסכון בדלק. ולפי מה שכתוב מתאים לכל המודלים. מה דעתכם? באמת עוזר? מתאים גם לדיזל ולבנזין?
הודעה אחרונה מאת or444, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני רוצה צ'יפ או עדכון תוכנה. מה ההבדלים? איך עושים את זה? כדאי? האוטו שלי 255 כ"ס וזה סבבה אבל אני רוצה עוד כוח
הודעה אחרונה מאת ork21, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תגידו קיים הגה ספורט שכולל כרית אוויר? אם לא, אז איך זה שאנשים מוותרים על אביזר בטיחות כה חשוב בשביל זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם. בבעלותי במוו סדרה 7 הרכב נועל גלגלי מגנזיום בגודל 17 אינץ של בורוביט. מידת הצמיג היא 245/45/17. אני מעוניין לקנות צמיגים יותר רחבים. אך אין לי מושג כמה יותר רחב אני יכול לשים על המגנזיום הזה. חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי שום רישום על המגנזיום עצמו. הלכתי לחנות צמיגים ואמרו לי שעל מידה 17 זה הכי רחב שניתן להרכיב. (245). מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום , שמי הוא דניאל אבן וריציתי לישאול כמה דברים שלא קשורים למכוניות אבל זה כאין לי מקום אחר לישאול יש לי מנוע של קורקינט בנזין 33 סמ"ק חשבתי לקחת מנוע חשמלי קטן של המכוניות על שלט הקטנות או מנוע דומה לזה לחבר מאוורר קטן לעשות תעלה קטנה מאוד ולחבר לכניסה של הקרברטור כמובן לשנות את צריכת הדלק . ראיתי בתוכנית אחד בערוץ 60 (אגו ) שעשו כזה דבר לקורקינט ופושט הקורקינט טסה במהירות שאי אפשר להישתלט (אני ילד קצת מופרע )שרוצה להגיע לגבול של המהירות שאפשר להגיע בקורקינט ! מה ניראה לכם ? איך הרעיון ? מנהלים סליחה שאני שם את זה פה כי ההיה לנו פורום לקורקינט והיה איזה ביה בשרת סגרו לנו אותו ואין לי איפו לישאול תודה לע…
-
שמן באינטרקולר
מאת kizis- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים. השבוע היתי צריך להחליף את אחת הזויות מסיליקון בצנרת של האינטרקולר, כאשר פירקתי את הצנרת גיליתי שכול הצנרת והקולר רטובים משמן (מבפנים) והצטברות נכבדת של שמן במקומות הנמוכים של הצנרת והקולר. מדובר בפג'ו 306 עם RGX. בראשי עלו 2 אפשרויות: א. הנשם מחדיר יותר מידי שמן ב. דולף שמן בטורבו מה באמת יכולה להיות הבעיה? ומה היתם ממליצים לעשות? תודה נ.ב שמתי לב שברוב הפג'ו, חוזר שמן (אדים) דרך הנשם למערכת האויר. למה זה? האם זה באמת נחוץ או שאפשר לנתק את הנשם (כמוון לא לחסום אותו)?
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. כאשר גודשים רכב שלא היה מוגדש במקור, חיישני הMAP וMAF מקבלים ערכים נורא גבוהים, אני מתאר לעצמי שהם סוטים בהרבה מהערכים הצרובים במחשב ניהול מנוע, כיצד אתם פותרים את הבעיה בצורה המקצועית? מזמינים מחשב חדש עם תוכנה מותאמת צרובה או קונים מחשב ניתן לצריבה ופונים לבעל מקצוע בארץ?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי באינטרנט ראם אייר ל206 CC אבל כנראה נמצא בחול ולא מצאתי באייבי משהו שמתאים לפיג'ו 206 מנוע 2.0 ידני מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על הנושא. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250388279679&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200317085267&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123#ebayphotohosting
הודעה אחרונה מאת boboben23, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אחי רכש לא מזמן סיאט איביזה שנתון 2005 . עכשו או מעוניין לגבי רכישת קסנון האם זה חוקי ? או שזה יצא מהחוק השמח לקבל תשובה מהירה ועוד שאלה נוספת יש לו פסי קישוט בצבע שחור שזה מעצבן אותו מאוד האם ניתן לצבוע אותם? ומה זה אומר לגבי ביטוח. תודה מראש.
