שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע במקרה מה הקוטר והעובי של צינור גדישה של קולר חזית ממוצע? כמו כן הצינורות עשויים נירוסטה? אלכס.
הודעה אחרונה מאת dabab, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם! יש ברשותי ברלינגו טורבו 2005. אני מעוניין לשפר את האוטו , איזה דברים אני יכול להוסיף ולהחליף? תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
שלום היתי מעוניין לדעת מה צריך כדי להחליף גירים מבחינת העלות והחלקים וכל מה שבינהם בעצם אני מעוניין לדעת בכל התהליך אני לא מעוניין לקנות מצובישי ידני אני מבסוט ממה שיש לי רק שהיתי מעניין לשנות גיר תודה אפי..
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
סיטוראן וולקן
מאת eldor-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות על האוטו הנ"ל וכמובן בגלל שכאן לפי דעתי המומחים יוכלו לעזור לי יותר מאשר בכל פורום אחר? האם המנוע של הוולקן 8 שסתומים לעומת 16 יש הבדל בהספק או בכל דבר אחר? האם לרכב הזה יש הנעה קידמית או אחורית? כמה המנוע הזה לוגם (מבחינת דלק)? והשאלה הכי חשובה האם אפשר לשפר אותו לרמה של 180-190 כ"ס בלי להחליף הרבה מכלולים (והכוונה הייתה למכלולים היקרים שזה קלאתצ' גי וכו' וכו' וכמובן כמה להכין בכיס לכל הדבר הנ"ל? וכמובן אם יש אלטרנטיבה מעניינת אחרת כי להגיד את האמת כבר נמאס לי לנהוג ב-306 xn שלי (אגב למכירה בקרוב). תודה לעוזרים אלדור!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני רוצה אם מי שמכיר את הסוג הג'נטים הזה שיגיד לי כמה הם עולים ובאיזה מידות אפשר למצוא?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי פאסאט 1.8T גיר ידני אני רוצה לעשות ציפ כמה כוח סוס זה אמור להוסיף לי בנוסף אני צריך להחליף קלאץ ואני רוצה לשים קלאץ קל זה יוסיף לי כוח סוס ומה העוד אני יכול לעשות בשביל לחזק את הרכב במחירים בקטנים יחסית(500-1500)לכל שיפור
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
רכישת הגה ספורט
מאת Guest-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב שברשותי כמו שרובכם יודעים הונדה קופה 95 ידני צבע שחור אני רוצה לקנות הגה ושמתי עין על אחד מאלה : http://images.yad2.co.il/Pic/200811/25/1_7/o/o1_7_45431_20081125131157.jpg http://images.yad2.co.il/Pic/200811/02/1_7/o/1_7_29078_20081102031126.jpg http://images.yad2.co.il/Pic/200809/22/1_7_22043_20080922140927.jpg http://images.yad2.co.il/Pic/200805/11/1_7_25009_20080511180509.jpg http://images.yad2.co.il/Pic/200811/02/1_7/o/1_7_22499_20081102171148.jpg מה הכי טוב ומומלץ?..
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
רוצה לקנות ידית חדשה
מאת Guest-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות מהאתר הזה.. http://www.demon-tweeks.co.uk/products/ProductList.asp?cls=ROAD&grp=RP026&pgrp=RD004&tlgrp=RD004 מה אתם אומרים? ישפה את החברות הטובות אני רואה, SPARCO MOMO OMP וכו' איזה ידית(סופית) היתם ממליצים לקחת? התקציב עד 80 יורו
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מזה בעצם דאבל קלאץ' ? במה זה עוזר ? פוגע ? איך עושים את זה ולמה ? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
איך להוריד את הפעמון מהציריה
מאת Guest- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.zix.co.il/images/z-179977866.jpg אני רוצה להחליף את הגומיה כמו שאתם רואים היא פשוט היתה קרועה. אני לא מצליח בינתיים, אם לא תהיה ברירה אני אפנה למוסך. תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
בהנחה ואני רוצה להתחיל לשפר מנוע אטמוספרי, כמובן שעומדת האפשרות שיפור אטמוספרי והאפשרות לגדוש. הבעיה היא בגדישה שכל שוטר קטן יכול לראות את הטורבו ולעשות בלגן, וטסטים אין סיכוי לעבור. האפשרות השניה היא האפשרות האטמוספרית שתעלה כנראה לא פחות מהטורבו ותתן פחות ביצועים ממנו, אבל חיצונית המנוע יראה יותר מקורי (תלוי על איזה שיפור הולכים). השאלה היא בהנחה ומחליטים ללכת על שיפור אטמוספרי ולא רק פילטר ואגזוז אלא קאמשפטים ובוכנות (מצערות אני מניח עדיין יצור בעיה ויזואלית), האם אפשרי לעבור עם זה טסט בבדיקת זיהום?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי חברה יצא לי לגלוש כמה פעמים בפורום הזה והתרשמתי מהידע שניתן לקחת מחברי הפורום לכן החלטתי לבקש את עזרתכם יש לי יונדאי סונטה מודל 2000 נפח 2000 כו''ס 136 סוג מנוע זה G4JP אני יכול להוסיף למנוע הזה טורבו?אם כן אז איפה ומה הסכום הדרוש ? ואיזה עוד שיפורים אתם ממלצים כדי להפוך את הרכב הזה למפלצת עם 180-200 כו''ס
