שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. בהמשך לכותרת,התחלתי בחיפוש אחר צמיגים לרכב במסגרת היישור קו שהוא עובר ולאחר חיפוש בפורום נתקלתי בתרד הזה : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=199936&referrerid=66447 האם הדברים שנאמרו שם עדיין רלוונטים? יש דגמים חדשים שכדאי לשקול? ברכב הקודם,206GTI,היו לי רביעיית T1R שנהנתי מהם מאוד,והם כמובן אחד המועמדים אבל כרגע יש בעיה למצוא אותם במידה. אני עושה בממוצע 15K בשנה,פעם בחודש יוצא לטיול שבת לנהיגה תובענית. צמיגי סליקס וסמי סליקס לא בתכנון. איך היוקוהמה S.DRIVE לעומת הT1R? שווה את הפער במחיר? אתם מוזמנים לעשות לי קצת סדר בראש ולהמליץ על דגמים אחרים שיכולים לבוא בחשבון. תודה.
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים יש לי איביזה קופרה שנת 2008 יש לי ברכב צי"פ של אפסולוט רגיל פילטר אוויר פתוח וזהו.. התחיל לי סארג"ים אחרי הצ"יפ ואני יודע שזה לא טוב למנוע האם בוסט קונטרול יכול להוריד לי את הסארג"ים?
הודעה אחרונה מאת קופרה, -
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום יש לי בעיה של נפילת גדישה באיביזה tdi אני נוסע בשלישי בגדישה של 1.8 יש משיחה יפה והכול סבבה אבל פתאום הגדישה נופלת ל1 בר ל5חמש שניות וחוזרת ל1.8 וברור שזה מורגש מאוד וזה ככה רק בהילוך 3 ו4 בשלוש וחצי אלף טורים
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי דוד זרימה חופשי של סופרספרינט. מאין לי האישורים שלו, מאיפה אני משיג אותם? מישהו יכול לשלוח לי אותם אולי? תודה.אור
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
שלום, אני צריך להחליף בלמים בקרוב, וחשבתי אם כבר לשים רפידות משופרות של OMP. האם על דיסקים רגילים הם ייתנו שיפור משמעותי בבלימה? או רק יחזיקו יותר זמן? הבנתי שרפידות משופרות בד"כ מקצרות את חיי הדיסקים, עד כמה זה נכון? כאמור, מדובר במגאן קופה 2.0 16V (דור ראשון). תודה לעונים, אבי
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש למישהו רכב כזה ויש לו שעון סל"ד בפוד ולא בלוח שעוני כלומר שהוא היתקין ברכב? כי החשמלי שלי אומר שאיפשר לשם אותו זה לא מגיב טוב זה נכון או לא? (אהה ויש לי שעון ווקום וחום שמן ) פיאט פונוטו hgt 2001
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש דחוף חוטי הצתה לרכב מי יכול לעזור
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לשאול במידה ואני הולך על הפרויק הזה הבנתי שזה באיזור של 10 עד 15 אלף זה יתן תמורה טובה למחיר? גם מבחינת הכח שברכב עצמו וגם הלאה כשאני ירצה למכור אותו אני יקבל עליו תמורה הולמת? וגם האם בכלל שוה להשקיע על רכב כזה או שהוא כבר ישן? יש לציין שאני לא ישקיע עליו בטורבו או שאר דברים לא חוקיים אז לקחת גם את זה בחשבון ההשקעה אם היא שוה
הודעה אחרונה מאת קיפר סאתרלנד, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב פיג'ו 206cc אני מחפש כל מיני תוספות מעניינות למי שיש משהו להציע כגון חצאיות פנסים מראות צד וכל מיני כאלה אני ישמח להתעניין ואף לקנות אם ימצא חן בעיני
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי פג'ו 306 שנת 1995, גרסת ה 5 דלתות. הבחודשיים האחרונים אני מרגיש שהמכונית כמו עגלה, כלומר כשאני עולה על איזה בור בנסיעה או על פסי האטה המכונית קשיחה ולא סופגת את המכה בכלל וכול הפלסטיקים מקדימה רועדים ואני מרגיש שזה הורס את המכונית. הבולמים האחוריים הם בסדר גמור וסופגים את המכה. רציתי להחליף את הבולמים הקידמיים כי נוחות הנסיעה היא על הפנים ואני לא רוצה לשבור את הפלסטיקים. אז חשבתי שאם כבר אני מחליף בולמים אני ינמיך את המכונית לבולמים ספורטיביים. הייתי שמח לדעת כמה יעלה לי להחליף בולמים קידמיים לספורטיביים והאם צריך להחליף גם קפיצים לקפצים נמוכים יותר ? אם כן כמה יעלה לי כול הסיפור הזה . רציתי לדעת גם מזה הנמכת שן מאחורה איך עושים את זה ומה זה א…
