שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם אפשר להרכיב ווסת לחץ דלק לסופר לנסר גיר רגיל?? האם זה עושה משהו?? ואם כן מאיפה ניתו להשיג?? מחכה לתגובות
הודעה אחרונה מאת yoeliko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר מצויין לכולם יש לי כמה שאלות ותענו לי בריאליות לא חוקית .. כי קסנון כבר היה לי .. היה לי מאזדה 3 עם קסנון K8000 נישרפו לי המנורות שבועיים וחצי לפני האחריות .. עכשיו אני סטודנט לא היה לי כוח להכנס לתקרית עם הספק כי זה בחור באמת שנותן הכל בקיצור , קניתי עכשיו פולו V16 2001 דגם קומפורטליין האוטו שדיד צבע כחול כהה אני שוקל איזה קסנון לשים על האוטו . עכשיו מכיוון והיה לי כבר 8000K מטבעו של הישראלי לשאוף ליותר אני רוצה לשים אולי 10K עכשיו לשאלות 1.האם כדאי לקנות 10K , ומה דינו על הכביש מבחינת חוקיות בהשוואה ל8K 2. האם אתם מכירים מקום שמוכר קיטי קסנון ברמות כאלה.. 3.יש לי קומבינה בטסט ככה שתנו לי תשובות משביעות את רצוני לי את רצון השוטרים תודה ר…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
לגדוש מגאן קופה
מאת art69-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום ברשותי מגאן קופה שנת 96 מנוע 2000 מעוניין לדעת,האם היתה אחת כזאת גודשת? אם כן אפשר פרטים. ובמה כרוך לגדוש רכב כזה? האם יש עוד מכוניות עם מכלולים לטורבו שהם תואמים למגאן? ואם אפשר עוד פרטים עך גדישה של מגאן כתבות,מדריכים רצוי שפה רוסית ועברית תודה מראש ארטור
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם ניתן להתקין פילטר פתוח על מנוע שמוזרק נקודתי? הרכב הוא 106xsשנת 96
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים. אחרי שאגרתי וצברתי כספים התעניינתי ברכבים הבאים.( 40K+ למתעניינים) כלומר, קנייה שלהם כסטנדרט ובנייה מחדש ( אם זה גדישה על מנוע סגור בסיביק וכלה בהחלפת מנוע ב-306 לRGX\RGY והחלפה לטורבו זמין יותר ואמין יותר כדוגמאת TD-04) אז ככה , הסיבובים בשבילי הם נחמדים אך איני "מתגרזן" תמידית בכל סיבוב שאפשר , ואינני הולך לצלוח את נס הרים מידי שבת בבוקר. לעומת זאת קו ישר תמיד היה נחמד ומהנה הרבה יותר מהסיבובים (הייתי בעלים של 306XSI ו-106GTI) כמו כן אני מחפש את האמינות עד כמה שאפשר מרכבים בנויים והחלקים הזמינים ואופציית שידרוג נוספת (בנייה של המנוע "אפטר-מרקט" זמין תמידית. אשמח מאוד למשוע על חוות דעות (בעלים חברים של....גם נחשב בשבילי) ודעתכם על יתרונות וחס…
הודעה אחרונה מאת Casper_2001, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לי פונטו ספייס השחרתי הבוקר את 2 החלונות האחוריים בעזרת פיליים אפור מדיום עשיתי את העבודה לבד, ויצא מאגניב ללא נקודות ובועות, תאמת לקח לי בערך פעם אחת להבין מה צריך לעשות הוצתי את מה שעשיתי ועשיתי חדש לשני החלנות . והשאלה היא כזו זה חוקי? עובר טסט? תודה רבה לכולללםם
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לשפר ולהוסיף כוח לרכב שלי, רנו מגאן, הרכב הוא אוטומט מנוע 1600 עם 110 כ"ס. [01] מה אני יכול לעשות כדי לשפר אותו ולהוסף לו כח?
