שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני רוצה לשים פילטר פתוח בפונטו שלי (s75 מודל 95). אני מתלבט ולכן יש לי כמה שאלות. 1) זה יתן לי שיפור(אפילו קטן) ברכב הזה? 2) ההתקנה ברכב הספציפי הזה היא פשוטה מבחינת מיקום הפילטר כדי שינוק אוויר קר? או שצריך לשבור את הראש כדי למצוא מקום טוב לפילטר? 3) זה מסובך לפרק לבד את הפילטר ולהרכיב במקומו את המקורי לפני הטסט? 4) אם שוטר תופס אותי עם זה, זה הורדה מהכביש? תודה מראש על העזרה ויום טוב, לירן.
הודעה אחרונה מאת Liran C, -
גדישת ה RGX
מאת dj_bazoka- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם התענייניתי בקשר לגדישת המנוע RGX ל 0.7 BAR ואמרו לי שאם אני יחליף את המזרקים שלי למזרקים של וולוו T5 אני יוכל לעלות א הגדישה ל 0.7 האם זה נכון ומה הסיכון בזה ?
הודעה אחרונה מאת ליאורZX, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב יש לי מיצובישי כריזמה מדהימה אם יש אפשרות להרכיב טורבו ואיפו
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול את השאלה הזאת הרבה זמן היתי רוצה לקצר ברנו קליאו את אורך הידית רק העניין שיש לו מין כפתור שמרימים ואז מכניסים להילוך רברס ואם אני חותך את הגיר אני חותך גם את החלק הזה ואני לא יודע איך אחרי זה מכניסים לריוורס אז האם זה אפשרי בכלל בסוג האוטו הזה ? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי גולף, איך אני מבררת איזה ג'אנטם מותר לי , האם מותר להשחיר חלונות ולהחליף פנסים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו רוצה לתת הסברים על הנושא
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
היי, במהלך שיטוט סרק באיביי, נתקלנו במוצר הבא: http://cgi.ebay.de/Suzuki-Jimny-86PS-Tuning-Chip-Tuning-Box-28-PS_W0QQitemZ350190822683QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item350190822683&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 האם הדבר הגיוני ? 28 כח תוספת ? זה נשמע לי כמו אגדה. האם יש סיכוי שזה יתן שינוי כלשהו ? אם כן מה השינוי, מה ההשלכות ? (דלק ? בלאי מוגבר ?) אני שוקל לרכוש את זה, אבל מפחד שזה לא יתן כלום/יעשה צרות. תודה.
הודעה אחרונה מאת EdDiE, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגלגל המקורי 15 ואם אפשר מהו התהליך וכמה צריך לעלות יש לי כבר את הג'נטים בתודה מאור דוידי.
- 11 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכם , ברשותי MR2 2003 עם גיר smt התלבטתי הרבה אם יש טעם לשפר ולתת עוד כוח ע"י הוספת טורבו או סופרצ'רג'ר הגעתי למסקנה שאין לי צורך בזה כי ממילא אני לא נוהג ללחוץ הרבה מה שכן אני מעוניין לעשות אותה ידנית מכיוון שזה ממש מרגיז לנהוג ככה , העברת הילוכים כמו סבתא ותגובות איטיות של הרכב ממש מעצבן אותי אני מאוד אוהב את הרכב מבחינה חיצונית הוא מאוד מושקע ולא דומה בכלל לרגילות ככה שאין מצב שאני מחליף אותה על איזה מיאטה(עם כל הכבוד למיאטות) או לmr2 אחרת ידנית רציתי לדעת כמה לדעתכם יעלה לי כל העסק הזה גיר קלאץ' וכל מה שמסביב צריך , ואיך הולכת הפרוצדורה האם הכי משתלם להזמין בעצמי מח''ול או דרך המוסך מורשה.
