Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנימוקים נמצאים באותה תגובה מעלה, אין צורך בטונים, אבל אני ארחיב בכל זאת.

קח את מקרה הקיצון (התיאורתי) שבו סותמים לחלוטין, העומס על הטורבו יגדל נכון, הנימוק: הפרש הלחצים בין צינור היניקה לבין האוויר בסביבת המנוע יגדל!

כאשר הפילטר סתום הטורבו יצתרך להתאמץ יותר כדי לשאוב אוויר. במקרה שלנו פילטר קטן מדי יתפקד כמו פילטר גדול סתום, וגם יתלכלך מהר יותר ולכן יסתם באופן עובדתי כיוון שהוא יסנן יותר אוויר ממה שהוא צריך.

מעבר לכך, מעבר צפוך עם התנגדות גדולה יצור חום, משמע האוויר שיגיע יהיה חם יותר מאשר אוויר עם פילטר בגודל מתאים.

כמה גדולה ההשפעה של זה על המנוע, הטורבו, וההספק? עד שיעלו על דינו הכל השערות לדעתי יהיה הבדל מוחשי.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני שאלתי את השאלה כי בינתיים מורכב על הטורבו ישירות,פילטר קטן פתוח,כי אין מקום למשהו אחר.

אני מתכנן לבנות צינור יניקה ולשים פילטר פתוח גדול עם מעטפת מקרבון וצינור יניקה לטמבון,אבל עד אז אני נוסע עם פילטר פתוח קטן.:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אל תשכח לדווח אם הרגשת בשינויים.

לדעתי הייתי מציע גם לבדוק את זה מול הניהול אולי אולי(אולי) יהיו שינויים מיזעריים בערכים.

:wink:

פורסם

אני מניח שכשאתה אומר "מסנן קטן" אתה מתכוון למסנן שחוסם את האוויר יותר. לכן:

המשמעות של מסנן קטן, או "סתום" (במקצת), היא פשוטה - נפילת לחץ האוויר בכניסה למגדש, וזאת בשעת ספיקת אוויר גבוהה (מנוע במאמץ). בפעולה בסיבובי סרק לא יהיה הבדל.

אם המסנן מוריד לחץ, הרי שהלחץ בכניסה למגדש יהיה נמוך יותר. המגדש הוא משאבת שמעלה את הלחץ באופן יחסי ללחץ בכניסה, כלומר מגדש מסויים עם זרימת גזי פליטה מסויימת יעלה את לחץ האוויר מ-1 באר (נגיד) ל-1.5 - גדישה של 1.5 באר. אם המסנן גורם לירידת לחץ בכניסה למגדש, והלחץ יהיה 0.8 באר, אז הלחץ ביציאה יהיה 0.8*1.5=1.2 באר. כלומר, לחץ הגדישה ירד.

בהתאם לשיטת בקרת הלחץ במנוע שלך, ולגודל המגדש, יתכן מאד גם שהמגדש יעלה בכל זאת את הלחץ ל-1.5 באר (באותה דוגמה דמיונית), אבל בגלל הלחץ הנמוך בכניסה מדובר לא על יחס דחיסה של 1.5 אלא 1.5/0.8=1.875. כלומר, המגדש עובד ביחס של 1.875 כדי לגדוש 1.5 באר. המשמעות של יחס דחיסה גבוה יותר היא - שוב, תלוי במגדש - אבדן יותר כוח בטורבינה, ולכן חום אוויר נכנס גבוה יותר.

בעברית פשוטה: אם תחסום את הכניסה למגדש יהיה לו יותר קשה לעבוד, והקושי הזה משליך על כל הפעולה של המנוע. לכן, צריך להתקין מסנן כזה שיוכל להזרים כמות אוויר מספיק גדולה ללא ירידת לחץ מוגזמת, אבל מצד שני שיסנן את האוויר היטב.

אינני מחווה דיעה על מסנן מסוג מסויים.

דני

נ.ב. באותה דוגמה, כדי לדחוס ביחס גבוה יותר המגדש צריך להסתובב מהר יותר. אם המהירות גבוהה מדי יכול להגרם נזק למגדש, אבל לדעתי תיתקל בבעיות אחרות לפני כן.

• תוכן חדש...