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
דרושה המלצה לסטאפ מוצלח ל 306 S16. הרצון המקורי היה ללכת על בולמים בילשטיין B8 + קפיצי אייבאך אך מכיוון שאני יודע שזה סטאפ קשה מאוד לנהיגה יומיומית, אני חושב שזה לא רעיון כזה מוצלח. האם מישהו מכיר חברה שמייצרת קפיצים תואמים ל B8 חוץ מאייבאך ? מה אתם אומרים על סט של weitec (למי שיש ניסיון איתם על רכב כזה). יש למישהו המלצה אחרת ? כעקרון, הבחור מעוניין בסטאפ ספורטיבי יותר אך לא משהו שמתאים למסלול בלבד. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קומהו אקסטה (320 ש''ח לצמיג) מול יוקוהמה אס דרייב (400 ש''ח לצמיג) המידה היא 185 על 14 על 55 (הרכב ראלי דור 2). מה מביניהם עדיף? ובכללי איך שניהם? (אם אפשר ההתעניינות יותר לגבי ה s drive) תודה! עמית.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי יש לי שברולט קוואליר שנת 2000 נפח מנוע 2200 סמ"ק הייתי רוצה לשפר קצת את המכונית שלא תהיה משעממת ! אז רציתי לדעת קודם כל אם ניתן להרכיב במכונית אגזוז זרימה חופשית (בשביל הרעש כמובן!!) ודבר שני רציתי לדעת איפה יש מוסך באזור המרכז ששם ניתן להרכיב אביזרים חיצוניים לאוטו ! מסוך טוב ומורשה! תודה רבה !
אז עכשיו קצר ולעניין ולמי שקרא את ההודעה שלי חברה תנו לי עצות מה לעשות כי זה לא מצחיק כבר מה כדאי ולמי לפנות? ודרך-אגב רפי תודה על הפרטי ראיתי בתקווה שהשרשיר הזה לא יסגר בבקשה עזרה...
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום... יש לי פאסאט 1.8 טורבו ידני שנת 1998 רציתי לדעת עם גלגל תנופה קל יועיל לי לפתיחות יותר טוב וסגירות ועם זה יוסיף לי כוח סוס וכמה..?? ועוד משו ציפ לפאסאט כמה כוח סוס אמור להוסיף לי...?? ואגזוז לחץ מוסיף כוח...??
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם. רציתי לדעת , האם יש אפשרות כזאת בכלל להתקין פילטר אוויר פתוח בסיטרואן ברלינגו 1.9 HDI שנת 2005. האם זה בכלל אפשרי , מה היתרונות ? והחסרונות אם בכלל ? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת natan5, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי חבר שיש לו פיאט קופה שמורה ביותר . כיום הוא מעוניין להחליף קלאץ' וביקש ממני לברר אם יש משהו עדיף לרכב הזה מאשר הקלאץ' שמביאים אורגינאלי מהחברה. אשמח לקבל הצעות או כל מידע שיכול לעזור, עדיף מניסיון תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת dabab, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מתכנן בחודשים הקרובים לקנות וולוו 740 סטיישן. אני יכול להרשות לעצמי להתמהמה עם הנושא ולחפש את האקזמפלר המושלם כי זה יהיה רכב שלישי ואשתמש בו רק לסופי שבוע. הגרסה תהיה GLE עם מנוע 2.3, שזו נקודת ההתחלה הטובה ביותר. בחלק האחורי אני אפרק כל מה שלא צריך בשביל לשים שם מזרון או משהו כזה. הרעיון הוא לעשות רכב כיף ושיהיה לי איפה לצאת עם החברה לסופ"שים בלי לשלם על צימר. לפני שאני נוגע בסוג כלשהו של שיפור אני אעשה לו יישור קו מקיף, אז לא להטיף בכיוון הזה. ההתנהגות בעדיפות שניה, יותר חשוב לי כוח בקו ישר. האידיאל יהיה לרדת מ10 שניות מ0 למאה. איך אפשר להעלות את ההספק בצורה זולה ובלי לפגוע באמינות היחסית? חשוב לי שהוא גם לא יעשה יותר רעש ממה שהוא כבר …
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה אני מחפש מקום להתקנת בולמים וקפיצים משודרגים שאני אמור לקבל השבוע לרכב שלי (206GTI) + קוויק שיפט אני מחפש מקום טוב שיודע להתעסק עם סוג כזה של דברים ושמומלץ על ידייכם באזור המרכז בנוסף החלפת משולשים לרכב תודה רבה לכול העוזרים ושבוע מצויין
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה אפשרי בכלל ? וזה יקח הרבה עבודה?כסף?
