שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
כבל דיאגנוסטיקה
מאת asik- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי רכב מדגם איביזה קופרה 2007. רכשתי את הכבל דיאגנוסטיקה ואת התוכנה vag-com, המותאמת לרכב. רציתי לדעת אם מותקן אצלי צ'יפ לניהול מנוע היכן הוא יופיע בתוכנה? תחת איזה קטגוריה? ואם מישהו מכיר מדריך לתוכנה בפורמת pdf. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת edl__7, -
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אז ברשותי אוודי A3 1.8 טורבו 180 כ"ס טיפטרוניק, לפי האתר של E&A אם אני ישים צ'יפ אפסולוט ההספק יעלה ל210 כ"ס אבל מכיוון שהם סגורים ויש לי זמן לחכות עד יום ראשון רציתי לדעת אולי מישהו יוכל לתת לי הערכת מחיר לכל הסיפור? נבו.
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכב בחתימה, הדגם של ה 150 כ"ס. יש לי את הבלמים שבאים סטנדרט עם האוטו. אני מעוניין לעבור ל 312. מה אני צריך להשיג חוץ מצלחות, קאליפרים, רפידות ואוכפים? אחרי ההתקנה אני פשוט נוסע? או שצריך לכייל דברים מחדש( בוסטר וכדומה?) מישהו יודע עלויות משוערות ללא עבודה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שרשמתי אני מחפש בולמים לפיג'ו 205 רגילה שנת 98 גיר רגיל. הבולמים שלי די גמורים ורציתי לדעת איזה בולמים ישבו טוב על הרכב.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אם יש לי ברכב שעון מותקן אשר מודד את הוואקום (הרכב הוא רכב אטמוספרי) מה בעצם זה נותן לי מבחינת מידע ותיעול המידע? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת zig, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אני מחזיק בפונטו HGT שנתון 2001. בקרוב אני מתכנן לשדרג את ההספק בהרבה סוסונים, ועקב כך יווצר לי עומס על הברקסים של הרכב. מה שיש כרגע על האוטו אלו הם ברקסים מקוריים של פונטו HGT - עכשיו מישהו זרק לי לפני כמה ימים שאפשר לשים צלחות בלימה של ברלינגו, כששאלתי אותו איך אני יכול לשפר את עניין הבלימה. אפשר פירוט על כל העניין הזה של צלחות בלימה מברלינגו? ואם אפשר על הדרך כבר המלצה לקיט בלימה (צלחות וקליפרים מחוזקים) משופר שיכול להתאים ל-HGT. ודרך אגב, על מנת להרכיב מערכת בלימה משופרת יש צורך בהגדלת הג'אנט מ-15 לג'אנט 16?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ישלי דיהטסו אפלאוז 92 אוטומט רציתי לדעת בקשר לנורות XENON יש אפשרות להרכיב אותם באוטו שלי נכון? (צבע לבן) והאם זה חוקי? בקשר לנורה שבתוך האוטו ראיתי מישהו שבתוך האוטו שלו המנורה באוטו היא חזקה מאוד יחסית בצבע לבן .. זה בעיה לעשות דבר כזה או שפשוט קונים נורה שמאירה בצבע לבן לאוטו..? והאם גם זה חוקי..
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני זמן קצר קניתי רכב עם טורבו. מותקן בו שעון בוסט ביחידות PSI. עשיתי חיפוש ולא הצלחתי למצוא תשובה מפורשת את המשמעות של ערכים עליהם מצביע החץ. הרכב המדובר וולוו 945 עם מנוע 230FT, מניח שהטורבו הוא בלחץ נמוך (ניראה קטן מאוד). על שעון יש שני תחומים שמפריד ביניהם 0: אחד שלילי ואחד חיובי. כאשר לוחצים גז החץ מגיע לתחום החיובי, משהו כמו 5PSI, אולי קצת יותר (לא ניסיתי גז מלא), בירידות ללא גז הערכים בסביבות -20 PSI או אולי אפילו יותר. מכיוון שזה רכב גודש ראשון שנהגתי בו ויש לו שעון (בטורבו דיזלים שיצא לי לינסוע לא היה את השעון), אני עדיין ירוק בתחום הזה. מישהו יכול להסביר לי בבקשה, מה למעשה השעון הזה מראה לי ומה אני יכול ללמוד מהערכים שאני רואה? תודה…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
שיפור קומבינה (קומפרסור) יש אמת בדבר ?
