שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין להחליף שני צמיגים קדמיים במזדה 3, שנת 2006, מידה 205/55/16 V (אם אני לא טועה 55 - כמעט בטוח) הציאו לי דאנלופ אינדונזי(ע"פ בעל הפנצריה) ב 750 ש"ח ובפנצריה אחרת הציעו לי טיו ופאלקן ב 500-600 ש"ח , מצטער שאין דגמים מדויקים. השאלה אם כדאי ללכת על הדאנלופ או לשלם 250 ש"ח יותר?
הודעה אחרונה מאת nitz999, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי מאזדה 3 חדשה מודל 2009 לפני שבוע התקנתי בה מערכת סטריאו יש לי 2 מגברים שצורכים המון חשמל האורות באוטו נחלשות (גם האורות שמאירות את הדרך) כנראה שהאלטרנטור חלש מידיי בשביל מערכת כזו ולכן עליי להחליף אותו. אבל השאלה היא לאיזה אלטרנטור?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני בעלים חודשיים לגולף V5 יד 2 אוטמטית "תחנת דלק ניידת " . זה הרכב ואם מישהו מחפשת המלצה אני אני יכול לומר בוודאות אוטו זבל, לא מצדיק את המחיר שלו. ללא תאונות. הרכב מאוד מאוד מאכזב, נסיתי למכור את הרכב אך הסחירות שלו על הפנים ומכיוון שהוא נמחכר ב כמעט 10.000 ממה שמופיע במחירון חשבתי על האפשרות לקנות GTI מושפטת ולבצע את ההשתלה. "חבר טוב שלי שמאי רכב ככה שזו לא בעיה להשיג GTI " ,לאחר חישוב החלטתי שזה הכי משתלם לי לביצוע . אומנם ישנה הרבה עבודה, מנוע, גיר, מחשב, צמה, דוושות ,לוח שעונים, וקידוד מפתחת וצנרת אגזוז אך עדיין זה יותר כלכלי וככה אני יודע מה מצב הרכב האם העניין מביחנה שינוי מנוע ניתן לביצוע ברשיון אשמח לתשובה או לכל טל' למישהו שכן יוכל לענות לי. נא ל…
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, שאלה שמציקה לי כבר דיי הרבה זמן, לחבר שלי יש פג'ו 306 כמו שציינתי בכותרת והוא הסב אותה מגיר אוטומט לגיר רגיל ההתקנה נעשתה במקום לא מקום כמו שנקרא והתקינו לו גיר של סיטרואן ZX 1.4 השאלה שלי היא מהם החיסרונות או היתרונות של התקנה כזו? ויש לו כרגע אפשרות להחליף את הגיר הקיים לגיר מתאים למנוע 1.8 והאם זה כדאי במצב הקיים? כמובן שהפעם יותקן באמת גיר מתאים. תודה . דודו
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם האחיזה וההתנהגות ישתנו במידה נראית לעין אם אני יחליף את גודל הגאנט והצמיג כלומר חתך נמוך יותר מזה שעכשיו ?(185*65*15) אם כן מה המידה המקסימלית שאפשרית בלי בעיות לטסט הבא ? ולמי שיש איזה גאנט שמתאים לי שנראה טוב וכמובן לא עבר תאונות אני ישמח להצעות בה"פ וכמובן צמיגים מתאים ואיכותיים עם אחיזה טובה (גלגל זה גם צמיג וגם ג'אנט)
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי הונדה אקורד שנת 96 מנוע 2200 ואני רוצה לדעת כמה כוח סוס יש לאוטו שלי ולא רשום ברישיונות איך אני בודק? תודה רבה לעוזרים
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רק לבעלי ניסיון.. איך הצ'יפ הזה?.. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mazda-3-5-6-Next-Level-Performance-Chip-Module_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ66Q3a2Q7c65Q3a3Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem200315103150QQitemZ200315103150QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories והאם זה באמת שווה? כי המחיר דיי זול (400-500 שקל )
החלפת צמיגים
מאת MAHAL- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב אני מעונין להחליף צמיגים לרכבי(יונדאי קופה) המידה שאני מעונין היא 17\45\215 ZR 91W אני ישמח לקבל המלצות לצמיגים שמחירם נע בין 500 ל 700 ש"ח לצמיג אני מעונין שהוא יהייה ספורטיבי אם אחיזה טובה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברשותי חיפושית 73 , נוסעת מעולה ונראת טוב. בזמן האחרון חשבתי לעצמי איך אני יכול לשפר אותה מבחינת כוח וביצועים עד כמה שאפשר מהמכלול הקיים. חשוב לציין שאני לא רוצה בנתיים להחליף מנוע אלא להשאר על המנוע הקיים . התקציב שלי לשיפור הזה נע בין 3000 ל 7000 שקל בערך . חשוב שאני רוצה לשפר רק את הביצועים והכוח שלה . תודה מראש עידו.