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים החלטתי להחליף את הטורבו המקורי של RGX. אחת ההצעות היתה להחליף ל TD04. רציתי לשמוע עוד הצעות ובמה כרוך השינוי. (שאלה: ה TD04 מקורר ע"י מים או שמן, או ע"י שניהם?) תודה
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
מערכת ניטרו
מאת zoro123- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מועניין להרכיב מערכת ניטרו למיצובישי 1600 מי יעזור לי
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים, ברשותי 106 XS 1400 דור 1 . הגיע הזמן להחליף את הבולמים הקידמיים, חשבתי להשתדרג, האם בולמים של דור 2 מתאימים? יש הבדל בינם לבין אלו של דור 1 ? האם אני יכול להשתמש בבולם בלבד ולשים את הקפיצים שלי? הלכתי לברר במקום שבו יש לי הנחה משמעותית על חלפים, ושם טענו (אצל 2 ספקים שונים) שאין הבדל בין הבולמים בדור ה 2 (97 ומעלה) בין הדגמים השונים, לפי מה שקראתי פה יש הבדל בין XR ל XS ל GTI . אני מעוניין לקנות של XS או של GTI חלופי, הגיוני מה שהם טוענים? האם הבולמים בכלל מתאימים לי ? תודה, טל
הודעה אחרונה מאת matzri, -
שלום יש לי מאזדה 3 רגילה לא ספורט(בלי תחת זאת הספורט) 1)אם אני רוצה לקנות אגוז דוד פתוח למאזדה שלוש אני צריך מיוחד לדגם הזה? כיאילו בלי ריתוכים וזה? 2)ולפי מה שקראתי בדוד פתוח אין כלל פילטרים אין כלום זה נכון? 3)אפשרי להכין אחד כזה מנירוסטה? 4)אני יכול להוסיף פילטר אויר פתוח לרכב שלי? זה יועיל ברעש בלי לגעת באגזוז?אם כן איזה ?אפשר קישור בפרטי? 5)אני יכול להוסיף פורק לחץ בלי טורבו? 6)מישהו אמר לי שיש מצב R שזה עושה איזה משהו, או שהוא הסטלבט עליי או שלא יודע מה, (מזה רוורס?) 7)איפה אני יכול לקנות ניקל לפי מטר רץ?מאזור רמת גן גבעתיים. תודה לעונים!יניב
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
בוקר טוב לחברי הפורום רציתי עוד חוות דעת למקרה שברשותי ואשמח לכל תגובה מצידכם. ברשותי הרכב שרשום בכותרת נמצא אצלי חצי שנה ואני לא מרוצה ממנו הרכב אמין, (ולדעתי) יפה ואין בו שום דבר מעבר לכך...פשוט רכב להגיע איתו מנקודה A לנקודה B וזהו לא נעים ולא כיף ולא זריז ולא נעליים. בקיצור חשבתי שהגיעו מים עד נפש בנסיעה לאילת שעקיפה ברכב ידני עם מנוע שאמור להיות גמיש מבחינת מומנט VVTI עם כל מה שיש בו וללא מזגן היתה זוועתית אפילו ביחס לקורסה 1400 97 ידנית עם מזגן + ציוד בקיצור רכב לא מספיק חזק ולא מהנה לנהיגה רכב למשפחה ממוצעת שלא עונה לי על הצרכים וההחלטה היא למכור ולרכוש רכב מתאים יותר. אבל... הרכב במצב יותר ממצוין 108K ק"מ, חסכוני יחסית, אין תאונות, …
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
מערכת ניטרו
מאת zoro123- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב רציתי לדעת על מערכת הניטרו (ZEX NITROUS SISTEM ואפו מרכבים ואם זה מתאים למנוע 1600 : ותדה מראש
טורבו מאחורה ? 1 2
מאת הבשבוש המחפש- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ראיתי את הסירטון הבאה http://videos.streetfire.net/video/Fidanza-Twin-Turbo-C6-is_87092.htm נידהמתי איך הרכב נישמע ,וגם כמות כוחות הסוס הנוספים ביחס לקלות ההתקנה ,אחרי כל זה אני לא רואה מה היתרונות בלהתקין טורבו בתוך אזור המנוע ? במחשבה שנייה , הדבר היחידי שחשבתי עילו שיכול להיות רע זה שהטורבו חשוף ויכול להידפק בכביש ,אבל בישביל זה יש את המגנים האלה כמו ברכבי השטח . אגב לפי האתר שלהם זה גם משפר צריכת דלק ,ומוריד את רמת הזיהום של הרכב.
