Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרגום לעברית?

בשביל לנסוע מהר בקו ישר הסיויק צריכה מעט מאוד. טורבו ישן וגדול שיכנס מאוחר וימשוך עד 7,000 סל"ד. בגדישה נמוכה אין הרבה בעיות עם המנוע. בלחץ נמוך גם האינטרקולר לא חייב להיות איכותי.

בשביל שלסיוויק תהיה תאוצה חצי משכנעת בסל"ד גבוה ניתן לקחת טורבו שטוב יותר בתור משקולת לניירות ולתקוע אותו בלי לחשוב על העברת הכוח בכלל, את מי זה בכלל מעניין איך הכוח מגיע? מה גם שבכבישים שאני נוסע בהם אין פניות בכלל...

בשביל להוציא מעט יותר סוסים מהאורווה צריך כבר להעלות גדישה ולנהל את המנוע שונה, צריך לחזק מכלולי מנוע, ועוד דברים שמייקרים את העסק.

כלומר על מנת לקבל קצת יותר צריך להשקיע הרבה יותר.

לכן הרבה אנשים בחרו באפשרות הפשוטה והזולה.

כלומר בשביל לקבל עקומת כוח שימושית אפשר לעשות דברים עם קצת יותר מחשבה (בלי קשר למחיר).

אם נהג הרכב המשופר מודע למגבלות שלו, ושל הרכב, מפעיל שיקול דעת בעת נהיגה, אין הכרח בחיזוקי שילדה, מתלים, אחיזה, בלמים ועץ ריח.

ובזאת יוצאת הודעה מחברת הונדה שהם החליטו לשדרג את כל הבלמים ושאר המכלולים במכוניות שיצאו מהיום והלאה מפס הייצור למכלולים של סיוויק EX שנת 92 כי זה מספיק וכל מה שהם מבקשים זה שננהג עם שיקול דעת

אבל על מנת למצות את הפוטנציאל של הרכב המשופר רצוי לחזק את כל הנ"ל.

אבל על מנת ששאר הרכב יעמוד בקנה אחד עם הכפלת הכוח שלו ניתן גם להפוך אותו ליותר הגיוני ולשפר גם את המכלולים הנילווים

קשה להוריד את כל הכח לכביש בלי דיפרנציאל מוגבל החלקה ועם צמיגים סטנדרטיים. אבל אפשר לצאת מהמקום בעדינות, ולא להעמיק לחיצה בסל"ד גבוה כאשר נמצאים בהילוך נמוך.

לא ניתן לצאת מהמקום בשום שיטה שהיא במהירות ואפילו לא ללחוץ עד שמגיעים לסל"ד ממש גבוה כי אני מתעקש להשתמש בחרא של צמיגים במקום להבין שהם הקשר היחיד שלי לכביש

קשה מאוד לקחת סיבוב מהיר עם הונדה סיויק, אפילו Type R .

לא יצא לי לנהוג ממש מהר על איזה סיוויק שבנויה כמו שצריך כלומר ששאר מכלולי הרכב אכן עומדים בקנה אחד עם המנוע ולכן אני קצת מדבר שטויות (גילוי נאות: הכותב לא נהג על CTR אבל כן נהג על מספר ITR ועל סיוויק SI שנת 2003 עם טורבו, ואפשר גם אפשר לקחת איתן סיבובים במהירויות מסמרות שיער)

ועם זו סיויק 92-95 , תוך כדי בלימה, אז היא עלולה לעשות 180 ומעלה.

כי שוב אני מתעקש שלא להבין שדברים כאלה דורשים שידרוג של שאר חלקי הרכב, צמיגים כבר אמרנו?

אז רצוי להאט לפני סיבובים חדים. ממילא רב הכבישים המהירים בארצנו לא כוללים סיבובים.

את נס הרים תשאירו לכפולי ההנעה או מחוזקי אחיזה.

ולכן אני יכול רק להאיץ בקו ישר וגם זה רק בתנאים מסויימים.

נכון שבלמים מקוריים לא בנויים לבלום מ-200 ל-0 תוך 5 שניות, ובטח שלא מספר בלימות רצופות.

אבל אומרים שפיקח יודע שלא להיכנס למצבים שחכם יודע לצאת מהם. לכן לא נוהגים מהר בכביש עמוס או פתלתל.

