שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך אפשר לשפר ביצועי מנוע של רכב ללא השקעה מטורפת. בא נגיד עד 1500 ש"ח האם יש אפשרות להוסיף לו משהו כמו 10 עד 15 אחוז עם סכום שכזה? ואם כן אז מה אני אמור לעשות ומה אני אמור לרכוש?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה הבולמים שאני קונה הם מונרו סנסהטראק . השאלה שלי, היא איך הם יתפקדו אם קפיצי אייבך מונמכים ב-30-35מ"מ. מה אתם אומרים, כי לפי מה שנראה ושמעתי, ההנמכה תפגע בשלב "הנוכות" בנסיעה. אפשר להציע בולמים אחרים, אבל חיפשתי קוני ולא מצאתי בלשטיין גדול עליי. ולא מצאתי בולם יותר טוב שיתחרה במחיר של המונרו 1500 ש"ח לרביעיה{VIP}.
הודעה אחרונה מאת עמרי לייט, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום בדרכי חזרה הביתה מעבודה [בעפולה] נסעתי לי בעיר לאחר יום שלם של גשמים שירדו. ושמתי לב שבכל כיכר שאני לוקח במהירות העולה מ20 - 30 קמ"ש האוטו פשוט ממשיך ישר ולא נכנס לפניה. יש לי ג'אנטים 15 וצמיגים די חדשים של רדסטיין [רודזשטיין (משו כזה)] חתך נמוך. בסיבובים וכו' האוטו מתנהג די טוב והאחיזה שלה טובה. האם זה נורמלי שזה קורה בכיכרות במהירות כזו? ואם לא.. מה אפשר לעשות על מנת לסדר את התופעה יום טוב, אלעד.
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
-
עזרה בשיפור V6 1 2
מאת Napster-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום אני חדש אצלכם בפורום רוצה קצת מהנסיון שלכם יש לי גולף V6 סטנדרטי ורוצה להרכיב לה כמה דברים כמו צ'יפ וצנרת כמה תתן לי כ"ס ומה עדיף להרכיב לה ...!? רוצה כשאתן גז ארגיש בו !!!! תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
האוטו - 306 XSI 97 כרגע אין ממיר ברכב, סתם דוד, ואני צריך לעבור טסט בקרוב. הציעו לי בפול פוזישן ממיר ספורטיבי CATCO ב1100 ש"ח, וממיר רגיל ב300-400 ש"ח. האם שווה להוסיף על הספורטיבי? האם מישהו מכיר מקומות בצפון שניתן להשיג יותר בזול? תודה
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם קניתי rsi לא מזמן אני מעוניין לשים פילטר אויר פתוח רציתי לדעת מה תכלס זה יעשה לרכב ? והאם צריכת הדלק תיהיה יותר גדולה..? תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת idanbh1, -
אהלן, אני נוהג על סובארו אימפרזה 02 new age. האוטו סטנדרתי לחלוטין. הצמיגים שיש כרגע במידה 185/70R/14. אני מעוניין לשפר את האחיזה של האוטו כמה שיותר אבל לפגוע כמה שפחות בשאר הביצועים. אני לא כל כך מבין בזה אז אשמח אם תציינו במה יפגע כל שינוי שעליו אתם ממליצים אם בכלל. התקציב הוא 3500 ש"ח בערך אבל אפשר לרחוג מעט. תודה, רונן.
