Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למנועי סדרה D אין דיפרנציאל מוגבל החלקה.... גם לא AFTERMARKET.

נו לפחות זה כבר טיעון ענייני... אין אפשרות לאמץ איזה משהו מה-B-SERIES?

תאמין או לא אבל גם הברקסים שלי יעבדו מצויין ב 200..... מנסיון....
אני שמח ומקווה שהמצב יתגלה ככזה גם במידה ויקרה משהו שיצריך אותם לעבוד קשה.

כמו שאמרתי שוב.... מידת הצמיגים לא משנה.... לי.....

אם מישהו פעם ראה פה מירוץ DRAG של עם סיוויק.... בטח שם לב שהגלגלים מאחורה יותר דקים מאילו של סובארו DL.

ואיך נראו הצמיגים הקדמיים שלה? גם כמו של ה-DL או שהיא הייתה מצויידת באיזה זוג סליקס מאסיביים?

חוצמזה, מה שטוב למירוצי דראג זה לא בהכרח טוב לכבישים ציבוריים... אפילו בהכרח לא טוב.

אתה מדבר איתי על התנהגות של הרכב.... ודוחף פנימה את המילה בלמים..... התנהגות לא קשורה בבלימה..... אין ספק שבלימה חשובה.... אבל היא עדיין לא קובעת את התנהגות הרכב...

אני רואה שאני לא מצליח להעביר את עצמי טוב אליך בנקודה הזו.. חבל.

בכל מקרה, רק בהצלחה (באמת, בלי טיפת ציניות :-)).

מוטי.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ברשותי סיוויק קופה 95 - 125 כ"ס , מהם השיפורים העיקריים שאני צריך לבצע והעלויות כדי להעלות הרכב ב- 100 כ"ס נוספים

אם אתה רוצה לעשות הכל כמו שצריך תחשוב פעמיים!!:roll:

לעשות הכל כמו שצריך...( מתלים,בולמים,הקשחת שילדה,ברקסים וכו'..) יעשה המון כסף

בסיבות ה30 אלף

ומה עם גיר?

קלאץ'?

מנוע? תושבות...

שוב..תבדוק פעמיים אם אתה רוצה לעשות הכל כמו שצריך...או כמו חורני!!!:twisted:

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

פורסם
אני חייב להגיד רק שזה אחד השרשורים הטפשיים ביותר שראיתי ...

מצטער , יש כאן וויכוח בין שני סוגים של דעות , נו הרי ברור שאם יש לך אוטו חזק ומהיר אתה חייב להתאים את כל האוטו כמכלול לכוח ה"חדש" שאתה מחזיק ברגל ימין.

אני לא מבין מה יוצא לבן אדם מזה שיש לו הונדה סיוויק שעושה 5 שניות למאה אבל חוץ מהאצה בעצם אין לה כלום אין לה כלום יותר ממאזדה לאנטיס או טויוטה קורולה בפניות , בלימות וכל שאר הדברים שדורשים הוזזת ההגה במעגלים .

ואם מושיק אמר שהוא לא נוסע דיילי על 200 קמ"ש אז מה הוא עושה לעזאזל עם כל הכוח הזה , נוסע איתו על 2000 סל"ד וזהו , הרי זה ברור שמי שיש לו המון כוח חייב להשתמש בו לעתים תכופות , ואם אין לו אפשרות לבלום את הכוח הזה כמו שצריך אז הוא בסיכון גבוהה מאוד ושם אותי ואותכם בסיכון גבוהה מאוד , טוב אז יש לך טורבו ופורק ודאון פייפ מבניה עצמית אבל כשיום אחד יתחשק לך להרביץ 210 בכביש מהיר ותצטרך לבלום כל מה שיהיה זה המון ריח ברקסים ואני מאוד מאוד מקווה שתצליח לצאת מזה .

לסיכום העניין , יש להתייחס לשיפור רכב כמכלול , הוספת כוח , תוסיף כנגד הכוח שיפור שיתן לך את היכולות לשלוט בכוח הזה בין אם בבלימה ובין אם בפניות .