מאת Guest American V12-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו סיפר לי, שהוא הרכיב עוד מדחס מזגן ברכב שלו, עם מיכל של קומפרסור 15L, שהיה ממלא אותו בלחיצת כפתור ע"י הפעלת המדחס, ושרק בפתיחות והאצות הוא היה משחרר לחץ של 15PSI לסעפת יניקה, והאוטו היה טס עד שנגמר המיכל, אמר שהמיכל הרזיק איזה דקה. יש אפשרות לעשות דבר כזה ? *אמר שברגע שהוא מפעיל את הכפתור למלא את המיכל, זה היה מפסיק אוטומטית שזה מגיע ללחץ הרצוי. והיה לו שעון לחץ שהוא הרכיב מקדימה. יש אמת ? יעיל ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קטע ממאמר מענין Let’s go to the mystery area that’s really what makes the car run….or accelerate. I call it Transient Response or Recovery Time. How long does it take for an engine to recover from being yanked down 2000rpm on a shift and accelerate back to the redline again….that’s the mysterious quality that all killer engines have, and it’s not something that will show up in "conventional" dyno testing. Quite the contrary, I’ve NEVER seen an engine that possessed this quality make big HP. We rarely even look at HP#’s when testing (I stopped that in ’77). The only "number" I’m concerned in is: How much time does it take this engine to accelerate a given "load" from…
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רעיונות לשיפור הלגאסי שלי כל רעיון יתקבל בשמחה כולל שיפורי מנוע וכו' בתודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת torian, -
-
revo & greedy
מאת stratus- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם: יש לי איביזה טורבו 2001 ואחי הביא לי מרכב שרכש גריידי(turbo controller ). ואני רוצה לשים צ'יפ של רבו השאלה שלי אם אני יכול ליצור מצב שהגריידי יהיה סגור האוטו יגדוש סטנדרטי או מה שאני אקבע לו...ושאפתח אותו הוא יהיה לדוגמא 0.9 ??
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 34 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יש לי איביזה 2001 הג'אנט המקורי שלה הוא 14 הייתי מעוניין להחליף למידה גדולה יותר , 16 כמו באיביזה טורבו. מה היתרונות והחסרונות ואם יש השלכות לגבי ההחלפה צורת נהיגה אחיזה וכדומה
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום כולם. ביום ראשון שיבוא עלינו לטובה אני הולך לקנות כנראה אלפא 147 1.6 ידנית 105 כ"ס . איזה שיפורים הייתם ממליצים לי לעשות בתקציב של עד 5K(+-) ? שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש מישהו שהתנסה בהרכבת אינטרקולר חזית לרובר 600 ויכול להסביר איך הוא העביר את הצנרת החדשה וחיבר את האינטר ? קראתי את השרשורים בפורומים של רובר ואני צריך הסבר יותר מעמיק . תודה.
הודעה אחרונה מאת djpsyxsi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה שאלות שמעניינות אותי לגבי המכונית בה אני נוהג ושאר המכוניות מאותו סוג (סביבות ה120000 ש"ח) כגון: לנסר, אימפרזה וכד'. *חלק מהשאלות עלו כאשר ביקרתי במסלול החלקה באשדוד וראיתי מה אנשים עושים שם עם מכוניות "רגילות" וזה עורר את סקרנותי עד כמה זה נורא 1. האם לקחת פנייה די חדה עם אוטו כזה במהירות של 50-60 קמ"ש עושה נזק לאוטו? (בבקשה בלי הערות כמו "מה אתה משוגע"\ "אתה יכול להרוג מישהו" כי אני לא נוהג כך זה פשוט מעניין אותי) 2.העברה להילוך סרק(ניוטרל) בזמן נסיעה(במהירויות כמו 50\80\100) מזיקה בדרך כלשהיא לרכב? *הערה: השאלה מתייחסת לרכב אוטומט אבל אם אפשר להתייחס גם לידני, רק טוב. 3.הרמת הנדבראקס(שחכתי את המילה בעברית) בזמן נסיעה, במה היא פוגעת? 4.…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
החלטתי לנסות לבנות מערכת יניקה ביתית , הרכב שלי הוא שרייד 93 1300 . הפילטר מקבל אויר קר מעל הפנס ומצדדיו . מה אומרים ?, מה יש לשפר ? .
