Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון שלי, אם הרכב הזה במצב טוב, המנוע יעבוד מאוד שקט ומאוד נעים אבל חסר כוח בהילוך שני ולפעמים צריך להעביר לראשון, דבר שיכול לעצבן אם אתה רגיל ליותר מומנט ברכב.

יש לו גם גיר ארוך מאוד שוב לשיוטים.

אם יש בעיות חשמל, טפל בהן מהר, ולא משנה כמה זה יעלה. אם תפתור את זה זה אחלה אוטו.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתן לחברה פה אתגר, תמצאו 2 מנועים זהים לחלוטין שכל ההבדל בניהם הוא גל זיזים יחיד וכפול ונשווה בניהם.

מנוע D16A8

ומנוע D16Y9

אוY8

* לאחרון יש גל יחיד משתנה

Omnia mea mecum porto

פורסם

לחוכמולוגים שמתעקשים.... אז כן ...ידוע לי שיש מעט מנועי SHOC שדוחפים יותר מ 2 שסתומים לבוכנה ,

הרוב עדיין מניע 2 שסתומים , והתייחסות ל SHOC כשקול ל 2שסתומים פר צילינדר מקובלת.

אפשר להכנס לדיון (בנפרד ) "האם ג"ז בודד עדיף להנעת שסתומי פליטה ויניקה ?"

פורסם
ידוע לי שיש מעט מנועי SHOC שדוחפים יותר מ 2 שסתומים לבוכנה ,

אפשר להכנס לדיון (בנפרד ) "האם ג"ז בודד עדיף להנעת שסתומי פליטה ויניקה ?"

אבל יש גם מנועי DOHC שדוחפים 8 שסתומים!

אפשר להכנס לדיון? זה בדיוק הדיון! קרא את הכותרת.

ולהבא, נא לא לקרוא לנו חכמולוגים, לא צריך בכלל לקרוא, אנחנו באים לבד כמו שאתה רואה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

משנת 95 כבר לא מיצרים מנועים עם פחות מ4 שסתומים לצילינדר. נדיר שיש פחות. וייפר אולי.

אולי כבר הגיע הזמן שתשדרג את הראש שלך ל16 . דיליטנט.

Omnia mea mecum porto

פורסם
ניתן לחברה פה אתגר, תמצאו 2 מנועים זהים לחלוטין שכל ההבדל בניהם הוא גל זיזים יחיד וכפול ונשווה בניהם.

מנוע בוקסר 1,712 סמ"ק של אלפא רומיאו - קיים גם עם 8 וגם עם 16 שסתומים. כצפוי, החזק מבין השניים הוא מרובה השסתומים.

לדוגמה: מנועי ה-TWIN CAM של אלפא רומיאו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
משנת 95 כבר לא מיצרים מנועים עם פחות מ4 שסתומים לצילינדר. נדיר שיש פחות. וייפר אולי.

אולי כבר הגיע הזמן שתשדרג את הראש שלך ל16 . דיליטנט.

(משתעל) פולקסווגן... (משתעל)

1,600 סמ"ק עם 8 שסתומים ו-100 כ"ס, לפחות עד שנת 2000,

באיביזה ובדגמים נוספים. לא נדיר בכלל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצאתי כתבה מעניינת, על נושא הזה. היא כוללת השוואה של שני מנועים, אחד SOHC עם 2 שסתומים לצילינדר ואחד DOHC עם 4 שסתומים לצילינדר. גם מוסבר מה ההבדל בין SOHC 4 שסתומים לצילינדר לאומת DOHC 4 שסתומים על צילינדר.

יש גם עקומות הספק ומומנט:

http://paultan.org/archives/2005/06/22/sohc-vs-dohc-valvetrains/

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה להסתבך, למה תמיד לחפש דרך עקומה?

יש לכם כאן אשים, שאותם צריך לצטט ולא להביא דברים מבחוץ

זה שזה באנגלית,לא אומר שזה נכון (במקרה הזה זה נכון)

יש את התגובה של חן , שאומרת את בדיוק מה שנאמר במאמר באנגלית

הנס,רק בשביל שתרגיש טוב ותפסיק להשתעל, אני אשנה מילה מיצרים, למפתחים.

לדעתי הכוונה שלי היתה די ברורה גם אם לא השתמשתי במילה מתאימה יותר.