:mm_yeah:

מסכים עם כל מילה שלך, של מוטי ושל עוד כמה שמתנגדים להשאיר רכב עם מנוע חזק לאחר שיפור בלי שיפור שאר המכלולים.

הרי זה דיי ברור שצריך לשפר מכלולים בטיחותיים (כגון : בלמים, מתלים, שילדה ועוד... ) אם מחזקים מנוע, והעלויות מסתכמות בהרבה יותר מ-8K.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני מבין שכולכם אומרים אתה זה מנסיון.... (רק מוטי)

אני בתור אחד שכן יש לו ניסיון ושכן עשה פרוויקט על האוטו שלו יכול להגיד לכם שבהחלט הבלמים הסטנדרטיים של הסיויק מספיקים להספק שלי.... וגם להרבה מעבר...!!!

קו---------------------------------------

פורסם

כשתמצא את עצמך מנגח משיהו מאחורה כשהוא ב-110 ואתה ב-180 כי הברקסים שלך פשוט התפגרו, תדווח לנו חזרה באמת מה הגבול של הברקסים של הסיוויק שלך... ואגב... אם אתה נוסע במהירויות של 150-160(ולפעמים גם יותר) אתה בודק בתכיפות את עובי הרפידות? מצב הדיסקים? מצב נוזל בלמים?

איזה סיווג צמיגים אתה נועל?(מבחינת מהירות מקס') מה בנוגע לסריקה בתדירות גבוה של הצמיגים לסימני יובש וסדקים? סדק בצמיג במהירויות כאלה יביא אותך צ'יק צ'אק לעולם הבא... ספר לנו איך אתה מתמודד עם המציאות היומיומית של החזקת רכב עם 150 כ"ס, ומה שאתה עושה כל יום(בלי להגזים) בשביל לא לגמור ביום למחרת בבית העלמין...

פורסם

למה ניראה לך שהברקסים יתפגרו...? למה למה???? הם עשוים מחמאה??? אולי כן ואני לא יודע אז תחדש לי....

אני בודק את מצב הברקסים מתי שיוצא לי...

אתם יכולים להגיד מה שאצם רוצים.... זה האוטו שלי ואני אוהב אותו.....

אם למישהו יש ספק בקשר ליכולות שלו... אתם מוזמנים לבוא לבדוק אותי.....

אבל רק עם יש לכם מתחרה ראוי שמוכן להוציא כמה שקלים מהכיס.......!

פורסם

בשביל לנסוע מהר בקו ישר הסיויק צריכה מעט מאוד. טורבו ישן וגדול שיכנס מאוחר וימשוך עד 7,000 סל"ד. בגדישה נמוכה אין הרבה בעיות עם המנוע. בלחץ נמוך גם האינטרקולר לא חייב להיות איכותי.

בשביל להוציא מעט יותר סוסים מהאורווה צריך כבר להעלות גדישה ולנהל את המנוע שונה, צריך לחזק מכלולי מנוע, ועוד דברים שמייקרים את העסק.

כלומר על מנת לקבל קצת יותר צריך להשקיע הרבה יותר.

לכן הרבה אנשים בחרו באפשרות הפשוטה והזולה.

אם נהג הרכב המשופר מודע למגבלות שלו, ושל הרכב, מפעיל שיקול דעת בעת נהיגה, אין הכרח בחיזוקי שילדה, מתלים, אחיזה, בלמים ועץ ריח.

אבל על מנת למצות את הפוטנציאל של הרכב המשופר רצוי לחזק את כל הנ"ל.

קשה להוריד את כל הכח לכביש בלי דיפרנציאל מוגבל החלקה ועם צמיגים סטנדרטיים. אבל אפשר לצאת מהמקום בעדינות, ולא להעמיק לחיצה בסל"ד גבוה כאשר נמצאים בהילוך נמוך.