הודעה אחרונה מאת *Ronen*, -
שאלה חשובה
מאת idanbh1- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלוםם לכולםם אז ככה יש לי סיאט איביזה שנת 2000 מנוע 1600 75 כ"ס ואניי די אוהב את האוטו הייתי רוצה להחליף אותו למשו יותר רציני עם יותר סוסים אבל זה בעיה אני לפני גיוס אז המטרה שלי להגיע ל100 סוסים יש לי רעיון בשביל זה השמח שתעזרו לי. נכון לעכשיו השיפור היחידי שיש לו זה קיט יניקה עם פילטר של סימוטה שממוקם בצורה הטובה ביותר . אני רוצה להזמין לו "SUPERCHARGERS" בעברית" טורבו חשמליי" בעיה שאני לא מכיר כל כך את המוצר ולא יודע את העלות שלו לפי מה שאני ראיתי באי בי זה נותן בין 10-15 כ"ס אני לא מאמין לזהה אני אומר שהוא יתןן לי את 7כ"ס עם הפילטר ביחד יוצא לי 10 כ"ס. הדבר השני שאני רוצה לעשות שזה יקרה גם החודש הקרוב זה צ'פ למנוע שזה יתן בערך 15כ"ס . הדבר השלישי ואח…
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות אגזוז זרימה חופשית מי האתר(=מהאתר) EBAY חיפשתי באתר של US ו של UK ולא מצאתי /= השמח (=אשמח) אם תפנו אותי לקישור תודה רבה (=
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה להתקין פילטר אויר פתוח באלמרה שלי,אני צריך אישור מיוחד ממשרד התחבורה עליו כדי שלא יהיו לי בעיות עם המישטרה או בטסט? והאם יש לכם המלצות לחנויות באזור רחובות,יבנה,אשקלון או קריית מלאכי שמוכרות פילטרים איכותיים? או שיש פילטר שאני יכול להתקין אותו במקום המקורי (מנייר) באותה הקופסא שיש לי עכשיו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלתי על מידות חלופיות אז KOMPY ענה לי ואמר לי שאפשר להתקין 245/70/16 ברוחב 7", אבל רציתי לדעת אם הצמיג לא יגע בדפנות של הטנדר בכל קפיצה קשה, ומה ישתנה באותו למשל אחיזה,צריכת דלק,מהירות,התנהגות בכביש והאם זה משפיע על המנוע בקיצור מה החסרונות והיתרונות מהמעבר מ14" ל16" בטנדר 2X4? תודה.
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום , יש לי שאלה: האם ניתן לבצע הסבה של אלמרה פרפקט מנוע 1800 לגיר ידני וכמה זה אמור בערך לעלות? ויש לי עוד שאלה: שמעתי שממנוע של אלמרה פרפקט 1800 אפשר להוציא 130 כ"ס במקום 116 כ"ס ,ע"י שינוי של תוכנת מחשב ניהול מנוע. האם זה נכון ואם כן כמה זה צריך לעלות בערך? בתודה מראש דני תיקנתי את ההודעה . אנא הפסק להשתמש כנקודות כאמצעי פיסוק בהודעה . תודה , יאשה .
הודעה אחרונה מאת daniel20, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 48 תגובות
- 18.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר 7 וחצי שנים ו 110,000 ק"מ הגיע הזמן לחליף את בולמי הזעזועים. הורכבו קפיצי הנמכה של אייבך (פרו קיט) עם הנמכה של 35 מ"מ מקדימה, הורדה "שן" מאחור, והוחלפו הבולמ"ז לבולמי בישטיין מסדרת B8. עברו מספר ימים מאז ההחלפה (ונסיעה אחת לבר בהר לקנות אייס קפה ולחזור הביתה) וכעת אני מסוגל לשתף אותכם ברשמים: ויזואליות: טוב, אמנם על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל אני בטוח שהרוב המוחלט יסכים שהרכב נראה הרבה יותר טוב. ה 206 היא ג'יפ לא קטן וגם לאחר ההנמכה הגג שלה מתבלט מעל רכבים סטנדרטיים בחניון. הגלגלים התקרבו יותר לקשתות הרכב. ייתכן כי הנמכה של 50 מ"מ מקדימה היתה נראית טוב יותר. "שן" מאחור זה בדיוק מה שצריך לדעתי. נסיעה יום-יומית: מבחינה פסיכולו…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איפה אני יכול להשיג בולמי זעזועים עם קפיצים של חברה טובה כמו למשל (BILSHTEIN,MONROE) ובאיזה מחיר? תודה לעזרה!
