Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקרתי בשרשורים הישנים, נראה שלפחות הידע קיים בארץ. האם קיימים גם בעלי מקצוע שיודעים לעשות את זה כמו שצריך?

הראש מחוץ לאופנוע, 5 שסתומים דולפים קצת, ונדרשת החלפת גומיות שסתומים (אוכל שמן, ויש סימנים שחורים ברורים בלועות יניקה). כל החלקים אצלי. אבל אם כבר אני צריך להשחיז 5 שסתומים (מנוע בעל 20 שסתומים), במקום לעשות את זה עם משחת קרבורונדום ולעבוד כמו בשנות ה-70, אני רוצה לבדוק - אולי יש בעלי מקצוע בארץ שיודעים לעשות השחזת תושבות ל-5 זויות ומעלה בצורה מדויקת, ואולי גם לעשות פורטינג איכותי, עם flow meter ושאר הכלים?

מדובר בראש מנוע של אופנוע ליטר, בעל הספק מקורי של ~150 כ"ס, שבתקווה יגיע ל-170-180 כ"ס לאחר מסיכת שיפורים סביבתיים (יניקה, פליטה, וכו'). המעברים צרים יחסית - מקווה שזה לא מהווה מכשול.

במקרה ואין איפה לעשות פורטינג, או שהעבודה הזאת עולה סכומים גדולים מדי (יותר מ-3K ש"ח - בסכום כזה אני יכול להתחיל לחשוב על לשלוח את הראש לחו"ל לעיבוד, או לוותר על התענוג כי הוא פשוט לא cost-effective) - מוכן להתפשר על השחזת תושבות איכותית, ורק אנקה את המעברים.

אשמח להמלצות, גם בה"פ.

תודה.

פורסם
למה בדיוק אתה שואל את זה בפורום מכוניות ולא בפולגז שיש שם הרבה יותר ידע של אופנועים?

אני מנהל פורום טכני בפולגז, למקרה שאתה לא יודע ;)

אין בעלי מקצוע בתחום האופנועים וכאלה שקשורים לאופנועים, שיודעים לעשות את העבודה. תחום השיפורים מאוד, מאוד לא מפותח בארץ. לכן פניתי לענף המכוניות.

יש לי כרגע את האופציה לשלוח לפורטינג לסדנה מקצועית בארה"ב. עלות - סדר גודל של $1000-1200, כולל משלוח הלוך וחזור.

הבעיה היא שזה לא cost-effective, כמו שרשמתי - אבל אפילו השחזת תושבות - זאת עבודה שאין לזלזל בה, ואני לא יודע, מי עושה אותה טוב בארץ (והשחזת תושבות לא טובה יכולה לגרוע הרבה מההספק, כמו שהשחזה טובה יכולה לעזור איתו).

פורסם

מה רע במשחת קרבורונדום? אני זוכר בזמנו הינו משתמשים בחיל הים, לכל מני חלקים, בניהם חלקי מנוע אשר היו עולים די הרבה.

ניסת אולי אצל משפצי ראשים לדוגמאת הדייקן אשר יושבים בפתח תקווה?

פורסם

משפצי ראשים אני מכיר בכמויות, גם כאלה שעובדים עם מוסכי אופנועים (בעיקר באזור "משולש סלמה-הרצל-שוקן"). לא שמעתי על אף אחד מהם כמומחה פורטינג. מחפש מקומות ספציפיים ומוכרים בענף רכב, אם יש כאלה. אם אין - אאלץ לפנות למשפצי ראשים שמוכרים לי, או להשתמש במשחת קרבורונדום, אם הם יגידו לי שזה מה שהם הולכים לעשות ממילא.

משחת קרבורונדום שוחקת את שני הצדדים להתאמה הדדית - אבל גם הורסת את מבנה הזויות של השחזה מקצועית. אטימה של השסתומים היא תחזיר, בזרימה מסביב לשסתום היא עלולה לפגוע.