קשה מאוד לקחת סיבוב מהיר עם הונדה סיויק, אפילו Type R . ועם זו סיויק 92-95 , תוך כדי בלימה, אז היא עלולה לעשות 180 ומעלה.

אז רצוי להאט לפני סיבובים חדים. ממילא רב הכבישים המהירים בארצנו לא כוללים סיבובים.

את נס הרים תשאירו לכפולי ההנעה או מחוזקי אחיזה.

נכון שבלמים מקוריים לא בנויים לבלום מ-200 ל-0 תוך 5 שניות, ובטח שלא מספר בלימות רצופות.

אבל אומרים שפיקח יודע שלא להיכנס למצבים שחכם יודע לצאת מהם. לכן לא נוהגים מהר בכביש עמוס או פתלתל.

הגישה שלי היא: איש באמונתו יחיה (כל עוד הוא לא טועה ליד אחרים על הכביש).

פורסם

מסכים עם כל מילה KRUSTY....

"אני בודק את מצב הברקסים מתי שיוצא לי..."

או בעברית צחה - אתה לא בודק, או יותר נכון, מתי שמתפנצ'ר לך גלגל אתה מציץ על הרפידות נכון?

ושוב שאשאל? מה הסיווג צמיגים שלך? הרי אתה יודע לכל צמיג(צמיג טוב) יש סיווג(אות אחת) שמסמלת את המהירות העדיפה לנסיעה עם הצמיג...(ואם לא ידעת את זה מצבך בכי רע)

עריכה: ולא, הברקסים לא עשויים חמאה, אבל כל מכלולי הבלימה עלולים, פשוטו כמשמעו - להתפגר תחת עומסים(טמפרטורות). ואתה אפילו לא תדע שהברקסים שלך התאמצו, עד שתתפוצץ לך צינורית נוזל בלמים.

פורסם

גם אני מסכים עם KRUSTY.

"אתה לא בודק"

או בעברית צחה... אתה לא יודע מה אתה מדבר בכלל.... איך הגעת למסקנה שאני לא בודק את הרפידות...... מתי שיוצא לי זה יכול להיות גם כל יומיים.....!

אני לא יודע מה סיוג הצמיגים שלי כי אני לא נוסע במהירויות גבוהות.... אם היית קורא קצת את התרד היית יודע..

אנשים הונדה היא לא פיג'ו..... היא אמינה..... כמו שען חרש....

לאלעד הילד בן 19: כנראה שאתה לא יודע ש 150 כ"ס של הונדה זה יותר מ227 כ"ס של X5....

פורסם

RACEPAK

א. לX5 יש 320 כח סוס...

ב. אני מבין ש 150-160 זה לא מהירויות גבוהות בשבילך...

מינימום 200 לסטנדרט אה?

תאמין לי אתה מצחיק אתה, אף פעם לא תודה בטעות.

תמיד תחפש תשובות מהתחת ותמיד אתה תצא צודק...

אז קדימה רד למטה ותבדוק את הסיווג צמיגים שלך.

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם
כשתמצא את עצמך מנגח משיהו מאחורה כשהוא ב-110 ואתה ב-180 כי הברקסים שלך פשוט התפגרו, תדווח לנו חזרה באמת מה הגבול של הברקסים של הסיוויק שלך... ואגב... אם אתה נוסע במהירויות של 150-160(ולפעמים גם יותר) אתה בודק בתכיפות את עובי הרפידות? מצב הדיסקים? מצב נוזל בלמים?

איזה סיווג צמיגים אתה נועל?(מבחינת מהירות מקס') מה בנוגע לסריקה בתדירות גבוה של הצמיגים לסימני יובש וסדקים? סדק בצמיג במהירויות כאלה יביא אותך צ'יק צ'אק לעולם הבא... ספר לנו איך אתה מתמודד עם המציאות היומיומית של החזקת רכב עם 150 כ"ס, ומה שאתה עושה כל יום(בלי להגזים) בשביל לא לגמור ביום למחרת בבית העלמין...