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש מנוע KL-ZE. לאחר שהבנתי שמנוע זה מתאים לרכב שלי (323F BA ) מצאתי מקום בו אני יכול לרכוש את המנוע הנ"ל ב4.5K לא כולל מע"מ. ולשאלתי אני מעוניין להחליף את הגיר האוטומט ברכבי לגיר ידני מחוזק שיתאים למנוע. היכן אני יכול לרכוש כזה גיר אני מעוניין להשקיע עד 4K לא כולל הרכבה. תודה רבה בר
הודעה אחרונה מאת bar25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אם מוטי-מיאטה קורא את זה, אשמח לתשובתו בנושא. ברור שהקשחת מתלים מאיצה את העברת המשקל בנסיעה, ובכך מאפשרת לנו לבלום חזק ומוקדם יותר, להאיץ מוקדם יותר (ברכב הנעה אחורית) וכו'. אבל כיצד היא משפרת את ההתנהגות בסיבובים? בעת שינוי כיוון. נניח שאני נוסע בפניה של 100 קמ"ש לצד ימין, ואז אני צריך שינוי כיוון מהיר שמאלה. ברגע שסובבתי את ההגה, קורא הדבר הבא: במכונית עם מתלה קשה: המשקל יעבור במהירות משמאל לימין, והצמיג החיצוני (לפניה החדשה, שמאלה) יועמס במהירות. במכונית עם מתלה רך: המשקל לא יעבור במהירות, ובעת שהפניתי את ההגה שמאלה, הצמיג החיצוני (לפניה החדשה, שמאלה) לא יועמס במהירות ולא תהיה לו מספיק אחיזה. אבל מצד שני, הצמיג הפנימי יהיה עמוס דיו כדי לפצות על האחיזה שחסרה ב…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
שעון לא מדויק?!
מאת asik- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האוטו הוא סיאט קופרה 2007 רכשתי שעון של automotive ומשום מה הוא גודש לי על 1.5 באר יכול להיות שהשעון ממש לא מדויק?!? אני יודע שאין צ'יפ ברכב אבל לא בדקתי את זה איך באמת בודקים אם קיים כבר צ'יפ?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי להתיעץ לגבי גלגלי מגנזיום לגולף החדשה שאני הולך לקבל. חשבתי על הצורה ונראה לי שאני אלך על הצורה של הGTI הנוכחית...ככה שלגבי העיקר אני סגור רק כמה דברים קטנים אני לא: 1) מימי לקנות? יש המלצות? 2) יש מישהו שיקח ממני את הצמיגים+ג'נטים ברזל+טאסות חדשים מהחברה ויפצה אותי במחיר? וכמה זה שווה? 3) מה סדר גודל של סט ג'נטים כאלה עם צמיגים של חברה מוכרת (מותג)? (ראיתי שהמידה היא 215/45/17) 4) האם הג'נטים האלה אמינים וחזקים כמו המקוריים של VW? 5) הבנתי שיש עניין של רישוי, מה צריך לעשות בכדי להגדיל מ15 שיש לי עכשיו ל17" ולעלות לאוטו ולינסוע? 6) הבנתי שיש חברה שנקראת BBS האם זאת החברה של המקוריים? דוגמא למה שאני מחפש: http://cgi.ebay.co.uk/Genuine-…
הודעה אחרונה מאת sony2003, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקבל חוות דעת , אני מחפש 3 שעונים מאותה סדרה - לחץ שמן טמפרטורת שמן טמפרטורת מים חשבתי על AUTOMETER או משהו בתקציב הזה התקציב הוא סביבות ה300-400 שקל לשעון לא מחפש משהו זוהר עם לדים כחולים, משהו פשוט יחסית. תודה רבה יואן
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אנשים... כרגע מותקן אצלי ברכב פילטר אויר IN BOX של K&N ועליי לבצע ניקוי בזמן הקרוב. עדיף לרכוש אצל PIT STOP פילטר חדש של OMP או לרכוש ערכת ניקוי של K&N?? ההפרש הוא כ 30 ש"ח בתודה רפי.
הודעה אחרונה מאת shagny, -
חיישן נקישות
מאת ELI_YAHO- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום לפי מיטב ידיעתי חיישן נקישות משמש מעין נגד משתנה אשר מעביר מתח ליחדת בקרה ,התנגדותו המקובלת הינה 560 אום ולפי האינפורמציה שהוא מעביר מחשב ניהול מנוע מאחר את ההצתה עד 5 מעלות למנוע צלצולים. שאלתי היא האם ניתן לחבר "משהו" (נגד לדוגמא) אשר יבצע את אותו פעולת החיישן . מדובר על רכב הונדה אשר עלות החיישן קרובה ל700 ש"ח. אודה לכם על תשובתכם .