הודעה אחרונה מאת zzovan, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ושבת שלום, ראשית אני מיצטער על השאלה אולי היא תישמע מוזרה, יש איזשהו פריט שמדמה פעולה של פורק לחץ בטורבו, במכוניות שהם לא טורבו? ברור לי שאין לו שום לחץ לפרוק אבל אם יש משהו כזה שידמה פעולה כזו שבכל העברת הילוך יישמע ה"תססס" הזה . תודה רבה ושוב סליחה
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, קראתי קצת על הפולו GTI הנוכחית, מכתבה של ג'רמי קלרקסון מטופ גיר http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article639727.ece המנוע שלה (1.8T), זה גרסא מוגבלת של אחד שישב בTT הישנות יותר. שמסוגל להוציא 237סוסים, אך מוגבל ל148 בלבד. אז השאלה המתבקשת היא, מה הפוטנציאל של הפולו הזאת? איך ואיזה חלקים דרושים על מנת להעלות את ההספק שלה, וכמובן גם את כל מה שמסביב, שיוכל גם להחזיק אותה על הכביש, לעצור כשצריך, ובכלל שלא תתפרק. וכמה (סדר גודל) אמור לעלות כל העסק הזה? שלא תתבלבלו אבל, אני לא מדבר על להעלות אותה ל500 סוסים ומעלה. בלי להגזים כמובן, בגבול הטעם הטוב, להוציא את הפוטנציאל שבה. אני לא מתכנן לעשות את זה כרגע, רק שואל לידע כללי, כי הכתב…
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני בעלים של חיפושית דגם אמריקאי מגיע עם בולמים "אספנות" מועניין לשפור את הרכב רעיון הוא התקנת מנוע WRX "לא חייב 4*4 אני מחפש אוטו שייתן לי המון כוח השאלה שלי היא האם יש רעיונות או האם מישהו מכיר פרויקטים המלצות לאנשים שיכולים לעזור לי בביצוע המשימה אני מועניין ברכב שיהיה חזק מאוד כסף לא הבעיה התקציב שמוקצה לפרויקט הינו עד 25000 ש"ח להשתלה והתאמות - חשוב לי לציין שלא משנה לי כל העניין מביחנת אישור משרד הרישון ן " הכוונה לטסט" אשמח לתגובות ועצות בעניין אבקש תשובות לעניין ולא הצעות להחליף רכב ולהשקיע במשהו אחר
הודעה אחרונה מאת רפי שטח, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה להתקין פילטר אוויר פתוח ואני יגיד תאמת אני אוהב תרעש שהוא מוציא. עכשיו הלכתי למתקין הוא אמר לי שאם אני ישים אז זה ישבש לי את החיישן והאוטו לא יידע מה להכניס יותר אוויר או דלק וכתוצאה מזה זה יגמור לי את כל הדלק מהר אז אמרו לי להשים צ'יפ זה נכון?מה הוא עושה?זה יסדר לי אותו? וכמה עולה כל הסיפור..
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רכב הונדה אקורד שנת 1995 מישהוא יודעה מאיפהה אפשר ליקנות לו פנסים של אנג'ל נאייז במחיר זולל מצידי אפילו יד שניהה ..איפה אפשר ליקנותת? ובכמהה? תודהה לעוזריםם!!:]
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני סטודנט להנדסאות רכב והכיוון שלי הוא לפתוח סדנא לשיפורים בתום הלימודים,(באיזור הצפון). העניין החוקי של תחום השיפורים קצת עוצר אותי. האם יש לכם עצות או טיפים כי אני משתדל להיות אזרח שומר חוק, מחד לא הייתי רוצה להיות "פושע" או "שותף לפשע" ומאידך, היות ונהג מרוצים אני כבר לא אהיה,לפחות לא ברמות הגבוהות, נורא הייתי רוצה וקורץ לי לפתוח סדנא כזאת. תודה לעונים ולמייעצים!