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום! ברשותי ביאנקי Y10 1989 (כמו שאתם יודעים משרשורים קודמים שלי), שעברה יישור קו רציני הן במנוע שקיבל טיפול 100,000, והן בג'נטים מורחבים של פיאט אונו יחד עם מידת הצמיג הגדולה ביותר שניתן להתקין ברישיון, ויחד עם זאת סט בולמ"ז חדשים מתוצרת איטליה. כעת ברצוני לשפר במקצת את המנוע (שיחסית ל1000 סמק אחרים שבחנתי, הוא מהחזקים יותר). על אילו שיפורים אתם ממליצים, בטווח המחירים שעד 5000 ש"ח פחות או יותר? נ.ב ידוע לי על אקזמפלרים של ביאנקי Y10 טורבו שהיו קיימים פעם, אולי ניתן להסב את המנוע לטורבו? בכל אופן תודה רבה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
wideband או egt ? 1 2
מאת sshh-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מה עדיף wideband או egt או שניהם יחד?
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שבת שלום חברים. מי שמכיר,האם סעפת פליטה של מנוע D16Y8 (הונדה סיוויק שנת 99 ) מתאים למנועים מסדרת ה B16 ?
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
אגזוז סברינג
מאת stratus- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכלום אתם יודעים במקרה כמה יכול לעלות אגזוז סברינג לאיביזה טורבו 2001?? תודה
הודעה אחרונה מאת stratus, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ביקרתי בשרשורים הישנים, נראה שלפחות הידע קיים בארץ. האם קיימים גם בעלי מקצוע שיודעים לעשות את זה כמו שצריך? הראש מחוץ לאופנוע, 5 שסתומים דולפים קצת, ונדרשת החלפת גומיות שסתומים (אוכל שמן, ויש סימנים שחורים ברורים בלועות יניקה). כל החלקים אצלי. אבל אם כבר אני צריך להשחיז 5 שסתומים (מנוע בעל 20 שסתומים), במקום לעשות את זה עם משחת קרבורונדום ולעבוד כמו בשנות ה-70, אני רוצה לבדוק - אולי יש בעלי מקצוע בארץ שיודעים לעשות השחזת תושבות ל-5 זויות ומעלה בצורה מדויקת, ואולי גם לעשות פורטינג איכותי, עם flow meter ושאר הכלים? מדובר בראש מנוע של אופנוע ליטר, בעל הספק מקורי של ~150 כ"ס, שבתקווה יגיע ל-170-180 כ"ס לאחר מסיכת שיפורים סביבתיים (יניקה, פליטה, וכו'). המעברים צרים י…
הודעה אחרונה מאת Jack_R1, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש ברשותי קאפה טורבו מקורית רציתי לדעת איזה פורק לחץ יכל להתאים לי?{חיצוני} ועוד שאלה,עם אני ישאר עם אותו פורק שיש לי עכשיו{המקורי של בוש}וירכיב פילטר פתוח אני ישמע פריקה ? תודה.
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש שוני בין הבלוקים של 1400 (TU עם הזרקה חד נקודתית) לבלוק של 106 GTI 1600 ?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
[שאלה] פילטר פתוח 1 2
מאת y.bar-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אני ארכוש פילטר פתוח לרכב שלי ( Mitsubishi Lancer ), עשיתי חיפוש קטן בכמה אתרים ופורומים , כולל את זה, ועלו לי מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לענות לי עליהן.. 1. באתר ויקיפדיה מצאתי את הדבר הבא: פילטר אוויר פתוח - למרות שמכניס אויר במהירות גדולה יותר למנוע, הוא אינו מוסיף הרבה עוצמה לרכב. הפילטר הפתוח מחליף את הפילטר של היצרן (לא חוקי במספר ארצות) ומסנן יותר מהר את האוויר עם זאת רמת הסינון נמוכה יותר ונכנס יותר אבק למנוע, דבר שעלול לפגוע בו בעתיד. - רציתי לדעת אם השורה המוגדשת נכנונה, שהפילטר הפתוח מסנן פחות טוב ופוגע במנוע לאחר זמן מה. 2. מי מהחברות הבאות יותר טובה : Simota / K&N 3. האם הפילטר הפתוח חוסך דלק? ( זה משהו שהיה …
הודעה אחרונה מאת Volk, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 439 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ypz
- shlomiko
- ישיר
- Camaro 92
- Pavlik
- גולדן191
- PASHUT
- stx
- malcishua
- רכוב כעומד
- eliharel
- הכהן הגדול