שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי יש מרצדס SMART שנת 2004 הוא רוצה להחליף לה ג'אנטים עכשיו הבנתי שאפשר לקנות אותם רק דרך איביי ואני לא כל כך מסתדר עם האנגלית באתר מישהו אולי יכול להביא לי קישורים בבקשה הפסטיקים פחות חשוב אבל הג'אנטים בעדיפות ראשונה.. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אחרי חיפושים ארוכים מאוד בגלל מידה בעייתית, נסעתי בשבוע האחרון עד לבאר שבע (אני מרמלה) כי רק שם מצאתי את הצמיגים שרציתי, טויו T1R במידה 195/50/16 (ייצור יוני 2008 ) כולל כיוון פרונט אצל " אלימלך מחסני צמיגים " בבאר שבע למגאן (2.0, 96'). ואני שמח לבשר שהנסיעה היתה שווה את זה. השירות היה מעולה, תודות לאוהד ולבחור שטיפל בפרונט (שכרגע שכחתי את שמו) על המקצועיות וההבנה הרבה. בקיצור מאוד מומלץ, וגם המחירים שם לא גבוהים. 4 צמיגים: 1800 ש"ח יישור 2 ג'אנטים+כיוון פרונט: 500 ש"ח היו לי רעידות בהגה, משיכה ימינה בכל מצב, עמימות ושטח מת במרכז. רמות האחיזה עלו בצורה אבסולוטית (ביחס לצמיגים הגמורים שהיו). רעידות בהגה נעלמו, אין משיכה, וההגה מרגיש הרבה יותר חד ויציב, והשטח המת…
הודעה אחרונה מאת dabab, -
תוספת חמצן.
מאת TOLIK- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שאלה די כללית,אם לחבר לסעפת יניקה חמצן (רפואי 95%),מזה יתן,מה ההשלכות של זה? כמובן לחבר את זה עם ברז או שזה סתם שטות
הודעה אחרונה מאת TOLIK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם!! טוב אני די חדש פה כמו שרואים ויש לי שאלה חשובה מאוד: קיבלתי מסבתי היקרה סוברו ג'סטי שנת 89 במצב מכאני מעולה וחשבתי לעצמי מה לעשות, לשפר את הרכב ולהשתולל או לשמר אותו לאספנות, הרכב עם מנוע 1000 ולמיטב הבנתי הוחלף ל 1200 בגלל המזגן במרוצת שהנים (אבל זה לא בטוח..) יש כ"כ הרבה סוגי שיפורים שאני לא מוצא לא את הידיים ולא את הרגליים, לבסוף החלטתי שאם לשפר אז לכיוון סיגנון מרוצי ה B האגדיים, אפשר בכלל לשפר כזה רכב? ומה זה אומר לשמר את הרכב לאספנות? (מבחינת זמן, עלויות וכו') תודה רבה לכל העונים!! אגב קיבלתי הצעה למכירת הרכב ב 4500 שקל, יש רכב מסוג אחר במחיר כזה שכדאי לי לקנות כדי לשפר? תקציב שיפורים הוא 7000 שקל
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
גם אני השתדרגתי מצרפתיה חמימה לנינג'ה מזדקנת והרגשתי צורך לחנך אותה על-מנת שתתנהג בהתאם. במקור הרכב מרגיש רך מידי לטעמי, "נמרח" בסיבובים ולא מקנה בטחון. ההיגוי גם יכול להעזר בשיפצור קטן. החלטתי להתחיל בשדרוג של האנטירולים בשביל לשמור על נוחות יחסית ולהרגיש את התוצאה עם בולמים/קפיצים מקוריים. וכמובן הצד הפולני שבי חייב "לעשות את זה כמו שצריך" אז מצאתי את עצמי מזמין עוד כמה "אביזרים נלווים". השלל: סטראט של STi אנטירולים מצד שמאל למעלה עם כיוון השעון: תותבים למסרק הגה מפוליאורתן, תושבות מחוזקות לאנטירול אחורי, קיט ביטול תזוזה לדיפ' אחורי, קיט בול-ג'וינטים (עוד לא הורכב), endlinks קדמיים, endlinks אחוריים. מתחילים: הסטראט מורכב …