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
שלום לכולם ברצוני לרכוש זוג נוסף של הצמיג הנ"ל במידה 16 205/45 בחיפושיי, לא מצאתי מידי מקומות בחיפה שמוכרים את הצמיג הנ"ל אשמח לקבל המלצה למקום זול יחסית וטלפון אם אפשר, בחיפה בתודה לעוזרים בן
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראשית כל אני מבקש לא לשאול למה אני עושה את זה, ולא לומר שכדי שאני יחכה עם זה. יש לי אפשרות להביא את הקיטים מחו"ל, במחירי בסיס כמעט. מדובר בפיאט פונטו HGT. אז נתחיל מהמערכת יניקה, שמעתי כאן המלצה על מערכת היניקה של GSR, האם יש חלופות אחרות יותר טובות שאתם מכירים? האם יש צורך בשינויים \ תוספות נוספות, כדי להוציא את המיטב מהקיט יניקה? מערכת פליטה - אני מתלבט בין 2 אגזוזים, האחד של סופרספרינט והשני של ITC, ההתייחסות לשניהם דווקא היא בגלל שהרעש הוא יחסית מתון (משתיק), כי אני לא רוצה למשוך יותר מידי צומת לב מניידות למיניהם. האם כדי להחליף גם את הצינורות פליטה שיוצאות מהמנוע או שאפשר להסתפק בדוד בלבד? תנו לי הערכה לשינויים שיהיו אחרי הרכבה של הדברים הנ"ל, חוץ מהרעש.
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן. על הרכב שלי מורכב סט בולם+קפיץ של חברת Weitec. (לא קווילאובר) הקפיצים מנמיכים את הרכב ב-35מ"מ. עכשיו , אחרי שקצת נרגעתי, אני מעוניין להחזיר את הקפיצים המקוריים(לטובת נוחות ולטובת התחתית של הרכב) ולהשאיר את הבולמים המוקשחים (כדי להישאר עם טעם של משהו). האם זה אפשרי? מה ההשלכות?( נעזוב כרגע את עניין ההתנהגות -אני מודע להשפעות של בולם קשיח+ קפיץ רך) תודה לעונים עודד.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 13 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי תקציב 35,000 שקל ואני מעוניין לשפר את הרכב שלי (מאזדה 6 גירסאת פרמיום 2300 סמ"ק 4 דלתות) אני מעוניין בחוות דעת והצעות לשיפור הרכב ( כן, אני די חובבן) תודה מראש.
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול מתי מומלץ להגדיש מנוע ומתי עדיף להשאר אטמוספרי? אם להיות יותר מדוייק - עבור מיני שינה, עם מנוע 1275. אני רוצה להגיע למצב שאני מקבל מקסימום הנאה מהנהיגה. ברור מאליו שהרכב לעולם לא ייגיע למהירויות סופיות מטורפות, וזאת גם לא השאיפה. כפי שציינתי השאיפה היא לקבל מקסימום הנאה. במקרה כזה הייתם ממליצים להגדיש? מה יהיה האפקט? איפה יתקבל הכוח ? תודה!
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
-
שבלול קטן בפונטו HGT 1 2
מאת QUAD-X-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ברשותי פונטו HGT 1800 שנתון 01, רכב שמור, עבר בערך 85 ק"מ. הספקתי כבר לבחון את כוחו של הרכב מהרבה בחינות, וגם הייתי דיי קרוב לסגירת סקאלה. ברשותי כמה שאלות, כמה יעלה לי, קנייה והתקנה של מגדש קטן? איזה השפעה תיהיה על האוטו לאחר התקנה של אחד כזה? מה בעניין החוקיות של הדבר? באיזה סדר גודל זה יכול לפגוע באמינות המנוע? אני אשמח לתשובות מפורטות, תודה .
הודעה אחרונה מאת QUAD-X, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בא לי לשפר אותה היא שנת 2006. 255 כ"ס ובא לי מאוד להעלות הספק. שמעתי שיש אפשרות להוסיף צ'יפ או לשנות תכונות מחשב וככה להעלות הספק איך עושים את זה? עלויות?
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך עזרה במציאת פילטר פתוח לסיאט איביזה 2004 1.4 מודה מראש על העזרה
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי,לאחרונה קראתי לא מעט שירשורים בפורום PSI אשר קשורים ל206 על גירסאותיה החמות. בכל השירשורים הXS עם מנוע 1.6 היתה מומלצת יותר מה-GTI עם מנוע 2 ל' מכיוון שפוטנציאל השיפורים של מנוע ה1600 גדול יותר. רציתי לדעת במה בדיוק המנוע הקטן טוב יותר ועל איזה שיפורים החברה שם מדברים? כמה צריך להשקיע על מנת שה1600 יהיה חזק יותר מה2 ל'? והאם אותה השקעה על המנוע הגדול יותר לא תניב תוצאה טובה יותר?
הודעה אחרונה מאת Yarin,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 542 אורחים (הצג רשימה מלאה)