פורסם

לפי דעתי החלקת מעברים צריכה להספיק, אפשר לבדוק גם אם אין הגבלות ממש רציניות בפורטיניג של הפליטה..יותר מזה אני לא חושב שאתה צריך לגעת..בטח אם זה גם אופנוע שלא משמש כאופנוע מירוצים.

קח בחשבון שעם הגדלת הפורטיניג אתה תאבד הרבה הרבה למטה, השאלה אם זה מה שאתה רוצה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
לפי דעתי החלקת מעברים צריכה להספיק, אפשר לבדוק גם אם אין הגבלות ממש רציניות בפורטיניג של הפליטה..יותר מזה אני לא חושב שאתה צריך לגעת..בטח אם זה גם אופנוע שלא משמש כאופנוע מירוצים.

קח בחשבון שעם הגדלת הפורטיניג אתה תאבד הרבה הרבה למטה, השאלה אם זה מה שאתה רוצה.

זאת בדיוק הנקודה.

בפורטינג מקצועי לא עושים הגדלות, עושים שינויים. שזה אומר - גם להצר את הסעפת, אם נדרש, במקומות ספציפיים. החלקת מעברים לא מביאה לכלום - הם חלקים גם ככה, אין שם שאריות ייצור, והחלקת "מראה" ביניקה רק גורעת מהביצועים. ולנקות אותם עם נייר 400 אני יכול גם לבד.

לכן שאלתי על מומחי פורטינג, כאלה שיכולים להביא לשיפור על פני כל סקאלת הסל"ד. וזה אפשרי (נעשה בחו"ל).

פורסם

זה לא חד משמעי שלא עושים הגדלה,

הכל שאלה של סל"ד ששואפים לקבל אפקטיביות.

לפי דעתי תצטרך לשקול משלוח של הראש לחו"ל, לרוב המקצוענים עושים הרבה ניסויים על ראשי מנוע ע"מ להגיע לאן ששואפים,

לכן עדיף לתת את זה למי שמכיר את הראש מנוע הספציפי.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

הגדלה או הצרה - תלוי בראש מנוע הספציפי, ואפילו במיקום ספציפי בתוך המעבר הספציפי. בגלל זה כתבתי "שינויים".

אני פתוח גם להצעות על מומחים להשחזת שסתומים בצורה טובה ומקצועית ב-CNC או מכשור מתקדם, ומוכן לוותר על פורטינג (אולי בטיול עם האופנוע בחו"ל, מתישהו בעתיד, אעצור באחת הסדנאות הנ"ל).

פורסם

רק קח בחשבון שיש סיכוי שהתושבות שסתומים שחוקות והשסתומים עצמם,

ממחקר קטן שעשיתי הגעתי למסקנה שגומיות השסתומים לא הן שמונעות מהשמן להגיע לתא השיריפה,

כשהן שחוקות והמובילים שחוקים זה כן קורה.

כשקראתי שוב את הודעתך אמרת שהמעברים צרים יחסית..ולכן חשבתי שברצונך להגדיל אותם.

השסתומים בחוץ?

פורסם

במנועי R1 יש מחלה של אכילת שמן היישר מהמפעל. לפעמים קורה, לפעמים לא קורה - סבירות של 50%. מכיוון שלא סביר להניח תושבות שסתומים שחוקות היישר מהמפעל (אלא אם כן יש חופש יתר מובנה בתושבות) - האשמה נופלת על גומיות השסתומים. אם באמת תוך זמן קצר האכילה תתחיל מחדש - כנראה שגם המובילים שחוקים, אבל לפני שאני מתכנן לעבור את הגשר הזה, אני אחכה שאגיע אליו.

מעברים צרים ביחס למכוניות, וגם בגלל 3 שסתומי יניקה (מעבר יניקה מתפצל ל-3). ציינתי את זה כי זה יכול להקשות על עבודה עם כלים שמספיק טובים לראשי מנוע של רכב עם מעברים גדולים בהרבה.

