שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, אני צריך כמה שיותר חנויות לרכב בחו"ל. לשיפור,וכול הדברים הנלווים. אז ייאלה תפציצו,תרשמו פה כול אתר שאתם מכירים,אפשר גם קטלוג מוצרים. תודה לעוזרים,גלישה מהנה ויום נעים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שיפור בלימה- גולף 2001 1 2 3
מאת shaked- 33 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם - הרכב בחתימה. בקרוב אני אמור להחליף רפידות לרכב בכל הגלגלים ומה שיש עכשיו הוא הרגיל מהחברה של הגולפים. אני רוצה לחזק את הבלימה שלי ושיהיה מרחק עצירה קצר יותר אם אפשרי. אני מוגבל בגלגלים שלי ל 15" ואם אני צריך להחליף ל 16" אז אין לי מספיק כסף לגם וגם. אין שום תקלה בבלימה העכשוית שלי והכל תקין ב 100%. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 13 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
כן, אני יודע שאפשרי גם ב eBay עם משלוח ארצה, אבל מעניין אותי לדעת מה המחיר בארץ. עדיפות לאיזור ת"א והסביבה, תודה.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני יומיים קניתי פיג'ו 406 GRX ידנית מוגדשת האוטו מגיע עם מנוע של פיגו 605 שהוא מנוע 2000 + טורבו + פורק לחץ פילטר פתוח אגזוז לחץ מחולק לשתי דודים רציתי לדעת עד כמה אני יכול לגדוש אותה בבארים ומה אני יכול להוסיף לה שיהיה לה יותר כוח ... ואם יש למשהו הצעה לשעון גדישה + שעון לחץ שמן במחיר יפה או שם של חנות קרובה לאשקלון כדי לקנות... יעזור לי מאוד תודה רבה משה ..
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ניתקלתי בקיט הזה באינטרנט ורציתי לדעת אם משהו יודע מה זה בדיוק? ואיך זה עובד ? אם זה יכול לגרום לנזק למנוע? וכו" ... דיי ייקר הקיט משהוא כמו 3000 $ האים זה מה שנקרא טורבו? סליחה על הבורות
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזאת לאיזה מטרה משמש רכב עם סל"ד גבוה יותר ולאיזה מטרה משמש רכב עם מומנט בסל"ד נמוך כלומר לדראג דריפטינג וכ'ו....
הודעה אחרונה מאת chans202, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת aviv007788, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אימפרזה טורבו שנת 99 טורבו מומנטום 16G וסת ארומטיב משאבת דלק בוש ובזמן האחרון הסחיבה ירדה וגם הגדישה בורחת קצת, עכשיו מכונאי שעלה על האוטו סיבוב אמר שזה או מלחץ דלק שהוא פחות חושב שזה בעיה או שהUP PIPE(למי שלא יודע הצינור שעולה מההדרסים לטורבו) סדוק או פרוץ. עכשיו בדקתי משהו העלתי את האוטו על ליפט הנעתי את האוטו, ושמתי יד ליד הUP PIPE ובחיבור בין ההדרסים לUP PIPE ממש איפה שהאטם יושב,יש אויר בריחה של גזים, וגם למעלה איפה שצינור יש אויר חזק שם. אז ככל הנראה הUP PIPE גמור עכשיו לשאלה, איך מסדרים האם אפשר לרתח את הUP PIPE?, או שכדאי להביא אחד משופר מנירוסטה, כמה זה עולה אם מישהו יודע והאם בשביל להחליף UP PIPE חייבים להוריד טורבו או שיש דרך אחרת? תודה לעוזרים…
הודעה אחרונה מאת eyal999, -
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי ביואיק לסייבר 98 המנוע הוא 3800 סמ"ק. המנוע מפיק 205 כוח סוס ולפי לוח השעונים מגיע ל160 קמ"ש. האם הגיוני שמגיע רק ל-160 קמ"ש?או שמגיע ליותר ולא כתוב בלוח השעונים? האם ניתן להחליף גו'ק למחשב או את כל המחשב בכדי שיתבצע למנוע ניהול טוב יותר?אם כן היכן אוכל לרכוש בארה"ב? או לחילופין ב EBAY אך הבעיה שאני לא יודע מה בידיוק לחפש. בתודה מראש, תומר.