הודעה אחרונה מאת avichyav, -
שעון EGT או CO
מאת kizis-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי חברים. המליצו לי להתקין שעון EGT או CO. (פז'ו 306 עם RGX, בגדישה של 0.7) השאלה שלי היא: מה אני יכול להבין מנתוני שני השעונים? מה התרומה שלהם? מה עדיף? האם אני באמת צריך אותם?
הודעה אחרונה מאת kizis, -
-
שיפור חיפושית 1 2
מאת avichyav- 17 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
נתקלתי בכמה סרטונים וגם היה באוטומוטור לפני כמה שנים חיפושית משופרת ..ג'אנטים רחבים של פורש 911 לגבי מנוע לא יודע מה היה שם ואני פשוט חולה על חיפושיות ורציתי לדעת אם זה לגטימי מבחינת החוקים של המדינה שלנו לשים ג'אנטים סופר רחבים..והחלפת מנוע בחיפושית למנוע של 2 ליטר ?וגם שיפור כמו מערכת מתלים מודרנית נפרדת לכל גלגל ומערכת ברקסים נורמלים (מה שבטוח לא תוף) כל זה חוקי בארץ זבת חלב ודבש ? אני שואל תשאלות האלה פה כי בפורום של האספנות לא כל כך אהבו את הרעיון של לשנות את המקוריות
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים, אני כנראה הכי צעיר פה מבין כולם. (16.9).. בעוד כמה ימים יהיה לי טסט ראשון, ובדיוק לאחר הטסט אני מקבל את ה מאזדה 3, 1600, שנת 2008 שלנו. אני שומע מהמון אנשים שהאוטו הזה יכול להחליק כמו כלום.. כשאני נוהג בשיעורי נהיגה המורה נותן לי להרביץ פה ושם.. יש לו ג'טה.. והוא מטורף על מהיריות.. חח אז הוא נותן לי ליסוע מהר לפעמים וזה.. קיצור לשאלה למאזדה 3 יש אחיזה נמוכה?.. ז"א אם אני יקח פניות במהירות גבוהה יש סיכוי גבוהה שאתהפך? איך התאוצה שלה? זה משפיע על זה שיש 4 הילוכים או שהם נכנסים לתפקוד רק בהילוך 4? תודה לעונים...!!
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי לכולם. שאלה אפשר להעלות שיפוץ של DR650 המתבצע בימים אלו?? מדובר על שיפוץ ברמת הבורג כולל ייצור פרינגים חדשים מפיבר גלס!