הראש בינתיים מורכב (מפורק מהאופנוע, אבל בשלמותו), לא התחלתי לפרק אותו.

פורסם

יצא לי לראות מס' פעמים אצל המשפץ ראשים שאני עובד איתו, ראשים של אופנועים ולדעתי רוב מוסכי האופנועים באיזור נתניה עובדים רק איתו.

הוא מקצועי ופדנט ברמות, ראשים של רכבים מהחזקים בארץ (הגדלת תושבות שס') נעשו אצלו, מוסכי חברה ידועים מאיזור המרכז עובדים איתו, יש לו את הציוד החדיש ביותר לבדיקות לחץ, אטימת שס', השחזת שס', השחזת תושבות שס', החלפת תושבות ומובילי שס'.

פרטים בשלב זה למי שמעוניין רק בפרטי (יאשה\ בגירה, אני יודע שאתם נוגדי פרטיות,צריך אישור מבעל העסק)

לגבי הפורטינג:

עשיתי פורטינג לקארט 4 פעימות, אז מבחינת הכלים לא אמורה להיות לך בעיה למצוא כלים מתאימים.

ראש מנוע של אופנוע ספורט עשוי ברמת גימור מאוד גבוהה יחסית, ללא שאריות יציקה, האיזור הבעייתי הוא ההתמזגות של המעבר עם תושבת השס'.

לדעתי הגדלת המעברים ללא התייחסות לסעפת היניקה ומערכת הנשימה (כולל פליטה) תהיה טעות.

בהצלחה!

נ.ב

מתי כבר נזכה לראות דו-גודש בכבישי ארצנו?

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
נ.ב

מתי כבר נזכה לראות דו-גודש בכבישי ארצנו?

אל תדליק אותי.. ;):D

הייבוסה היום נמצא בייבוא סדרתי כבר שנה, וכבר יש כמה יחידות כאלה על כבישי הארץ. האופנוע בעל שוק aftermarket אדיר, כולל אינספור ערכות גדישה (האופנוע מוציא ~250-300 כ"ס יחסית בקלות עם הערכות הבסיסיות הנ"ל, ויש דוגמאות של מעל 450 כ"ס, אבל של טיונרים מקצועיים ורציניים). ברגע שמישהו ירצה - יש ברשת מבחר של קיטי גדישה מוכנים והוראות התאמה.

הסיבה לאי קיום של זה בארץ... כי שוק הדו"ג יקר נורא ובעייתי בארץ. להרוס אופנוע ספורט עם ערכת טורבו - אין טעם, ולבנות מפלצת תאוצות טורבו על בסיס הייבוסה - אפשרי, אבל הייבוסה עדיין יקר מדי וזה לא מגיע לאנשים שאוהבים ויכולים לבצע את הפרוייקטים האלה (מה גם שאף אחד בשפיות דעתו לא יעשה את זה לאופנוע שהוא כלי הרכב היחיד שלו).

ראש מנוע של אופנוע ספורט עשוי ברמת גימור מאוד גבוהה יחסית, ללא שאריות יציקה, האיזור הבעייתי הוא ההתמזגות של המעבר עם תושבת השס'.

אחת הסיבות להתמקדות שלי בהשחזת שסתומים - זה מה שבציטוט. גם מקריאת מאמרים בנושא והתייעצות עם טיונרים בחו"ל, רוב העבודה באופנועי ספורט מרוכזת בהגדלת זרימה באזור השסתומים, והשחזה טובה ואיכותית של תושבות השסתומים עשויה לתת יותר מחצי מהיעיליות של פורטינג מלא ומדוקדק.

אשמח מאוד לה"פ עם מידע על משפץ הראשים שכתבת עליו.

פורסם

לא גודשים אופנוע בשביל לתת ל 4-5 מכוניות בראש (למרות שלפי מה שראיתי, הפעם רק זה יעזור).

גודשים אותו בשביל להגיד יש לי טורבו.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

• תוכן חדש...