הודעה אחרונה מאת h.r.t, -
-
אחה"צ טובים, האיביזה FR כידוע כי היא מכונית לנסיעה בקו ישר בעיקר וחבל (אני אומר זאת על סמך התרשמות אישית בנהיגה בה והתרשמויות של חברי פורום אחרים שקראתי כאן). בתור אדם שלא מתמצא בנושא שיפורים *כלל* הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לשפר את ההתנהגות או ההיגוי של איביזה FR 2007 ? התקציב גמיש, חשוב רק שהשיפורים יהיו מאושרים וחוקיים וכו'.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר שטופלה במוסך טיפול מקיף בכל האוטו+ברקסים חדשים מה אני יכול להוסיף מכני התקציב 1500
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ברשותי פולו שנת 96 נפח 1600 אני רוצה להרכיב לרכב שלי פילטר אוויר פתוח וראיתי כמה שיטות להרכבה והשאלה שלי היא מהיא הצורה היעילה והטובה ביותר וכמובן הכי בריאה לרכב מבין כולם (מצורפות תמונות) דרך א' http://tinypic.com/view.php?pic=2vbk8s4&s=5 דרך ב' http://tinypic.com/view.php?pic=2w5psgz&s=5 תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת DUDUSL2, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים הזמנתי מEBAY צי"יפ כזה בעל ש ני מצבים שיש לו מצב חיסכון ומצב שהוא מוסיף (30 כ"ס) לאוטו. קיבלתי אותו ואני אמור לחבר אותו IAT ולא נראה לי שאני מבין בדיוק איך. אשמח לקבל המלצה על מישהו שיכול לעזור לי בנושא. אני מהמרכז. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אסי 1985, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
זה ישמע קצת הזוי אבל האם קיים צ'יפ לג'יפ של וולוו חדש חדש 4.4 V8 7S טיפטרוניק? אני יודע שהוא בא 315 כוחות סוס, לא יודע אם יש ברכב טורבו, אבל במידה וכן ניתן לבנות לו צ'יפ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, ברשותי wrx prodrive 2002 שמותקן בה פורק חיצוני של פורג' ללא שיפורים נוספים, יש פעמים שכשאני מעלה קצת את הגדישה הפורק מוציא רעש(צליל חלש) של גירגור במקום רעש של פריקה, ובמיוחד אחרי לילה של איזה 8 מעלות כמו אתמול, אני בבוקר מתניע את הרכב מחכה דקה וחצי ואז מתחיל לנסוע ובאותו זמן הפורק לפחות ברבע שעה הראשונה פשוט לא נותן בכלל רעש פריקה בהעלאת הגדישה, לאחר מכן הפורק עובד בסדר וכמו שציינתי בשורה היותר למעלה שלפעמים מוציא רעש של גירגור ולא רעש פריקה. והאמת שאני לא כזה מבין גדול בשיפורים והשאלה לי האם הפורק צריך לעבוד בצורה כזו? ואם זו בעיה אז כמה היא חמורה? אשמח לעזרה מכם דחוף, תודה ושבת שלום אלעד
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
צ'יפ של מי ולמה?! 1 2
מאת game_cube-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ניכנסתי לשרשור כל שהוא וראיתי המלצות על שתי צ'יפים או תוכנות או לא יודע איך אומרים או מתכוונים לזה אז גם בזה תתקנו אותי בבקשה. בכל מיקרה אחד היה של ספוילד משהו והשני היה של אפסלוט. מי שמכיר אותם אשמח לישמוע מה ההבדלים ביניהם מי עובד על מה ואיך ובעצם מה הוא מספק. את האמת שאפסלוט מהדהד יותר באוזני מהרבה אנשים אז בכל זאת רציתי לדתע קצת יותר תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם זה חוקי ועובר טסט להוריד וישר אחורי ברכב? המצאה מאוד שטותית !
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום ברשותי הונדה סיויק שנת 97 ידנית המנוע הוא d16y8 רציתי לדעת את השלבים של הרכבת וסת לחץ דלק על האוטו אם יש מישהו שהרכיב כבר ויוכל לתת מידע על אופן ההרכבה אודה לו.
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עכשיו זה נכון שדייהו סופר רייסר ונקסיה זה אותו הדבר, לפחות מכנית. מצאתי בebay דבר כזה: http://cgi.ebay.co.uk/20BHP-MOD-DAEWOO-MATIZ-NUBIRA-LANOS-NEXIA-LAGUNZA_W0QQitemZ350149061241QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item350149061241&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1299%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 מה זה בידיוק? ואיך אני משתמש בזה ואם שווה לי להזמין את זה בכלל? תודה לעוזרים מראש.