כי לבנות טורבו זה כמו שכבר נאמר כאן - אביזר בטיחותי שנועד לעזור לנו לסיים עקיפות בזריזות ולחזור לנתיב הימני בהקדם ולא חס וחלילה בשביל להנות ממנו... אמא שלי תמיד דואגת לבטיחות שלי ואף פעם לא שוכחת להגיד לי "אל תשכח לקחת איתך סוודר ולהשתיל טורבו!"

הגישה שלי היא: איש באמונתו יחיה (כל עוד הוא לא טועה ליד אחרים על הכביש).

אל תיקח את זה קשה, אני לא בא לרדת עליך אישית או משהו, באמת, אני סתם לקחתי את ההודעה שלך בתור דוגמא, שום דבר אישי :-).

מוטי.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אז אם מותר לי להפריע בויכוח הילדותי הזה בעצה שימושית לפותח הט'רד אז בבקשה.

שיפור הרכב הוא עסק יקר , לא יעזור כלום ולכן אני ממליץ ללכת לאט ולקחת כל צעד בזמנו, להמתין קצת וללמוד את הרכב מחדש. להלן שיטת 3 הצעדים שלי:

1. שיפור מקיף של כל מכלולי השילדה. בולמים,קפיצים, בלמים( אפילו רק החלפת הנוזל לנוזל חדש והחלפת רפידות) וצמיגים. פתאום תרגיש כזה שיפור מדהים באוטו, שתאמין לי, אתה פתאום תתן בראש להרבה עונדות "משופרות". הערכה גסה......4-5K ש"ח.

2. לאחר שלמדת את האוטו מחדש והחלטת שאתה מעוניין להמשיך בעניין, הגענו לשיפור המנוע.

פורטינג לראש,הגדלת שסטומים, הורדת משקל מהקרנק והגלגל תנופה, קפיצי שסתומים משופרים, מובילים משופרים, אטם ראש HD וכו'(וכמובן עכשיו יש פתאום אפקט לשילוש הקדוש:פילטר פתוח,אגזוז פתוח וציפ:-) ). עכשיו אני כבר משוכנע שאתה נותן בראש לכל עונדה ממוצעת עם טורבו חובבני ומגוחך. סע על האוטו עוד איזה תקופה ותחליט אם אתה ממשיך או שאתה רוצה עוד.

הערכה שלי לפרק 2 - 10K ש"ח.

3. אם אתה אמיץ (ועשיר) והחלטת להגיע לשלב הזה, עכשיו,ורק עכשיו זה הזמן לטורבו.

יש בלי סוף קיטים להונדות ועם שילוב של 2 השלבים לעיל, תהיה לך כבר באמת מפלצת, אבל שיכולה גם לתמוך ב DYNO SHOOTOUT ולא רק להשויץ לחברה בחתיכת נייר עם גרפים.

הערכה של שלב 3 קצת קשה...... 20K-30K ש"ח.

כל דרך אחרת לשפר הונדה (או כל אוטו) היא רק ע"י בעלים שבעצם נוהגים ב"עונדה".

בברכה, יניב.

נ.ב. אם הממון מצוי בכיסך, ברור שאפשר לעשות את כל 3 השלבים ביחד אבל האמת.... אני לא ממליץ. הרבה יותר חשוב שתלמד את האוטו בהדרגה וגם תתרגל לתוספות הכח בהדרגה.

לעבור מהונדה של 100 כ"ס להונדה של 300 כ"ס ביום אחד זה מפחיד וגם מסוכן לרוב הנהגים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אל תיקח את זה קשה, אני לא בא לרדת עליך אישית או משהו, באמת, אני סתם לקחתי את ההודעה שלך בתור דוגמא, שום דבר אישי :-).

מוטי.

דווקא ניראה שכן ניסית לנגח אישית אותי ואת תפישת החיים שלי. :x

תחילה נפגעתי עד עמקי נשמתי,:mm_cry: אח"כ דיברתי עם המאפיה ב- L.A. שיסדרו לך "תאונה" על המסלול, :twisted:

ולבסוף, חשבתי לעצמי: זה בסדר, הרי יש ייצוג לשתי דעות שונות, של אנשים שונים, שמחפשים דברים שונים מהרכב שלהם.

וכמו שאמרתי בהודעה שלי: איש באמונתו יחיה (כל עוד הוא לא טועה בכביש ליד אנשים אחרים).

כמובן שלבטל את החבר'ה שלי מ- L.A. זה כבר מאוחר מדי, והם יעשו את שלהם... מצטער :roll:

למען הסר ספק:

א. את ההונדה שלי השארתי סטנדרטית.