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התחלתי להתעניין לא מזמן בגדישה , ורציתי לשאול כמה שאלות האם יש בארץ קיט טורבו שמתאים לגדישת פוקוס ידנית בשנים 00-04 ? ראיתי שנמכרים קיטים בחו'ל אבל למנועי 2.0 האם הקיט מתאים ל1.6 ? אני מתכוון לגדישה על מנוע סגור בסביבות 160-180 כ''ס האם מנוע סגור יסתדר אם זה לאורך זמן ? מה המחיר בארץ קיט + התקנה ? תודה רוסלן
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 2 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני רואה אנשים כותבים אני רוצה ליגדוש במנוע סגור אז מישהוא יכול להזביר לי מה ההבדל אין מנוע פתוח לסגור?
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש ברשותי מיצובישי קולט 94 אוטומטית הרי הכל ממוחשב יש אפשרות לחבר עלוקה כלשהיא על המחשב רכב או משהוא ולשלוט בהילוכים ידנית מההגה ( כמו ב WRX למשל ) וכמובן לא בצורה מכנית מהידית
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים. דיפדפתי בEBAY וראיתי ממירים קטליתים HI-FLOW של כול מיני חברות. השאלה היא, האם הממירים האלו אכן כאלה יעילים וכן משפרים את זרימת הגזים? והכי חשוב, האם הם כן עוברים בדיקת CO? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
שלום לכולם קניתי היום אימפרזה 2.0 AWD ואני זקוק להחלפה של שני צמיגים קדמיים בקרוב. מכיוון שהרכב הנעה כפולה אני זקוק לאותו סוג של סוליה. המידה היא 205/50/16 וכרגע מורכבים MICHELIN PRIMACY 87V עם סוליה אסימטרית. האפשרות שלי היא להחליף זוג בלוי לאותם מישלין, דגם קצת שונה, אבל אותה סוליה: MICHELIN PILOT PRIMACY HP GRNX 87W במחיר סביב 1,000 ש''ח ליח' האפשרות השניה היא להזמין רבעייה מאיטליה של MARANGONI VERSO במחיר של כ-2,300 לסט. אולי מישהו יכול להמליץ על עוד אפשרויות? חשוב מנסיון במידע הנ''ל, ולא סתם לזרוק שמות באוויר. תודה.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 7 אלף צפיות
באפשרותי לקנות קיט סופרצ'ארג'ר (במחיר נמוך יחסית) של חברת ג'קסון רייסינג שמותאם במיוחד למנוע הנ"ל. הקיט פשוט מאוד להתקנה, לא מצריך שינויים מיוחדים. רציתי לשאול מה רמת האפקטיביות של הקיט, כיצד ישפיע על צריכת הדלק בנסיעה רגועה, ועד כמה תוספת הכוח תורגש? הבנתי שאני יכול לגדוש 0.5BAR על מנוע סגור ללא נזקים. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת golf_sdi, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מחזיק בפונטו HGT 2002 המנוע הוא אטמוספרי מלבד אגזוז זרימה חופשית שהוסף. לאחרונה עיינתי באיביי הכלל עולמי, איביי איטליה ואיביי אנגליה (ההיצע בתוספת לפיאט הוא הכי גדול במקומות האלו). ברצוני להחליף את סט הבולמים והקפיצים, ואולי גם הנמכה אם זה מגיע בילד אין או תורם במשהו - הרעיון הוא להגיע להיגוי מהנה מקסימלי בניגוד לסט החובבני שמגיע עם האוטו מהחברה. אשמח אם תעזרו לי בבחירת הסט הטוב ביותר עבור הבולמים ועבור הקפיצים. חשבתי על מספר אפשרויות, קפיצי אייבך עם בולמי בלשטיין, או סט קפיצים ובולמים של קוני, או סט קפיצים ובולמים של בלשטיין, מה הכי מומלץ? ועוד משהו, משום מה לא מצאתי קפיצי אייבך יעודייים ל-HGT, אלה לדגמי פונטו אחרים (1.7 וכדומה), האם זה יכול להתאים גם ל-HGT…
