Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , יש לי שאלה:

האם ניתן לבצע הסבה של אלמרה פרפקט מנוע 1800 לגיר ידני וכמה זה אמור בערך לעלות?

ויש לי עוד שאלה:

שמעתי שממנוע של אלמרה פרפקט 1800 אפשר להוציא 130 כ"ס במקום 116 כ"ס ,ע"י שינוי של תוכנת מחשב ניהול מנוע.

האם זה נכון ואם כן כמה זה צריך לעלות בערך?

בתודה מראש דני :-)

תיקנתי את ההודעה . אנא הפסק להשתמש כנקודות כאמצעי פיסוק בהודעה . תודה , יאשה .

פורסם

מאיזה שנתון הרכב? אם תבדוק בספר הטכני או בדף הטכני לראות איזהסוג מנוע אז,

נכון, לניסאן אלמרה ישנו מנוע בשם QG18DE הינה הליקנ תרדל מטה לראות: (כל עוד הרכב משנתון חדש יחסית כי המנוע הזה לא שומש בשנתונים ישנים, זאת אומרת היו מנועים בקודים שונים).

http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_QG_engine

אשר במקור מוציא 126 כוחות סוס ב- 6K סל"ד. המנוע הזה עבר שינוי תוכנת ניהול, עקב כךש הרכב נמכר גם כן באירופה, על מנת לחסוך בדלק וכו', מורידים קצת את ההספק.

לכן, באם תשנה את תוכנת הניהול, תוכל להגיע ל 130 כוחות סוס בטוחים לגמריי.

בקשרל גיר, הכל ניתן לבצע, השאלה האם יש לך את הרצון והכסף? אם כן, לא תהיה לך בעיה.

פורסם

לפי מה שידוע לי לא הגיעו לארץ ידניות (בניגוד למתחרות מבית סובארו וטויוטה שפה ושם אפשר למצוא בודדות עם הגיר הנחשק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני ראיתי שיש אלמרות פרפקט 1500 עם גיר ידני.

השאלה אם הגיר מתאים גם למנוע 1800?

וכמה כל הסיפור צריך בערך לעלות?

ולגבי שינוי של תוכנת מחשב ניהול מנוע ,כמה זה יכול לעלות?

או שצריך להוסיף ציף למחשב ניהול מנוע?

בתודה מראש דני

פורסם

אין היום צי'פ למכוניות חדשות וליחסית חדשות, זה מושג פשוט שהתפתח בקרב האנשים, עקב כך שבמכוניות שלא הייתה אפשרות להתחברל שקע הדיאגנוסטיקה (בדרך כלל מכוניות ישנות), היו מחליפים ממש פיזית צי'פ.

כיום מה שעושים זה פשוט מתבחרים לשקע הדיאגנוסטיקה וממנו ניתן לשלוט על הכל.

פורסם

אכן קיימות 1.5 ידניות בארץ אך הן מעטות.

מה שאומר שאת כל העסק תצטרך להביא מחו"ל\לקנות חדש - וזה כולל גם חלקי פנים ודשבורד.

זול זה לא יהיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אז ניסתפק רק בשינוי תוכנת מחשב ניהול מנוע.

מעניין עד כמה יהיה שינוי בתאוצה ובמומנט לאומת מנוע עם תוכנה סטנדרתית?

המנוע 1800 פה בארץ בא עם 116 כ"ס ומומנט 16.5 קג"מ

ותאוצה 12.5 שנ'

ומהירות מרבית 176 קמ"ש

אלה נתוני יצרן בהיתחשב לגיר אוטומתי.

ואם אני מוסיף לה עד 130 כ"ס ,איזה הבדל יהיה?

וכמה זה בערך אמור לעלות?

בתודה מראש דני:-)

פורסם

לא באמת נכנסת ללינק ששלחתי לך, ובדקת לאותו קוד מנוע? האם יש לך אותו קוד מנוע? האם בדקת קודי מנוע אחרים שקיימים בלינק? אם היית טורח להכנס, כל הנתונים מפורסמים שם, כמה מומנט, וכמה כוח סוס מתי ובאיזה סל"ד אתה מקבל את כ אחד משני הדברים. כון שם זה לא ב "קג"מ" כמו שאנחנו מכירים אלה מידת מדידה שונה, אבל לא תהיה לך בעיה למצוא כמה זה בגוגל.

כנס שוב פעם לליקנ שהבאתי, בקשר ל 130, זה עוד 4 כוחות סוס ל 126 המקורי שאמור להיות למנוע, יהיה שינוי קליל ביותר, מומנט בטח לבטח לא יהיה לך 20 קג"מ פתאום. אבל כן תורגש עלייה טובה בכוח ומומנט. המנוע הזה אם זה אותו קוד, מעולה לשיפורים בכללי, ברחבי העולם השיגו איתו הספקים מעולים. כך ש 130 כוחות עליו על ידיד שינוי תוכנה לא ישפיע עליו, כך הוא תוכנן במקור, ככה שתוספת של 4 כוחות סוס ל 126 המקוריים, לא תהווה שום בעיה.

איזה הבדל יהיה? רק אתה תדע, אבל הבדל, באם תגיע באמת לאזור ה 130 וקצת מעבר, תורגש עלייה טובה בכוח.

אני מאמין כי עם שינוי תוכנה נכון וטוב על ידי איש מקצוע ובדיקות נכונות, ניתן להוציא קרוב ל ~135-140 ללא כל בעיה.

פורסם

לא, זה כבר לא משהו שנשלט על ידיד המחשב, אלו כבר הבולמים עצמם, ניתן לשחק עם זה על ידיד התאמת בולמים משלך.

פורסם
אז ניסתפק רק בשינוי תוכנת מחשב ניהול מנוע.

מעניין עד כמה יהיה שינוי בתאוצה ובמומנט לאומת מנוע עם תוכנה סטנדרתית?

המנוע 1800 פה בארץ בא עם 116 כ"ס ומומנט 16.5 קג"מ

ותאוצה 12.5 שנ'

ומהירות מרבית 176 קמ"ש

אלה נתוני יצרן בהיתחשב לגיר אוטומתי.

ואם אני מוסיף לה עד 130 כ"ס ,איזה הבדל יהיה?

וכמה זה בערך אמור לעלות?

בתודה מראש דני:-)

אגב, לא שזה קריטי במיוחד, אבל אני רואה שאתה גם חובב נתונים טכניים: לפי מה שידוע לי לאלמרה יש 114 כ"ס, 16.1 קג"ם ו-12.8 שניות מ-0 ל-100.

• תוכן חדש...