ב. אני נוהג רב הזמן על רכב אחר שלוקח סיבובים מצויין 8)

ג. לי ולרב משפרי הרכבים בארץ יש תקציב מוגבל, וסדרי עדיפויות בחיים. אני לא עוסק בספורט המוטורי המקצועי בארץ הקודש, ואין לי צורך לחשב זמני הקפת מסלול עם סיויק טורבו.

ד. נקודה למחשבה למוטי: אם אתה כ"כ מנסה להוריד משקל מהרכב "מירוצים" שלך, תנסה להשאיר בבית את האגו, זה יחסוך לך כמה ק"ג לפחות. :wink:

פורסם

אני בעד השיטה של יניב,ככה עושים את זה כמו שצריך והנה דוגמא לאיך שלא עושים את זה כמו שצריך

ישבתי בסיויק אחת עם טורבו בגדישה של 1.2 bar לערך(בוסט קונטרולר דרך מחשב ממש מגניב!) שהיום היא ז"ל עקב מפגש חזיתי עם עץ ,שלדה סטנדרטית לחלוטין אפילו הצמיגים היו רגילים

מה שהסגיר את הסיויק התמימה היה אינטרקולר בחזית,בכל מקרה הוא לא יכול היה ללחוץ מהילוך ראשון וגם לא משני,הוא היה עומד במקום פשוט במידה והוא היה לוחץ בהילוכים הנ"ל,משלישי הסיפור התחיל להיות מפחיד הוא תפס תאוצה,המחוג מהירות עלה אצלו כמו שעולה אצלי המחוג טורים בהילוך שלישי(rs2000) , הייתי בהלם תוך שניות האוטו היה על 200 ,הרכב פשוט ישב בצורה מפחידה קיויתי שלא יעוף ברוח, זה היה מ-פ-ח-י-ד ,הייתי על רכב חזק באותה מידה בערך (אינטגרלה) שעצם הישיבה וההאצה והסיבובים בו הקנו תחושה ביטחון ויציבות ,בהונדה ההיא זה היה סיפור אחר ,פחד אלוקים ממש .

מוסר השכל,לא משפרים מנוע בלי לשנות שלדה ,מתלים,בולמים,בלמים לפני זה.

נהיגה זה לא רק כוח והאצות ל-400 מטר

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אם מותר לי להרחיב את הנושא קצת, כיום לאחר מספר תקדימיםאפשר להחיל על מכונאים ופנצ'ר-מאכרים אחריות פלילית על תאונות של רכבים שהיו בטיפולם.

אני קורא מכאן לכל שופטי ישראל:wink: להחיל את העניין גם על משפרים למינהם.

שיפרת מנוע ולא שיפרת ברקסים? עשית תאונה קטלנית? אתה לא אשם בהריגה ברשלנות אלא ברצח!!!

פורסם
ג. לי ולרב משפרי הרכבים בארץ יש תקציב מוגבל, וסדרי עדיפויות בחיים. אני לא עוסק בספורט המוטורי המקצועי בארץ הקודש, ואין לי צורך לחשב זמני הקפת מסלול עם סיויק טורבו.
אם יש לך תקציב מוגבל אז תשים אותו איפה שחשוב ולא איפה שבא לך.

אתה לא מבין שאתה מסכן את עצמך (לא שממש מעניין אותי) את חבריך ומשפחתך (קצת יותר מעניין אותי) ואת המשפחה הנחמדה שנוסעת מולך(זה,כבר ממש מעניין אותי)?

האוטו והכביש זה לא הפקרות. אתה לא יכול לעשות מה שאתה רוצה, כי רק רע יצא מזה.

בברכה, יניב.