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום אני מבקש לדעת מאנשים שנהגו/נוהגים על צמיגים אילו , האם הם טובים ביחס לסמי סליקס אחר?? מצאתי כתבה שבחנו צמיגים אילו כנגד צמיגים יקרים יותר , אבל בשורה התחתונה ומניסיון אישי מה אתם אומרים?? אצלי המידה היא 225/45/17 המטרה שימוש מאוד אגרסיבי. תודה LIOR RR
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נגיד ויש לי FR שיושבת על 240 סוסי פוני האם יש מצב לווסת את מצב הגדישה? נגיד ביום יום שתישב על הכוח סוס הסטנדרתי שהוא 150 ושאני ירצה אני יעלה את זה ל 240? תודה לעוזרים וחג שמח...
הודעה אחרונה מאת DuDi213, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי אנשים שהאוטו שלהם הושבת, והמנוע היה מוגדש, מוכרים חלקי טורבו במחירים לא כאלה יקרים. אז עלתה לי מחשבה לראש, האם אפשר לרכוש את אותם חלקים במחיר המוזל הזה, ולהרים פרוייקט הגדשת מנוע במחיר מצחיק לעומת הצעת מחיר על סך 20 אלף ש"ח שניתנה לי? תנסו להפריד בין עניין העבודה על הפרוייקט לבין עניין החלקים נטו.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בתמונה השניה אפשר לראות את כניסת האוויר המקורית של הרכב השאלה שלי האם אפשר לשפר את המיקום או את כניסת האוויר על מנת שהוא ינשום יותר טוב *ועוד שאלה מה יקרה אם אני ינתק את החיישן אוויר שנמצא עליד הפילטר
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי סופר לנסר ואני ואחי רוצים לדעת האם כדאי להרכיב בול''מז או שרק קפיצים על הבולמים המקוריים אני רוצה להנמיך טיפה את האוטו ולשפר קצת את האחיזה התקציב עומד על בערך 800-1000 ש''ח
הודעה אחרונה מאת moharush, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש ג'אנט שנראה ככה ואפשר לרכוש אותו בארץ: לג'אנט קוראים Asia-Tec Kendo, אין להשיג כאלה בארץ, ואני רוצה להשיג ג'אנטים שנראים כמו אלה, מישהו מכיר ג'אנט במרווח ברגים 4X100 בקוטר 17 שניתן לרכוש אותו בארץ ונראה כמו זה?? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם באשקלון היום בערב יש סופת חול ויש לי פילטר אוויר פתוח עכשיו שנסעתי עם הרכב לפני בערך חצי שעה אני נותן גז הרכב מתחיל להחנק לי בצורה מפחידה מאודד האם זה יכול להיות מזה או שזה יכול להיות יותר בכיוון של טורבו או משהו כזה והפורק לחץ שומעים אותו פורק שמשחררים את הגז אבל הרכב נחנק ... תודה לכל העוזרים שיהיה לכולנו חג שמח
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי מיצובישי לנסר שנת 2005 עם מנוע 2000 סמ"ק (שמפיק 135 סוסים) עם תיבה ידנית, דגם המנוע הוא 4g63. שמעתי שזה אותו מנוע כמו של האווטלנדר טורבו (שמפיק 202 סוסים) האם ישנה אפשרות למשל לקחת חלקים מאווטלנדר טורבו מושבת ולהגיע עם הרכב שלי גם לכ200 כ"ס? מישהו יודע אם ההבדל הוא רק בטורבו בין האווטלנדר ללנסר 2000? או שהבלמים, בולמים שונים ושאר הרכיבים במנוע מחוזקים? למישהו יש מושג מה העלות של דבר כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
