Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ובכן זו הפעם הראשונה שאני רושם הודעה בפורום זה.

לפני חודש רכשתי תומקאר עם מנוע דייהטסו 1000, לצערי זמן קצר לאחר הקנייה גיליתי כי המנוע אוכל שמן בטירוף..

עד שבשבוע האחרון לאחר שעקב חוסר כוח מוחלט במנוע התומקאר מסכן אותי החלטתי שזה הזמן לעשות לו אוברול ועל

הדרך לשפצר את המנוע בצורה כזו שתעיר אותו קצת לחיים.

קישור לדגם המנוע - DM950GH:

http://daihatsu-ie.ingway.jp/showroom/gasoline/option01.html

המנוע מיוצר עבור גנרטורים להבנתי והינו 3 צילינדרים 953 סמ"ק שמפיק כ34 כ"ס והוא בנוי יותר לייצר מומנט.

הרשו לי לשתף אותכם בלבטים שיש לי בתקווה למצוא פתרונות למס' הבעיות שחשבתי עליהן.

קודם כל המנוע פורק ואובחנו מס' דברים - יש לציין כי המנוע עבר 400 שעות סה"כ בחייו:

1הרינגים גמורים.

2. יש בבוכנה אחת קצת "פיצוצים" שאמרו לי שנובעים אולי ממים במנוע? אני חושב אולי יותר מכיוון של פשוט המון דלק ושמן.

3. המון פיח - בבוכנות, שסתומים.

4.מחז"ש שסתומים לא אוטמים.

5. שסתומי יניקה דיי אכולים.

המנוע עבר ניקוי במכשיר מיוחד ואני יעלה תמונות בקרוב מכל מיני זוויות כדי שיהיה אפשר לבחון שיפורים נוספים.

מאבחנה ראשונה הקרבורטור הוא הגורם הראשון שגורם למנוע לייצר הספק כה נמוך ובכללי התומקאר אוכל דלק משהו כמו 1 ל5.

הסעפות יניקה+פליטה דיי קטנות, את הסעפת פליטה שעשוייה מברזל כנראה אני רוצה להרחיב בכלים שיש ברשותי.

אני צריך המלצה לקרבורטור שיוכל לעשות את העבודה, כמובן שהתאמה אצטרך לעשות בהתאם.

על פי התמונות אני מקווה שיהיה אפשר לתת המלצה ראשונית לפחות למשהו שאוכל לבחון.

הטכנולוגיה של הקרב' הנוכחי נראית לי כטכנולוגיה לא נצילה משנות ה60' או משהו..

מלבד זה חשבתי אולי אם ניתן יהיה לחזק את הניצוץ בצורה כזו שיוסיף כוח.

הכובעי פלאג הם בעלי התנגדות למשל של 5K OHM

אם אני מחליף אותם לכובעי פלאג בעלי התנגדות נמוכה יותר האם צריך גם להחליף את הפלאגים בהתאמה והאם זה באמת יגרום לניצוץ חזק יותר או שצריך להחליף את הכויילים? (יש 3 והם בנפרד מחוברים למעין CDI)

כמו כן הFLYWHEEL מאוד כבד! ועליו מחוברת המערכת של הווריאטור שמוסיפה עוד למשקל..

חשבתי אולי לקצץ מהFLYWHEEL הכבד מאוד אצל חרט שזה יגרום למנוע להיות קצת יותר קופצני וזריז בתגובות מצערת.

אני חושב שאולי לא לקחו בחשבון שעם התוספת משקל של הוריאטור הוא יעבוד כמו שצריך.

אשמח לכל הערות\הארות בנושא!

אני מבצע את רוב העבודה לבדי ובמה שאצטרך בעל מקצוע איעזר אבל אני דיי מוגבל בתקציב.

(אני לא רוצה להגיע להוצאה של אלפי שקלים)

תודה מראש,

גיא.

IMG_2194.JPG

IMG_2195.JPG

IMG_2196.JPG

IMG_2197.JPG

IMG_2204.JPG

פורסם

אני חושב שהבחור ראוי להתייחסות.

איפה כל החברה הטובים של הפורום ? אין עיצות לשיפור ?

(אני מעורב בתהליך ואשמח לשמוע על רעיונות שלכם.)

בתודה מראש, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

הראש מנוע כבר בחוץ , וכתבתה שיש לך כלים להרחיב את הסעפות , אז קצת לפני הסעפות פנק את הראש בפורטינג זה יעשה לך רק טוב .

