Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

ברשותי wrx prodrive 2002 שמותקן בה פורק חיצוני של פורג' ללא שיפורים נוספים,

יש פעמים שכשאני מעלה קצת את הגדישה הפורק מוציא רעש(צליל חלש) של גירגור במקום רעש של פריקה,

ובמיוחד אחרי לילה של איזה 8 מעלות כמו אתמול, אני בבוקר מתניע את הרכב מחכה דקה וחצי ואז מתחיל לנסוע ובאותו זמן

הפורק לפחות ברבע שעה הראשונה פשוט לא נותן בכלל רעש פריקה בהעלאת הגדישה:|, לאחר מכן הפורק עובד בסדר וכמו

שציינתי בשורה היותר למעלה שלפעמים מוציא רעש של גירגור ולא רעש פריקה.

והאמת שאני לא כזה מבין גדול בשיפורים והשאלה לי האם הפורק צריך לעבוד בצורה כזו? ואם זו בעיה אז כמה היא חמורה?

אשמח לעזרה מכם דחוף, תודה ושבת שלום

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם

יש לך מד גדישה?

אתה יכול לראות כמה אתה גודש ממש לפני שאתה מעביר את ההילוך?

לי יש פורק חיצוני, אני סטנדרטי (STI) וגודש 0.9, יש פעמים שהפורק עושה לי רעש של גרגור במיוחד אם אני גודש נמוך ומעביר הילוך

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא תקין ויכול לגרום נזק לטורבו.

לפעמים הבוכנה של הפורק נתפסת והוא לא נפתח,זה לא נפוץ,אבל קורה,חייבים לבדוק את זה ולא לנהוג ככה.

אורן

פורסם

אין לי כרגע שעון גדישה ולפי מה שידוע לי שב-wrx פרודרייב הגדישה היא 1 באר. אז מה כדאי לעשות? זה אומר שהפורק לא תקין

וצריך להחליף אותו?

פורסם

רכוש שעון גדישה.

דבר בסיסי,לא יקר וקל להתקנה.

אם תהיה מעוניין פנה אלי בפרטי יש לי אחד במחסן משומש, תקין ובעלות זולה.

לעניות דעתי אתה מתאר מצב שנקרא בעגה מקצועית turbo flutter אוbov flutter ובמטוסים מכונה compressor stall.

בתיאוריה - הצד החם של הטורבו מפסיק להסתובב (סגרת מצערת) ומהסעפת אל הצד הקר של הטורבו מגיע אוויר דחוס שכלוא שם ומסובב את הטורבו לכיוון ההפוך. זו יכולה להיות בעיה גם בביצועים - יוצר לג וגם באמינות הטורבו - גורם נזק לציר

קוריוז- אני יודע שקיימת אפשרות שהפורק יפיק קול של ברווז - ראיתי מי שבנה זאת בעצמו ממשרוקית/חצוצרה המשמשת לציד ברווזים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אז לפי מה שניראה לכם הבעיה נובעת מהפורק או שהבעיה היא בטורבו? כי קצת התלבלבלתי:?

פורסם

רעש הגירגור הזה זה רעש שהפורק תפוס אז הפריקה חוזרת לטורבו ומתפרקת ממנו, זה לא בריא לטורבו, יש מצב שבלילות קרים הבוכנה נתפסת ואז משתחררת אחרי נסיעה של כמה דקות.

הבעיה לא בטורבו אלא בפורק.

תן למישהו שמבין שיפרק את הפורק ויראה מה המצב הפנימי שלו.

פורסם

המלצה שלי:

תחזור לפורק המקורי אשר עושה עבודתו נאמנה !

אין שום סיבה בהספק המדובר לעבוד עם פורק "משופר" {בהספק גבוה יותר הפורק המקורי לא ייתן את מה שנדרש}.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

בעיקרון נכון ערן.

אין מניעה להשתמש בפורק של פורג'. הייתי בודק את הקפיץ הפנימי לפי צבעו. בדוק באתר של פורג' לגבי חוזק קפיץ מול לחצי גדישה.

ירון

פורסם

בדקו אצלי את הפורק בe&a שיפורים, היה צריך להחליף את הקפיץ וגם עוד חלק עגול כזה שאני לא ממש יודע איך זה נקרא, אבל

לפי מה שהראו לי שם הוא קיבל "מדרגה" בהיקף שלו שזה כתוצאה מבלאי, והחליפו לחלק חדש ובנוסף ניקו את כל החלקים

הנוספים. על הדרך גם רכשתי לרכב פילטר אינבוקס סימוטה (ידעתי שלא אעמוד בפיתוי מלהוסיף עוד דבר ברכב:-))

ואחרי הכל אני חושב שהבעיה פחות או יותר נפתרה רק שעדיין לפעמים בגדישה נמוכה הפורק עושה גרגור במקום רעש פריקה

נורמלי.

אלעד

פורסם

כנראה מדובר בטבעת אטימה (בצבע לבן נכון?).

לאיזה קפיץ החליפו אצלך? האם היה לך בצבע כחול (שמתאים מ23 פי אס איי)?

אגב, אני מאוד חושש מפילטר שמן שלא יפגע בחיישן המצוי ביניקה.

מה העלות של החלקים?

ירון

פורסם

אגב לאחרונה אני מתעניין בהחלפת צנרת 3" במקום הפרודרייב, יש יחסית הרבה חברות למערכות פליטה מצוינות וביניהם hks,turbo xs (אהבתי את הסאונד בwrx אחרות של הצנרת מהחברות הנ"ל ואהבתי מאוד),

ואני צריך קצת כיוון על מה ללכת ולשמוע המלצות של מבינים בתחום הזה, איזה שיפור זה יתן לרכב, האם צריך להחליף עוד משהו

עקב החלפת הצנרת? ומה זה אומר מבחינה חוקית כי אני לא ממש בקטע של להיתקל בבעיות עם בוחני תנועה.

אלעד

פורסם

אני לא יודע אם זה טבעת אטימה אבל החלק הזה הוא בצבע כסף אלומיניום, והקפיץ לא שמתי לב נדמה לי שגם בצבע כסף. עלות

החלפת החלקים והתיקון 250 ש"ח. והפילטר המקורי כמו שנאמר הוחלף לפילטר אינבוקס סימוטה.

אלעד

• תוכן חדש...