שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול האם ניתן להרכיב אגזוז לחץ(דוד זרימה חופשית) ופורק לחץ בסוזוקי בלנו 97 גיר רגיל סטנדרטית 1.6 16W.GLXI רציתי לדעת גם האם אני ארגיש איזשהו שינוי חוץ מהראש כמובן.. האם אפשר לשים פורק לחץ בלי האגזוז מה התופעות?? ושאלה אחרונה חבר'ה,אמרו לי שלא כידי לשים פילטר אוויר פטוח (פתוח)כי זה יכול לדפוק לי את המנוע.זה באמת נכון ..? תודה לכל העוזרים ! תיקנתי לך חלק משגיאות הכתיב והניקוד, אנא הקפד על העניין להבא.בגירה.
הודעה אחרונה מאת ELAD Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כל מנוע הנעה קידמית יכול ליפעול כהנעה אחורית/4WD/AWD? במקרה הזה המנוע הוא 4G92 מנוע של סופר לנסר 1.6 95HP.
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם החלפה כזאת משנה משמעותית את הספק המנוע ? האם הוספת טורבו יותר פשוטה עם קרבורטור או יותר מסובכת?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וברכה, רציתי בבקשה לדעת אם השעונים הבאים מתאימים לאוטו שלי מבחינת גודל http://www.carshops.co.il/index.php?main_page=index&cPath=22_87_141 אני רוצה להחליף את כל השעונים בתצוגה לסגנון שבקישור ורציתי לדעת אם זה קיים. דבר נוסף מישהו אולי מכיר כיסוי לידית הילוכים/אמברקס לקורולה 97' אוטומט? כמו כן אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על סדנה טובה ואמינה באזור המרכז. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, עניין אותי אם טורבו מחייב לשים אגזוז זרימה חופשית או שזה לא חובה אבל מוסיף כוח?
הודעה אחרונה מאת aracer, -
-
צ'יפ לאקורד 2001
מאת DRS- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני חושב קצת על להחליף צ'יפ ברכב, מדובר על אקורד 2001 מנוע 2000 דגם אמריקאי EX האוטו נוסע מצויין.. בכביש בין עירוני צורך ליטר ל14 קילומטר שזה לא רע במשולבת לא בדקתי בנתיים.. למרות שלא חסר לאוטו כח בא לי להחליף או לשדרג את הצ'יפ מנוע כדי לעלות עוד קצת למעלה.. רציתי אולי לשמוע דעה לא ממישהו שמנסה למכור מה דעתכם האם זה ישפיע ובכמה ובכלל אם כדאי אם יהיה השפעה על צריכת הדלק לטובה או לרעה.. תודה
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם אפשר לצבוע דשבורד או לשנות את הצבע שלו איך שהו?.. וכמה בממוצע זה עולה אני מדבר על פיגו 106...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראתי דבר מעניין בEBAY http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab%3DWatching&item=170295558360&viewitem= אני לא מבין ברכבים אבל זה באמת מוסיף כוחות סוס?? זה גורם נזק למנוע? תודה
הודעה אחרונה מאת or444, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום יש לי כמה שאלות: 1)העם (האם)אפשר להשים (לשים)בכל אותו (אוטו)הגה ספורט? העם(האם) יש דבר כזה הגה ספורט שנשלף כי הם לא עוברים טסט ועם (ואם)אין דבר כזה מה עושים בטסט? 2)ראיתי למכירה הונדה סיוויק טורבו אז מה זה בדיוק הטורבו הזה? במה זה מטבתה(מתבטא) בדיוק? נ.ב עם מה שרשמתי לא נכון (כותרת או טקסט) אז בבקשה לא לנעול עם (אם)אפשר לתקן תודה ושוב שבת שלום
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
רוצה לשפר רכב מסוג הונדה סיויק
מאת Guest-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש ברשותי הונדה סיויק קופה שנת 95, אני רוצה לשפר אותה קצת. אז ככה, המנוע הוא 1600 VTEC ZC, גיר ידני. היתי רוצה לדעת איזה שיפור אני יכל להלביש על המנוע כדאי שיוסיף לכוח שלו, במינימום כסף, מדובר ב 1000-1500 שקלים בלבד :S תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש באפשרותי לקנות ממיר קטליתי "ספורטיבי" להונדה סיוויק 96... אני מאמין שהממיר שלי כבר מספיק סתום בשביל להוריד כוח מהמנוע.. עכשיו, במידה ואני מוריד את האורגינלי האם יהיה שינוי בצליל מערכת הפליטה? כיוון שאני לא רוצה לסוע במכונית עם רעש של טרקטור... תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, שאלה לגבי חוקיות של התקנת תאורה בג'אנטים של רכבים, תאורה באגזוז לחץ וכו'. האם מישהו יודע למה החוק אוסר זאת? אשמח מאוד לתשובה מדויקת ממי שיודע ומכיר את החוק.