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, קניתי לפני כמה ימים סוזוקי בלנו מודל 99 בעלת צמיגים 185/60R14. אני מבין כי גודל החישוק 14 אינץ. ממה שקראתי בפורום על חישוקי מגנזיום הבנתי כי יש את חישוקי מגנזיום, הסינים, שהם הזולים ויש את האיכותיים יותר מחברות מוכרות. המטרה שלי היא ליופי בלבד!! ואני מעוניין להוציא עד 1500 ש"ח לכל היותר 2000. 1. האם אני יכול להסתפק בחישוקים הסינים לנסיעות סטנדרטיות של היומיום ומדי פעם לנסיעות ארוכות? או שדווקא צריך לקנות חישוק איכותי יותר שגם מחירו הרבה יותר גבוה? 2. היכן ניתן למצוא חישוקים מקוריים? ומישהו יודע מה עלותם? 3. לפי מה שהבנתי החישוקים הזולים נוטים להינזק יותר בקלות. האם מבחינה בטיחותית הם ינזקו/יסדקו או ישברו מפגעי כביש סטנדרטים כמו תיקוני כביש א…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי יונדאי קופה שחורה שנת 2003 אוטומאטית(טיפטרוניק) לא מזמן. המנוע המדובר הוא ה V6 2.7 ולפי הביקורות שלכם הוא לא ספורטיבי מעניין אותי למה ומהי ההגדרה לספורטיבי... כמו כן מעניין אותי אם הגירסא של הידנית של האוטו הזה יותר מהירה למרות שכל הנתונים שלה יותר נמוכים 2000 סמק ושלושים כוחות סוס פחות כמו כן ההאצה מאפס למאה פחות טובה.. עכשיו לגבי שיפורים ועצות אני ישמח להצעות... אני אוהב את הרעש של המנוע אבל לא יותר מדי צעקני.. כרגע יש אחלה רעש אבל אם יהיה אפשר להגביר אותו טיפה זה יהיה נחמד... אני יודע שמורידים את המשתיק שם ליד האגזוז או משו כזה השאלה היא אם אפשר טיפה להגביר את הרעש ואם זה בכלל יהיה רעש יפה (הרעש!! אתם אמורים לדעת על מה אני מדבר) חוקי וכמה זה יעלה.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, חבר שלי יש לו ALFA 33 16V הזקרה. הוא מעוניין להסבה לקרבורטורים(בגלל תוספת כוח כמובן) . הוא מחפש אנשים מקצועיים שיעשו לו את העבודה האם מישהו יכול להמליץ על אנשים או מוסכים שיעשו זאת? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- 15 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
בשעה טובה הבאתי 1.8T AUDI A3 שנת 1997 האוטו מבחינה מכנית מצויין בלמים,בולמים וכו. יש לי בערך 15 אלף שקל פלוס מינוס להשקיע עליה. חשבתי לכיוון טורבו יותר גדול,אבל אז לך תדע אם המנוע יחזיק בכול זאת מנוע 97 שבטח כבר לא עמיד כמו ביום שהוא יצא מהמפעל. אשמח לדעת איך אני יכול לנצל את התקציב כמה שיותר טוב על מנת לקבל כמה שיותר.
הודעה אחרונה מאת eldor, -
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי הונדה סיוויק שנת 99 אוטומט 1.6,עשתה 190 אלף ק"מ. אני רוצה לשפר לה קצת את ההספק של הכ"ס.אין לי מושג כ"כ בשיפורים.אבל הבנתי שיש צ'יפים ועוד כמה דברים שעוזרים. אשמח לקבל המלצות לשיפורים אפשריים(ברגוע לא צריך להיסחף),וטווח מחירים פחות ויותר
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי סקר שוב הגעתי למסקנה שהמחירים לאנג'ל אייז בארץ שוחטים. אז החלטתי להביא מ-EBay ולהתקין עצמאית. השאלה היא האם ההתקנה מסובכת ומצריכה ידע ? מלבד כמובן לפרק את הברגים שמחזיקים את הפנס.. בעבר קניתי בקליות שקופות לאחורה והתקנתי אותן לבד. האם פנסי חזית מוחלפים על אותו עקרון ? הרכב הוא 206 XS שנת 2001.