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברשותי קסארה 2 ליטר בנזין אוט'. יש לי תכנונים להחליף את התיבה כי למרות שישנו שיפור ניכר לעומת 1.6, זה לא המנוע אלא פשוט התיבה, הזינוק הראשוני מהמקום ממש כבד (מזכיר לי את הפאסאט דיזל שנהגתי בה, כאשר לקח לטורבו 2 שניות להיכנס לפעולה) וממש חסר לי הילוך נוסף. ישנו מבחר לא קטן (יחסית) של תיבות לקסארה, אלה שמשודכות לדיזל, לספורטיביות ואף תיבת 6 הילוכים. כך שזה יכול להיות די מעניין במידה והן מתאימות למנוע שלי. השאלה שלי היא האם שווה לי להיכנס לזה או להחליף בעתיד (זו האופציה היקרה והבטוחה יותר) ל307 2 ליטר ידנית שכן יש יחסית הרבה כאלה בשוק?
הודעה אחרונה מאת ליאורZX, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול אילו סיכונים יש ברכישת דוד יד 2. כמובן שאם זה יד 2 אני אלך על "מותגים" כביכול, כגון דרגון, ראמוס וכו'. בנוסף האם יש אפשרות לבדוק את תקינות הדוד לפני הלבשתו על הרכב?
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, כיום מורכבים על הרכב רביעיית 175/60R14 Falken ze512 די חדשים, נקנו ע"י הבעלים הקודמים. הג'אנטים הם מקוריים של ראלי (דור 1) - 14X5.5". אני מעוניין לשדרג את הצמיגים לסט שיהלום יותר את הרכב. ע"פ ה-Autodata אני יכול לעלות לכל היותר ל-185/55R14, ואין אופציה לעלות ל-15". (באופן חוקי, אני לא מתכוון להתחיל להתעסק עם קומבינות) חיפשתי Yokohama S-drive, Goodyear F1, Toyo T1R, נראה שכולם (כבר)לא מייצרים את הדגמים האלה במידה הזו. יש המלצות לצמיגים טובים במידה הזו? שאפשר למצוא בארץ? תודה, דקל
הודעה אחרונה מאת DANI, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להתקין את הקולר שברשותי באיביזה FR. אצל מי מומלץ לבצע את העבודה. כמה זה אמור +- לעלות ? (צריך פחות צנרת מבדרך כלל, שכן, הכניסה והיציאה מהקולר באותו הצד.) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות לגבי האוטו של ההורים, האם יש אפשרות לקנות צמיגים ספורטיביים שיתאימו ללנאטיס 99 ? כרגע האוטו נועל צמיגי אלינאנס סטנדרטים לגמרי שלא נותנים לא מספיק אחיזה , ואני רוצה להשקיע בצמיגים איכותיים ו"ספורטיביים" אבל אין לי תקציב לחישוקים קלים. כמובן שאני מבין לחלוטין שזה לא אוטו ספורטיבי וכו' פשוט רוצה יותר וזה מה שיש לבנתיים ובתקציב של 350 לצמיג גג.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי,כרגע ישנו הפילטר קרטון המקורי,ידוע לי שבפילטר כותנה רמת הסינון תהיה טובה יותר,והזרימה אמורה להיות קלילה יותר בטמ"פ נמוכה יותר. השאלה היא כזו,האם עם פילטר אינבוקס בוודאות תגובת המצערת תתחדד,והמומנט יורגש טוב יותר בטורים נמוכים,והאם יש סיכוי שפילטר אינבוקס יוסיף משהו באיביזה 20VT לעומת פילטר פתוח רגיל שישב ליד המצבר ויקבל אוויר חם יותר. הכוונה מה בוודאות ארוויח מפילטר אינבוקס בפועל חוץ מכך שבטיפולים במקום להחליף פילטר אצתרך רק לנקות. [שימו לב ,לא שאלתי סתם על פילטר פתוח,ולא שאלתי לפילטר אינבוקס לרכב אטמוספרי,כך שכל פיסת מידע מניסיון תעזור לי לגבש החלטה]. נ.ב:עוד נקודה ,הרכב במקור גודש 10PSI ,הרכב שלי גודש 16 וחצי PSI,וכל זה על הפילטר קרטון המקורי,האם מעבר לאי…
הודעה אחרונה מאת Psycho-Knight, -
בעית גדישה
מאת dj_bazoka- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום היום הרכבתי ברז ב 406 שלי במקום החיששן שהיה מחובר ולאחר שאני פותח את הברז עד הסוף הרכב גודש 0.4 ובלי הברז שהצינורות פתוחים היא עולה מעל ה 0.4 אמרו לי בהתחלה שזה ברז לא תקין אבל החלפתי ברז והבעיה עדיין נשארת האם משהו יכול לעזור לי לתת לי כיוון בערך ?