Kumho Ecsta SPT ו-Kumho Ecsta MX - האם למישהו יש ניסיון איתם? איך הם ביחס ל-Toyo T1R המוכרים?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן. יש לי קלאץ' קרמי כרגע ברכב,וקלאץ' קרמי חדש צריך להגיע שבוע הבא בשבילי מחו"ל. כמובן שאני חורט את הגלגל תנופה ועושה התאמה מלאה בין הגלגל תנופה,לדיסק ולשמש. איך עושים הרצה נכונה לקלאץ' קרמי ? אגב זהו קלאץ' 4 רפידות PADDLE תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, ברשותי מזדה לאנטיס 1800 שנת 97. אני מעוניין לשפר מעט את חווית הנהיגה. כיום מותקנים 4 צמיגים של אליאנס 185/65/14 וחשבתי לרכוש ג'נטים 15" ובהתאם לכך לשנות את גודל הצמיג ל- 195/55/15כך שרוחב הצמיג גדל ואמור לשפר את האחיזה. מבקש המלצות לצמיג מתאים בתקציב של כ- 400 ש"ח לצמיג. בנוסף, הייתי מעוניין בחוות דעת לגבי הכדאיות שבהחלפת הג'נטים ל- 15. אולי כדאי להשקיע בצמיג טוב במידה המקורית ? תודה
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים וחג שמח! אני מעוניין לשפר את האחיזה שיש לי ברכב ולהחליף את ארבעת הגלגלים, רציתי לדעת אם יש לכם ניסיון ואיזה צמיגים אתם ממליצים? אופי הנסיעה הוא רגיל לעבודה וכו' לא משהו דרסטי אבל אני מרגיש שהאחיזה בסיבובים ממש גרועה, ירון
הודעה אחרונה מאת vir0n, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
ב-רנו RSI היא ריקה אין כלום באוטו ...רציתי לשאול ולקבל את עזרתכם אם שווה לשפר את האוטו אם כן לשפר את האוטו איך לשפר אותו(עצות) ואם לא לשפר ולהשאיר אותו ככה אז למה לא לשפר מבקש את עזרתכם ואת דעתכם תודה מראש...!!!
הודעה אחרונה מאת ניסן 13, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתחיל מההתחלה ראיתי אוטו למכירה בול כמו שאני רוצה רק שהוא רוצה 30 אלף עליה כאשר המחירון עומד על 19 מה שלא נראה לי הגיוני 50 אחוז מעל המחירון כמו גם שהמכונית לא סוחבת כל כך (אין לה הרבה כח) אולי בגלל שאני רגיל לנסוע על שברולט טרייל בלייזר שכח שם לא חסר.. על כל מקרה רציתי לדעת אם עדיף לי להיכנס לעסקי השיפוצים כלומר לקנות שברולט קוואליר קופה.. אני מניח שלבנה כי הכי קל יהיה לצבוע לצהוב... ושתהיה במצב די שמור.. עכשיו אני מעוניין באגזוז לחץ דשבורד בצבע האוטו חצאיות מונמכות. וכונסי אוויר במכסה וגם בצדדים.. לפי מה שהבנתי... זה עבודת פיברגלסים אצל שוקי דרימס וכדומה.. אני מעוניין לדעת שני דברים.. אחד זה את המחיר המינימאלי שאני יכול לצאת מזה.. ושנית כמה זמן שיפוץ כזה יכול לקחת אם אנ…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 448 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- NAPOLEON
- אהרן ג
- guy.a
- Amitbak
- EliC25
- `Infinity
- Derish
- Moshe c
- nir eli
- eden8944
- eyalgr