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://img407.imageshack.us/img407/6162/golf1kk0.jpg תודה מראש לעונים, לגולף שנת 2002 צבע כחול פחם מטאלי אם מישהו מהפורום מכיר , עושה דברים כאלה אשמח לשמוע
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי קמארו RS ואני מעוניין להחליף את המנוע המקורי (305/5.0 TBI )במנוע V8 מתקדם יותר ובעל יותר פוטנציאל לשיפורים/חיזוקים בעתיד (TPI ), איזה מנועיי V8 יהוו חלופה טובה עבורי וגם יהיו מאושרים כחוק ע"י יצרן הרכב GM ו-UMI ישראל? אשמח גם לדעת היכן ניתן ומומלץ לרכוש ולבצע את העבודה מנועים כאלה ואם אפשר גם מחיר משוער. תודה מראש והמשך יום נעים לכל חבריי הפורום.
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
שלום. רציתי לשתף אתכם בתמונות נדירות. במוו 1.6 שהושתל בה מנוע קורבט 5.7 ,היא נראית אולי (בטוח) עלובה, אבל רק מלשמוע על הפרוייקט,האסתטיקה כבר לא רלוונטית!
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חבר'ה מה קורה, ברשותי גולף אוטומט אני יודע שזה מבעס אבל רציתי לדעת איך יהיה אגזוז לחץ לאוטומט וכמה יעלה משהו טוב? תודה רבה מראש.
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי איביזה fr לאחר התלבטויות ארוכות ונישנות, החלטתי לשים צ'יפ של אפסלוט. שמעתי שיש שתי מקומות שאפשר לעשות זאת אצלהם : גיא פרילין או e&a . מישהו יודע מה המחיר של זה אמור להיתו בערך?! והמלצות לגבי כול אחד מהמתקינים התקבלו בברכה(גם הערות אני אשמח לשמוע). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רנו מגאן קופה 2.0 16V דור ראשון קניתי את האוטו עם פילטר פתויח והוא נמצא ממש ליד המנוע ויונק אויר חם לכן רציתי לשים קיט יניקה מקצועי אז מה עדיף לקבלת אויר הכי קר כל הזמן הגנה מלאה ממים בגשם יתן צליל יפה ואת השיפור המקסימלי האפשרי בביצועים. חשבתי על קיט קרבון או ראם-אייר מה אתם אומרים ? וכן, אשמח לקבל המלצות לסדנאות מקצועיות שמתמחות בדברים כאלה (אני מרמלה אז כל אזור ת"א/ראשון/רחובות וכו') תודה לכל העונים! AVI
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, רציתי לשתף אותכם בנסיון שבינתיים יש לי עם החלפת הצ'יפ ב-850 טורבו שלי, לאחר חצי שנה (כ-12,000 קמ'). ביצועים: השיפור יציב , תוספת של כ-50 כ"ס, ולאחרונה אף מורגש עוד שיפור קל (הצלחתי לרדת ממחסום ה-8 שניות במאוץ 0-100). אבל עזבו "0-100", השיפור הכי מדהים ושימושי גם הוא דווקא בתאוצות הביניים - כשכבר אתה מחליט לצאת לעקיפה, פשוט אין דבר כזה !! אמינות: מצויינת! לא נרשמו שום ארועים מכאיבים, למעט מקרה אחד בו נאלצתי להחליף צינורית קטנה שאחראית להעביר לחץ למגדש, לאחר "בעיטת" טורבו קצת מוגזמת.. המחיר המקורי שלה הוא 600 ש"ח אך הצלחתי להשיג בהרבה פחות מפרוק. צריכת דלק: גבוהה מאד רק בסחיטה של הדוושה. בהחלט ניתן להגיע לצריכה נורמלית בנסיעה רגועה, כאילו לא ה…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי סופר לנסר שנת 97 ואני מחפש קיט שכולל צנרת, קליפסות ואת המתאם לפילטר הפתוח. כרגע יש לי פילטר פתוח שמחובר לחיישן אויר דרך חתיכת ברזל שחבר עיצב לי ואותה אטמתי בסיליקון (לא הפיתרון האידיאלי). אני רוצה פשוט לנסות להוריד את הפילטר כמה שיותר נמוך כדי למנוע יניקה של אויר חם מהמנוע כמו שקורה כרגע. מישהו מכיר איזה קיט או משהו בארץ או בחו''ל (EBAY)? האם יש אפשרות להוריד את הפילטר בדרך כלשהי טיפה למטה ? תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת Greddy, -
רוצה להוריד את האגזוז לחץ
מאת Guest- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ישלי הונדה סיוויק 95 ידנית אם מנוע VTEC ZC יש ברכב אגזוז לחץ עכשיו אני רוצה להעיף את כולו בגלל שנמאס לי מהרעש כמה כוחות סוס זה יוריד לי והאם ההבדל יהיה מורגש?