הודעה אחרונה מאת omer6911, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה... עקב המשבר הכלכלי מכרתי את ההונדה סיויק (93 EX.. הרכב היה פשוט מושלם, רק טיפה זללן). והשתדרגתי בפיאט פונטו ספייס 2001. מיותר לציין שהרכב פשוט עגלה לעומת הסיויק ולפעמים אני מוצא את עצמי תוהה אם היה יותר מהר פשוט לרוץ על המדרכה ליד. אני לא מחפש קיט טורבו או דברים כאלה. תקציב עד 1000. הרכב לא צריך ישור קו ומורכב בו מנוע של ספייס 2005. האם יהיה פקטיבי לשים פילטר פתוח? ישנה משהו? מה עוד אתם מציעים?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 6 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם מישהו מכיר את גירסת ה TS של הראנקס? ראיתי כאלו בחו"ל ורציתי לדעת האם קיים בארץ? האם ניתן להשתיל לראנקס שלי מנוע כזה? איזה שינויים אאלץ לעשות ברכב אם אחליט להוסיף טורבו ואצל מי מומלץ לעשות את זה בארץ? שכחתי לציין שיש לי ראנקס 2006 שזקוקה (לדעתי) לתוספת כח... יש לכם רעיונות כללים לגבי אפשרות להוסיף כח? על הנייר לרכב 110 כ"ס אבל בבדיקה שעשיתי נמדדו רק 90. הרכב עם 30 אלף ק"מ. דבר נוסף - בהדלקה הראשונה של הבוקר יש ריח של דלק מהאגזוז. אני חושב שכנראה הפלאגים מזייפים אבל אמרו לי שלא הגיוני אחרי 30 אלף. האם הגיל הכריע אותם? על איזה פלאגים+חוטי הצתה אתם ממליצים לרכב הנ"ל? (מידע על עלויות + חנויות זמינות יהיה תוספת נחמדה)
הודעה אחרונה מאת AviPolo6N2, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 25.2 אלף צפיות
עד כה המחשבון של MIATA NET באמת היה ה-להיט לחישוב של מידות צמיגים \ חפיפה \ החלפה \ מעבר, אבל בשיטוטים באתרים של E30 נתקלתי בלינק הבא: מחשבון מידות מקיף ומפורט אם הוא לא מתאים לפורום הזה - אפשר להעביר אותו למקום אחר, הרשיתי לעצמי להניח שפה יהיו מי שיעריכו מידה כזו של פירוט. רון.
הודעה אחרונה מאת moshik_c, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה שיפור קטן לכיס אתם ממליצים לי כדי להינות ממנה קצת יותר? מדובר באקסנט
צריך בעל מקצוע טוב להתקנת מערכת של אלטק E6X אבל אחד נורמלי שיש לו רגלים על הקרקע ולא חושב שהוא מתנת אלוהים לאנושות
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- 29 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
חברים, ראשית, מדובר בבייבי שלי - בורה שנת 2000 דגם מנוע AGZ הגיר האוטומט כבר לא עושה את העבודה וזקוק למחליף, לאחר בירור מעמיק לגביי גיר ידני של V5 מפירוק הבנתי שאין מצב למצוא חיה כזו , כמעט ולא הגיעו V5 עם גיר ידני לארץ. עלה עניין הייבוא - מצאתי גיר ולייבא אותו ארצה יעלה לי 4.5K , רק את הגיר !. מצאתי ברשת V5 4 MOTION, ומכאן נובעת השאלה - האם אפשרי לשדך למנוע V5 דגם מנוע AGZ גיר O2M ? נ.ב - בכוונתי לבטל את כל מערכת האלדקס ולהישאר עם הנעה קידמית בלבד. ישנה עוד אפשרות שהיא להתקין גיר של VR6 האווזינג מתאים צריך רק לבנות מקום לתושבת חדשה, אבל הגיר לא יעמוד בעומס שיש על הנאבות. מה שאומר שאם אני בוחר באפשרות הזו יש לחזק את כל מכל…
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום. ראיתי פה באחד הפרוייקטים של מישהו עם פאסאט כמו שלי, (למי שלא יודע vw passat TDI 130bhp 01' צורה אחת לפני אחרונה). הוא אמר שהוא שם חיישן N75 RACE עכשיו החיישן הזה שולט בגדישה של הטורבו, הוא אמר שבזכות החיישן הזה הוא העלה את הגדישה מ 0.8 ל1.0 יש למישהו מידע בנושא זה? אם זה יכול להרוס מכלולים כלשהם ברכב או איפה משיגים את זה ומהו מחירו???
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן ברשותי מאזדה 323f שנת 93 עם הפנסים הקופצים האוטו מגיע עם ג'אנט של 13 אינץ' רציתי לשאול אם מישהו כאן החליף ל14, ואם זה אושר בקלות במשרד הרישוי, מה ההשלכות לגבי צריכת דלק, וכמה עלה הסיפור בסך הכל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ביום שישי קניתי הונדה סיויק שנת 95 מנוע ויטק, אני רוצה להשם לה פנסים, ניקלים, מגנסיום 17", ומה שאתם מציעים שישפר את היופי הרכב עד 10K. תודה לעוזרים!