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 56 תגובות
- 20 אלף צפיות
**אין להעתיק את המאמר המובא כאן בשלמותו או חלקים ממנו (כולל תמונות) בלי אישור מפורש ממני שיינתן אך ורק בה"פ** כמעט בכל שרשור בו מדובר בפילטרים פתוחים (עשיריה כל שבוע בערך...) מישהו זורק 'תבנה קופסת אויר / מגן חום' או משהו בסגנון... אז הנה השרשור שמראה צעד אחר צעד איך לבנות את קופסת האויר האולטימטיבית . הפרוייקט הבא מתאים בהחלט למתחילים ולא דורש שום כלים מיוחדים או מוזרים במיוחד וניתן לבנייה בהשקעה מינימלית למדי. כמובן שלמי שיש שתי ידיים שמאליות יהיה קצת יותר קשה אבל אני כמובן לא לוקח אחריות על דברים מסוג זה ... הכלים הדרושים - 1. מקדחה נורמלית (עדיפות לכזו נטענת שאפשר לקחת אתכם לאוטו). 2. משור חשמלי אנכי עם להב לחיתוך מתכות (JIGSAW... זה שה…
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
רכב מעולה וחדש לחלוטין, מכנית וחיצונית, עד כמה שרכב משנת ייצור 1991 יכול להיחשב כחדש. אני די מסמפט את הרכב וחשבתי לבצע כל מיני שיפורים כמו עיצוב פנים מחדש, אולי החלפת מנוע וגיר לדגמים משופרים(שמן הסתם יהיו כרוכים בהוצאות לא קטנות). מה דעתכם? האם כדאי לשפץ ולשפר רכב כזה? או שהרבה הנאה לא תהיה כאן...?
הודעה אחרונה מאת shaihar, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
נתנו לי שלי אופציות לצנרת: בניה אישית ויקרה יותר או צנרת קיימת חדשה לחלויטין שהיא מעט זולה יותר שתיהן אותו עובי של 2.75!. עכשיו שאלתי היא האם יש הבדל בין צנרת בבניה אישית או אחת שהיא כבר בנויה מחברה ומה יותר טוב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת qil, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קראתי באינטרנט שקפיצים פרוגרסיבים עובדים טוב על בולם מקורי. "הקפיצים של H&R ניתנים לשילוב עם בולמי זעזועים מקוריים וכן עם בולמי זעזועים משופרים של מרבית היצרניות" מה לגבי שיפור בהתנהגות , האם יורגש במידה רבה? מנמיך את הFR ב35 מקדימה ו30 מאחורה מה לגבי הנוחות ? הנוחות תפגע הרבה ? בכל זאת קפיץ פרוגרסיבי בנוי לרכות במהלך הראשון של הקפיץ ולאחר מכאן קשיחות בהדרגה. השאלה אם הנסיעה המנהלית תפגע בהרבה? והאם זה בגלל השימוש בבולם מקורי או כי ככה זה אמור להיות ? "הקפיצים של H&R מנמיכים (בממוצע) את הרכב ב – 35 מ"מ, מביאים לשיפור משמעותי בהתנהגות הרכב ותורמים לחזות אגרסיבית. למרות שהקפיצים מביאים לשיפור בהתנהגות, הם אינם פוגעים בנוחות הנסיעה בזכות המאפ…
הודעה אחרונה מאת yoeliko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היום נאלצתי להחליף את הKONI בני ה10 בערך עקב פסילה בטסט ונזילה רצינית מאחד הבולמים. במקום המונרו שכמעט נקנו נאלצתי להסתפק בבולמים של טכנו, רכים יחסית לקוני.
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם עד היום היה לי שעון גדישה של TIMEX. וכמו כל שעון גדישה שאני מכיר מ0 עד 0.5 או 0.5 עד 1 באר יש 5 קווים בינהם. חבר הביא לי שעון גדישה של Autogauge אבל עם בקר חשמלי, שצינור וואקום מתחבר לבקר שמקבל חשמל ולא לשעון עצמו. עכשיו השאלה שלי היא ככה בין 0.5 ל1 באר וכן הלאה מפרידים 10 קווים לא 5 כמו בכל שעון. השאלה שלי היא איך מפרשים את זה כל 2 קווים זה 0.1? יש למטה לינק של השעון שיש לי. השעון שיש לי זה העליון תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם שווה לי בכלל להשקיע בשיפורים של כוח ו/או אחיזה או שבכר עדיף לחסוך קצת יותר להשקיע ברכב יותר טוב? ואם שווה אז מאיפה כדאי להתחיל?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -