Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי קסארה 2 ליטר בנזין אוט'.

יש לי תכנונים להחליף את התיבה כי למרות שישנו שיפור ניכר לעומת 1.6, זה לא המנוע אלא פשוט התיבה, הזינוק הראשוני מהמקום ממש כבד (מזכיר לי את הפאסאט דיזל שנהגתי בה, כאשר לקח לטורבו 2 שניות להיכנס לפעולה) וממש חסר לי הילוך נוסף.

ישנו מבחר לא קטן (יחסית) של תיבות לקסארה, אלה שמשודכות לדיזל, לספורטיביות ואף תיבת 6 הילוכים. כך שזה יכול להיות די מעניין במידה והן מתאימות למנוע שלי.

השאלה שלי היא האם שווה לי להיכנס לזה או להחליף בעתיד (זו האופציה היקרה והבטוחה יותר) ל307 2 ליטר ידנית שכן יש יחסית הרבה כאלה בשוק?

פורסם

שווה (כלכלית) זה בטח לא, כי מחיר הקסארה ברצפה.

תצטרך למצוא גיר בעל יחסי העברה מתאימים, לפרק דש בורד, להחליף את בית הפדלים, לקנות קלאץ' וכבל, להחליף את מנגנון העברת ההילוכים (מוט, מוטות העברה, שטנגות), למצוא קונסולה מרכזית של גיר רגיל, להחליף (רצוי) את לוח השעונים ולשנות את מערכת החשמל של מחשב המנוע כך שלא "יחפש" את הגיר האוט'.

להערכתי זה סיפור של לא פחות מ-10K (כולל עבודה, חלפים, הרבה ריצות ומע"מ).

נראה לי שיותר קל למצוא 307XSI.

פורסם

בינתיים סע עם הגיר במצב "ספורט".

זה עושה שינוי די משמעותי,יש רק דבר אחד מעצבן שקורה הרבה פעמים במצב הזה שאני נוסע במהירות של פחות מ80 קמ"ש וההילוך לא מתחלף לרביעי וזה סתם שורף דלק ומרעיש אבל במצבים אחרים הגיר פשוט מגיב אחרת לגמרי והרבה פחות מתנגד לקיק דאון.

פורסם

גם עשרה מצבי "ספורט" לא יעזרו לזינוק הכבד בתחילת הנסיעה, וגם לא יספקו הילוך נוסף. שים לב על מה הוא מתלונן.

פורסם
גם עשרה מצבי "ספורט" לא יעזרו לזינוק הכבד בתחילת הנסיעה, וגם לא יספקו הילוך נוסף. שים לב על מה הוא מתלונן.

בזה אתה צודק ב 100 אחוז ואין מה להשוות לידני אבל בכל זאת זה נותן שיפור מסויים.

ברור שזה לא יוסיף הילוך או ישפר את הזינוק.

פורסם

אני מתכנן לעשות את זה למזדה 3 (2 ליטר).

אבל אצלך יהיה יותר פשוט - את רוב החלקים יש לך בארץ...

אבל בהחלט מעניין לראות את ההתקדמות שלך.

טל

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם
שווה (כלכלית) זה בטח לא, כי מחיר הקסארה ברצפה.

תצטרך למצוא גיר בעל יחסי העברה מתאימים, לפרק דש בורד, להחליף את בית הפדלים, לקנות קלאץ' וכבל, להחליף את מנגנון העברת ההילוכים (מוט, מוטות העברה, שטנגות), למצוא קונסולה מרכזית של גיר רגיל, להחליף (רצוי) את לוח השעונים ולשנות את מערכת החשמל של מחשב המנוע כך שלא "יחפש" את הגיר האוט'.

להערכתי זה סיפור של לא פחות מ-10K (כולל עבודה, חלפים, הרבה ריצות ומע"מ).

נראה לי שיותר קל למצוא 307XSI.

לא נראה לי שיש הבדל גדול מבחינת המנוע ותיבת ההילוכים לכן אולי ניתן למצוא 307XSI מפירוק ולהוציא ממנה את החלקים העיקריים

פורסם

קודם כל עדיף לחפש 306 ידנית עם מנוע 2 ליטר (XSI או GTI), היא יותר דומה מכל הבחינות לקסארה מאשר ה307.

אפשרות נוספת היא ZX וולקן או 16V כתורמת אברים.

פורסם

כמה בלאגן בהודעה אחת.

אתה תוכל למצוא קסארה במגרש חלפים או פירוק ולקנות את כל הרכב קומפלט ואני יגיד לך כמה סיבות.

1. מלא מלא מלא חלקים ספייר יש לך , לגיר הידני , קונסולה , לוח שעונים וכל מיני חשמל שיצוץ וכו', חוסך המון כסף מניסיון אם יש לך את הידיים הנכונות והידע. (כמובן עדיף לחפש אחת ידנית בפירוק)

2. בקסארה אתה תוכל לשים גם מנועי טורבו כדוגמת RGX\RGY שמגיעים על 405\605 טורבו , מנועים אמינים מאוד, חוץ מהקראנק ששמעתי כבר שנשבר לכמה אנשים בארץ אינני יודע את הסיבה לכך פשוט לכולם נשבר הקראנק.

3.לגבי ברקסים וכו' , אינני יודע את מידת הברקסים בגרסאותיה של הקסארה אך בברלינגו יש ברקסים מושלמים.

4.גיר ידני של קסארה HDI במינה שאתה מתכוון לגדוש , שילוב מצויין.

לגבי הסכומים , זה תלוי הרבה , במוסכניק שלך או בידיים שלך , אני מכיר אנשים שעשו פרוייקטים לבד, עם הידע הנכון והידיים הנכונות וחסכו המון כסף !(ואני מתכוון להמון !!!) כמו אורן דביל עם ה-106 טורבו , ומיכאל kizis שבנה 306 טורבו, תוכל להציץ באחד מדפי הפורום להתרשם מהעבודות שנעשו.

פורסם

אין שום בעיה עם הקראנק של המנועים האלו! יש בעיה עם אנשים שלא יודעים לגדוש את המנוע כמו שצריך!

לגבי הקסארה - גירים של 307 פחות יתאימו, סדרת המנועים בהם שונה (EW) לעומת (XU) בקסארה ולכן יש לחבר מתאם מיוחד לתושבת הגיר.

הגירים של 306, ZX יעשו את העבודה מצויין - של גרסאות ה 2 ליטר וגם 1.8 ,גיר מגרסאות הדיזל יהיה ארוך מידי ולא מומלץ.

http://service.citroen.com/ כנס לאתר הזה, תירשם בו ותוכל לראות את כל החלקים של סיטרואן עפ"י דגמים + מק"טים.

תוכל להשוות לדגמים אחרים ולראות מה אתה צריך. זה האתר הרישמי של החברה, הוא מתעדכן כל הזמן וזה מה שלובינסקי עובדים איתו.

bmw 318ti - RWD8)

• תוכן חדש...