הודעה אחרונה מאת v8bigelad, -
בוכנות שקועות? 1 2
מאת vadim2k-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ראיתי כאלה בוכנות בפרוייקט של בחור מהפורום ששיפר את הפונטו גיטי שלו... עכשיו, לפי מה שאני מבין השקע הזה בעצם מגדיל את הנפח מנוע, כאשר יש יותר תערובת לדלק/אוויר. במידה וזה נכון, יש צורך בעוד דברים כמו טלטלים שונים, שסתומים וכו'...? וגם, האם המחשב ידע להסתדר עם העובדה שיש צורך ביותר תערובת? תודה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו מכיר איזה חנות באזור ? פשוט נכנסתי לפיטסטופ וזה קצת רחוק לי .... אני לא רוצה להזמין אני רוצה להגיע למקום לראות את הסחורה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אימפרזה GT מנוע מקורי, ניהול מקורי, מזרקים מקוריים, טורבו TD05 16G,וסת לחץ דלק ארומוטיב מכוון על לחץ 3.3 באר צנרת 3 אינץ מהטורבו עד הסוף, אינטרקולר WRX עכשיו יש לי בעיה מוזרה יש לי הרבה פיצוצים מהאגזוז זה ניראה כמו עודף דלק, זה בעיקר בסל"ד נמוך, והאוטו אוכל הרבה דלק. הגדישה מכוונת על 1.1 1.2 הEGT בסדר לא מטפס יותר מדיי מגיע ל14 פרנהייט בלחיצות. ועוד משהו מוזר למשל עם אני יעמוד על 4 אלף טור וידביק את הדוושה האוטו כאילו נחנק כזה מגיב אבל לא משהו, אבל אם אני ילחץ טיפה על הגז אז הדחף שלו יהיה יותר חזק מישהו יודע למה? האם צריך להוריד את הלחץ דלק? או האם זה ניגרם מאיזה חיישן מסויים? מנורת מנוע לא דולקת. תודה לכל מיש שיוכל לעזור.
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברה רציתי לדעת האם יהיה יעיל בפונטו ספייס 2001 (גיר רגיל), לשים פילטר אוויר פתוח? מה יהיו היתרונות החיסרונות והעלות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Drayeron, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הרכב הוא הונדה סיויק 98 ואני רוצה להחליף את כל ארבעת הצמיגים תקציב 1400-1500 הבנתי מי החוקים שאני חיוב "ציין איזה צמיגים מצאתם, באילו מידות ובאילו מחירים." מה שאני מצאתי : http://www.tires4u.co.il/?x=x&iGarageID=&sc=&m=&search=1&r=14&a=60&s=185&ar=1&page=1&OrderBy=&AscDesc= ( אין לי מושג בצמיגים )
הודעה אחרונה מאת _shadow, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזו,איביזה שגודשת במקור 0.5 באר מהחברה ועכשיו גודשת 1.1 באר -זה עילה להוככה שאכן קיים וישנו ציפ ברכב? או שאין קשר? אם אין קשר איך אני מוודא בעצם שיש ציפ חיצוני מותקן ברכב[שנותן עוד 30 כ"ס]?
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי סובארו אימפרזה עכשיו אני רוצה לשים מדבקה של הסמל של הסובארו זה בגודל של שני הדלתות עכשיו השאלה שלי איזה צבע כדי לשים? האוטו שלי הוא צבע כחול ואני מתלבט בין צהוב ללבן מה כדי?? המגנזיום שלי צבע כסף
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש גנט מיוחד לסיויק שלי ב17" מישהו יודע אם מותר ואיפה אפשר להשיג באזור חיפה והקריות משהו יפה ובמחיר טוב?