יש המון חומר באינטרנט וצריך לדעת מה עושים ולא סתם לגלח בלי הפסקה שלא חלילה יגרם כבר נזק במקום תועלת .

פורסם

איך התרשמת מזמינות חלקים למנוע הנ"ל?

ניתן לשפר את הקיים, אבל יתכן מאוד שעדיף להחליף למנוע דייהטסו עם הזרקת דלק משרייד.

לא מדובר בהוצאה גדולה בכלל, וכנראה שזה יהיה הרבה יותר פשוט ואמין מלהתעסק עם הקיים. מנוע מאוד מיושן.

Race Smart

פורסם

לצערי בגלל שלא הייתה היענות מוקדם יותר הייתי בטוח שהשירשור כבר יידעך מעצמו בכל אופן המנוע אתמול נסגר סופית

הכל טוב ויפה אבל כמובן שהוא נותן הספקים של מנוע כמו שהוא (34 כ"ס על פי נתוני יצרן)

תצרוכת הדלק עדיין לא הגיונית ובשמיים.

לשמחתי המנוע חדל מלעשן ולאכול שמן הוצאתי פלגים לאחר שעתיים עבודה של המנוע וסה"כ נראה טוב!

השיפור שלו עדיין עומד בעינו, לצורך העניין הלוותי ממישהו סעפת של ג'אסטי 1000

אתם מכירים מישהו שיודע להתעסק עם סעפות במחירים שפויים?

או עצות כלליות להתאמת הסעפת.

המעברים בסעפת הנוכחית מאוד צרים ולאחר התייעצות קלה גם הבנתי שלא כדאי להרחיב אותה ממש.

זמינות חלקים למנוע הנ"ל קיימת אך המחירים בשמיים. (לצורך העניין - 360 ש"ח לסט רינגים לצילינדר)

החלפת מנוע אני שללתי מראש עקב בעיות חוקיות משירשורים שקראתי בנושא החלפת מנוע. (שדורש בוודאי את אישור המוסך המרכזי או המפעל עצמו משהו שסביר להניח שלא אוכל לקבל)

האם זה נכון לרכז מאמצים להתאמת סעפת אחרת+מערכת קרבורטור?

במקביל קראתי המון בחו"ל על חבר'ה שמתאימים לרכבים עם קרבורטור קרבורטורים של R1 בתיאום עם משאבת דלק של R1,

ובונים סעפת מפלטת אלומיניום שקודחים בה ומרתכים אליה צינורות.

זה אולי בעתיד הרחוק יותר בגלל שההוצאות שכרוכות בעבודה הזו יקרות מדיי עבורי כרגע.

בנוסף קראתי במאמרים נוספים על שיפור אפשרי של החלפת כויילים לוולטאז' גבוהה יותר (מערכת ההצתה במנוע הינה של DENSO)

במנוע הנוכחי המערכת מורכבת מכויילים בנפרד, מודול "פיק-אק" שיושב על הפולי שיוצא מהקראנק ומודול הצתה מרכזי שאני מניח שהוא מתחבר לכל הכויילים.

האם כדאי להזמין מEBAY סט כויילים של 40,000V ובהתאמה להחליף לפלגים אחרים שמיועדים לעבוד בוולט הזה?

מה הצפי לשיפור? ומה הצפי לבלאי למנוע? (אני מוכן לספוג בלאי! אני רוצה לדעת למה לצפות אבל - חורים בבוכנה למשל?)

תודה שוב!

album_pic.jpg

april19034.jpg

P2211554.jpg

פורסם

מע' הזרקת דלק של R1 (מצערות) או קרבורטורים מאופנועי ספורט כביש ממש לא מתאימים לך.

אומנם אצלך נפח המנוע זהה לשלהם, אבל הספק אתה אפילו לא שישית ממה שיש להם, ועל פי זה נקבע גודל הדיזה שיש שם

אין טעם בתיגבור מע' ההצתה במנוע שלך. לשמור עליה במצב טוב זה הכי מוצלח שתגיע .

שוב, אתה מדבר פה על הגבלה תקציבית לא ברורה בכלל, הכי טוב לבנות הזרקת דלק מתקדמת עם ניהול מנוע עצמאי וכו' וכו' מצד אחד של השקעה כבדה של כסף ומצד שני להעלות יחס דחיסה באמצעות גילוח הראש וכיוון מחדש של הקרבורטור מצד שני של סקאלת התקציב.