וזה שמשתמשים במנועים ישנים ברכבים חדשים,זה אומר משהו לגבי יצרן ולא לגבי הנושה שלנו.

Omnia mea mecum porto

פורסם
למה להסתבך, למה תמיד לחפש דרך עקומה?

יש לכם כאן אשים, שאותם צריך לצטט ולא להביא דברים מבחוץ

זה שזה באנגלית,לא אומר שזה נכון (במקרה הזה זה נכון)

יש את התגובה של חן , שאומרת את בדיוק מה שנאמר במאמר באנגלית

הנס,רק בשביל שתרגיש טוב ותפסיק להשתעל, אני אשנה מילה מיצרים, למפתחים.

לדעתי הכוונה שלי היתה די ברורה גם אם לא השתמשתי במילה מתאימה יותר.

וזה שמשתמשים במנועים ישנים ברכבים חדשים,זה אומר משהו לגבי יצרן ולא לגבי הנושה שלנו.

הרבה רכבים נמכרו גם אחרי 95 עם 2 שסתומים לבוחנה.

פיאסטה (בחלק מהדגמים) עד 02

VAG - מנועי 1.4 ו- 1.6 בפרט ( אחד הקונצרנים הגדולים להזכירך )

חלק מאמריקיות ודיזלים רבים.

פורסם

אפשר להכנס לדיון? זה בדיוק הדיון! קרא את הכותרת.

ולהבא, נא לא לקרוא לנו חכמולוגים, לא צריך בכלל לקרוא, אנחנו באים לבד כמו שאתה רואה.

קראתי את הכותרת , המשכתי הלאה וקראתי את התוכן, לי (ולמגיבים אחרים בתחילה) היה די ברור שלפותח השרשור חסר רקע במבנה המנוע , והכוונה שלו ב"דאבל קמאשפט" היא בעצם לריבויי שסתומים (שהם בעצם אחראים לשיפור בהספק) .

אז כן ..זו התחכמות לגרור את הדיון לכמה שסתומים ג"ז מניעים (וד.א לא התכוונתי אליך בגירה) .

במקרה שזה הדיון , חן צודק.

פורסם

בVAG גם יש את המנוע 2.6 ו2.8 V6 שהוא 12V - בכל זאת 2 שסתומים לבוכנה, השתמשו בו עד 97 אם אני לא טועה.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

עוד רשימה :

However this is not always the case: Chevrolet recently showed a 3-valve version of its Generation IV V8 which uses pushrods to actuate forked rockers, and Cummins makes a 4-valve pushrod straight-6 diesel, the Cummins 600. Starting in 1922, many Bugatti engines used three valves per cylinder actuated by a single overhead camshaft (SOHC). Nissan has produced the 1988-96 KA24E engine with three valves per cylinder (two intakes, one exhaust) that are also actuated by single overhead camshaft. Mercedes and Ford are currently producing V6 and V8 engines using this configuration. Ford claims an 80% improvement in high rpm breathing without the added cost of a second camshaft per bank of cylinders. The Ford design uses one spark plug per cylinder located in the center, but the Mercedes design uses two spark plugs per cylinder located on opposite sides, leaving the center free to add a direct-to-cylinder fuel injector at a later date. Thus there are many considerations to deciding how many valves an engine should have besides just the added cost versus adding breathing capability.

Some versions of the Honda D-series 4 cylinder engines, and all J-series V6 engines, R-series 4 cylinder engines, and the Chrysler 3.5 L V6 engine actuate four valves per cylinder with a single overhead camshaft. The V12 engines of many World War II fighter aircraft also used a SOHC configuration with four valves for each cylinder.

פורסם

טוב תודה על כל התגובות, הבנתי את העיקרון בין דאבל לבין רגיל ועכשיו אם אפשר להתרכז ברכב עצמו.

איזה אופציות יש לי לרכב הנ"ל עם תקציב של בערך 5000 כי כמו שכתבתי בהודעה רציתי לדעת גם על הרכב(זמינות חלקים בעיקר כי אני לא רוצה להיכנס לכיוון יבוא חלקים אין לי זמן ועצבים לזה)

אחינו הנהג סע מהר - אם לא , יתפוס אותך שוטר.

פורסם

ב 5000 ש"ח הייתי עושה יישור קו עצבני.

כשתקבל אותו ציין מה מצבו ונתגלגל משם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...