Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

כמה שאלות בסיסיות לגבי נהיגה מופרזת במשפחתיות


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

כמה שאלות שמעניינות אותי לגבי המכונית בה אני נוהג ושאר המכוניות מאותו סוג (סביבות ה120000 ש"ח) כגון: לנסר, אימפרזה וכד'.

 

*חלק מהשאלות עלו כאשר ביקרתי במסלול החלקה באשדוד וראיתי מה אנשים עושים שם עם מכוניות "רגילות" וזה עורר את סקרנותי עד כמה זה נורא:-)

 

1. האם לקחת פנייה די חדה עם אוטו כזה במהירות של 50-60 קמ"ש עושה נזק לאוטו?

(בבקשה בלי הערות כמו "מה אתה משוגע"\ "אתה יכול להרוג מישהו" כי אני לא נוהג כך זה פשוט מעניין אותי)

 

2.העברה להילוך סרק(ניוטרל) בזמן נסיעה(במהירויות כמו 50\80\100) מזיקה בדרך כלשהיא לרכב?

*הערה: השאלה מתייחסת לרכב אוטומט אבל אם אפשר להתייחס גם לידני, רק טוב.

 

3.הרמת הנדבראקס(שחכתי את המילה בעברית:roll:) בזמן נסיעה, במה היא פוגעת?

 

4. הורדת הילוך בזמן נסיעה מהירה (מה שנקרא קיק), מהן ההשלכות?

 

5.לא כל כך קשור אבל חבל לפתוח אשכול בשביל שאלה כזאת.

כאשר עומדים ברמזור לפנייה שמאלה חייב להתחיל לאותת עוד בזמן שעומדים באדום(כשיש מסלול יעודי לפונים ימינה) או שאפשר להתחיל לאותת עם תחילת הנסיעה כאשר הרמזור משתנה לירוק?

*השאלה עלתה אחרי שראיתי כמה אנשים נוהגים ככה ואז ראיתי גם שוטר שפועל באותה דרך אז חשבתי אולי באמת אפשר לפעול כך.

 

 

תודה רבה לעוזרים.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1: בעיקר הורס את הצמיג במהירות הזות (גם לחץ על הבולמים)

 

2:את תיבת ההילוכים

 

3:את הצמיגים (למרות שיש עוד דברים שאחרים יפרטו פה )

 

4:את תיבת ההילוכים וחץ על המנוע (ועוד שאני לא מודע אליהם )

 

5:לך על בטוח ותאותת למרות שזה לא מחייב (:lol:לא זכור עבר כל כך הרבה זמן)

 

אחרים יפרטו לך יותר אבל אני נתתי את החלק שלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה "הבשבוש המחפש"(אהבתי את הכינוי:-)),

אבל להמשך, רוב השאלות ששאלתי אני יודע שהן הורסות גם את הצמיגים, זה ברור, מה שמעניין אותי זה מה נהרס מבחינה מכנית, לגבי שאלה מספר אחד לדוגמא, שמעתי שמופעל לחץ חזק על המיתלים בזמן פנייה במהירות והם מתעקמים או משהו בסגנון.

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נהיגה ספורטיבית\אגרסיבית לאורך זמן תגרום לבלאי מואץ ברכב - מנוע גיר בולמים ברקסים.

מנהיגה של יום במנחת הדבר היחידי שהרסתי בלנסר שלי היו הצמיגים.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה "הבשבוש המחפש"(אהבתי את הכינוי:-)),

אבל להמשך, רוב השאלות ששאלתי אני יודע שהן הורסות גם את הצמיגים, זה ברור, מה שמעניין אותי זה מה נהרס מבחינה מכנית, לגבי שאלה מספר אחד לדוגמא, שמעתי שמופעל לחץ חזק על המיתלים בזמן פנייה במהירות והם מתעקמים או משהו בסגנון.

.

 

תודה :wink:,אני לא יודע שיש מצב שבו "המיתלים מתעקמים" אבל בהחלת יש לחץ שמעיץ שחיקה של כל מיכלולי הרכב .

בעיקר במכוניות משפחתיות שלא נועדו לנסיעה כזו מלכתחילה ,בו נגיד שעם את מיתכוון נסיעה חד פעמית אז (כמו שאמר הבחור מעליי) אין לך מה לידאוג .

 

 

 

תיזהר זה ממכר:twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תיקח סיבובים מהר יותר הדבר יגדיל מעט את בלאי הצמיגים, אבל אני מבטיח לך שברוב המקרים גם ככה לא תגיע למצב שאתה מחליף אותם בגלל בלאי, אלא פשוט כי עברו 3 השנים שלהם.

כמובן שיש טיפה יותר לחץ על בולמי הזעזועים ברכב, אבל לא ברמה שזה מזיק להם, פסי האטה עושים להם הרבה יותר נזק, שום דבר לא מתעקם.

אם תרים בלם יד בזמן נסיעה, אז אתה תצתך לעשות לו מתיחה לכבל אחרי כמה זמן. ותשחוק מעט את הצמיגים האחוריים.

העברה לסרק בנסיעה באוטומט - עלולה לגרום לבלאי מואץ, בכלל באוטומט - עדיף לא לגעת (חוץ מ+- בטיפטרוניק).

הורדת הילוך בזמן נסיעה היא חלק מהפעולה של תיבת ההילוכים, והנזק היחיד כתוצאה מכך הוא לצריכת הדלק, כי לחצת על הגז.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...