Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף גם,ומוסיף:

האם שמעלים גדישה מ0.7BAR ל1.3BAR והכל העל האינלט והפילטר המקורי,עושים נזק לטורבו?

[אצלי יש אינלט מקורי אבל פילטר הוחלף לאינבוקס של K&N]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

שים שקית ניילון על הראש, תעשה 4 חורים קטנים ונסה לנשום.

אם הספקת להוריד את השקית לפני שהתעלפת, שים עכשיו גרב ניילון או רשת כמו של תפו"א. נכון שיותר קל לנשום?

המנוע, כמוך, נושם אוויר.

פורסם
תודה רבה לכל העונים:-) אשמח לשמוע דעות מרובות על הנושא.

מרובות?

אין קשר בין גודל לנזק.

רמת סינון בלבד, ישפיע על הטיב של האוויר הנכנס.

שאר הפרמטרים ישפיעו על כמות אוויר,מהירות זרימה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

- תומך במה שאמר גולדפלש, לא פוגע בטורבו.

- למי ששאל תפקידו של הפילטר הפתוח להוות מגבלה מינימלית למעבר האוויר תוך כדי סינון מקסימלי.

כלומר לאפשר למנוע לנשום הכי טוב שאפשר ובאותו הזמן לסנן טוב את האוויר.

- כשמעלים גדישה לא פוגעים בטורבו, אבל אפשר בקלות לפגוע במנוע.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

אני אקח דוגמא מתחום הראלי ותקנות הFIA כדי לענות על זה.

אורן אתה זוכר את החוק הפיזיקלי הפשוט של מעבר אוויר\מים לאורך צינור בעל קטרים שונים נכון?

שהזרימה תהיה המירבית לפי האיזור עם הקוטר הקטן ביותר. -נכון? יפה.

נחזור לראלי ולתקנות. כדי להגביל רכבים בכח בין היתר מחייבים לשים רסטריקטור(restrict) על גבי חלק היניקה בטורבו, כדי להגביל בכמות האוויר שנכנסת.

מה אנחנו מסיקים מזה? שכדאי להגביל כמה שפחות את כמות היניקה שהמנוע\טורבו יוכל "לקחת" ובכך נשיג יותר זמינות ואולי גם טיפה יותר כח.

עוד דוגמא היא תאי אוויר(אחרי חישובים מאוד ארוכים) שעושים במכוניות נאסקאר או דריפט וכ'ו..

ואם אפשר להוסיף דוגמא אישית, אצלי ברכב(אטמוספרי רגיל) כאשר החלפתי את הפילטר העצום שיש לי לאחד חדש קטן צנום וצנוע יותר הרכב התקשה לסחוב והרגיש עייף יותר ואפילו עמד פחות יציב בסרק.

:wink:

פורסם

כנראה שלא ירדתם לסוף דעתי...

ברגע ששמים פילטר קטן מידי בטורבו,ההיגיון אומר שהטורבו יתאמץ יותר לינוק אוויר,זה לא יבוא לו בקלות כמו רוסיה,אלה יותר כמו עירקית.

הוא יצטרך להשקיע יותר מעצמו כדי "לינוק"

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

ההגיון שלי אומר שנזק לא יגרם, מכיון שהטורבו מונע ע"י גזי הפליטה וה"מאמץ" שלו לא משתנה, אבל מכיון שקצת פחות אויר יצליח לעבור בפילטר, הרכב יסע טיפה פחות חזק.

*הגיון שלי, לא דעה מקצועית*

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
כנראה שלא ירדתם לסוף דעתי...

ברגע ששמים פילטר קטן מידי בטורבו,ההיגיון אומר שהטורבו יתאמץ יותר לינוק אוויר,זה לא יבוא לו בקלות כמו רוסיה,אלה יותר כמו עירקית.

הוא יצטרך להשקיע יותר מעצמו כדי "לינוק"

מדהים אותי כמה שטויות יכולות להיכנס לפוסט אחד.

הטורבו זה לא כמו העירקית שלך, הוא לא צריך להשקיע יותר "כוח" כדי "לינוק" יותר חזק :roll:

אין משמעות מבחינת אמינות הטורבו.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

מה שאליה אומר הוא לדעתי מה שנכון.

עוד דוגמא שראיתי כמה דקות קודם הוא בפן מקצועי של ספרים. החלק האחורי שלו מתחלף כדי לאפשר זרימת אוויר שונה אחריו. מעיין פילטר שליפני ה"טורבו" כלומר החלק הדוחף\מושך אוויר שבפן.

:wink:

פורסם

עד כמה שידוע לי הרסטריקטור בראלי הוא על האגזוז (פליטה) ולא על היניקה...

בכל מקרה, פילטר קטן - יותר התנגדות - נסתם יותר מהר = אוויר יותר חם!

מעבר לזה זה מגדיל את העומס על הטורבו, זה נכון באופן וודאי. עד כמה זה משפיע על משך החיים שלו, זו שאלה טובה.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
מעבר לזה זה מגדיל את העומס על הטורבו, זה נכון באופן וודאי. עד כמה זה משפיע על משך החיים שלו, זו שאלה טובה.

לא מעוניין בהצהרות בלי נימוקים, פרט והסבר.

• תוכן חדש...