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום גודשים וגודשות יקרים, אומנם לא יוצא לי לכתוב כאן הרבה, למעט נתינת עיצה מדיי פעם, אך אני נוהג לקרוא אותו באופן שוטף. לעניינינו, ברשותי פאסאט 1.8T עם צ'יפס סלט וקצת חמוצים, ובשביל להשלים את החגיגה צריך לנגב חומוס נכון? להלן מה שכרגע מותקן ברכב: צ'יפ אפסולוט בגרסתו החזקה( עד כמה שידוע לי גדישה גבוהה יותר). משאבת וולברו פילטר פתוח עם בניה לבידוד חום( אינלט מקורי מגומי) ברז גדישה מכני מכוון ל1.2 באר פורק חיצוני מלא יש באפשרותי להתקין את האינטרקולר הבא: Core size :717 - 255 - 30 mm מידות מה אומרים המומחים לגבי מידותיו? במקור הוא בא ממרצדס ספרינטר ואפשר לראות הרבה משפרים מסביב לעולם עושים שימוש בו לצורך פרוייקטים. תודה מראש, דוד.
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם כל השיפורים הקיימים למנועי ט.בנזין מתאימים גם לרכבי ט.דיזל? ואיזה שיפורים ניתן להכניס בC220 מנוע ט.דיזל 2200 סמ"ק . (לא היא לא מונית לשעבר)
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עברתי לג'אנט 15 במאזדה ורציתי לקנות גם רבעיית צמיגים יש לכם המלצות לצמיג מאזור המרכז של רמלה לוד והסביבה במחירים נוחים עד 500 שח גג לצמיג תודה מראש
שלום חברים . אני מעוניין לקנות סמי סליקס במידה 14/195/60 . עד כמה מסובך יהיה למצוא בארץ צמיגי סמי במידה הזאת ? חברות , המלצות ? וכמובן מחירים . תודה מראש לעוזרים . אור
הודעה אחרונה מאת or444, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קניתי לפני שבוע פיג'ו קבריולט 2003 איזה תוספות יש לאוטו הזה ?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם מישהו יודע עד איזו מידה ניתן להגדיל את הג'אנטים ולהרחיב את הצמיגים ... תודה מראש
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם . כרגע יש על האוטו בולמים קדימה קוני צהובים וקפיצי הנמכה 30 או 35 של OMP , אחורה בולמים של בילשטיין B6 עם הנמכה שן. בחיפוש שהרצתי בפורום הבנתי שהסטאפ הטוב ביותר שמשלב נוחות והתנהגות הוא B6 עם קפיצים מקוריים. השאלה היא האם מעבר לכזה אצלי יביא לשיפור בנוחות ? באחיזה? התנהגות ? אם כן , האם ניתן לרכוש רק B6 לקדימה או שזה בא סט קדימה ואחורה ?
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 2 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אילו מנועי טורבו אפשר להשתיל בתוך מיאטה NA?
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
כלוב התהפכות 1 2
מאת whiteraver-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
חוקי בארץ או לא ? אם לא, למה לא?! לא מדובר בשינוי מבנה ממש, אלא בהתקן בתול הרכב. בהמשך לא "אם לא" - עדיין, יש למישהו נסיון עם זה? לא יעבירו אותי טסט ?