הודעה אחרונה מאת Smoky, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לא מתכוון לשפר את הרכב בכל מיני שיפורים אבל רציתי לשים פילטר אויר פתוח בשביל הרעש. אז השאלה שלי היא כזאת,אני חייב כונס אויר כדי לא לחנוק את המנוע? והאם ניתן להרכיב אותו על הצינור שהולך מקדימה הרכב לקופסת הפילטר,אם אני פותח אותו יש רעש נחמד,אבל אז הסחיבה של האוטו משתנה והוא סוחב קצת יותר חלש,זה בגלל שנכנס אויר חם למנוע?
kleber: dynaxer hp2/ viaxer גודייר DURAGRIP יונריאל ריינספורט יוקוהאמה A DRIVE ברידג'סטון TURANZA GR-80 מבחינת אחיזה ,התנהגות, ואורך חיים , אם יש אחרים טובים יותר אשמח לשמוע , המידה 185/60/14
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
יש לדוד שלי פורד אסקורט שנת 95 1600 דאבל קמשאפט ידנית שבעז"ה בקרוב עוברת אליי ורציתי לדעת קצת על המנוע הזה, האם דאבל קמשאפט זה דבר טוב והאם יש לרכב הזה פוטנציאל טוב לשיפורי מנוע והתנהגות.
הודעה אחרונה מאת ido-e, -
האם להוריד דוד אמצעי? 1 2
מאת ArikC-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני רוצה לשפר כמה שיותר את מערכת הפליטה,ושלא יהיה רעש חזק מאוד כמו בדודים פתוחים ,אבל שיהיה טיפל'ה רעש. אז מה יתן לי מינימום רעש ומקסימום שיפור? להוריד דוד אמצעי ? או פשוט לשים דוד אחורי פתוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
כאמור הרכב הוא hgt שנת 2001, יש לי הזדמנות לזוג בילשטיינים מדגם B6 קדמיים, וזוג נוסף של בילשטיין B8 אחוריים. הקפיצים ישארו מקוריים ברכב. האם סטאפ כזה אפשרי? תודה
הודעה אחרונה מאת nati, -
-
- 32 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לאחר התייעצות בפורומים הייתי היום ב-E&A והתקנתי צ'יפ, פורק פנימי של פורג' 007 ופילטר פתוח של סימוטה. לכל הספקנים, הרכב פשוט נהיה חנזיר !!! גם בתאוצות הביניים וגם בתאוצות מהמקום, הרכב פשוט ממשיך וממשיך עד מהירויות לא חוקיות בעליל... מ-2500 סל"ד ומעלה השינוי עוד יותר מטורף וכשמכבים את ה-ESP הרכב מפרפר את כל ההילוך הראשון והשני ! הרכב נושם הרבה יותר טוב בסל"ד גבוה וכמובן שגם סאונד הפריקה נשמע הרבה יותר טוב ובכלל החוויה שונה לגמרי. הרכב עומד על 215 כ"ס בערך. מומלץ בחום ! עכשיו נחסוך לצנרת... תודה לתמיר ואוראל, והמון המון תודה לאלי השפיץ !!!
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
בספיידר שלי שמתי מנוע טווין ספארק 8 V +קרבורטורים וובר 40 . שמעתי שיש קאמשפטים חמים למנוע זה שאלתי היא : האם באמת הם יוסיפו לי כח והאם יהיו לי בעיות בסרק לפי מה שנאמר לי היות והמנוע לא מוזרק אלא עם קרבורטורים הקאמשפטים כן יתאימו למנוע .
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן האם מישהו אי פעם ניסה ספייסר למצערת , המרחיק בכמה סנטימטרים את בית המצערת מסעפת היניקה , לפי חברות המייצרות את המוצר הם טוענים לשיפור של כ 4 כוח בגלגלים . אשמח לשמוע אם מישהו התנסה במוצר ויכול לחוות דעה על העניין . כמו כן אשמח לעוד מידע על איך כשאנחנו מרחיקים את המצערת בכמה סנטימטרים מסעפת היניקה אנו מעלים את הספק המנוע , יש לי כיוון אבל אשמח לשמוע עוד מידע . תודה אור
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אחרי הרבה לבטים, ואחרי שלא מצאתי את ה600TI שמתאימה לי, מצאתי רובר R25 שנת 2003, 100,000 ק"מ יד 1, שמורה ומטופלת במורשה. הרכב נח, זריז, מרגיש עם הרבה כח, תיבה נהדרת, בקיצור מהנה לנהיגה. חשבתי על שיפורים שאפשר להכניס לרכב, אני יודע עליו מנתוני יצרן 0-100 9.5 שניות, חשבתי על צמיגים אבל הם נחמדים + ובמצב טוב, חשבתי על צ'יפ בולמים ופילטר פתוח בתור התחלה. אני יודע שהפילטר יתן סאונד נחמד, הצ'יפ במידה ויהיה מכוון כנדרש יתן ביצועים טובים יותר (בדגם של R25 MG יש צ'יפ שכזה) יש לכם עוד רעיונות לשיפור?