ככה משפרים
מאת proxima- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כשכל שינויי נבדק במסלול , בזמני הקפה, מבינים עד כמה העסק לא פשוט ומתסכל. 10 עמודים מרתקים מתעדים תהליך הנפרש על מספר שנים בשיפור מיני . ללחוץ על תמונת המיני בצד שמאל של העמוד 05/19/06 (updated 5/20) Well, there's theory and then there's the real world. After putting all the effort and cash into springs and camber plates, I was expecting that they would a) keep the tires from blistering and b) improve lap times. Uhm... not quite. At the end of the first session, my brand-new, heat cycled left front looked like this. Yep, another blister, in just one session. To add insult …
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
אהלן, ובכן זו הפעם הראשונה שאני רושם הודעה בפורום זה. לפני חודש רכשתי תומקאר עם מנוע דייהטסו 1000, לצערי זמן קצר לאחר הקנייה גיליתי כי המנוע אוכל שמן בטירוף.. עד שבשבוע האחרון לאחר שעקב חוסר כוח מוחלט במנוע התומקאר מסכן אותי החלטתי שזה הזמן לעשות לו אוברול ועל הדרך לשפצר את המנוע בצורה כזו שתעיר אותו קצת לחיים. קישור לדגם המנוע - DM950GH: http://daihatsu-ie.ingway.jp/showroom/gasoline/option01.html המנוע מיוצר עבור גנרטורים להבנתי והינו 3 צילינדרים 953 סמ"ק שמפיק כ34 כ"ס והוא בנוי יותר לייצר מומנט. הרשו לי לשתף אותכם בלבטים שיש לי בתקווה למצוא פתרונות למס' הבעיות שחשבתי עליהן. קודם כל המנוע פורק ואובחנו מס' דברים - יש לציין כי המנוע עבר 4…
הודעה אחרונה מאת guyavitov, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן,אני בעל הרנו קליו 98 1380 סמק,בנזין וכדומה לשרשור שפתח אחד המשתמשים בנושא הרנו קליו B שלו,גם אני מעוניין בפרוייקט,יחסית מינימלי "חיסכונית הכי זריזה" אולי עם הרעיונות שלי זה לא יזרז אותה בהרבה אבל צריך להתחיל ממשהו.אני רוצה גם לציין שאני צעיר בן 19,וכמובן שאני לא יודע הרבה על הרכבים אבל אני רוצה ללמוד תוך כדי,ככה שתסלחו לי אם ישאל דברים מפגרים. 1.אנטי-רול ---> האם קיים לרכב שלי,ואם קיים לכל סוגי הרכבים,מה סבב המחירים של הערכה,האם יש חסרונות,ואם דרוש שינוי מכאני כלשהו במערכת ההיגוי כדי להרכיב את זה. 2.פילטר פתוח---> חסרונות(דלק,נזק),האם יש סכנה שאני שם אותו במנוע מסוג שלי (שמעתי שזה יכול "לפוצץ" את המנוע)והשאלה שכבר אוכלת אותי המון זמן,האם אפשר לאשר…
גולף MK4 2.0 ידני 1 2
מאת oololikoo- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם! ברשותי גולף MK4 שנת 2002 מנוע 2.0 גיר ידני. הרכב מגיע עם 115 כ"ס לפי דעתי בשביל מנוע 2.0 הרכב די חלש ועצלן האם יש דרך לשפר את הביצועים של הרכב? כרגע לא מחפש לגדוש ולא מחפש להיות מפלצת ברצוני לעשות את הרכב עם קצת יותר הספק תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Psycho-Knight, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם ! יש לי כמה שאלות לגבי האוטו של ההורים האם יש אפשרות לקנות צמיגים שיתאימו לגאנטים המקוריים של לאנטיס 99 אבל אני רוצה שיהיו חתך נמוך כדי לחדד את ההיגוי והאחיזה כי נמאס לי כבר מהאליאנס האלה ואני רוצה להשקיע בצמיגים איכותיים ו"ספורטיביים" אבל לא רוצה לשפר יופי או קלילות של הג'אנט עצמו האם יש למישהו מושג איזה חברה יכולה להציע צמיגים בחתך נמוך למידה שלי כמובן שאני מבין לחלוטין שזה לא אוטו ספורטיבי וכו' פשוט רוצה יותר וזה מה שיש לבנתיים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ידוע שבפורד פיאסטה MK2 80-88 הצמיגים מאוד דומים לשל אופנעי BMX. מהי המידה הכי רחבה (וחוקית) שאפשר להכניס בפורד פיאסטה? האים יהיה שינוי קיצוני לאחר ההחלפה? תודה מראש8)
הודעה אחרונה מאת אוR,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 548 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- אלי55
- menir1
- borsood
- benny62
- topop
- Fazer
- tan tan
- RBRB
- אריאלחדד
- פינדר
- avargel