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הבוכנות מסודרות 90 מעלות אחת מהשניה. called a cross-plane crankshaft. In this new design the pistons are arranged 90 degrees apart from each other around the crank, which eliminates the inertial torque fluctuation of a typical four-cylinder mill. A balance shaft keeps vibration at tolerable levels
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איכן אפשר למצאו לוגו של חברות שיפורים? חברות מובילות לשיפור מכוניות שמים לוגו שלהם מאחור (או בכל מקום אחר), לא מדובר במדבקה “Turbo” פשוטה... דוגמה: איכן אפשר לרכוש דבר כזה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברצוני להזמין פולי מנוע קל לסיויק 97 ידנית שלי הבנתי שיש הרבה פולים קלים שבאים בלי גומייה מיוחדת או משהו כזה ולא רק שהם לא תורמים המנוע גם הולך תיק תק עם הפולים האלה ראיתי עכשיו באי ביי פולי מנוע קל שנראה לי של חברה מהיותר טובות שמסתובבות באי ביי ורציתי לדעת רק אם הפולי הזה הוא בסדר ולא יהיה איתו בעיות הלינק הוא: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BCP-96-97-98-99-00-Honda-Civic-Light-Weight-Pulley_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ66Q3a2Q7c65Q3a15Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem370146527924QQitemZ370146527924QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
שלום, אני כיום בחיפושים אחר שידרוגים לרכב שלי אבל זה נושא אחר. בכל אופן ראיתי באיזה שהוא אתר, דבר הנקרא supercharger, והיה רשום "טורבו חשמלי קטן". התקשרתי לבחור לברר, המחיר אטרקטיבי כ - 700 ש"ח, חדש! הבחור אמר שזה מוסיף בין 10-15% לכוח המנוע, וזה פועל עם מפסק בתא הנוסעים, כשאר אני מפעיל הוא נכנס לפעולה וכשאר אני מנתק הוא עובד כפילטר אוויר פתוח רגיל. רציתי לשאול אם דברים כאלה עוברים טסט? אם בוחן תנועה יכול לעשות לי בעיות על זה בצורה חמורה? זה באמת מוסיף כוח שמבדילים בו? זה יכול להסתדר עם מנוע בגודל 3100 סמ"ק ( V 6 )? תודה רבה לכל העונים! אשמח לקבל תשובות.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לאחרונה הרכב שלי החל להתרסק לבורות בצורה קצת פחות נעימה (אחרי 140K ק"מ, כנראה שזה סביר). בבדיקה במוסך התברר שהבולמים האחוריים גמורים והתגלה עוד חופש קליל במתלה ימין שתוקן. אופי הנסיעה שלי כולל ג'ימקאנות אחת לחודשיים בערך ופה ושם נסיעות קצת פחות שגרתיות, עד כמה שהמנוע הקטן יכול לספק. היות והבולמים האחוריים יוחלפו בקרוב בכל מקרה אני רוצה לבדוק את האפשרויות העומדות בפניי תוך התחשבות בתקציב סביר. אין שום כוונה להנמיך את הרכב אך יש כוונה לשפר מעט את ההתנהגות, עד כמה שבולם לבד יכול להשפיע. 4 בולמים מקוריים יעלו לי קצת פחות מ-2000 ש"ח כולל מע"מ, אך אני יודע כיצד הרכב יתנהג פחות או יותר. בילשטיין חוצים את רף ה-4.5K וקוני ספורט (צהוב) מגיעים לאזור ה-3.5K. …
הודעה אחרונה מאת raanan_t, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אחריי הרבה זמן של חסכונות תכננתי לשפר קצת את הספר לנסר שלי 94' ידני. רציתי להתייעץ במה כדאי להתחיל ולאן להמשיך. כמו שאמרתי יש ברשותי 20K נראלי שיספיק בתור התחלה. רוצה להוציא כמה שיותר סוסונים... תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שבת שלום אנשים, אני בויכוח טכני עם אחד החברים שלי ואני זקוק לדעה מבוססת או הפניה לאתרים שאפשר להסתמך על הכתוב בהם. השאלה העקרונית היא כזאת: אם על רכב ספציפי אחד ולא משנה כרגע איזה, מחליפים את המידה הסטנדרטית של הצמיגים שלצורך העניין היא: 15\70\235, ומחליפים לצמיג זהה ברוחבו על אותו ג'אנט רק משנים את החתך ל 85... [או מידה אחרת במסגרת החתכים שניתן להתקין על אותו קוטר ג'אנט- רק יותר גדולה מהמידה המקורית]. השאלה היא מה תהיה ההשפעה על תצרוכת הדלק והמהירות הסופית? לטובה או לרעה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם... רציתי לדעת מזה ציפ, פילטר פתוח ואגזוז לחץ? מזה דוד? ועוד שיפורים שאפשר לשים באוטו... למה הם תורמים להספק. וכמה כל דבר עולה בערך לאוטו שלי.? פולו 16V 97' וכמה כח סוס אני יגיע בסופו של דבר עם החלקים הללו? תודה חברים
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה סוג טורבו יש לה והאם שווה להחליף ל-gt1544s ? ומה זה actuator והאם גם אותו שווה להחליף לאחד של פורג' ומה זה ישנה ?! תודה
הודעה אחרונה מאת game_cube,
-
מי מחובר 10 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 383 אורחים (הצג רשימה מלאה)