פורסם
אני בעד השיטה של יניב,ככה עושים את זה כמו שצריך והנה דוגמא לאיך שלא עושים את זה כמו שצריך

ישבתי בסיויק אחת עם טורבו בגדישה של 1.2 bar לערך(בוסט קונטרולר דרך מחשב ממש מגניב!) שהיום היא ז"ל עקב מפגש חזיתי עם עץ ,שלדה סטנדרטית לחלוטין אפילו הצמיגים היו רגילים

מה שהסגיר את הסיויק התמימה היה אינטרקולר בחזית,בכל מקרה הוא לא יכול היה ללחוץ מהילוך ראשון וגם לא משני,הוא היה עומד במקום פשוט במידה והוא היה לוחץ בהילוכים הנ"ל,משלישי הסיפור התחיל להיות מפחיד הוא תפס תאוצה,המחוג מהירות עלה אצלו כמו שעולה אצלי המחוג טורים בהילוך שלישי(rs2000) , הייתי בהלם תוך שניות האוטו היה על 200 ,הרכב פשוט ישב בצורה מפחידה קיויתי שלא יעוף ברוח, זה היה מ-פ-ח-י-ד ,הייתי על רכב חזק באותה מידה בערך (אינטגרלה) שעצם הישיבה וההאצה והסיבובים בו הקנו תחושה ביטחון ויציבות ,בהונדה ההיא זה היה סיפור אחר ,פחד אלוקים ממש .

מוסר השכל,לא משפרים מנוע בלי לשנות שלדה ,מתלים,בולמים,בלמים לפני זה

נהיגה זה לא רק כוח והאצות ל-400 מטר

גדישה של 1.2 על מנוע סגור ?!?

JDM :twisted:

פורסם
גדישה של 1.2 על מנוע סגור ?!?

אני לא יודע בדיוק מה היה לו שם במנוע אבל הוא חיבר laptop למחשב ניהול מנוע (apexi אם אני לא טועה) והעלה את הגדישה מ-0.7 ל-1.2 ואז באמת התחלתי לפחד :shock:

פורסם

אתה בטוח שזה לא היה פלייסטיישן ??

אם הוא גדש 1.2 אז המנוע שלו נפתח וירד יחס דחיסה רציני ,בטח הוא היה מושקע בהרבה כסף על הפרוייקט .

מאוד מוזר שהוא לא נגע אפילו בצמיגים או בולמים .

JDM :twisted:

פורסם
אתה בטוח שזה לא היה פלייסטיישן ??

אם הוא גדש 1.2 אז המנוע שלו נפתח וירד יחס דחיסה רציני ,בטח הוא היה מושקע בהרבה כסף על הפרוייקט .

מאוד מוזר שהוא לא נגע אפילו בצמיגים או בולמים .

קרעת אותי מצחוק לגבי הפלייסטיישן ,Lol

בקשר לגדישה המטורפת שהייתה שם אז מן הסתם המנוע היה חייב בהורדת יחס דחיסה מזרקים גדולים יותר ,בוכנות מחושלות,קפיצי שסתומים וכו' וכו' וכו' כו' ,זה בא בקיטים מוכנים להונדה סיביק ,מוכרים אותם כמו פיצוחים באי ביי

אני לא ירדתי לעומק העניין ,ואני גם לא מבין גדול במכוניות מוגדשות הוא הקליד משהו במחשב ,ופתאום

והשעון גדישה הראה 1.2 באר כשהוא לחץ ,אלה העובדות היבשות, הנקודה שהעלתי הייתה במטרה להמחיש מה עושים שיפורי מנוע מטורפים שנגמרים בדרך כלל לא טוב

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא מבין דבר אחד-סיויק נוס אומר שקיט טורבו לסיויק עולה 8000.

נניח שמה שהוא אומר נכון,רק ההרכבה שלו(כיונים שונים וכו'.) עולה בסביבות ה4,בתנאי שאין צורך להוסיף שום דבר לקיט והוא ממש מושלם.

אז איך זה יכול להסתכם ב8?

בעקבות השיפור צריך לקנות גם שעונים כמו למדה וBOOST.(חייבים אותם!)

זה עוד איזה 1500 ש'ח.

אני לא רואה איך זה מסתכם ב8000-10000.!!!!!!:shock:

לפחות בשביל הקיט צריך שיהיה לך בכיס 12000 ועוד כמה "שקלים" ליתר ביטחון.

אז השאלה שלי איך כל הקיט יכול להכנס בסכום שכתבתם?

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני רק רוצה להוסיף שמנסיון עם הונדה ESI קופה שנת 95, היא לא כזאת טובה וסה"כ על מכלוליה המקוריים היא לא מתנהגת יותר טוב ממאזדה לאנטיס או טויוטה קורולה או אפילו מהספינה שלי [פאסאט 94]. לכן כל מי שדוחף לה טורבו בתחת, אני ממליץ קודם כל להביא אותה לרמה של מאזדה לאנטיס שיהיה איך לשלוט בכל הכוח הזה. :-P

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...