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא מזמן קיבלתי את המפתחות לפונטו ספייס שנת 2001 צבע כחול. אני בן 18 וחצי (אז אתם יודעים מה יש בראש של הצעירים חח) רציתי לדעת איזה שיפורים קוסמטים כגון: השחרת פנסים אחוריים, הפנסים מקדימה הם עגולים אז אם אפשר להוסיף משהו כדי להבליט את העיגולים שמהם יוצא האור, ולוח שעונים חדש. כמובן שאני רוצה לשמוע על עוד שיפורים קוסמטיים שאתם מציעים לפונטו ספייס ואם אפשר גם מחירים של השיפורים שנתתי וגם מחירים של השיפורים שלכם. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, ידוע שלמנועי ה20VT בעלי מצערת האלקטרונית יש בעיות תיפקוד עם פורק חיצוני ועם רוב פורקי ה50 50 בשוק,תופעות של כיבוי מנוע ,נפילות גדישה . שמעתי על הפורק Forge Split R שזהו בעצם פורק שניבנה להתמודד עם מנועי הקונצרן בעלי המצערת אלקטרונית וזאת מבלי לגרום לשיבוש תפקודי של המנוע או הטורבו,הפורק הוא במקור מתפקד כ50 50 אבל עם קפיץ שניתן לברור אותו כפורק פנימי מלא [יותר טוב כבר מהפורק דאפרגמה המקורי] אשמח לשמוע אם מישהו שמע עליו בעיקר במנועי ה20VT עם המצערת האלקטרונית ויכול להמליץ לי עליו כפורק שלא יעשה בעיות ברכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ב 309 [וראיתי שכך גם בהרבה מנועים מטווח אותם שנים שלה בערך] יש לפילטר אוויר שני צדדים [מן הסתם] צינור אחד גדול לקרבורטור ועוד אחד גדול להולך לכיוון הגריל - הוא מסתיים בכמו פלסטיק בצורת תעלת איורור כזו, את הצינור + החלק הזה הסרתי. עכשיו יוצא מצב כזה שהפילטר פתוח מצד אחד [רואים את הפילטר עצמו מבפנים] במקום עם הצנרת שיש לי הרגשה שהיא פשוט בשביל לנצל את תנועת הרכב וכניסת האוויר אל הגריל תוך כדי נסיעה. מישהו יודע אם אני צודק\טועה ? האם הצנרת הזו היא בשביל לספק יותר אוויר זורם אל הפילטר או שפשוט זה מיותר... אם זה נחוץ ויעיל יותר אני אחזיר אותו... ???
הודעה אחרונה מאת dima23, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בזמן האחרון אני מרגיש שהאוטו איבד אחיזה מתי שאני נוהג בצורה אגרסיבית וזה לא היה ככה לפני חצי שנה נגיד יכול להיות שהצמיגים יעשו את ההבדל וישנו את האחיזה בצורה משמעותית.הצמיג מורכב על הרכב כבר שנתיים והיה נישאר גם עוד שנתיים אם לא הייתי נוהג באוטו אבא שלי לא אכפת לו מכלום חוץ מזה שהאוטו ייסע יש דרך לבדוק אם הצמיגים שלי עדיין עומדים בגדר בטיחות ?(היום האוטו עבר טסט )
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעודי מדפדף בYoutube, וקצת מיתעמק באחד מהתחביבים שלי, מצאתי סירטון דריפט של הונדה סיויק בהנעה קידמית הסירטון: אשמח לדעות
ברשותי סיוויק קופה 95 - 125 כ"ס , מהם השיפורים העיקריים שאני צריך לבצע והעלויות כדי להעלות הרכב ב- 100 כ"ס נוספים
- 6 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום רב ! מתלבט לגבי קניית זוג צמיגים בגודל 195/65R15 לפורד פוקוס יוקהאמא CDRIVE פאלקון ZE912 המחיר זהה - 750 ש"ח לזוג. אודה על המלצות.
הודעה אחרונה מאת 205GTI1.9, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכול חברי הפורום ברשותי סיאט איביזה tdi משופרת, לפני כחודש ניגשתי לטסט ונכשלתי על עשן, שלחתי את הרכב לבנאדם שיכוון לי אותה דרך המחשב, כיוון ועברתי את הטסט, עכשיו אני רוצה להחזיר אותה לאותו מפה במחשב שהיא איתה, ואני לא מסיג את הבנאדם שכיוון לי, האם אתם מכירים מישהו מקצועי באזור המרכז שיכוון?...
הודעה אחרונה מאת אושרי&יפרח, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום! רציתי לדעת האם יש הבדל בין הטורבו במנועי טורבו דיזל לבין טורבו במנוע בנזין?ואם כן מהו? וגם כמה גודש הטורבו בג'טה tdi 1.9 ידנית? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kizis, -