למה כבר עשית ממנו מפלצת כביש ומרכב עם 150 כ"ס, אתם מדברים על מהירויות מופלצות כאלה, תגידו לי, אתם כל יום יורדים לכביש 6? זה ממש לא ברור לי, אני כשחוזר על כבישים ראשיים בסביבות 3-5 בבוקר לא מגיע למהירויות כאלה על אילון וכביש 2 מחשש למצלמות וגם כי עדיין יש תנועה ואחרים על הכביש, קל וחומר סתם בשעות יומיומיות, אז ספרו לי איפה המסלול הסודי?

ומזה כבר 150 כ"ס שצורך אקסטרה טיפולים מכל אוטו אחר, מנסיון ובעלות על אחת, זה לא מפלצת, ולמרות שאני בודק שמנים, מים ומנפח צמיגים כל פחות משבוע זה מפרנואידיות ותו לא, האוטו דורש טיפול כמו כל רכב אחר על הכביש. זה שהוא יותר חזק לא הופך אותו למשהו מיוחד ששורף בלמים וצמיגים ושאר מכלולים במהירות רבה יותר.

פורסם

בהחלט אתה צודק , זאת לא מפלצת.

אבל ברגע שאתה מכפיל כמעט פי 2 את כמות הסוסים, הרכב דורש טיפול יותר שוטף.

ותאמין לי שלא חסרים כבישים במדינת ישראל לנסיעות מופרזות , לא צריך את כביש 6 .

פורסם

איפה מושיק RACEPAK טעה ? אתה כל הזמן רוצה שהוא יודה שהוא טעה ... הוא לא טעה.

ומה הקשר עכשיו לסיווג צמיגים ? או לX5 ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אני לא יודע מה סיוג הצמיגים שלי כי אני לא נוסע במהירויות גבוהות.... אם היית קורא קצת את התרד היית יודע..

אנשים הונדה היא לא פיג'ו..... היא אמינה..... כמו שען חרש....

לאלעד הילד בן 19: כנראה שאתה לא יודע ש 150 כ"ס של הונדה זה יותר מ227 כ"ס של X5....

בוא נתחיל מזה שצמיג סטנדרטי מתאים לנסיעה במהירויות של 110-120 קמ"ש(קבוע)... סיווגי צמיגים מתחילים בערך מ-130 קמ"ש וצפונה...

ולידיעתך, קראתי כל הודעה בת'רד הזה...

ועוד קצת ככה תשכיל... אף פעם אל תסתמך על אמינות של חברה בגלל שהיא "שם". מה, למרצדס אין בעיות? אין בלאי? מכונית על? אפשר לחשוב שהונדה סיוויק זה מייבאך...(בלי להעליב, אני מת על הונדות! במיוחד אקורדים, אבל זה כבר לא קשור)

וחמודי, כ"ס זה כ"ס... 550 פאונד לשניה. אותה הגדרה גם אצל BMW וגם אצל הונדה, ועם כל הכבוד, מנוע לא מוגדש, במצב סטוק, שמספק 320 כ"ס, עדיף על מנוע שמספק 150 כ"ס, אחרי שדחפו לו טורבו ומה לא...(לא שאני מזלזל חס וחלילה, אגב, יש לך גרף מדידה מדיינו??)

אה כן, ועוד משהו קטן, אם בן 19 אצלך נחשב "ילד" אז מה אם אני יגיד לך שאין לי 18? צ'ונג? צעיר מת? תגיד מה שתגיד, אבל אל תגיד שלא השכלת...

פורסם

אני אישית, השכלתי מתרד הזה לטוב ולרע, אני לא בא בדעה שאני פרפקט ויודע כל דבר.. להפך

אני במטרה של כל הזמן ללמוד ולתרום במה שאני יכול.

אבל הוא? הוא עוד יימצא מה להגיד לך ואיך לצאת מזה, אף פעם לא יוריד את הראש

וחבל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...