Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט להנדסאות רכב והכיוון שלי הוא לפתוח סדנא לשיפורים בתום הלימודים,(באיזור הצפון).

העניין החוקי של תחום השיפורים קצת עוצר אותי. האם יש לכם עצות או טיפים כי אני משתדל להיות אזרח שומר חוק,

מחד לא הייתי רוצה להיות "פושע" או "שותף לפשע" ומאידך, היות ונהג מרוצים אני כבר לא אהיה,לפחות לא ברמות הגבוהות, נורא הייתי רוצה וקורץ לי לפתוח סדנא כזאת.

תודה לעונים ולמייעצים!

"כשאנשים קטנים עושים צל גדול...סימן שהשמש שוקעת!"

פורסם

הסדנה היא קודם כל מוסך לכל דבר ולכן אתה צריך לבדוק 2 דברים:

1. האם יש לך אפשרות חוקית כהנדסאי לפתוח מוסך או שיש איזה אי אלו לימודים מבחנים שאתה צריך לעמוד בהם על מנת לקבל הכשרה כבעל מוסך(תזהר מלטפל בתשלום בכלי רכב ללא אישור פתיחת מוסך, אתה אחראי אישית ופלילית לכל תקלה שעלולה לצוץ ברכב).

2. גם באופי המעשי היום יומי, סדנת שיפורים היא קודם כל מוסך ולכן אם מגיע אליך מישהוא שהתקין משהוא אצלך ולמחרת יש לו בעיות טכניות כל שהן, האם כהנדסאי רכב ללא נסיון עבר של עבודה במכונאות, האם אתה מסוגל לטפל בדיאגנוזה, מציאת הסיבה לבעיות ופתרונן?

דבר אחרון, נסה למצוא איזה בעל סדנא חביב שינחה אותך בענף, אפילו בתשלום שיכיר לך את היבואנים,ספקים וכו' (עדיף שלא מאזור שאתה תתחרה בו) ונסה לדלות פרטים אמיתיים על הענף הזה (לי אין צל של מושג על ריווחיות בענף הזה) אני חושב שאדם צריך לעשות בחיים מה שהוא אוהב ולא מה שהוא מתגלגל אליו ולכן אני תומך בעיקרון בסדנת שיפורים אבל מצד שני, צריך להכנס לעיסקה בעניים פקוחות, לבדוק ריווחיות בענף, מחזור עסקים פוטנציאלי (אחת הסיבות שבצפון אין הרבה סדנאות היא שבכפרים הערבים יש סדנאות שבהן עלות המוצרים והעבודה זולה מאוד ותתפלאו, האיכות והמקצועיות מכובדת מאוד) ולא סתם לפתוח ולסגור אחרי שנה בהפסדים של מאות אלפי ש"ח.

בהצלחה בהמשך הדרך ועליה מהירה בסולם הדרגות

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא פירטתי את כלהשתלשלות האירועים העתידיים בנושא ואני יותר משמח לומר שאני רואה עין בעין עם בגירה את הדברים.

השאלה שלי יותר מתמקדת בפן החוקי.

שוב, תודה.

פורסם

כל עוד לא ישתנה משהו מהיסוד במדינה הזאת הן מצד משרד התחבורה ויחסו המגוחך לספורט המוטורי והן מצד הנהגים, אתה תהיה "פושע" ו"שותף לפשע" בכל פעם שתבצע שיפור המוגדר כ"שינוי מבנה" לרכב.

פורסם

אני לא חושב שתקבל כאן מידע חוקי כי האנשים כאן הם אנשי שיפורים ולא עו"ד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור לי, אם כי אני לא שולל שיש מצב של עו"ד משפר:lol:

הנושא של שינוי מבנה לא הכי ברור לי וכאן דווקא משפרים ולא עורכי דין יכולים אולי לשפוך אור.

מה גם שיש את הנושא של אישור טכניון שגם שם לא היה מזיק לי מידע ואז אולי לעשות הצלבה!

אם אני מסכם עד כה, אתה ממליץ לפתוח מוסך שהסדנא תפעל מתוכו, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

הגדרת העסק כסדנת שיפורים לרכב ,היא כלשעצמה מנוגדת לחוק

כל שינוי במכלולי הרכב מצריך אישור מעבדה מוסמכת ואישור שינוי מבנה על ידי רשות הרישוי

החל בגלגל ההגה וכלה בפנסי ערפל

חכה עד לבואו של חוק הספורט המוטורי ,כולי תקווה שחוק זה יביא עמו בשורות טובות

לגבי הפרנסה ,עיסוק זה יהיה בעל הכנסה שולית בלבד בתוך עסק קיים,כאשר ברוב המקרים ההכנסה העיקרית תבוא ממקור אחר בעסק,וזאת עקב שוק מצומצם ,תחרותיות,חוקיות (כרגע)

לדעתי עליך לעסוק באחד ממקצועות הרכב השונים ,ותוך כדי לפתח מחלקה זו

אל תשכח שענף שיפורי הרכב מכיל בתוכו מספר רב של מקצועות ,שעליך לצבור נסיון בכל אחד מהם ,מסגרות ,עיבוד שבבי ,ריתוך,חשמל ,אלקטרוניקה,חומרים מרוכבים ומכונאות

בהצלחה

פורסם

דווקא בצפון אנשים מחפשים בנרות אנשים איכותיים ומקצועיים יעשו עבודות החל מפילטרים וחמוצים ועד לדברים הרבה יותר רציניים

פורסם

אני לומד במעלות והרעיון בחיתולים, אני רוצה ללמוד את כל האספקט העסקי/ניהולי/חוקי מעבר ללמידה הטכנית.

אגב, תודה למגיבים.

• תוכן חדש...