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי פולו 16v 97, האם הגה של שנים מתקדמות יותר (00-02) יוכל להתאים לי? האם זה אפשרי ואיזה בעל מקצוע יוכל לעזור לי בזה? תודה
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם! האם אפשר "לשדרג" איכשהו את הטורבו במנוע 1.4 TDCI של פורד פיאסטה 2003 גיר ידני? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בבעלותי מאזדה 323 סדן, אוטומטית משנת 95. אני מאוד מרוצה מהמכונית והיא באמת זריזה יחסית. השאלה שלי היא האם ניתן לשפר את ביצועיה מבלי להסב אותה לידנית וכיוב'? אין תקציב, אשמח לקבל כל הצעה החל מ-0 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, מה אתם יכולים לספר לי על מגדשים חשמליים? כדאי? כמה תוספת זה נותן? עולה? המלצות, היתרונת, חסרונות ועלות מול תועלת. תודה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. הרכב שרייד שנת 93 מנוע 1.3 הרכב במצב מצויין לאחר שיפוץ מקיף. את הרכב קניתי במחיר מצחיק ובמצב מזעזע ואני אוהב אותו מאוד ולא מתקוון למכור אותו בשנים הקרובות , ולכן חשבתי להפוך את המנוע למוזרק כמו השרייד בשנים היותר מוקדמות , כמובן הזרקה חד נקודתית. השאלות הן : 1) איזה מערכת הזרקה אני יכול לחבר לו (מזרקים + סרעפת יניקה אם יש צורך להחליף וכו ) 2) עלות של כזה פרויקט . (את כל העבודה אני עושה לבד) 3) חוקי , לא חוקי אם לא יש דרך להפוך לחוקי? 4) בעיות שהסבת המנוע למוזרק יכול לגרום להם ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן איזה דברים הייתם מוסיפים לגולף 2009 דור 5 מנוע 1.6 ? כרגע יש ג'נטים 15 " רשימת "שיפורים" קוסמטיים נמחקה עקב חוסר רלוונטיות לפורום הזה אם אפשר הצעות גם לשיפורי מנוע תודה
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
לאחר חיפוש שלא הניב תשובות, החלטתי לשאול. למה בעצם התערובת הענייה גורמת לנזק? ומהי הדטונציה אשר נגרמת? תודה לכל העונים (והעונות)
הודעה אחרונה מאת אנזו, -
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
תודה רבה לכל העונים אשמח לשמוע דעות מרובות על הנושא.
הודעה אחרונה מאת dny, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הונדה אקורד החדשה מנוע V6. נבדקה בדיינו לפני כשהכל סטוק ואחרי התקנת הפילטר הפתוח ומגן החום וההבדל הוא של 14 סוסים. זהו בערך ה"קיט": קישור לסרטון: http://videos.streetfire.net/video/0809-Honda-Accord-V6-Dyno_684522.htm האם זה יפתח דיונים על גבי הפורום?
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ערב טוב וחג שמח, רציתי לדעת אם יש למאזדה 2 צ'יפ? חיפשתי ואני לא מוצא כלום כי הרכב עדיין חדש. אני מחפש שיפורים קלים למנוע משהו שיתן כוח. מישהו מכיר איזה שיפורים אני יכול לשים?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שילמתי 1700 ש"ח על 4 צמיגים כולל עבודה ומע"מ. TOYO TPT 195/65 R15 91H האם מדובר במחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 13 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם שאלתי היא ככה,יש לי רכב סיאט איביזה נפח 2.0 מודל 94. אני מעוניין לעשות הסבת מנוע ל 1.8 טורבו של Audi TT. אני רוצה לדעת אם זה ניתן,מבחינת מחלול הרכב שברשותי.וגם אם זה חוקי שלא יעשו בעיות במשרד הרישוי . סיבת ההחלפה: המנוע הלך. ניתן לתקן אותו רק שלא כל כך ישתלם לי,זה אוברול כללי.ואני מעדייף מנוע מסוג טורבו. ואפילו אם יצא לי לתקן אותו לא ישתלם לי,כי לעשות טורבו זה נורא יקר,ואני מעדייף מנוע שמותאם לטורבו,ולא הכנה לטורבו. ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מילאנו בר, -
שלום לחברי המועדון. אחרי שבועות של ברורים, שאלות ושבירת ראש, העבודה על שדרוג ה306 שלי החלה. כמו כן רציתי להודות ליואל על היעוץ (אולי הפנה עוד בהמשך ). אז בבקשה כמה תמונות להמחשה:
הודעה אחרונה מאת kizis, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאוקטביה TDI, נהג מבוגר ונסיעה רגילה של 35,000 בשנה, מה מומלץ? מבחינת נוחות ואחיזה מול מחיר וכמובן לא הסינים הזולים. התקציב? עד 400 ש"ח לצמיג. הצמיג הוא 205/60/15.
הודעה אחרונה מאת ניב,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 652 אורחים (הצג רשימה מלאה)