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני רוצה לבדוק בצפון (כרמיאל/קריות/חיפה) מיאטה NA טורבו שהבעלים שלה לא כ"כ מבין מה הולך לו מתחת למנוע (קנה את הרכב מוכן). בד"כ במרכז אני משתמש בשירותיו של משה ממוסך שיר שיפורים אך נראה לי קצת מוגזם לבקש מהמוכר לנסוע עד ללוד רק בשביל לבדוק את הרכב. מכיוון שאנוכי מאזור המרכז אז אני לא מכיר אף מוסך שמתעסק עם שיפורים בצפון (וכשאני אומר שיפורים אני מתכוון לדברים רציניים ולא התקנת פילטר פתוח). לקחת את הרכב לבדיקה במכון זה יהיה בזבוז זמן מוחלט, אני רוצה שיבדקו את טיב ההתקנה לפני שאני נכנס למשא ומתן עם בעל הרכב.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
טווח טמפרטורה תקין לEGT 1 2
מאת qil-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, הרכב שלי גודש כרגע כ1.3 באר בצורה יציבה לאורך כל טווח הסל"ד. כשהאוטו חם שעון הEGT מצביע על כ500 מעלות צלזיוס, ומתחיל להצפין בעת לחיצה.. בנסיעה עם דוושה קבועה סביב ה100 קמ"ש השעון עומד על סביב ה700 מעלות. מה הטווח התקין לרכב הנ"ל? מדובר על מנוע ה1.8טורבו הידוע של וואג עם צנרת מלאה, אינטרקולר חזית, והלאה והלאה אבל הטורבו הוא המקורי הK03S.. אשמח לדעת מה פחות או יותר הטווחים שנחשבים לתקינים לתערובת לא ענייה. (השעון אגב של אוטומטר ומגיע ל900 מעלות במקס'). תודה מראש אבי.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
מוט גישור עליון 1 2
מאת ork21-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. בבעלותי קליאו ספורט 2001 ,ורכשתי לפני כמה ימים מוט גישור עליון. שאלתי היא האם כאשר הרכב לא מונמך ולא בעל בולמים משופרים למיניהם, האם המוט עלול להחמיר את ההתנהגות של הרכב ובעצם לאבד מהמשמעות שלשמה רכשתי אותו. המטרה שלי היא כמובן למנוע את "הימרחות" הרכב בסיבובים באמצעות המוט. תודה מראש לכל העונים. אור
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
Turbo Diesel
מאת חנזו- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שבת שלום. ברכבי הTDI ושלל הטורבו דיזל, הטורבו לא נותן תגובת דוושה חזקה כמו זו של הבנזין. האם קיים הבדל בטורבו? סוגים שונים, גדישה שונה? טורבו ברכב דיזל יתאים לטורבו ברכב בנזין? האם זהו אותו שבלול? אם כן, למה תגובת הדוושה הרבה יותר חזקה בבנזין משל הדיזל?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם תופעה שתחילה לאחרונה ברכבי היא שהרכב מגביל את הגדישה מידי פעם וללא סיבה נראית לעין. לדוגמא, כאשר לוחצים חזק בהילוך שני, במקום לקבל את הבעיטה הרגילה בגב, שמלווה בקפיצה של שעון ה-BOOST לכיוון ה-2 באר מתקבלת עלייה די איטית בכוח וטיפוס די עצל של שעון ה-BOOST שברוב המקרים בקושי עובר את ה-1 באר - ללא שום מנורות או חיווים אחרים. יש לציין שלפני כמה שבועות קפצה לי מנורת מנוע אבל עד שהגיע יום ראשון ורציתי ללכת למוסך, המנורה נעלמה מעצמה. כמו כן התופעה לא מתרחשת באופן קבוע ויש ימים שהרכב נוסע כמו בימים הטובים. מישהו נתקלת במשהו דומה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Fangio,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 607 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- דובצע
- yor2
- ראובי
- Supertigre
- viper83
- amosbmw
- Ronenbb
- Nakamichi
- samg
- sperial
- סולל הדרך