לגביי צריכת הדלק - מדובר במנוע לא יעיל, תיכנון מאוד מאוד ישן. באמצעים הקיימים לא תתגבר על הבעייה הזו בהנחה שלא מדובר

בתקלה בקרבורטור/מערכת ההצתה. אם תוכל להעלות תמונות של הפלאגים לאחר נסיעה יתכן שאני אוכל לעזור לך בנושא זה.

הכי יעיל מבחינה תקציבית של שיפור המנוע הזה - לחכות שיהיה תקציב, להחליף מנוע. אם חוקיות זה מה שמעניין אותך,

לשפר את המנוע זה לא חוקי לא משנה מה אתה עושה לו.

לא רוצה להסתבך בהחלפת המנוע הזה? תבנה לו טורבו והזרקת דלק. מדובר במנוע חלש שלא יחזיק תוספת הספק משמעותית,

לטעמי חבל על הכסף.

Race Smart

פורסם

יותם כרגע על פי נתוני יצרן המנוע מוציא 34 כ"ס.

לי אישית נראה כאילו המכלולים שבו יוכלו להחזיק עומס אפילו של 60 כ"ס מבלי להאיץ את הבלאי באופן מוגזם..

אם במחיר של שיפור הספק לכיוון ה50-60 כ"ס אצטרך לעשות אוברול כל 800-1000 שעות או לחילופין עלול להישבר חלק וכתוצאה מכך להשבית את המנוע אני יהיה מוכן לקחת את הסיכון הזה!

הבעיה התקציבית היא נתונה כרגע אבל אני מאמין שאוכל לפתור אותה זה רק עניין של זמן..

אני לא ייכנס להוצאות של אלפי שקלים כי קיימת אלטרנטיבה שהיא מנוע סיני חוקי דרך המוסך המרכזי בעלות של אלפי שקלים כולל התקנה ורישוי ומערכת הזרקת דלק.

ובסופו של דבר היתרון בו הוא שההספק עולה ל56 כ"ס, וכמו כן הסל"ד במקום במנוע הנוכחי שיהיה בסביבות ה4000 סל"ד הוא יעלה ל5000 מה שיעלה את המהירות הסופית למהירות נורמלית שניתן באמצעותה להשתנע בכבישים.

(כרגע התומקאר מגיע ל70 קמ"ש, עם המנוע הסיני הוא אמור להגיע לסביבות ה90, אולי אפילו יותר)

אני מניח שמה שמגביל את הסלד אצלי זה המודול הצתה?

לא אכפת לי להסתכן בשיפורים כמו החלפת קרבורטור\מערכת הזרקה, אבל החלפת מנוע זה כבר סיפור אחר.

סה"כ הכלי הוא כלי של פאן שמשמש בעיקר לסופ"ש לטיולים והוא עולה לכביש רק שיש צורך ממשי (סיוט לנסוע בו בכביש)

ועוד דבר - מסכים לחלוטין שמדובר בביזבוז כסף במובן מסויים אבל לצערי זה מה יש, החלפת מנוע הינה קו אדום מבחינתי כרגע אבל כל הדברים האחרים אני מוכן לקחת סיכון.

התאמת מערכת הזרקה גם סיפור יקר באמת ולא יושב על הפרק..

פורסם

26 כ"ס אינם סיפור פשוט להשיג ממנוע כזה. אוברול כל 800 שעות? אני מדבר על בלאי שמצריך גרירה כל 20...

מלבד לבנות סעפת פליטה (אין לך בשביל מה להתאים של ג'סטי, פלאנג' ברזל וכמה זויות ותוכל לבנות סעפת פליטה רחבה)

וכיוון טוב של הקרבורטור לא הייתי משקיע בשיפור הקיים. לא תוציא ממנו שום דבר שמשתלם לך לעומת החלפת מנוע חוקית.

אחרי שתחליף את המנוע למנוע טוב תוכל כנראה לשפר אותו.

בפעם הבאה שתפתח מנוע אולי תוכל להעלות קצת את יחס הדחיסה ותקבל תוספת זריזות קלה.

Race Smart

פורסם

זה העניין שאין מה לכוון בקרבורטור הקיים..

הוא כל כך פשוט וכל מה שהוא יודע לעשות זה ל"שפוך" דלק למנוע ובכמויות..

יש בו דיזה אחת ומעין משאבת תאוצה שעובדת על וואקום..

2 מכונאים שכבר ראו את הקרבורטור אמרו לי חד משמעית שכנראה וזה השיפור הכי משמעותי שניתן להוציא מהכלי ובנוסף עם התאמה נכונה כמובן אפשר לשפר את תצרוכת הדלק שהיא אבסורדית.

תודה על התשובות.

• תוכן חדש...