צי'פ ל206
מאת tt for ever- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ברשותי 206 עכשיו השאלה היא : קיים צי'פ שיכול להעלות את ההספק לדגם זה ? (מדובר במנוע 2.0)
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב יש לי סובארו אימפרזה AWD אוטומטית 2003 (2000 סמ"ק) סובארו מאפשרת אופציה לחבר פיוז ובכך להפוך את התמסורת ל FWD (בספר רכב זה מוגדר כאשר נוסעים עם גלגל חלופי) השאלה שלי האם מותר לי לחבר מפסק במקום אותו פיוז ובכך לשלוט בתמסורת האחורית? האם לא יגרם נזק אם אני אשנה את אותו מפסק בזמן נסיעה? האם יש הבדל בתיצרוכת הדלק בין AWD ל FWD ? האם יש קצת יותר כח בתחילת נסיעה במצב FWD ?(נדמה לי בכל אופן) תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- 25 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
השתלת מנוע vti (עם 170 כ"ס) על סיוויק זה אפשרי מאושר בטסט וכאלה? וכמובן כמה זה אמור לעלות? והאם יהיה צורך להחליף גיר משאבות קלצ' וכו' וכו'?
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני צריך סעפת ישנה מנירוסטה לפיאט קופה טורבו מישהוא יודע על המצאות של אחת כזו ישנה חדשה זרוקה מכול הבא ליד....גם סעפת של לנציה תמא או קאפה תתקבל בברכה העיקר שהיא מנירוסטה גן בעל מקצוע שיש לו כזו יתקבל בברכה. בתודה אלברטו
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחר שהתוכנית להפיכת המנוע למוזרק וגם החלפתו למנוע 1500 של שרייד קלאסיק נפלו החלטתי ללכת על מאייד כפול כמו בכל מכוניות הספורט הישנות כגון 205 , ax וכו . לפי מה שהנתי הסיפור איננו יקר ומסובך כלכך והתמורה תהיה יחסית גדולה . - אני מודע לכך שתצרוכת הדלק תעלה . השאלה שלי היא איזה זוג מאיידים עדיף ; 2 של "וואבר" או "סולקס" כמו בצרפתיות או 2 מקוריים של שריידים . את סרעפת (אומרים סעפת)היניקה אבא שלי מייצר ולכן אין כל בעיה להתאים לכל אחד מהסוגים . אז איזה מאיידים יתאימו יותר ויתנו תמורה רבה יותר ? , ואם של שרייד אז האם של שרייד 1 ליטר או 1.3 ליטר ? (קיימת עדיפות לשל 1 ליטר לומרות שהאוטו שלי במקור הוא 1.3 ולכן האם הם יעשו את העבודה ). - הצוק הוא ידני אם זה …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בסובארו אימפרזה GT,מה הוא הלחץ שמן המקורי? שהמנוע קר וחם,בסרק ובלחיצה,ב1000 סל"ד וב3000 סל"ד. עם הטורבו המקורי כמובן ומנוע מקורי... תודה רבה לכל העונים!! עריכה,מנהלים טעיתי קצת,אם אפשר להעביר לפורם טכני זה יהיה מצויין!
הודעה אחרונה מאת Nir017, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לדעת את אופן החיבור של החיישן לשעון עצמו. תמונה של החיישן: תמונה של השעון מאחורה:
הודעה אחרונה מאת aviv007788, -
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
עברה שנה מאז ששיפצתי את הפיאסטה שלי ואני מעוניין להוסיף לה טורבו.. חרטתי את הצילינדרים כך שנפח המנוע הנוכחי הוא 1500 סמ"ק .. ויחס הדחיסה נמוך בגלל השינוי שנעשה . הרכב עובד עם קרבורטור ונטורי כפול, ודיסטרביוטור מכאני . ואני לא מצליח להביא אותו למצב של צלצולים. בקיצור ולעניין: אם אני גודש את הרכב ,יעשו לי בעיות עם מעבר טסט?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, לפני כשבוע קניתי הונדה סיויק שנת 99 עם 166,000 ק"מ אוטומט, עכשיו יש כמה דברים שחסרים לי, שאני למשל עומד במקום ונותן גז עד הסוף הרכב כאילו לא מזנק ישר, הטורים עולים לאט ואז בטורים הגבוהים הרכב מקבל את הכח של המנוע, ועוד דבר זה ההתנהגות כביש, הרכב לא מספיק חד, זאת אומרת שפניה הכי קטנה הרכב נמרח על הבולמים, 1.האם יש משהו שאפשר לעשות בשביל לקבל מהרכב קצת יותר כח בטורים הנמוכים? והאם טורבו קטן על מנוע סגור בא בחשבון? 2.האם אפשר לשפר טיפה את ההתנהגות כביש של הרכב? אולי הבולמים כבר ישנים או שמשהו יותר ספורטיבי? אני יודע שהרכב לא בידיוק ספורטיבי אבל חשוב לי טיפה כח שצריך והתנהגות כביש בפרט. שכחתי לציין שמדי פעם שמניעים את האוטו המנורה של …
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת אם אני יתקין ברכבי פילטר פתוח(לפי הבנתי יש הרבה סוגים שכל אחד מהם נותן משהו אחר) יש לי פאסאט מודל 01 צורה אחת לפני אחרונה 130 כ"ס. עכשיו אם אני יתקין פילטר פתוח ברכבי (אני לא יודע שמות ודגמים),אני יראה תוצאות? אולי הספק מנוע טיפה יוגדל? חוץ מהרעש שהוא עושה? ואם כן אז איזה פילטר אתם ממליצים לי לקנות? שכחתי להזכיר האוטו הוא TDI.
