Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

wideband או egt ?

sshh
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד עושה משהו אחר, אין עדיף, EGT אומר לך אם אתה נכנס למצב מסוכן שאתה עומד לפוצץ את המנוע, השני מראה לך תערובת ועוזר לך בכיוונים, תחשוב לבד מה אתה צריך יותר דחוף.

פורסם

עם נתוני EGT אתה יכול לדעת אם הרכב עשיר או עני ,WIDEBAND הוא לכיוונים ודרכו אתה גם יכול לדעת אם אתה הולך לפוצץ מנוע שילוב של שניהם הוא לא הכרחי אבל יכול להיות הרבה יותר מועיל ולכן אני שואל מה עדיף או מי ייתן את האינדיקציה הכי מהירה טובה לבעיה ברכב ?

פורסם

אם אתה רוצה יותר שעון "אזהרה" אז מתאים לך EGT, כי קריאה גבוהה יכולה להיות גם בגלל בעיות הצתה או בעיה מכאנית אחרת לאו דווקא בעיית תערובת.

ווידבנד יותר משהו שקונים לכיוון תערובת.

פורסם

קרא פה.

The BEST way to tune an engine is on an engine dyno- PERIOD. What EGT is good for is a reference for where the engine made maximum torque at wide open throttle. Once removed from the dyno, a similar air/fuel ratio can be established at a later date by dialing in the mixture to achieve the target EGT. It is really the AFR that is important, not the EGT. Most engines will make maximum power at an AFR of between 12.0 and 13.5 to 1 however, the EGT may vary from 1250F to 1800F and is dependent on many factors. It should be mentioned that the target EGT is valid only on the same engine configuration as was used on the dyno. If you change the ignition timing, cams, pistons, headers etc., the optimum EGT may also change. Raising the compression ratio with no other changes will drop the EGT at the same AFR. Retarding the ignition timing will generally raise the EGT at the same AFR. One engine might make best power at 1350 degrees while a very similar engine might be happier at 1500. You can't guess at this or you are simply wasting your money on the instrumentation

פורסם

בעיקרון - AFR עדיף.

EGT יכול לתת לך אזהרות (בהנחה שאתה גם קונה שעון שמדליק נורה או מצפצף). אם אתה מגיע למצב בו ה EGT גבוה, תצטרך WB כדי לכוון את המנוע ולהבין למה הוא מגיע למצב הזה (ואולי זה אפילו תקין, אבל זה שווה בדיקה).

לדעתי, אם מישהו כיון לך את הרכב כבר, אז אפשר לשים EGT ולוותר על WB קבוע.

אם שיפרת רכב מקורי, לדעתי תתקין את שניהם.

אישית, הייתי מתקין את שניהם, ומחברה איכותית כמו Autometer או Defi.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

fizban- למה ברכב מקורי הייתה שם את שניהם?

אחרי כיוונים ה-EGT וה-AFR צריכים להגיע לרמה מסויימת, זה נבדק כבר בכיוון של הרכב אבל בשביל נסיעה יומיומית מספיק לי רק אחד מהאינדיקציות האלה כדי להבין שמשהו לא בסדר או שהרכב יצא מכיוון, אני צודק?

פורסם
fizban- למה ברכב מקורי הייתה שם את שניהם?

רכב מקורי ששיפרו. לא סתם מקורי.

פורסם

אם שיפרת רכב מקורי, אתה צריך להשגיח על מצב המנוע, במיוחד בארצנו החמימה.

פורסם

לפני שניהם שעון גדישה (אני מניח שאתה גודש).

ובין חום אגזוז לתערובת רחב עדיף למשתמש הרגיל חום אגזוז שהוא זול יותר.

ניתן היום לרכוש שעוני תערובת צרים עם שעון ולא לדים.

בחן אפשרות זאת כי שעון תערובת רחב יקר ובעצם אתה צריך אינדיקציה רק לבדיקות או לחיצות.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...