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם קיים כזה דבר פילטר כותנה? יש אותו לפולו 1600 שנת 96? איפה ניתן להשיג באיזה עלות? ומהו נותן תודה רבה לעוזרים
ח'ברה עיזרו לי בבקשה, מה גורם לשינוי בכ"ס בין המנוע 1.8T, 150כ"ס שנמצא בגולף GTI או A3, לבין אותו המנוע בTT שמוציאה 225כ"ס? תודה רבה, פיטר.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם הנמכת הרכב גורמת לבלאי של ציריות?
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב. היום עלה לי רעיון מטורף, להוסיף שיפורים למנוע של הC5 שלי. אז רציתי לשמוע רעיונות מכם מה דעתכם בנושא. אני לא רוצה להוסיף דברים מטורפים שיעשו את הרכב למטוס זולל דלק. בולמים הבנתי לבד שלא ניתן להחליף אבל מה לגבי לשים פילטר פתוח,סעפת פליטה וכל דבר שעולה לכם בראש. אשמח לקבל רעיונות לא משנה כמה הם יהיו מטורפים ועוד יותר טוב זה אם תוסיפו הערכת מחיר של הדברים שאתם מציעים.
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, בימים הקרובים אני מחליף את הפילטר המקורי בפילטר אוור פתוח, כולל צינור אלומיניום. ברכב הונדה סיויק 94' סדאן. לצינור הפלסטיק הנוכחי מתחבר צינור , דק נוסף, שמתחבר למכסה המנוע. שמתי לב שלרוב כששמים פילטר פתוח מוסיפים נשם על המכסה במקום הצינור. מה הוא נותן?, והאם עדיף לשים נשם במקום הצינור?. בישביל לשים נשם פשוט מנתקים את הצינור?,או שצריך לעשות משהו נוסף?. תודה.
הודעה אחרונה מאת Volk, -
שלום לכולם, לפני כחודש הבאתי את המכונית הראשונה שלי, פיאט בראבו שנת 97. 1.6 - 16V והייתי מעוניין להתחיל ולשפר אותה על מנת להפיק ממנה יותר כוח או מומנט. נכון לעכשיו המכונית נוסעת טוב, אבל אם אפשר לעשות שתסע יותר טוב... זה מבורך. שאלותיי הן... כמה כוחות סוס יכול צ'יפ להוסיף למכונית שלי.. והאם המכונית עם הצ'יפ תצרוך יותר דלק מאשר בלי? [כאמור כאשר נוסעים רגוע בשני המצבים.] אשמח לתשובה, בברכה, אלעד אופק. שבת שלום
הודעה אחרונה מאת michael3, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. רכבי מרגיש חלש מדי ולכן אני רוצה להגדיל במעט את כוחו. חשבתי על פילטר פתוח ועל הוספת צ'יפ למערכת הניהול. אני בור בעניין שיפורים ולכן אצטרך לדעת כמה שיותר פרטים. אז ככה, צ'יפ ופילטר ? מהיכן משיגים, כמה כ"ס יתווסף למנוע, היכן ניתן להרכיב אחד כזה? אני מאיזור הדרום, אשקלון. תודה וחג שמח. עריכה: לאחר חיפוש שני הבנתי שלא שווה לשים צ'ים במנוע אטמוספרי. (?!) רכבי הוא מגאן 96', המנוע הוא אטמוספרי? קראתי גם שיש חברה בשם סופרצ'יפס שמייצרת צ'יפ שמוסיף 40 כ"ס למנוע? אם כן אז האם הצ'יפ חוקי? המנוע יעמוד בעומס?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- Mike808
- Igalz
- BigMak
- ronrobin
- ארי62
- NAPOLEON
- motior
- avizaz
- yosefW
- Or05230
- BoazB11