הודעה אחרונה מאת yanivs2006, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ברשותי פיאט פונטו דור ראשון שנת 2000 נפח 1250 ידני.ורוצה להשאר איתו. מעוניין לשפר כח ובאופציה שראיתי מנוע 1250 עם הזרקה רב נקודתית לעומת שלי חד נקודתי. כך שיוצא דגם המנוע שלי 176B4000 לעומת מנוע דגם 176A8000 שאלתי אם חייב לגשת ליבואן ולמשרד הרישוי בכדי להחליף דגם מנוע שונה. האם צריך להחליף מחשב צמה ומשאבת דלק הרי הוא אותו בלק ראש עם סרעפת רב נקודתי תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לי כרגע פיאט טמפרה 96 1600. הסיפור שלה הוא כזה: כמעט הכל חדש באוטו מבחינה מכנית אבל לפני כחודשיים קפצה לי רצועת טיימינג באמצע נסיעה ומאז האוטו מושבת{אני לא מתכוון לתקן אותו בקרוב} האוטו גם בלי טסט חודשיים. אני רוצה להחליף מנוע למנוע יותר חדש משהו כמו של הבראבה\בראבו. שאלה שלי היא כזאת זה אפשרי? ומה עלות מנוע חדש עם הרכבה? תודה רון
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
IRS ב- FWD
מאת proxima- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתוך דיון מענין בפורום הונדה סיויק על הצורך במיתלה אחורי עצמאי (יענו IRS) במכונית הנעה קדמית . As for the independent rear, I think it's heavily overrated. I don't see how it's needed in a compact FWD car. With the weight and drive in the front, the problem is the grip of the front tyres. The rear can be then simply tuned to get whatever character of the car one desires, understeering, neutral or slight oversteer. As the Type-R shows, there is no problem to make an understeering car with a simple torsion beam setup (not that I value such a decision much). On the other hand, some of the best balanced and most fun FWD cars are/were of this type (e.g. the Renault S…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
75% הפחתה בצריכת שמן , 90% הפחתה בשחיקת דפנות הצילנדרים ורינגים , והכל באמצעות אור . לא בדיוק אור נראה ..מדובר בעיבוד באמצעות לייזר UV , מין הוננינג סופר-עדין ומדויק לעומת המכני . לא הולך לתרגם את כל הכתבה ,בגדול: תהליך ההונינג המכני יוצר שכבה החוסמת את גבישי הגרפיט מהמשטח החיצוני ,פולסי הלייזר גורמים לחלקיקי הגרפיט שביציקת הברזל לבלוט החוצה ,והחומר הנקבובי יודעים לאגור בתוכו יותר שמן המנוע ,ובנוסף נוצרת שכבה חזקה יותר . ( הטכנולוגיה מיושמת כבר מ 2004 במנוע ה 3 ליטר TDI ) חלק מהכתבה : When the UV laser pulses hit the surface of the cylinder bore, which has been pre-machined to a minimal roughness by honing, material is vaporised and the graphite releases…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש לי אפשרות להביא (=לרכוש) מנוע 1800 של גלאנט במחיר מצחיק של 2500 ש''ח, אני מתכוון להרכיב אותו במיצובישי שלי. זה חוקי הענין,(=?) כמה כ''ס יש לו?
הודעה אחרונה מאת albain, -
-
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, בהמשך לשיפור הרכב שלי (לנצ'יה דלתא HF Turbo 89') הזמנתי סט קפיצי הנמכה יעודיים חדש של OMP (נדיר מאד) אשר יוצר באיטליה, הסט מנמיך את הרכב ב-40 מ"מ, כמובן שגם מקשיח אותו, הסט יורכב בעתיד לאחר מציאת בולמים ותקציב כמובן. קבלו כמה תמונות בינתיים.
הודעה אחרונה מאת itamareiny,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 535 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- urich
- Pavlik
- lanosforce
- הדיין
- ArikC
- SlowRide
- DRcarLEd
- אלביס18
- ניקו פ.
- tan tan
- דניאל1983
- gpm11